Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Tihomir

Members
 • Мнения

  22
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  1

Скорошна репутация

 1. Haha
  Tihomir reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  на 0.01$ ще изкупя всички съществуващи биткойни, не се притеснявайте, няма да позволя да ударим нулата никога
 2. Haha
  Tihomir reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  утре е last tax day, всички очакват цената да скочи, не е ли това което и ММ очаква всички да очакват ?? ? марджина на внимават, който залага!
  на календара ми Събота, 21-ви има бича глава нарисувана, само казвам..
   

 3. Thanks
  Tihomir reacted to stamat in За цената на биткойн   
  Kraken се издъни
   
   
 4. Haha
  Tihomir reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  3000btc пратени към Битрекс
  https://blockchain.info/address/16rCmCmbuWDhPjWTrpQGaU3EPdZF7MTdUk
  може да е фъд, този адрес съдържа повече БТК от на Стамен....
 5. Haha
  Tihomir got a reaction from Sundy in За цената на биткойн   
 6. Haha
  Tihomir got a reaction from hjzagf4sb in За цената на биткойн   
 7. Haha
  Tihomir got a reaction from Ludman in За цената на биткойн   
 8. Thanks
  Tihomir reacted to stamat in За цената на биткойн   
  Ами не е съвсем така защото а) все пак има и живи хора, които действат малко по-хаотично и внасят шум в математическата логика на ботовете и хората които ползват модели и б) по-важното - даже да няма никаква търговия, средно аритметичното с напредване на времето се променя, защото преди това графиката не е била успоредна на хоризонталната ос. Така в един момент графиката въпреки, че е намаляваща, но с отрицателна втора производна (т.е. изпъкнала нагоре - като обърната наопаки лъжица) става с положителна (нормална лъжица, но все още спадаща), което е знак за промяна на тенденцията (т.е. ускорението на намаляване става от положително на отрицателно) и в този случай е ясно, че ще се стигне до обръщане и тогава ботовете имат знак за влизане и шансът за преминаване нагоре става много голям.
  Т.е. накратко (в графиката по-долу е червената линия) - МА99 тепърва ще отрази спада от януари, ще се получи "обърната лъжица" надолу, цената ще се възпира нагоре от нея, през това време цената ще пада и съответно ще върви все по-надолу, като в един момент ще отрази обратното движение, ще се огъне наобратно (нормална лъжица) и ако цената прескочи над нея (т.е. синята и жълтата са отгоре на червената, а не отдолу както е сега) всичко става със знак плюс и идваме на състоянието от есента 2017 и може да върви (не)ограничено нагоре, докато пак не се повтори декември и т.н.

  И за тест направих модели, какво би станало в следващите три месеца, в зависимост от различно дъно, като и при трите има наличие на пробив на тавана от MA99:
  при $4900:

  при $6700:

  при $8000:

  И за разнообразие още два варианта - един при който пробив не може да стане, тогава МА99 притиска цената на нива под $9000:

  и един при който цената хвърчи още тия дни в посока 20К НО, както казах от това, което виждам, че се случва, малко преди точката на пресичане (на зелената и червената линии) тези, които са купили евтино продават, за да реализират печалбата си - вижда се ясно при двата пика в последния месец. То е като приказката за яйцето и кокошката - продава се защото ще падне точно тогава и пада защото се продава точно тогава Така всъщност е много по-вероятно зелената линия в този момент да тръгне надолу и в крайна сметка да се постигне някой от по-предните модели:

 9. Thanks
  Tihomir reacted to stamat in Български банки и крипто валути   
  Добавих и информация от борсата за цените в реално време:
  http://banki.link/
  Получи се полезно сайтче.
 10. Haha
  Tihomir reacted to nandrolon in За цената на биткойн   
 11. Haha
  Tihomir reacted to stamen in За цената на биткойн   
 12. Sad
  Tihomir reacted to stamen in За цената на биткойн   
  Вече и аз почвам да ставам песимист с този dead cat bounce, който се получи.
  Хубавото му е, че когато стана и аз песимист, значи има пълна капитулация, което е добра предпоставка за обръщане. Но без някоя стабилна позитивна новина, не виждам как ще стане
 13. Thanks
  Tihomir reacted to Гари in Идеята зад новото crypto.bg   
  Схемата е напълно излишно усложнена. Тези криптолевове са ненужно главоболие. Стамен, може просто да да копирате 1:1 схемата на bitcoin.de. Която си е лицензирана борса в Германия, работи и отдавна и никой не е казал, че е нещо незаконна. Пак е per to per. Който иска да продаде койни, ги праща на някакъв публичен адрес, собственост на Crypto.bg и публикува в сайта офертата си с цена. Когато я приеме някой, той изпраща сумата в лева по банков път на продавача. След потвърждение на превода, Крипто.бг прехвърля койните на купувача. Който иска да купи койни, просто публикува оферта за покупка. За да я приеме някой, той трябва да има вече койни по баланса си в Крипто.бг. Нататък се действа по същия начин - щом офертата е приета, купувачът праща парите на продавача с банков превод, а получава койните си от Крипто.бг. Няма нужда никакви левове да държи Крипто.бг, достатъчно е да държи при себе си койни на клиентите-продавачи. Някъде по трасето в тази схема ще си удържа комисионите. 
  https://www.bitcoin.de/en/faq Тук са описани всички възможни случаи, включително ако някой е некоректен.
 14. Like
  Tihomir reacted to stamen in За цената на биткойн   
  Действие 1:
  Купете най-малкото да хванете баунса над 9000. Може и 8400 да се окаже дъното, но може и да падне, защото много слаби ръце днес продават в паника.
  Действие 2:
   

 15. Thanks
  Tihomir reacted to Гари in Глобални тенденции   
  Графиката иска да каже, че започва следващия цикъл, в който цените на суровините ще изпреварват много цените на акциите. Около 4 пъти трябва да се намали разликата до нормалните нива. Инфлацията си я има, но новонапечатаните пари се набиха основно във финансови инструменти - акции и облигации (и криптовалути ), а суровините дори поевтиняха, особено петрола и зърната. Определено индексите се качиха доста и е много вероятно да коригират, но цялата тази теория, че съотношението между индекса на суровините и SP500 трябва да варира около някакво медианно ниво, ми изглежда несъстоятелна. Технологиите се развиват, петролът става все по-малко необходим, измисляме нови сортове царевица, пшеница, нови торове, пестициди и добивите се качват. Така че за мен тази медианна стойност не трябва да е хоризонтална черта,  а да е върви с лек наклон надолу. 
 16. Like
  Tihomir reacted to Гари in За цената на Ethereum   
  Може ли да поясниш защо смяташ, че в бъдеще би трябвало да има само един блокчейн. Каква теория ни води до това заключение? 
 17. Thanks
  Tihomir reacted to stamen in За цената на Ethereum   
  Само не забравяйте, че в дългосрочна перспектива ще има само един основен децентрализиран блокчейн в света.
  Върху него ще има хиляди парични единици, смарт контракти и прочие. 
  Това е теоретично заключение, не е моя мисъл.
  Въпросът е кой ще е този блокчейн? Етериум имаха доста солиден шанс, защото почнаха и със смарт контракти, но са зле като разплащателна система (account based vs transaction based) и още по-зле като платформа за смарт контракти.
  Биткойн е много напред, заради добрата си разплащателна система, но изостава със смарт контрактите. 
  Така че не е много добра идея да се залага на малки койни с по-дълъг инвестиционен период от 1 година.
  Много хора ме обвиняват в биткойн максимализъм, но забравяте че и аз съм минал по вашия път, че аз бях най-големия застъпник на етериум, че аз загубих много пари навремето от инвестиции в лайткойн, неймкойн и прочие. Просто с времето прекарано в крипто индустрията се прозират тези неща и след година две очаквам повечето от вас да мислят като мен сега...
 18. Like
  Tihomir reacted to j2002ba2 in За цената на биткойн   
  500K е цената, ако 1% от хората ползват биткойн. Аз очаквам поне $5M (сегашни долари) след десет години.
  http://bitcoinsperperson.com/
 19. Thanks
  Tihomir reacted to stamen in За цената на биткойн   
  ето какво се случва за пореден път. 
  Биткойн си вдигна цената много след като NO2X победи и обявиха фючърсите. Новините доведоха много нови хора. Повечето от тези хора решиха, че няма дадат маса пари за част от биткойна и се ориентираха към алтовете. От там тръгна растежа на алтовете. 
  За разлика от биткойн обаче, алтовете нямат приложение - оттам няма генерично търсене за тях. Така че, когато приливът от нови хора секна, покачването в цените им спря. Забележете как това е различно от биткойн и етериум, където има едно постоянно търсене за местене на пари и ICOс.
  Когато вливането на нови пари в алтове спря, новите ръце стават нервни и леко полеко почват да продават. Което завлича и другите да продават и вземат печалба. Което сваля и биткойна, защото хората продават алт за биткойн и после разкешват и биткойна.
  Единственото, което се е променило последния месец, е появата на съмнение в крипто валутите в новодошлите. Които ако си спомняте бяха първопричината за резкия скок в цените на алтовете. Технически биткойн смазва откъм развитие. 
  Няма как да хванете абсолютното дъно, но всичко под $10к си е bargain и аз лично купувам.
  Никой не ме търси тези дни да продава (освен 1-2 приятели, които купиха последните седмици). Когато беше $20К, всички се кълняха и молеха да падне. Ето падна и то без никаква основателна причина.
  ЕДИТ: Четете много внимателно горните изречения и се опитайте да намерите връзката и логиката между тях. Ако не я намирате, или не сте съгласни с взаимовръзката, моля споделете, за да се аргументирам по-подробно.
 20. Haha
  Tihomir got a reaction from Fiffo in За цената на биткойн   
 21. Haha
  Tihomir got a reaction from metaflute1 in За цената на биткойн   
 22. Haha
  Tihomir got a reaction from rippleche in За цената на биткойн   
 23. Thanks
  Tihomir got a reaction from eoeoe in Български банки и крипто валути   
  Максималната транзакция извън България с картите VISA в лева за 24 часов период на Първа инвестиционна банка по подразбиране (Z-ниво), която може да се направи е максимум 800 лв.
  500 EUR X 1.95850 (курс към момента продава на ПИБ) = 979.25 лв.
  Най-вероятната причина за това, че транзакцията ти е отказа е именно този лимит.
  Промяната на лимита по карта към по-горно ниво (Y - 10 000 лв. и X - 15 000 лв.) става ЕДИНСТВЕНО чрез посещение на банков клон и заплащане на такса от 2 лв.
 24. Thanks
  Tihomir reacted to batibon in Български банки и крипто валути   
  Много точно мнение.
 25. Thanks
  Tihomir got a reaction from batibon in Български банки и крипто валути   
  Максималната транзакция извън България с картите VISA в лева за 24 часов период на Първа инвестиционна банка по подразбиране (Z-ниво), която може да се направи е максимум 800 лв.
  500 EUR X 1.95850 (курс към момента продава на ПИБ) = 979.25 лв.
  Най-вероятната причина за това, че транзакцията ти е отказа е именно този лимит.
  Промяната на лимита по карта към по-горно ниво (Y - 10 000 лв. и X - 15 000 лв.) става ЕДИНСТВЕНО чрез посещение на банков клон и заплащане на такса от 2 лв.
×
×
 • Създай нов...