Jump to content
hash.bg - биткойн форум

w-crypto

Members
 • Posts

  71
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

901 profile views

w-crypto's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. Да, общо взето са големи идиоти, добре че имам ICARD сигурно от 10 години, просто пуснах по инерция, защото преди са минавали през Райфайзен без проблем и отдавна не бях дърпал, а данните са въведени и е удобно. Чудя се сега дали да не им звънна, вече втори ден нищо, в кракен пише успешно теглене, а няма никъде нищо, явно дори с отказа на SEPA превод се бавят супер много. Иначе в други форуми пишат, че към ДСК вървят преводите, но не ми се рискува пак.
 2. Днес ми отказаха превод Kraken -> Райфайзен, имали позиция на сайта, че не приемали пари, ако са били свързани с търговия от крипто. Казаха, че ще откажат превода и ще ми се върнат парите, дано се появят обратно в Kraken и после сигурно ще ги пратя към ICARD.
 3. Дали скоро ще има алт сезон? :)
 4. Питам тук, понеже повечето потребители на форума са запознати с различни методи за разплащане, от тези, за които знаят вече масата от хора. Възможно ли е да имаш дебитна карта, без да си обвързан с някоя банка? Реално ми трябва карта, която да ползвам за реклами във ФБ и Гугъл, но да няма сметка в банка? Възможно ли е това да се случи? Ако да - как ще се вкарват пари в тази карта? Дали ще може да се вкарва фиат или само криптовалути? Иска ми се анонимност до някаква степен. Принципно тия платформи не ги интересува откъде идват парите, въвеждаш в системата карта и те периодично си дърпат. Интересува ги какво рекламираш, ако то не е забранено според техните правила, то проблеми с тях нямаш.
 5. Докладвам - SEPA превод от Kraken към РайфайзенБанк от вчера, пристигна днес успешно за по-малко от 24 часа, без никакъв проблем. Сумата е по-малка от 10 000 лева. Като такса ми излиза близо 20 лева -Meldepflicht beachten, пише че таксата е за Kraken, от РайфайзенБанк не пише да са ми взели друга такса?
 6. Да и аз се сетих, обърнах ги и ги пуснах към Райфайзен. Сега ще видим дали ще стигнат
 7. Някой скоро дърпал ли е от Кракен към Райфайзенбанк? И как да изтегля доларите, които имам? Няма опция за теглене директно на долари, а само SEPA Withdrawal Euro, а аз нямам Евро, а само долари, защото търгувам в долари и така не ми дава да изтегля нищо, понеже пише, че нямам евро?
 8. Много интересна тема, която ще следя с интерес. Нека да споделя и аз малко опит, макар че съм изключително бос в тази материя - що се касае до пазара на криптовалути и подобен род пазари изобщо. Единствено имам опит в търговията на физически стоки и то най-вече онлайн. Инвестирам в криптовалути от около 6 месеца, за този период успях да удвоя вложението си, тоест реализирах печалба около 100%. Като правя уточнение, че пропуснах да продам биткойн на върха от 19K, а за сметка на това продадох доста на дъното - близо 6-7K$. Това беше голяма грешка, която обаче ми позволи до някаква степен да анализирам пазара една идея по-подробно и да уцелвам посоките му, разбира се няма гаранция и е доста рисковано. Ако бях продал биткойните на 19 000$ щях да имам 500% печалба, но по-скоро щеше да се дължи на чист късмет. Та към същината, какво правя? Инвестирам само в биткойн, етер и лайткойн. Купувам когато са много на червено, когато вече поне 5-6 дни падат надолу, купувам на стъпки - да речем през определена сума си пускам позициите, така се опитвам да хвана дъното. После холдвам и продавам, когато отново се вдигнат - най-често си поставям определена граница. Гледам, ако е възможно да реализирам близо до 100% печалба. До момента тази стратегия ми носи успех, супер просто е и може би рискувано, но забелязвам за тези 6 месеца някаква цикличност на продаване и купуване от големите акули, та просто се опитвам да следвам тези движения и да ги улавям. Пресен пример: почнах да купувам етер от 600$ надолу до почти 360$, от 700$ нагоре почвам да го продавам пак на стъпки. Печеля ли докато спя? Най-често да, обикновено цените са се качили докато спя. Защо го считам за пасивен доход? Защото не правя тази търговия всеки ден - купувам ги, забравям за тях месец примерно, поглеждам цената през 2-3 дни и като стигне желаната стойност продавам. Може би този метод действа при низходящ тренд. Ако цената върви само нагоре като през декември миналата година определено няма да е ефективен, също и ако е на червено с години. П.П. Ще се радвам да ми кажете къде този методи издиша и какви са рисковете, за да знам доколко печалбата е късмет и доколко има логика в този тип сделки.
 9. А какво би трябвало да значи магнитчето?
 10. Защо скочи изведнъж цената спрямо долар? Този път не е обвързано с покачване цената на биткойн?
 11. Верно тръгна надолу, vamp много ги познава
 12. Тоест само временно се наливат пари и се качват цените или пролетта дойде?
 13. Имаме ли възходящ тренд на пазара?
 14. Дали ще си върне предишните нива от 800$?
×
×
 • Create New...