Jump to content
hash.bg - биткойн форум

w-crypto

Members
 • Мнения

  71
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Всичко публикувано от w-crypto

 1. Да, общо взето са големи идиоти, добре че имам ICARD сигурно от 10 години, просто пуснах по инерция, защото преди са минавали през Райфайзен без проблем и отдавна не бях дърпал, а данните са въведени и е удобно. Чудя се сега дали да не им звънна, вече втори ден нищо, в кракен пише успешно теглене, а няма никъде нищо, явно дори с отказа на SEPA превод се бавят супер много. Иначе в други форуми пишат, че към ДСК вървят преводите, но не ми се рискува пак.
 2. Днес ми отказаха превод Kraken -> Райфайзен, имали позиция на сайта, че не приемали пари, ако са били свързани с търговия от крипто. Казаха, че ще откажат превода и ще ми се върнат парите, дано се появят обратно в Kraken и после сигурно ще ги пратя към ICARD.
 3. Дали скоро ще има алт сезон? :)
 4. Питам тук, понеже повечето потребители на форума са запознати с различни методи за разплащане, от тези, за които знаят вече масата от хора. Възможно ли е да имаш дебитна карта, без да си обвързан с някоя банка? Реално ми трябва карта, която да ползвам за реклами във ФБ и Гугъл, но да няма сметка в банка? Възможно ли е това да се случи? Ако да - как ще се вкарват пари в тази карта? Дали ще може да се вкарва фиат или само криптовалути? Иска ми се анонимност до някаква степен. Принципно тия платформи не ги интересува откъде идват парите, въвеждаш в системата карта и те периодично си дърпат. Интересува ги какво рекламираш, ако то не е забранено според техните правила, то проблеми с тях нямаш.
 5. Докладвам - SEPA превод от Kraken към РайфайзенБанк от вчера, пристигна днес успешно за по-малко от 24 часа, без никакъв проблем. Сумата е по-малка от 10 000 лева. Като такса ми излиза близо 20 лева -Meldepflicht beachten, пише че таксата е за Kraken, от РайфайзенБанк не пише да са ми взели друга такса?
 6. Да и аз се сетих, обърнах ги и ги пуснах към Райфайзен. Сега ще видим дали ще стигнат
 7. Някой скоро дърпал ли е от Кракен към Райфайзенбанк? И как да изтегля доларите, които имам? Няма опция за теглене директно на долари, а само SEPA Withdrawal Euro, а аз нямам Евро, а само долари, защото търгувам в долари и така не ми дава да изтегля нищо, понеже пише, че нямам евро?
 8. Много интересна тема, която ще следя с интерес. Нека да споделя и аз малко опит, макар че съм изключително бос в тази материя - що се касае до пазара на криптовалути и подобен род пазари изобщо. Единствено имам опит в търговията на физически стоки и то най-вече онлайн. Инвестирам в криптовалути от около 6 месеца, за този период успях да удвоя вложението си, тоест реализирах печалба около 100%. Като правя уточнение, че пропуснах да продам биткойн на върха от 19K, а за сметка на това продадох доста на дъното - близо 6-7K$. Това беше голяма грешка, която обаче ми позволи до някаква степен да анализирам пазара една идея по-подробно и да уцелвам посоките му, разбира се няма гаранция и е доста рисковано. Ако бях продал биткойните на 19 000$ щях да имам 500% печалба, но по-скоро щеше да се дължи на чист късмет. Та към същината, какво правя? Инвестирам само в биткойн, етер и лайткойн. Купувам когато са много на червено, когато вече поне 5-6 дни падат надолу, купувам на стъпки - да речем през определена сума си пускам позициите, така се опитвам да хвана дъното. После холдвам и продавам, когато отново се вдигнат - най-често си поставям определена граница. Гледам, ако е възможно да реализирам близо до 100% печалба. До момента тази стратегия ми носи успех, супер просто е и може би рискувано, но забелязвам за тези 6 месеца някаква цикличност на продаване и купуване от големите акули, та просто се опитвам да следвам тези движения и да ги улавям. Пресен пример: почнах да купувам етер от 600$ надолу до почти 360$, от 700$ нагоре почвам да го продавам пак на стъпки. Печеля ли докато спя? Най-често да, обикновено цените са се качили докато спя. Защо го считам за пасивен доход? Защото не правя тази търговия всеки ден - купувам ги, забравям за тях месец примерно, поглеждам цената през 2-3 дни и като стигне желаната стойност продавам. Може би този метод действа при низходящ тренд. Ако цената върви само нагоре като през декември миналата година определено няма да е ефективен, също и ако е на червено с години. П.П. Ще се радвам да ми кажете къде този методи издиша и какви са рисковете, за да знам доколко печалбата е късмет и доколко има логика в този тип сделки.
 9. А какво би трябвало да значи магнитчето?
 10. Защо скочи изведнъж цената спрямо долар? Този път не е обвързано с покачване цената на биткойн?
 11. Верно тръгна надолу, vamp много ги познава
 12. Тоест само временно се наливат пари и се качват цените или пролетта дойде?
 13. Имаме ли възходящ тренд на пазара?
 14. Дали ще си върне предишните нива от 800$?
 15. То това е ясно, че е друг свят, но като всеки свят трябва да се основава на някакви принципи и логика, иначе за новите в криптовалутите, всичко изглежда чист хазарт, все едно си в казино.
 16. Добре, но откъде идва тази увереност, че ще победим лошите правителства, банки и т.н.? Като те имат цялото преимущество на света + историята ясно показва, че като решат нещо го правят успешно. Звучи много романтично и хубаво, че ще победим и биткойна ще поскъпне изключително много, но хората са като стадо. Декември месец всички искаха биткойн, за да правят пари. Сега никой не се сеща за него почти. Да не говорим ако стигне до 1000$. Какви са нашите козове?
 17. Наистина много интересна статия, но ако е вярно и биткойна последва съдбата на златото и среброто, реално като умишлено успяват да му свалят цената, как ще достигне до 100K? Не се връзват някак нещата - или ще успеят да го задържат така и да продължават да свалят, докато хората загубят интерес към него или няма да успеят и ще се вдигне. То това са вариантите, едно от двете, не може и двете. Ако приемем написаното в статията за вярно, то за сега се справят доста успешно и не се вижда как ще стигне 100K.
 18. Сега бих купил, ако не бях вкарал всичкото фиат в Етериум
 19. 0,63 e към момента, доста далече от 0,1 за сега
 20. Ще се купува, то е ясно, въпросът е дали днес е дъното и от утре ще тръгне нагоре или да чакам понеделник. Днес е 4-ти ден, откакто върви надолу пазара, това движение , по мои наблюдения винаги продължава поне 5 дни подред, затова си мисля, че мога да го хвана още по-ниско, но не знам пък дали няма да изпусна съотношението към BTC.
 21. Вече късно ли е, ако сега купим етер? Цената му в долари е със 150 надолу, а спрямо биткойн 0,078 е много добре сякаш.
 22. Позадържа се пазара на едно ниво последните дни, интересно е сега накъде ще поеме - нагоре или надолу.
 23. Аз мисля, че ще пускат съпорт и ще може с частните ключове да се вземе оттам, дори да си държал LTC в JAXX примерно по време на форка.
 24. Някой успя ли да си вземе Litecoin Cash през Coinomi?
×
×
 • Създай нов...