Jump to content
hash.bg - биткойн форум

beemer

Members
 • Мнения

  25
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  4

beemer last won the day on Януари 29 2019

beemer had the most liked content!

Относно beemer

 • Ранг
  Member

Последни посетители

440 профилни разглеждания
 1. Добра новина за хората предпочитащи инвестиция чрез карта. Предполагам това би елиминирало банковото ни ембарго.
 2. Bitcoin’s Price Counters the VIX, Confirming It’s Still a Risk Asset "The VIX measures the 30-day forward-looking volatility of the S&P 500 to gauge the market’s fear and risk tolerance, which is why it is commonly referred to as the “fear gauge” for the broader U.S. stock market. In theory, the VIX should be low when the S&P 500 is in a steady uptrend and should only rise as does fear, causing panic selling and for either smart or weak hands to be shaken out of the market. Bitcoin, being a store of value that isn’t the product of a government, is advertised to be unaffected by the perceived fear or risk in any market, yet as the chart below shows, that is not yet the case." BTC/USD vs. VIX
 3. Не забравяйте и опцията на купуване/продаване с кеш през някой от биткойн банкоматите в страната: https://coinatmradar.com/country/33/bitcoin-atm-bulgaria/ Имат варираща такса от 2-4%, но съкращават проблемите с банки и данъчно облагане.
 4. И са прави. За съжаление още сме далеч от времената в които можем да си плащаме сметките с тези пари, та се налага да опираме до купюрите
 5. http://www.bitcoin.bg/bitomat.html Изпробвах го, работи безупречно. В момента е перфектен за продаване на крипто тъй като е с 0% комисионна. За купуването обаче таксата е 10% В The Mall е другия двупосочен банкомат, там и за купува/продава е 3%.
 6. Тези нива откъде ги следят, че ми стана интересно и на мен? Лично не открих място на което данните да са вкаране в чарт.
 7. Теорията на Том Демарк измерва продължителността на даден тренд и индикира кога той е изчерпан, като 9 периода в една посока се считата за ултимална продължителност. В случая 9ката на дневна база индикира за изчерпване на възходящия тренд и въз основа на тази теория трябва да следва корекция. Аз лично от доста време следя този индикатор в крипто, като със сигурност мога да кажа, че не е толкова акуратен и е невъзможно да разчиташ само на него. Доста често мени времевите рамки в които показва точност. Но все пак е хубаво да се следи при по-продължителни трендове като една допълнителна индикация за максимална продължителност. Лично го следя на 4H/1D/3D, на останалите времена рядко срещам някаква точност.
 8. Подобни резки скоци без корекции не са никак здравословни, правят тренда много уязвим, вече сме виждали такива примери многократно. В момента е много вероятно при първата сериозна лоша новина да направи здрав спад, не остави никакви съпорт левъли. А тази новина вече почва да се заформя: https://www.coindesk.com/sec-delays-decision-on-direxions-bitcoin-etfs-until-september/
 9. Интересното е, че когато аз се регистрирах, преди 2-3 месеца, директно писах на съпорта, че се занимавам с криптовалути и искам по-големи лимити да ми кажат направо какви документи трябва да им кача, за да го направят, съпорта само ми написа, че лимита вече ми е многократно увеличен и ми пожела лек ден. Явно си е на късмет на какъв индивид ще попаднеш.
 10. The 10 Largest Companies In the World Are Now Exploring Blockchain https://www.forbes.com/sites/michaeldelcastillo/2018/06/06/the-10-largest-companies-exploring-blockchain/#4159cd991343
 11. Затова при такъв трейд в крипто е от изключително значение да имаш много добър risk management - да влизаш на позиции с много добър risk/reward + да държиш къс stop loss.
 12. Bitcoin [BTC] to be accepted at Slovenia’s biggest shopping complex Slovenia has announced that it will convert its biggest commercial business and shopping complex in the capital city of Ljubljana to accept Bitcoin as payment. https://ambcrypto.com/bitcoin-btc-slovenias-biggest-shopping-complex/
 13. Чисто технически този спад може да се приеме като нормална корекция от изминалия скок, като тренда почва да показва признаци на губене на пара. По Elliott Waves изглежда като WXY корекция, която в перфектни условия би коригирала някъде в зоната между 0.618 и 0.65. Всички основни индикатори показват bullish отклонение на всички часови зони и скока в последните часове беше очакван, но до момента е с доста слаб обем и не показва признаци за начало на нов тренд. CMF и OBV, които измерват покупателно-продажния натиск, също показват видимо отклонение от цената. Спада изглежда губи сила. Очаквам в следващите часове до 1-2 дена да направи малка корекция нагоре, след което с последна вълна надолу да стигне около зоната 7.6к-7.8к и да обърне тренда като продължи възхода и мине 10к. Не изключвам напълно и възможността вече да сме си намерили дъното, колкото и не толкова вероятна да ми се вижда към момента. Ако падне и се задържи под 7.6к, оптимизма в мен в средносрочен план ще се разклати сериозно.
 14. Първо трябва да верифицираш евровата си сметка на Leupay в Coinbase, като за целта ще направиш малък трансфер към тях (и 2 евро е окей). Цялата процедура става като влезеш в Coinbase -> Accounts -> на EUR Wallet цъкаш Withdraw > в изкочилия прозорец избираш опцията "Add a new account" -> добавяш инфото на сметката, която ще ползваш -> ще ти изскочи прозорец с инфо на сметката на Coinbase към която трябва да направиш трансфера, като е много важно да запишеш референтния номер който са дали. Изпълняваш трансфер до тях, който в рамките на 1-2 работни дни трябва да мине, след което вече сметката ти ще бъде верифицирана и ще можеш да теглиш евро от Coinbase към тази нея.
×
×
 • Създай нов...