Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Star

Members
 • Мнения

  7
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно Star

 • Ранг
  Newbie

Последни посетители

362 профилни разглеждания
 1. Здравейте колеги, по всички финансови инстутуции онлайн си е правило, че за да withdraw-ваш към банкова сметка първо трябва да си депозирал дори и минимално количество от същата преди това. Пише го като изискване за теглене при всички криптоборси с изключение на Кракен. Или поне никъде не го намерих на техния сайт. Теглили ли сте без да депозирате преди това там? С оглед грабежа от 18 Евра за изходящ СЕПА от БГ банка, ми се иска да го спестя ако може.
 2. Колеги аз продължавам да разсъждавам над тегленето по тътя Coinbase/GDAX -> BitPay -> Skrill акаунт в лева -> BG Банка Като този път фокуса ми е върху таксите. Реално за да стигнат парите от GDAX до BitPay се дължи единствено fee за майнинг. Същото и от BitPay до Skrill. Следователно никъде няма FX fee понеже няма конвертиране евро/лев. Таксите в този случай са: Mining fee x 2; 1% Skrill fee, 1% BitPay fee (безплатно до 1 000$/ден и 10 000$/година). Да, по-скъпо е от GDAX Sepa -> БГ Банка (0.09Евро) и след това 0,3% FX fee, но за 0,7% повече, си плащаш спокойствие и няма да трепериш дали банките ще замразят/откажат превода. За преводи по-малки от 10 000$ годишно ми се струва не лоша алтернатива. За суми над 10 000$, очевидно си плащаш 1,7% повече спрямо фиатниа withdrawal. Зависи кой какви нужди и предпочитания има. Не съм тествал още понеже имам под 1000Е за теглене и чакам да се оправи малко мемпула на биткойн.
 3. Сега проучих Skrill. Оказва се, че можеш да депозираш биткойни, като се конвертират през BitPay и пристигат в Skrill като валута. Т.е. в профила в Skrill имаш поле в което посочваш колко валута искаш да депозираш. Това е копирано директно от прозореца там: You will be redirected to BitPay to complete your Bitcoin transaction. You will be provided with the BTC amount, QR Code and BTC Address for payment. Bitcoin deposits can be used immediately for transfers to Skrill merchants or transfers to other members. Bitcoin deposits cannot be used for purchases or withdrawals using your Skrill Card. Bitcoin deposits are not refundable. Таксата е 1%. След това от Skrill теглим към банката. Някой вижда ли проблем с тая схема?
 4. Преди време, четох следната статия, може и някой от вас да я е писал: http://outsidia.com/cheap-transfer-to-bitcoin-exchange/ Темата е как да се спестят високите такси на БГ банките, но е актуална и в днешната ситуация. Според автора е възможен следния път до Кракен или друга борса: БГ Банка -> Paysera/Transferwise -> Mistertango -> Kraken (както и обратно) "Mistertango – те са онлайн банка и при регистрация получавате безплатна сметка в EUR, с IBAN на Ваше име". "Причината да изращаме парите от TransferWise/Paysera първо към Mistertango и едва от там към Kraken е, че първите не поддържат преводи директно към борси, на които се търгуват крипто валути. Mistertango гледат в бъдещето, подкрепят крипто света и са безплатни – затова са и идеален избор." Да се има в предвид, че статията е от края на 2016. Някой има ли опит или мнение за тези Mistertango? Виждате ли препятствия по пътя до и от Кракен?
 5. Добре, ако всички БГ банки ни отрежат, нека някой с опит сподели какви са най-бързите и най-евтини варианти за българин да се вдигне със самолет и да си отвори банкова сметка в чужда банка. Коя държава с оглед политиките към крипто и коя банка? От гореспоменатите, адрес в Германия нямам, четох нещо и за Ирландска банка? Повече яснота?
 6. Здравейте колеги, аз имам следния въпрос: Работя за много проекти като извършвам маркетингови дейности за тях и ми плащат в техните токени. След това ги обръщам на Кракен в Евро. Как да докажа произход на тези пари като няма официални документи, по които ми плащат токените. Има само едни екселски таблици, по които се следи приноса на всеки. Даже съм анонимен. Когато отида в нашите мили банки и искам да си изтегля парите от сметката и ме питат за произход какъв документ да им покажа?
×
×
 • Създай нов...