Jump to content
hash.bg - биткойн форум

stamat

Members
 • Posts

  244
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Everything posted by stamat

 1. Аз си плащам данък. Нямам намерение да ставам президент или депутат, но въпреки това предпочитам ако някога НАП ми направят ревизия да не гледам като наср*н. Това е много елементарен за спазване принцип, а и у нас данъкът е достатъчно нисък, че човек да се лакоми и да седи на тръни цял живот и накрая с инфаркт или инсулт :)) Междувременно тествах превод и от Binance-ДСК. За разлика от Coinbase-ДСК където беше в евро, тук е в долари и е SWIFT и се получиха по-малко, явно има и кореспондентска банка по средата. Някой знае ли каква е таксата (фиксирана или процент)? Ще тествам още веднъж с друга сума, да видим има ли формула
 2. Coinbase (EUR) към ДСК (BGN) е ОК, получих за 1-2 часа, курс 1.951
 3. Да. Телефонистката каза "да", питах я дали е 100% сигурна, тя каза че ще провери с колегите и пак каза "да". Другия месец ще проверя на практика и ще пиша. А скоро никой ли не я е правил тази операция
 4. Преди направих 2000% печалба на падащ пазар (x20), успях да се оттърва от вманиячаването като се лагна на binance сайта и спря да ми работи системата (някъде март месец). Това, което бях измислил за мен работеше най-добре на падащ пазар, защото тогава хората правят повече глупости. Сега от доста време е перфектно за същото ама аз се занимавам с други по-интересно неща. Ако сега трябва да се правя на врачка пак - в рамките на 6 месеца ще падне до 20К. Макар че в днешно време с този ковид, излишни пари и седене вкъщи психологията не е същата, така че не се знае. Да си дойдем на въпроса - никой ли не е теглил фиат от binance напоследък? Револют и ДСК казаха, че няма проблем за входящи, така че май тези два начина от едно време са си актуални.
 5. В Binance има SWIFT - ако е USD, с такса $15, но въпросът е до къде е ОК да се праща. А от Coinbase - същият въпрос, някой правил ли е превод към българска банка и/или Revolut?
 6. Хоп. Ако помните преди 2 години бях направил едно сайтче с проверени начини за прехвърляне на реални пари към крипто и различни борси и обратно към банки без такси. Сега вероятно всичко се е сменило, та може ли някой да ми каже USD към коя банка (вкл. fintech) може да се прехвърли от Binance със SWIFT и ако има - какви са лимитите? Thanks
 7. hpz кое точно не разбра? Връщаме се на SOFIX - купени акции на върха за 100 лева. Чакаш 10 години. Продаваш. Получаваш 20 лева. Само че тези 20 лева вече не са онези 20 лева отпреди 10 години а са 14 лева. Т.е. освен очевидния спад 5 пъти (с 80%) гледайки картинки на графики, допълнително имаш още 30% надолу. Приложи сега тези сметки върху мечтата тези вложени 100 лева през 2007 година в SOFIX някога да бъдат възстановени? Още повече прилагайки тактиката - "набутвай още и то в геометрична прогресия докато пада". Вижда се, че поне елементарни сметки с умножение можеш да правиш, сметни тогава колко години с колко ръст без прекъсване и без нов спад трябва да отчете SOFIX, (отчитайки и обезценяването на реалните пари с които се пазаруват вилите) трябва да минат, че един шаран от 2007 да си върне загубеното. И после кажи каква според теб е вероятността това да се случи? Има нещо друго - това, че BTC е чиста пирамида, му дава по-голям шанс от SOFIX да се върне донякъде - ако при SOFIX е практически невъзможно загубите да бъдат върнати, при BTC има (малко) по-голяма такава вероятност, но много по-ниска от 50% на черно/червено на рулетка. Затова мисля, вместо да се набълбукват хората още при падащ пазар, да теглят всичко и да сложат един път на червено на рулетка. Така или ще пият студена вода (с много по-малка вероятност от това да си останат със загубата в BTC) или да умножат по две и да забравят повече вилите, получени чрез BTC. А и няма да чакат 10 години, а ще могат да разберат резултата от залагането веднага.
 8. Някой по-назад явно не ме е разбрал - не правя сравнение с БФБ, а давам контрапример, че никак не е задължително един балон като се спихне, да върне някога на стойности над балонираните или въобще да върне каквото и да е. Смятайки и инфлацията междувременно (обезценяването на реалните пари), положението би изглеждало още по-зле. И гледам над мен hpz продължава със същата теория, че стискайки бузи в един момент ще си купи вила. Аз по принцип желая на хората късмет, т.е. нека hpz да си купи вила, но дори това да стане, той ще си я е купил с реалните пари дадени от други шарани, които пък от своя страна ще се надяват на други като тях за техните мечтани вили. Пирамиди, фараони... Което дава отговор и на един друг коментар по-назад - facebook не било ли също пирамида. Самият facebook никак не е пирамида, защото има милиарден оборот и печалба (40 милиарда/15 милиарда), много повече от доста държави по света. Самата свободна търговия с акции по борсите донякъде е пирамидална, точно затова през 10 години има доста сериозна криза и доста хора си губят паричките (винаги за сметка на други).
 9. Първи и втори параграф са абсолютно верни, но не и третият - просто защото си противоречи с първите два Това че 5 пъти досега се е надувал балон, не означава, че ще има шести (може да има, а може и да няма - даже по-вероятно след като при последния и бабите по селата чуха за BTC, а някои си и купиха). SOFIX (също типичен балон в края на 2007) да не би да има някакви изгледи да мине 2000 (и тогава бабите станаха инвеститори, защото по радиото казаха, че ставала голяма далавера на БФБ)? Ако сметнем за 10 години и инфлацията, то той направо отиде в кофата вовеки. Изобщо имам едно подозрение, че на нещо балонирано, в което се включат бабите и дядовците (в прекия смисъл), това му е за последно. Това е моментът, в който масата от заинтересовани така се е наситила с шарани, че нови няма и съответно пирамидата рухва. Относно търгуването с BTC (типична пирамида, където цената няма никаква база, единствено спекулативна стойност = проста функция на интереса към BTC от N на брой хора) личната ми препоръка е да го прави само този, който има познания едновременно по математика (за да си направи разни анализи) и програмиране и може да си напише определени инструменти, с които както да следи в реално време всяка транзакция (а не да гледа картинки, където най-малкият интервал е цяла минута, а не поне секунда), така и да може бързо да купува и продава (а не да пише нещо на ръка и да натиска бутони) защото за успешната търговия е важна всяка секунда. Ако се разчита на зяпане само на стандартните графики на онлайн борсите, със същия успех може да се печели и губи и на рулетка. (Подразбира се, че тактиката HODL още по-очевидно не е най-умното нещо на света. Другата подобна - да се купува винаги даже и при падащ пазар, пък после когато цената станела 100000 щяло да се компенсира, също е не е пример за подражание.)
 10. Малко оффтопик. Аз пък ще споделя този адрес: https://www.blockchain.com/btc/address/1H9bS7Zb6LEANLkM8yiF8EsoGEtMEeLFvC За 3 дни +3.7 BTC (т.е. 18,000-20,000 USD). Така се правят пари от тъпотия в интернет. Това е една от всички (представете си за каква сума става въпрос) сметки на тия, които в последно време пращат спам от вида "аз ти хакнах паролата пуснах камерата и снимах как си пипаш ... и ако не ми пратиш 0.2BTC ще го пусна на всичките ти контакти" (а всъщност нищо нямат, само блъф).
 11. А пък аз мисля, че спекулациите никога няма да приключат, освен ако не изчезнат борсите. Откакто те се появиха с API-тата си, това нещо ще се ползва предимно за спекулации. Откакто те се появиха се наду и балона до пръсване и съответно се пръсна грандиозно. А на падащ пазар се печели най-добре, тогава хората правят много повече глупости. В дни като днешния добър спекулант лесно прави +15-25% че и повече. (Разбира се не с тактиката на @hpz
 12. От това, което пишеш, признаваш, че интересът ти също е спекулативен. Добре, може да не правиш това, което винаги съм твърдял, че си струва и е ефективно (да се правят поне 1000 сделки на ден, но накрая никога да не се остава във трибуквена "валута"), но все пак попадаш в категорията на спекулантите. Не пропускай и фактора време и накрая да разделиш печалбата (ако я има) на времето, т.е. за колко време си спечелил X пари. И да си дадеш сметка не е ли по-добре да вложиш същите пари в нещо реално (било то и най-лесното - търговия) и дали няма да спечелиш доста повече за същото време. Защото при такива набалончени неща, каквото е BTC може да мине мнооого време преди след сериозен краш като тази годишния да се случи възстановяване и отново ръст в десетки пъти, че да си върнеш загубите чрез нова покупка. Пак ще напомня за БФБ и как тогава много хора мислеха по същия начин и как ей сега пада ама от утре почва да расте и ше си върнем загубите. 10 години по-късно от тези чакащите - почти никой не си е върнал загубите, а се ипотекираха апартаменти, акции и какво ли не по два пъти даже, голяма еуфория беше как се правят пари от нищото. Понеже както във физиката, така и във финансите няма перпетуум мобиле, а просто един пари минават от един джоб в друг, всяка пирамида се срутва в един момент.
 13. Трябва да признаете, все още мога да познавам Дали обаче все още ми се вижда по-вероятно сега да се качи до 6000 вместо да падне до 3-4000 - май не, в момента е 50:50.
 14. Да сравняваш реални валути със спекулативни такива (които въобще не може да се наричат "валути"), които не зависят от нищо друго, освен от текущото състояние на пирамидата е много самоманипулативно (да си мислиш, че си даваш парите за нещо различно от вноска в пирамида). BTC по нищо не се различава от онези хартиени бележки по 100 лева в началото на 90те, които разни хора разнасяха насам натам. Истината е, че дадените реални пари отдавна са изхарчени за реални неща (ламборджини, вили, плажове и коктейли) и са изтекли от системата и ако (а както се вижда такава е тенденцията) не идват нови, които да заменят дупката, се отива в определена посока. И както някой писа "1000000%" - BTC е най-грандиозната финансова пирамида, възможна благодарение на интернет и достъпността на комуникациите (съответно ловене на шарани с голи ръце в порядки по-големи обеми от едновремешните пирамиди). Така участниците в системата са два вида - балъци (внасящи свежи пари) и спекуланти (които много добре знаят в каква система участват), надцакващи се едни други като игра на покер, в което няма нищо лошо. Едни губят, други печелят. Общо взето на последните не им пука каква е точно текущата стойност, защото за тях е важно да ходи нагоре надолу, от което да се опитат да спечелят, проблем е само за първите, които са купили на някаква цена (право на участие в пирамидата) и само седят отстрани и или се вайкат колко била паднала или се кефят, колко се била увеличила цената.
 15. Тук е спекула, не инвестиция. И понеже това е така, дългосрочно вероятността да си нагоре или надолу е точно толкова, колкото и дали ще се падне черно или червено. Спекула е, защото цената не зависи от нищо друго, освен дали има повече желаещи да спекулират спрямо преден момент във времето или обратно (т.е. типична пирамида). А ако е да разчиташ на себе си, то става, но както правех аз: 1. съвестта да се примири с факта, че печалбата ти е за сметка на загубата на по-глупави от теб; 2. това работи при максимум 5 минути напред предвиждане с малко изместване на вероятността в твоя полза, следователно за да се натрупа добра печалба трябва да се правят 1000 или повече сделки на ден, т.е. да се търгува и докато си във WC и аз се радвам че се оттървах, от тогава направих някои доста по-интересни неща Сега за спорта - мисля че вървим към 5000 (до 0-2 дни) и след това по-вероятно да се върне на 6000 в рамките на 5-10 дни, т.е. шанс за едни 20% печалба. Обаче на 5000 ако ентусиастите този път не са достатъчно може да катурне и надолу и тогава и до 3000 може да стигне без проблем обаче това е по-малко вероятно. Нещо такова (гледам това което направих на http://banki.link още си работи - "бъдещи цени"):
 16. @Alexleo при положение, че търсиш "профит" купувайки нещо трибуквено - не е ли по-лесно да се играе на рулетка - там поне не трябва да чакаш месец два година, за да разбереш дали си се прецакал или си "спечелил", а резултатът става ясен веднага
 17. 2018 crypto holders https://www.facebook.com/DankCoinMemes/videos/272432576810588/
 18. Някой пусна в http://banki.link че превод от ДСК към Kraken не е станал? Така ли е?
 19. Това просто не е вярно. Една лоша балонирана позиция може и след 100 години даже и като абсолютна стойност (без да се смята годишна инфлация) да не се достигне. Пресен пример БФБ - след 10 години все още е със 70% спад. А ако сметнем и инфлация... А пък за чисто спекулативно нещо като BTC.. от 6000 се отива на 3000 много лесно и тогава разсъжденията ще са същите както при 20К->10К ситуацията или по-скорошната - 10К->5К.
 20. binance май са си оправили javascripta, в срива който върви сега има 20-30 транзакции в секунда и не ми забива, а преди ставаше мор. Хмм май е време за resurection на търговията
 21. Предния път при сходни обстоятелства падна от 12000 на 6000, та да не съм лош пророк... И на 06.06 нямаше дъно, така че това се наруши като закономерност както се случва с всяка една "закономерност"
 22. От горната картинка се вижда, че до седмица ще се разбере - червената линия ли е по-вярната или червената пунктирана хихихи.
 23. През 1991ва имаше един филм за Нострадамус. След това с голямо нетърпение чаках 1996, за да видя ще излезе ли вярно, че някой си папа щял да бъде убит. Авторите на филма вероятно си мислеха, че до 1996 всички ще забравят за глупостите, които са записали. Та така и тези горните с прогноза за 2022.
×
×
 • Create New...