Jump to content
hash.bg - биткойн форум

stamat

Members
 • Posts

  244
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Reputation Activity

 1. Like
  stamat got a reaction from Tzveto99 in Български банки и крипто валути   
  Аз си плащам данък. Нямам намерение да ставам президент или депутат, но въпреки това предпочитам ако някога НАП ми направят ревизия да не гледам като наср*н. Това е много елементарен за спазване принцип, а и у нас данъкът е достатъчно нисък, че човек да се лакоми и да седи на тръни цял живот и накрая с инфаркт или инсулт :))
  Междувременно тествах превод и от Binance-ДСК. За разлика от Coinbase-ДСК където беше в евро, тук е в долари и е SWIFT и се получиха по-малко, явно има и кореспондентска банка по средата. Някой знае ли каква е таксата (фиксирана или процент)? Ще тествам още веднъж с друга сума, да видим има ли формула
 2. Like
  stamat got a reaction from Pistolero in За цената на биткойн   
  Някой по-назад явно не ме е разбрал - не правя сравнение с БФБ, а давам контрапример, че никак не е задължително един балон като се спихне, да върне някога на стойности над балонираните или въобще да върне каквото и да е. Смятайки и инфлацията междувременно (обезценяването на реалните пари), положението би изглеждало още по-зле. И гледам над мен hpz продължава със същата теория, че стискайки бузи в един момент ще си купи вила. Аз по принцип желая на хората късмет, т.е. нека hpz да си купи вила, но дори това да стане, той ще си я е купил с реалните пари дадени от други шарани, които пък от своя страна ще се надяват на други като тях за техните мечтани вили. Пирамиди, фараони...
  Което дава отговор и на един друг коментар по-назад - facebook не било ли също пирамида. Самият facebook никак не е пирамида, защото има милиарден оборот и печалба (40 милиарда/15 милиарда), много повече от доста държави по света. Самата свободна търговия с акции по борсите донякъде е пирамидална, точно затова през 10 години има доста сериозна криза и доста хора си губят паричките (винаги за сметка на други).
 3. Like
  stamat got a reaction from Pistolero in За цената на биткойн   
  Първи и втори параграф са абсолютно верни, но не и третият - просто защото си противоречи с първите два Това че 5 пъти досега се е надувал балон, не означава, че ще има шести (може да има, а може и да няма - даже по-вероятно след като при последния и бабите по селата чуха за BTC, а някои си и купиха). SOFIX (също типичен балон в края на 2007) да не би да има някакви изгледи да мине 2000 (и тогава бабите станаха инвеститори, защото по радиото казаха, че ставала голяма далавера на БФБ)? Ако сметнем за 10 години и инфлацията, то той направо отиде в кофата вовеки. Изобщо имам едно подозрение, че на нещо балонирано, в което се включат бабите и дядовците (в прекия смисъл), това му е за последно. Това е моментът, в който масата от заинтересовани така се е наситила с шарани, че нови няма и съответно пирамидата рухва.
  Относно търгуването с BTC (типична пирамида, където цената няма никаква база, единствено спекулативна стойност = проста функция на интереса към BTC от N на брой хора) личната ми препоръка е да го прави само този, който има познания едновременно по математика (за да си направи разни анализи) и програмиране и може да си напише определени инструменти, с които както да следи в реално време всяка транзакция (а не да гледа картинки, където най-малкият интервал е цяла минута, а не поне секунда), така и да може бързо да купува и продава (а не да пише нещо на ръка и да натиска бутони) защото за успешната търговия е важна всяка секунда. Ако се разчита на зяпане само на стандартните графики на онлайн борсите, със същия успех може да се печели и губи и на рулетка. (Подразбира се, че тактиката HODL още по-очевидно не е най-умното нещо на света. Другата подобна - да се купува винаги даже и при падащ пазар, пък после когато цената станела 100000 щяло да се компенсира, също е не е пример за подражание.)
 4. Like
  stamat got a reaction from Pistolero in За цената на биткойн   
  А пък аз мисля, че спекулациите никога няма да приключат, освен ако не изчезнат борсите. Откакто те се появиха с API-тата си, това нещо ще се ползва предимно за спекулации. Откакто те се появиха се наду и балона до пръсване и съответно се пръсна грандиозно.
  А на падащ пазар се печели най-добре, тогава хората правят много повече глупости. В дни като днешния добър спекулант лесно прави +15-25% че и повече. (Разбира се не с тактиката на @hpz
 5. Like
  stamat got a reaction from axl100 in За цената на биткойн   
  От това, което пишеш, признаваш, че интересът ти също е спекулативен. Добре, може да не правиш това, което винаги съм твърдял, че си струва и е ефективно (да се правят поне 1000 сделки на ден, но накрая никога да не се остава във трибуквена "валута"), но все пак попадаш в категорията на спекулантите. Не пропускай и фактора време и накрая да разделиш печалбата (ако я има) на времето, т.е. за колко време си спечелил X пари. И да си дадеш сметка не е ли по-добре да вложиш същите пари в нещо реално (било то и най-лесното - търговия) и дали няма да спечелиш доста повече за същото време. Защото при такива набалончени неща, каквото е BTC може да мине мнооого време преди след сериозен краш като тази годишния да се случи възстановяване и отново ръст в десетки пъти, че да си върнеш загубите чрез нова покупка. Пак ще напомня за БФБ и как тогава много хора мислеха по същия начин и как ей сега пада ама от утре почва да расте и ше си върнем загубите. 10 години по-късно от тези чакащите - почти никой не си е върнал загубите, а се ипотекираха апартаменти, акции и какво ли не по два пъти даже, голяма еуфория беше как се правят пари от нищото. Понеже както във физиката, така и във финансите няма перпетуум мобиле, а просто един пари минават от един джоб в друг, всяка пирамида се срутва в един момент.
 6. Like
  stamat got a reaction from olele in За цената на биткойн   
  Да сравняваш реални валути със спекулативни такива (които въобще не може да се наричат "валути"), които не зависят от нищо друго, освен от текущото състояние на пирамидата е много самоманипулативно (да си мислиш, че си даваш парите за нещо различно от вноска в пирамида). BTC по нищо не се различава от онези хартиени бележки по 100 лева в началото на 90те, които разни хора разнасяха насам натам. Истината е, че дадените реални пари отдавна са изхарчени за реални неща (ламборджини, вили, плажове и коктейли) и са изтекли от системата и ако (а както се вижда такава е тенденцията) не идват нови, които да заменят дупката, се отива в определена посока.
  И както някой писа "1000000%" - BTC е най-грандиозната финансова пирамида, възможна благодарение на интернет и достъпността на комуникациите (съответно ловене на шарани с голи ръце в порядки по-големи обеми от едновремешните пирамиди).
  Така участниците в системата са два вида - балъци (внасящи свежи пари) и спекуланти (които много добре знаят в каква система участват), надцакващи се едни други като игра на покер, в което няма нищо лошо. Едни губят, други печелят. Общо взето на последните не им пука каква е точно текущата стойност, защото за тях е важно да ходи нагоре надолу, от което да се опитат да спечелят, проблем е само за първите, които са купили на някаква цена (право на участие в пирамидата) и само седят отстрани и или се вайкат колко била паднала или се кефят, колко се била увеличила цената.
 7. Like
  stamat got a reaction from Pistolero in За цената на биткойн   
  Тук е спекула, не инвестиция. И понеже това е така, дългосрочно вероятността да си нагоре или надолу е точно толкова, колкото и дали ще се падне черно или червено.
  Спекула е, защото цената не зависи от нищо друго, освен дали има повече желаещи да спекулират спрямо преден момент във времето или обратно (т.е. типична пирамида).
  А ако е да разчиташ на себе си, то става, но както правех аз: 1. съвестта да се примири с факта, че печалбата ти е за сметка на загубата на по-глупави от теб; 2. това работи при максимум 5 минути напред предвиждане с малко изместване на вероятността в твоя полза, следователно за да се натрупа добра печалба трябва да се правят 1000 или повече сделки на ден, т.е. да се търгува и докато си във WC и аз се радвам че се оттървах, от тогава направих някои доста по-интересни неща
  Сега за спорта - мисля че вървим към 5000 (до 0-2 дни) и след това по-вероятно да се върне на 6000 в рамките на 5-10 дни, т.е. шанс за едни 20% печалба. Обаче на 5000 ако ентусиастите този път не са достатъчно може да катурне и надолу и тогава и до 3000 може да стигне без проблем обаче това е по-малко вероятно. Нещо такова (гледам това което направих на http://banki.link още си работи - "бъдещи цени"):
   

 8. Like
  stamat got a reaction from vamp111 in За цената на биткойн   
  Предния път при сходни обстоятелства падна от 12000 на 6000, та да не съм лош пророк...
  И на 06.06 нямаше дъно, така че това се наруши като закономерност както се случва с всяка една "закономерност"
 9. Like
  stamat got a reaction from Reloaded in За цената на биткойн   
  От горната картинка се вижда, че до седмица ще се разбере - червената линия ли е по-вярната или червената пунктирана хихихи.
 10. Like
  stamat got a reaction from Pistolero in За цената на биткойн   
  Не знам кой какво трупа, но поредното доказателство за корелация между USDT двете сметки (Tether и Bitfinex) - когато се зарежда втората се случва и сериозен спад малко след това.
  18.05 нови 250М създадени
  18.05 -200М към Bitfinex
  Може и да е съвпадение, но е поредното.
 11. Like
  stamat got a reaction from Pistolero in За цената на биткойн   
  @batibon
  В момента, както се е залетяло, може пак да чукне 6000, а после никой не знае, колкото е вероятно да иде на 20К, толкова и да пада още. Миньорите копаят и продават, ама спекулантите са повече и по-активни, те купуват и продават с малка разлика и им е все едно дали са купили на 6000 и продали на 6050 или на 1000 и продали на 1030 или на 20000 и продали на 20100. Самото движение поне на мен ми се струва хаотично и зависи от тези случайни точки когато е "а наляво а надясно хоп в лайното прясно" (т.е. равновесните, като се добре до средна) - тогава е 50:50 и въпрос на късмет дали ще иде нагоре или надолу. Като се съберат повече случайности с надолу, виждаме глобално спад, а като се съберат повече случайности с нагоре, виждаме глобално ръст. Изключение в това поведение донякъде беше декември с истеричния ръст и съответно януари с паническия спад - тогава при тези уж равновесни точки, предимство има съответното настроение и се нарушава 50:50-то (т.е. като се допрат 2 средни се поема по-вероятно нагоре, ако е позитивно настроението и надолу, ако е непозитивно).
  Сега и на 12h, и на 1d, 25 мина под 99, инерцията е много голяма и трябва да се случи чудо да обърне сега, а не да пада поне още седмица. Да идва онзи да купува, Сорос ли щеше.
  P.S. Само да сравним - дневно се правят по 2000 BTC ($15M), а се купуват и продават предимно спекулативно 425 пъти повече (но не като абсолютна стойност, а като обем - един и същ BTC може да се купи и продаде 1000 пъти, не значи че има търсене за 1000BTC). Така че падащата цена спокойно може да отвее копачите - едни за сметка на други. Който не го кефи цената, не копае, ако е голям и се махне, добре дошло за останалите и равновесие ще има винаги независимо от цената. Същото важи и за обратната посока, така че цената може да е каквато си иска и както се случи.
  P.P.S. Между другото в момента има потенциал да върне до 7650-7700.
  P.P.P.S. И понеже реших да си тествам твърдението, купих малко на 7500, ама... с периферното зрение мернах какво става със ZRC, с два клика в продължение на 15 секунди направих +2% и реших да се откажа да проверявам, прав ли съм за BTC. Толкова по-мудно е, BTC ряпа да яде, да живеят шиткоинс! Сега като гледам, че вече е +11% докато написах това, затварям всичко, защото не ми се започва пак зомбиране А, изненада, май и за BTC познах пак. Айде със здраве, аз съм въздържател вече.
 12. Like
  stamat got a reaction from Pistolero in За цената на биткойн   
  Обемите падат, като се стигне до точка на равновесие по теорията на Стамат
  Сега вариантите са: още едно спасително към 8400 после 8200 пак и идваме в изхода точка, но все по-стеснено към 8200.
  Другият е да падне под 8000 тогава няма нещо което да го спред в посока 7000. Има един момент около 7700 където пак ще има леко чудене и може да върне.
  Ако когато е 8400 някой успее да го побутне малко, може да прескочи до към 8800.
  Към средата на юни също има заложено падане с 6-700, защото тогава ще се отразят големите сривове до 6000 в голямата средно аритметична линия. Т.е. до тогава може да има предимно спадове.
  Сега след малко (5-15 минути) ще има също малко по-екстремно нещо.
 13. Like
  stamat got a reaction from vamp111 in Български банки и крипто валути   
  @Riko@PistoleroВ Paysera си имаш собствен IBAN, то си е нормална полу-банка.
  През Paysera се минава ако искаш да спестиш от такси (както входящите към BG банка, така и изходящи), защото SEPA преводите са безплатни и второ - по-бързи. Практически става по-бързо BG банка - Paysera - Revolut отколкото BG банка - Revolut във валута. Особено ако имаш сметка в някоя от 4те BG банки, които ползва Paysera. Първият превод става веднага или до 30 минути (към Paysera), после до Revolut ако е през деня за час и после още час-два Revolut - Coinbase, т.е. става същия ден.
  Същото е наобратно.
  За покупка обаче най-бързо е да се зареди Revolut с BG карта - това става веднага и има 0 такса (нещо доста интерено как VISA плащане има 0 такса); бях ги питал и не зависи от сумата, т.е. и за големи суми няма такса, ама е хубаво да се провери. По този начи покупка на BTC става за час-два: веднага до Revolut и 1-2 часа към Coinbase.
  И не забравяйте да прехвърлите след това към GDAX - също става веднага, но там таксите са доста по-ниски или даже 0 при maker оферта.
 14. Like
  stamat got a reaction from rippleche in За цената на биткойн   
  Ето класическата схема, за която писах последно - след рязък спад (или ръст), средните догонват постепенно текущата, която през това време е сравнително хоризонтална. Идва моментът на докосването (неизбежно) и там се случва пак нещо по-екстремно.

 15. Like
  stamat got a reaction from Sundy in Тактики и стратегии на търгуване ... day trader или валидолче в джоба :)))))   
  Ако беше така, още щяхме да сме в каменната ера и всеки измислил нещо, щеше да си го стиска за него и да го отнася на оня свят като се гътне. Винаги е имало и ще има - споделяне, обучение и "ученикът надмина учителя си" - затова има и прогрес.
  Както и винаги ще има три типажа
  - такива които измислят и споделят
  - които измислят и си го стискат
  - които само ползват споделеното (а понякога и си го стискат, да не би и съседът да го открие и да му е хубаво).
   
 16. Like
  stamat got a reaction from Pistolero in Тактики и стратегии на търгуване ... day trader или валидолче в джоба :)))))   
  Ако беше така, още щяхме да сме в каменната ера и всеки измислил нещо, щеше да си го стиска за него и да го отнася на оня свят като се гътне. Винаги е имало и ще има - споделяне, обучение и "ученикът надмина учителя си" - затова има и прогрес.
  Както и винаги ще има три типажа
  - такива които измислят и споделят
  - които измислят и си го стискат
  - които само ползват споделеното (а понякога и си го стискат, да не би и съседът да го открие и да му е хубаво).
   
 17. Like
  stamat got a reaction from Sven Biorg in За цената на биткойн   
  @Dobrin отговорът е много лесен, ще степенувам по важност:
  - ако погледнеш търгуваните обеми в Binance, ще видиш как след 15.01 те започват ръст и сега са 2-3 пъти повече от тогава; по същото време направиха ъпдейт на сайта си; не знам дали заради първото или и прецакаха нещо в JavaScript-а, но точно моментите които са важни за мен - когато се случва случка и искам да купя или продам и съответно транзакциите стават десеторно в секунда, а понякога и 20-30 пъти повече от нормално, сайтът им тотално се на*бава, а за мен е важно да купя в секундата в която искам и да продам в секундата, в която искам; след като няколко пъти получавах микроинфаркт заради скапания сайт, намалих търговията, а после и се отказах (междувременно си написах мой интерфейс, ама както голяма част от нещата които правя е недовършен и така си седи и чака реда); този проблем е основният, даже не съм сигурен ако не беше налице, дали нямаше още да се кокоря пред мониторите;
  - да са се случи печалба 5-10 че и 20% и повече на ден, трябва да се следи нон стоп в прекия смисъл на думата; на един съфорумец му писах - аз гледах графики на три монитора, ядях пред тях и понеже няма как да не се спи, това беше единственото нещо различно от търговия което правех; целта ми беше да изуча нещата и да напиша бот; е, сега знам много, само че не ми стига времето да го донапиша, имам и по-важни неща за вършене;
  - логично е, че подобен начин на живот не е здравословен, те в затвора даже са по-добре, а аз имам и здрав разум все пак.
  Накратко - това да се прави ръчно е мазохизъм. Но който има достатъчно знания, пусне данните и към невронна мрежа, мисля че достатъчно съм изписал тук, че да се появят и други ентусиасти. А както писах когато се появих за първи път, аз обичам споделянето на информация, просто защото в 21 век това е основната движеща сила (поне в IT сектора), не защото се правя на интересен. Така както аз споделям, друг споделя, трети.. и в крайна сметка и тримата имаме знанията на всички.
 18. Like
  stamat got a reaction from Sundy in За цената на биткойн   
  @Dobrin отговорът е много лесен, ще степенувам по важност:
  - ако погледнеш търгуваните обеми в Binance, ще видиш как след 15.01 те започват ръст и сега са 2-3 пъти повече от тогава; по същото време направиха ъпдейт на сайта си; не знам дали заради първото или и прецакаха нещо в JavaScript-а, но точно моментите които са важни за мен - когато се случва случка и искам да купя или продам и съответно транзакциите стават десеторно в секунда, а понякога и 20-30 пъти повече от нормално, сайтът им тотално се на*бава, а за мен е важно да купя в секундата в която искам и да продам в секундата, в която искам; след като няколко пъти получавах микроинфаркт заради скапания сайт, намалих търговията, а после и се отказах (междувременно си написах мой интерфейс, ама както голяма част от нещата които правя е недовършен и така си седи и чака реда); този проблем е основният, даже не съм сигурен ако не беше налице, дали нямаше още да се кокоря пред мониторите;
  - да са се случи печалба 5-10 че и 20% и повече на ден, трябва да се следи нон стоп в прекия смисъл на думата; на един съфорумец му писах - аз гледах графики на три монитора, ядях пред тях и понеже няма как да не се спи, това беше единственото нещо различно от търговия което правех; целта ми беше да изуча нещата и да напиша бот; е, сега знам много, само че не ми стига времето да го донапиша, имам и по-важни неща за вършене;
  - логично е, че подобен начин на живот не е здравословен, те в затвора даже са по-добре, а аз имам и здрав разум все пак.
  Накратко - това да се прави ръчно е мазохизъм. Но който има достатъчно знания, пусне данните и към невронна мрежа, мисля че достатъчно съм изписал тук, че да се появят и други ентусиасти. А както писах когато се появих за първи път, аз обичам споделянето на информация, просто защото в 21 век това е основната движеща сила (поне в IT сектора), не защото се правя на интересен. Така както аз споделям, друг споделя, трети.. и в крайна сметка и тримата имаме знанията на всички.
 19. Like
  stamat got a reaction from Pistolero in За цената на биткойн   
  И една съвсем последна илюстрация. Гледаме последното движение.. на минутната, 5 минутната се вижда спад и изведнъж обръща видимо без причина на 8550:

  Разглеждаме другите интервали и какво да видим - причината е налична - стига до линия на 30 минутната (синята) и там се спира и сменя посоката (последните 4 бара):

  Работата е там, че синята линия си е била на това място и е сравнително независима от текущата цена, защото е резултат от 12.5 часа цени назад. Т.е. това събитие е предвидимо с голяма доза вероятност.
 20. Like
  stamat got a reaction from Pistolero in За цената на биткойн   
  Реално за един интервал от време има следните числа: минимум, максимум, цена при началото (отваряне), цена при края (затаряне), средна цена на всички сделки в интервала, както и може да се правят за улеснение на сметките - средна между минимум и максимум и средна между входа и изхода. Общо взето трите средни сметнати по този начин са много близки и за по-бързо изчисление и показване може да се смята някоя от тия двете последни.
  Конкретно в Binance линиите се чертаят на базата на средно между отваряне и затваряне (т.е. за всеки интервал се смята това и после за поредни 7, 25 или 99 средно между средните).
  Ето сравнение между средно на база средни вход/изход и средни на база минимум/максимум - почти съвпадат. Но първото е по-добро, защото игнорира разни изцепки в интервала.
  30 минутни интервали:

  Аз за мене си го смятам най-точно с тегла. Т.е. правя средно аритметично, взимайки предвид и обема. Това е защото ботовете правят простотии да заблуждават другите примерно пускат нон стоп поредица buy/sell за 0.001, избутвайки цената на някъде и това може да обърка моментното средно. Затова точното средно примерно между две сделки с цена $100 с обем 10 и $200 с обем 1 не е (100+200)/2 =150, ами (100*10+200*1)/11=109.09 понеже този с цена 100 влияе 10 пъти повече на резултата. Така като взимам решение дали да купя или продам в даден момент, не се влияя от разни такива шашми, което е особено важно при краткосрочните решения.
   
 21. Thanks
  stamat got a reaction from rippleche in За цената на биткойн   
  Реално за един интервал от време има следните числа: минимум, максимум, цена при началото (отваряне), цена при края (затаряне), средна цена на всички сделки в интервала, както и може да се правят за улеснение на сметките - средна между минимум и максимум и средна между входа и изхода. Общо взето трите средни сметнати по този начин са много близки и за по-бързо изчисление и показване може да се смята някоя от тия двете последни.
  Конкретно в Binance линиите се чертаят на базата на средно между отваряне и затваряне (т.е. за всеки интервал се смята това и после за поредни 7, 25 или 99 средно между средните).
  Ето сравнение между средно на база средни вход/изход и средни на база минимум/максимум - почти съвпадат. Но първото е по-добро, защото игнорира разни изцепки в интервала.
  30 минутни интервали:

  Аз за мене си го смятам най-точно с тегла. Т.е. правя средно аритметично, взимайки предвид и обема. Това е защото ботовете правят простотии да заблуждават другите примерно пускат нон стоп поредица buy/sell за 0.001, избутвайки цената на някъде и това може да обърка моментното средно. Затова точното средно примерно между две сделки с цена $100 с обем 10 и $200 с обем 1 не е (100+200)/2 =150, ами (100*10+200*1)/11=109.09 понеже този с цена 100 влияе 10 пъти повече на резултата. Така като взимам решение дали да купя или продам в даден момент, не се влияя от разни такива шашми, което е особено важно при краткосрочните решения.
   
 22. Like
  stamat got a reaction from rippleche in За цената на биткойн   
  @mcmichael точно така, но при две условия - да следят 24/7 какво се случва и нон стоп да купуват и продават (1000-2000 сделки на ден). Другият вариант е да си напишат бот, който да го прави. Който може - да действа.
  @rippleche нито едно от изброените, а средна цена, т.е. сумата на всички цени на сделки в този период разделено на броя. Не е задължително да е средата на бар-а, може да е изместено това число нагоре или надолу.
 23. Like
  stamat got a reaction from Pistolero in За цената на биткойн   
  Само един последен пример за нещата, които натяквам. Графиката по минутни интервали от току що:

  жълто = 7 минути назад средна стойност, синьо - 25 минути назад средна стойност.
  Т.е. да речем 2 минути преди събитието, гледайки синята линия с голяма доза точност се знае след 2 минути къде ще бъде тя (защото тази стойност е определена заради изминалите 25 минути и трудно се помества рязко), освен ако не стане огромен срив или спад, примерно на 50К или $100, което никога не става, може да се предвиди къде с голяма доза вероятно временният ръст ще спре. И хоп той спира точно там (като се опре в синьото). Тръгва надолу, там пък идва жълтата. Тя е по-маловажна, защото по-рядко играе роля на спирачка но ето и тук става същото опира се в нея и тръгва нагоре.
  Тези неща се смятат от ботовете и се гледат от хората. Една част са се вторачили в минутните, друга в 5-минутните трета в часовата и т.н. Когато има съвпадение в повече от една, вероятността пък се увеличава в геометрична прогресия, тези линии да са повратни (примерно има ръст, на 30 минутната идва преграда от червената линия, на двучасовата от синята - е тогава 95% ще спре в тях и ще обърне; така човек знае кога да продаде и после кога пак да купи). Разбира се, ако няма смут от някаква грандиозна новина за трета световна война, или че Сорос купил или продал, или че хакнали Binance.
  И всичко това служи не да се познава като врачка, че ще стане точно така в 100% от случаите, а да дава дори леко преимущество във вероятностите (т.е. да се познава в 55% от случаите и да се греши в 45% от случаите), следва че след достатъчно голям брой опити (и само тогава), този който го прави ще е на + винаги. Също така е полезна за краткосрочни (минута до 10) предвиждания, но на ден в такива интервали има поне по 100 промени нагоре надолу с по 0.5-1%. От 100 опита, като се тегли чертата резултатът е с 10-20 повече да са уцелените случаи и се получава 5-10% на ден почти сигурен +.
 24. Thanks
  stamat got a reaction from Ludman in За цената на биткойн   
  Само един последен пример за нещата, които натяквам. Графиката по минутни интервали от току що:

  жълто = 7 минути назад средна стойност, синьо - 25 минути назад средна стойност.
  Т.е. да речем 2 минути преди събитието, гледайки синята линия с голяма доза точност се знае след 2 минути къде ще бъде тя (защото тази стойност е определена заради изминалите 25 минути и трудно се помества рязко), освен ако не стане огромен срив или спад, примерно на 50К или $100, което никога не става, може да се предвиди къде с голяма доза вероятно временният ръст ще спре. И хоп той спира точно там (като се опре в синьото). Тръгва надолу, там пък идва жълтата. Тя е по-маловажна, защото по-рядко играе роля на спирачка но ето и тук става същото опира се в нея и тръгва нагоре.
  Тези неща се смятат от ботовете и се гледат от хората. Една част са се вторачили в минутните, друга в 5-минутните трета в часовата и т.н. Когато има съвпадение в повече от една, вероятността пък се увеличава в геометрична прогресия, тези линии да са повратни (примерно има ръст, на 30 минутната идва преграда от червената линия, на двучасовата от синята - е тогава 95% ще спре в тях и ще обърне; така човек знае кога да продаде и после кога пак да купи). Разбира се, ако няма смут от някаква грандиозна новина за трета световна война, или че Сорос купил или продал, или че хакнали Binance.
  И всичко това служи не да се познава като врачка, че ще стане точно така в 100% от случаите, а да дава дори леко преимущество във вероятностите (т.е. да се познава в 55% от случаите и да се греши в 45% от случаите), следва че след достатъчно голям брой опити (и само тогава), този който го прави ще е на + винаги. Също така е полезна за краткосрочни (минута до 10) предвиждания, но на ден в такива интервали има поне по 100 промени нагоре надолу с по 0.5-1%. От 100 опита, като се тегли чертата резултатът е с 10-20 повече да са уцелените случаи и се получава 5-10% на ден почти сигурен +.
 25. Thanks
  stamat got a reaction from rippleche in За цената на биткойн   
  Само един последен пример за нещата, които натяквам. Графиката по минутни интервали от току що:

  жълто = 7 минути назад средна стойност, синьо - 25 минути назад средна стойност.
  Т.е. да речем 2 минути преди събитието, гледайки синята линия с голяма доза точност се знае след 2 минути къде ще бъде тя (защото тази стойност е определена заради изминалите 25 минути и трудно се помества рязко), освен ако не стане огромен срив или спад, примерно на 50К или $100, което никога не става, може да се предвиди къде с голяма доза вероятно временният ръст ще спре. И хоп той спира точно там (като се опре в синьото). Тръгва надолу, там пък идва жълтата. Тя е по-маловажна, защото по-рядко играе роля на спирачка но ето и тук става същото опира се в нея и тръгва нагоре.
  Тези неща се смятат от ботовете и се гледат от хората. Една част са се вторачили в минутните, друга в 5-минутните трета в часовата и т.н. Когато има съвпадение в повече от една, вероятността пък се увеличава в геометрична прогресия, тези линии да са повратни (примерно има ръст, на 30 минутната идва преграда от червената линия, на двучасовата от синята - е тогава 95% ще спре в тях и ще обърне; така човек знае кога да продаде и после кога пак да купи). Разбира се, ако няма смут от някаква грандиозна новина за трета световна война, или че Сорос купил или продал, или че хакнали Binance.
  И всичко това служи не да се познава като врачка, че ще стане точно така в 100% от случаите, а да дава дори леко преимущество във вероятностите (т.е. да се познава в 55% от случаите и да се греши в 45% от случаите), следва че след достатъчно голям брой опити (и само тогава), този който го прави ще е на + винаги. Също така е полезна за краткосрочни (минута до 10) предвиждания, но на ден в такива интервали има поне по 100 промени нагоре надолу с по 0.5-1%. От 100 опита, като се тегли чертата резултатът е с 10-20 повече да са уцелените случаи и се получава 5-10% на ден почти сигурен +.
×
×
 • Create New...