Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Mitch

Members
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  1. Вариантите вече са споменавани и тук и на много места - http://outsidia.com/cheap-transfer-to-bitcoin-exchange/ Превод в лева към TransferWise или Paysera, там парите се обръщат в евро и се пращат към Mistertango (където ще имаш твой IBAN след валидация на акаунта). От там можеш да ги пратиш безплатно до Kraken. Съответно ти трябват акаунти както в Mistertango, така и в TransferWise/Paysera. Всичките са безплатни. Mistertango могат да се сменят с LeuPay, но техните услуги не са безплатни. Друга алтернатива е Revolut - те издават дебитни карти с уж добри условия за чужбина, но можеш да се регистрираш през телефона и след валидация ще получиш също IBAN в евро. След това можеш да си пълниш акаунта с банков превод или с дебитна карта (има ограничения) и от там пак да пращаш към Кракен. Това не съм сигурен колко дълго ще работи, защото Revolut също започнаха да предлагат крипто (уж) и не знам дали ще продължат да поддържат преводи към Кракен, които са един вид конкуренция.
  2. Май не е много коректно да сравняваме биткойн с БФБ - най-неликвидната борса в света. Ако ще правим такива сравнения, да сравним цената на биткойна (балон Q4 2017) със S&P500, DJIA или нещо от сорта. Ако приемем, че през 2007 е имало балон, който се е спукал след това (и дойде края на света!), каква е равносметката сега? Ако в дългосрочен план се увеличават парите в обръщение, ще се увеличават и парите по финансовите борси. Защо не и при криптовалутите, които пак са вид финанси. Това не изключва падове с 30-50-80%. Които след това се връщат. П.П. Графиката е на DJIA.
  3. И нещо, което се подразбира, но все пак - Как да търгуваме безопасно на биткойн борса. Става въпрос предимно за 2-factor authentication на мейла и борсата.
  4. То изчислението става доста невъзможно тогава за данъка накрая. Примерно купил си 1 ETH за 600 лв. След това си купил 3 крипто A, B и C всяка срещу 0.33 ETH. След това си продал 1/2 от A за 150 лева. На теория предполагам трябва да платиш данък върху 50 лв. Придобил си А за 1/3 ETH или 200лв, т.е. 1/2 А е 100лв. Продал си за 150 лв. 150-100 = 50. Логиката трябва да е такава? Но това работи само когато имаш такива прости сделки. Ако завъртиш 2-3 крипто и край. Може би е по-добре накрая каквото вкараш в БГ банкова сметка, да платиш 10% върху цялото (т.е. гледаш само продажна цена, без да гледаш цена за придобиване) и това е...
×
×
  • Създай нов...