Jump to content
hash.bg - биткойн форум

AdamKadmon

Members
 • Мнения

  400
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  12

Скорошна репутация

 1. Like
  AdamKadmon reacted to batibon in За цената на биткойн   
  Както винаги се случва, по време на подем или крушение тази тема става събирателна на мнения от всички теми. И както винаги ще започнат да прехвърчат сини искрички между потребители с различни мнения и виждания. И както винаги ще има задължително заземяване.
  Виждате какво става по света и у нас. Не само тук прехвърчат, по другите форуми е същото. Нека да уважаваме чуждото мнение, макар да не сме съгласни с него. Ако има разминаване, нека е с усмивка. 
  Това с проповедниците ми хареса, всички тук сме такива, всеки проповядва неговата си малка истина. 
  Само проповедника с картечницата е един-единствен, бившия биткойн - джихадист. 
  Сипете си по една биричка, отпуснете се в хола на креслото, хубав стар филм... и нещата ще се опростят и подредят.
 2. Like
  AdamKadmon reacted to vamp111 in Пътят към просветлението   
  1. The Sovereign Individual
  2. The Fourth Turning
  3. The Bitcoin Standard
  4. The Price of Tomorrow
  1The Sovereign Individual.pdf 2The Fourth Turning.pdf 3The Bitcoin Standard.pdf 4The Price of Tomorrow Why Deflation is the Key to an Abundant Future by Jeff Booth.pdf
 3. Haha
  AdamKadmon reacted to hpz in За цената на биткойн   
  @Facira, съжалявам, но нещата се промениха. Вече и аз смятам, че няма да пада, напротив! Отиваме към 12к.
  Всички си мислят, че момента е повратна точка, затварят дълги и скъсяват. Именно затова посоката става тренд, а обръщане засега няма да има.
  Лично мнение, не е финансов съвет.
 4. Like
  AdamKadmon reacted to batibon in Стая за пушене и други неща.   
  Това определено не е пускано тук.
  https://www.filmsforaction.org/watch/without-saying-a-word-this-6-minute-short-film-will-make-you-speechless/
 5. Like
  AdamKadmon reacted to batibon in За цената на биткойн   
  Без претенция за достоверност. Има една трилогия на Азимов - Фондацията.  Досега единствено разбрах че биткойн много добре се вмества в естествените цикли на модерното капиталистическо общество. Предполагам след април 2022 тази тема  ще се пръска от оптимистични мнения.

 6. Like
 7. Thanks
  AdamKadmon reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  Понеже това е най-вълнуващата тема, да споделя възгледите ми до края на годината! 
  Септември месец, САЩ ще минат отново в пълен lockdown заради Covid, България ще последва примера им! Не си правете илюзии, че това име нещо общо с някакъв Китайски вирус, всичко е с цел да ограничи правото на американците свободно да гласуват! Eлектронни вотове могат да бъдат много по-лесно манипулирани, което ще даде опция на демократите да прецакат Тръмп.
  Всичко това ще доведе до нови сътресения на фондовия пазар (разбира се и на Биткойн/крипто)  ще забави бул ръна с още година+ и казвам година ако Тръмп спечели, ако НЕ спечели, не знам какво ще стане! Не бих се наел да предсказвам разни рандом цифри, които ми изкачат в главата, но едно е сигурно, селл-офф ще има, въпроса е от какъв връх ще започне. 
  По всички социалния мрежи съм и открито споделям възгледите си: Не вярвам на правителството, Не вярвам на медиите, Не вярвам на вируса, всичко което знам е, че ако успеем да оправим фундаментално парите си, ще успеем да оправим живота, който живеем, докато парите се контролират от държавата и по скоро от Централните банки (Федералния резерв на САЩ е частно акционерно дружество, за тези които не знаят) няма да спрат да ни крадат от времето и парите, чрез инфлация и изкуствено надуване на цените на едни и същи стоки, които струват все по-малко да бъдат произведени разбира се и за сметка на качеството им, не ям соя и не гледам телевизия!
   
    8. Like
  AdamKadmon got a reaction from vamp111 in Глобални тенденции   
  Много интересно ! 
 9. Thanks
  AdamKadmon reacted to vamp111 in Глобални тенденции   
  @Facira ти си сродната ми душа бе  
  радвам се, че и друго хора осъзнават всичко това.
  ако ти се задълбава пиши в гугал: NESARA
  ето и един тред, който може да те отведе на интересни места 
  https://threadreaderapp.com/thread/1275255967811338240.html
 10. Thanks
  AdamKadmon reacted to Facira in Глобални тенденции   
  Не знам дали повечето са наясно, че всичко, което виждате да се случва в момента е заради президентските изборите в САЩ. BLM, covid19, hiding Biden и всичките глупости, които медиите пишат за Тръмп са анти-Tръмп кампании. Всички!
  Тръмп два пъти е споменавал, че дългът на САЩ ще изчезне до края на неговото управление. В момента ФЕД е под негов контрол и се опитва да вземе целият дълг, съсредоточен в ръцете на ФЕД.
  Когато това се случи той ще елиминира ФЕД заедно с целият дълг на САЩ, а ако някой си мисли , че конгреса ще попречи на Тръмп да унищожи и замени ФЕД с нова дигитална или фиатна стабилна валута, не се притеснявайте, когато всички, които са на служба в момента влязат зад решетките, никой няма да вземе под внимание мнението им, но предполагам Тръмп вече е мислил за това.
  https://threadreaderapp.com/thread/1243948879676088322.html         - края на ФЕД
  ФЕД по контрола на Тръмп, прекрати финансирането на световната здравна организация, която разбира се, всички знаем кой стои зад тази корпорация и само по себе си е геноцид над човечеството, но това е друга тема... - https://www.nytimes.com/2020/05/18/us/coronavirus-updates.html  ,  https://www.npr.org/sections/coronavirus-live-updates/2020/04/08/829955099/federal-support-for-coronavirus-testing-sites-end-as-peak-nears?t=1593900669177 
   

   
   
  Тръмп ще бъде преизбран, Байдън-кукловод на Сорос, няма никакъв шанс!
   

 11. Haha
  AdamKadmon reacted to Facira in Тактики и стратегии на търгуване ... day trader или валидолче в джоба :)))))   
  Аз отчаяни скоро не съм срещал, може би си мълчат, но пък знам много , които очакват нов ATH тази и следващата година.
   
  Както и да е няма да ги разочароваме!!!
   
  TO THE MOON !!!
   

 12. Haha
  AdamKadmon reacted to Facira in Тактики и стратегии на търгуване ... day trader или валидолче в джоба :)))))   
  А какво ще кажете за един exit pump?
  Една хубава 30 мин. зелена свещ от $1000+ , нуубовете, слабите ръце и хопиум бичетата влизат с последни $редства окуражени с надеждата, че най-накрая биткойн започва bullrun-a към нов ATH, представяйки си как забогатяват бързо и един късометражен филм за това как карат ламбота и се возят на яхти, минава бързо пред очите им , докато са в очакване на следващата $1000+/ 30мин. зелена свещ, борсите разпродават върху тях, умните пари излизат , да фалшивите стени за милиони $ просто изчезват, а цената се плъзва към бездната, където гореизброените биват ликвидирани, продават панически  или се превръщат в ходлъри, което се превръща в най-добрата опция за тях в очакване на по-добри дни.
   
  Или пък това вече се е случило?
   
  Днес посетих REKT'тографския музей, оставям снимка достъпна за всички

 13. Like
  AdamKadmon reacted to batibon in Да се представим   
  Добре дошъл, простако.
 14. Like
 15. Like
  AdamKadmon reacted to hpz in За цената на биткойн   
  Добре, че има хора като теб да ни радват в тези мрачни времена!
  Но информацията която споделяш в същото време и отрезвява. Кара ми да си задам въпроса "Тогава защо стоим под 10к?". Отговора не би се харесал на никого.
  Имаше една статия за картела, припомнете си я...
 16. Like
  AdamKadmon reacted to vamp111 in Биткойн новини от света   
  Не слушайте какво казват, гледайте какво правят!
 17. Like
  AdamKadmon reacted to vamp111 in Future Imperfect   
  Prof David Friedman on "Future Imperfect"
   
 18. Like
 19. Like
  AdamKadmon reacted to vamp111 in Глобални тенденции   
  https://www.ecb.europa.eu/press/pr/date/2020/html/ecb.mp200604~a307d3429c.en.html
    след като ЕЦБ току що реши да си дублира бюджета по програмата за изкупуване на всичко що имаме, горещо препоръчвам да прочетете този тред:
  https://threadreaderapp.com/thread/1268204131816218625.html
   
   
 20. Like
  AdamKadmon reacted to RTotevBG in За цената на биткойн   
  Ще ти кажа нещо mind blowing... Техническият анализ, хвърлянето на боб и гледането на кафе ще работят, докато хората вярват в тях и вземат решения за позициите си на тяхна база. :) По този начин те сами изпълняват заложеното в графиката на ТА и воала... ТА пак позна ;)
 21. Like
  AdamKadmon got a reaction from skd in Биткойн новини от света   
 22. Like
  AdamKadmon got a reaction from vamp111 in Биткойн новини от света   
 23. Like
  AdamKadmon reacted to skd in Тактики и стратегии на търгуване ... day trader или валидолче в джоба :)))))   
  @hpz, като те чета как играеш, си е жив комар с тези игри на тесни интервали и високи залози. Аз не участвам в такива игри, а гледам винаги голямата картина и големите трендове. Има златни правила за риск мениджмънта в трейдинга. Той е обвързан с нетърпимостта към големите загубли, психика да не се паникьосваш знаейки какво правиш, да знаеш, че винаги има "утре", комплексното следене на много показатели и фактори, за да прецениш волатилността и къде да ти бъдат бай-таргетите и стоповете - дали да са временно широки, временно тесни или дали въобще да слагаш стопове в определени моменти, когато си пред монитора. Ако например имаш нарисуван фракшъл или бул флаг, всички показатели ти крещят същото и да слагат стопове ей така за всеки случай, е най-грешното нещо, което някой може да направи. Никой не увърта, но човек трябва да е запознат с тези неща, за да го разбере. "Два пъти по-къс стоп" е много общ пример с размит смисъл - само абсолютно начинаещи биха правили така смятайки го чисто математически. Защото не е чиста математика. Ако използваш два пъти по-къси стопове като правило без предварителен план и ясна представа в какво си влязъл, най-вероятно ще те ударят. Много хора си мислят, че знаят в какво влизат, а всъщност далеч не осъзнават. Винаги съм влизал в трейд, само ако смятам, че шансът предвид всички фактори и моментната ситуация е поне и най-малко 55 към 45%, когато показателите и дневните кендъли явно го подсказват. Все пак има някакви правила, не е някакво казино, ако не играем за 100-200 и с висок заем. Поне 60% е логика и не повече от 30-40% е "50% на 50%". LOL Също не всеки използва ливъридж и плаща тези такси - и това е част от тази лична политика. Участвал съм в трендове, в които съм бил убеден, че шансът е повече от 50% за печалба и въпреки че са ми удряли стоповете по два-три пъти, те са толкова стегнати, че накрая и на тях им писва да ги удрят и си взимам "дължимото". Ако ти играят мръсни игри отдолу, ти им играй отгоре пак на стоп, ама лимит - шансът да влезеш в бул-трап е много по-малък количествено и стойностно, отколкото да станеш жертва на стоп-лос. Разбира се, имал съм и обратните случаи, но имам такъв нулев толеранс към загубите, че те са били пренебрежмо малки спрямо нетната печалба. И последно, но не по важност, човек трябва да използва подходящ инструментариум, вкл. за шорт на позиция.
 24. Haha
  AdamKadmon reacted to vamp111 in Биткойн новини от света   
  btw тези терминали са са по 20тина хиляди долара годишно, представи си да плащаш такива пари, за да четеш подобни глупост, като можеш да влезеш в hash.bg и да си ги четеш тук ФОР ФРИИ 
 25. Like
  AdamKadmon got a reaction from vamp111 in Как да печелим от криптовалути докато спим   
  Статията не е точно за тази тема, но тъй като мисля, че темата е много интересна, а малко я забравихме, ще пусна тук: 
  https://medium.com/the-capital/8-ways-to-get-free-bitcoins-btc-lightning-and-other-cryptocurrencies-in-2020-24e31d1f77c5

  2-3 от точки не бях ги чувал. Голям кеф ми направи номер: 4 . 24 бързи сатошита  
×
×
 • Създай нов...