Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Гари

Members
 • Мнения

  365
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  22

Гари last won the day on Декември 18 2018

Гари had the most liked content!

1 Последовател

Относно Гари

 • Ранг
  Advanced Member

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

 1. Гари

  Глобални тенденции

  264 Altcoins Failed to Survive 2018 Щом само 264 шиткойна са изчезнали по време този продължил година мечи пазар, значи криптовалутите имат бъдеще.
 2. Гари

  Биткойн новини от света

  Тези класации на китайското министерство на технологиите са ми много странни. Каква изобщо е идеята да се правят и защо се тикат нагоре някакви явни (според мен) шиткойни? Какво целят тия потайни китайци? EOS била най-добрата криптовалута? Вярно ли бе?
 3. Гари

  За цената на биткойн

  hpz Този ти пост за пореден път доказва, че много зле разбираш нещата.
 4. Гари

  Глобални тенденции

  И изводът от горното е, че една антиинфлационна криптовалутата има бъдеще само ако може да функционира дори когато е забранена и преследвана от всички правителства. Тоест да бъде напълно анонимна и непроследяема, така че да може да бъде използвана за покупки на един също толкова преследван от правителствата черен пазари. Трябва ни валута за даркнета, където отдавна не се продават само оръжия и наркотици. На този етап биткойн е далече от тоя идеал, може би монеро е най-близо.
 5. Гари

  За цената на биткойн

  Някакви ентусиасти кроят планове да бомбандират слоновете в Африка с фъстъци с надеждата да ги улучат смъртоносно. Всъщност, понеже нямат много фъстъци, а и Африка им е далече, по-скоро карат африканците да замерят слоновете с фъстъци и ги убеждават, че без слонове екосистемата на континента им ще бъде много по-добре. Обаче слоновете много обичат фъстъци и най-вероятният резултат от акцията е, че те ще си похапнат много добре.
 6. Гари

  За цената на биткойн

  С глупак и с радио не се спори. Оставям ви терена да се надъхвате един друг.
 7. Гари

  За цената на биткойн

  Манипулации има навсякъде. Всеки се опитва да манипулира другите - продавача в магазина, шефа ти, жена ти. Това, което ти и съмишлениците ти правите с тази глупава инициатива, също е опит за манипулация.
 8. Гари

  За цената на биткойн

  Така е, всички борси са в световна конспирация срещу тебе с цел да си загубиш койните. Щом това те кара да се чувстваш по-добре. Не е в тебе вината, че си загубил, световната конспирация е виновна.
 9. Гари

  За цената на биткойн

  Явно не си наясно и как работи ливъриджа на борсите. Изглежда си представяш, че борсата заема някакъв неин ресурс на трейдърите, за да търгуват на маржин. Но няма такова нещо, борсите никакви койни или пари не заемат, заемат ги трейдърите един от друг. По тази причина цялата тази идея с тегленето на койните от борсите е напълно безсмислена. Не може да постигне нищо и няма да постигне нищо. Най-много да се вдигнат малко лихвите за Lending/Funding.
 10. Гари

  За цената на биткойн

  Значи ходлерите, които не държат койните си на борсите, заплашват да ги изтеглят от борсите? И другите трябва да изпаднат в паника от това? Бре, бре, бре, треперя направо. Сигурен съм, че и борсите не треперят, ще изкарат още малко изходни такси, все файда. Може и някои от тях да са тайните инициатори на тази абсурдна идея. По въпроса за банките. Банкиране ще има винаги, дори целият свят да мине на биткойн. Нашият враг не са банките, а централните банки, които контролират паричното обращение.
 11. Гари

  За цената на биткойн

  И аз като всички не обичам банкерите, най-вече заради таксичките, с които постоянно ме цакат. Но това филмче - Money as debt, e просто манипулация, не са верни нещата. Няма такъв фракшънъл резерв като във филмчето никъде по света, няма и нито една банка в развития свят, която да е отпуснала повече кредити отколкото е сумата от собствения капитал и привлечените средства. Под банкиране с частичен резерв всъщност се разбира това, че само някакъв процент от привлечените средства (депозити или заеми от други банки) остават като действителен резерв в бързоликвидни средства, а останалите могат да се отдават на кредит дългосрочно.
 12. Гари

  За цената на биткойн

  От това, което си написал, става ясно, че имаш много грешна представа за това как работят банките. В клипчето ти измама има, в работата на банките в днешно време такава измама няма. И ти както 99% от хората мислиш, че банките отпускат кредити за в пъти повече пари, отколкото са привлекли, но това изобщо не е вярно. Вероятно си нямаш идея и как би трябвало да работи банкирането с пълен резерв. Но не се притеснявай, повечето завършили икономика в западни университети също не знаят. Какво общо имат банките с борсите пък изобщо не ми става ясно.
 13. Гари

  Биткойн новини от света

  The number of verified users of cryptocurrencies almost doubled in the first three quarters of the year even as the market bellwether Bitcoin tumbled almost 80 percent, according to a study from the Cambridge Centre for Alternative Finance. Users climbed from 18 million to 35 million this year. 139 млн. души да притежават биткойн? Множко ми се виждат. Но щом 35 млн. са верифицирините..
 14. Гари

  За цената на биткойн

  Трейдингът не е за всеки, въпрос на дисциплина и темперамент е, не на акъл. Но определено е едно от нещата, които привличат хора към биткойн. Голямата волатилност дава големи възможности, затова маса хора се прехвърлиха от други активи на крипто. Да искаш изчезване на борсите е като да си отрежеш единия крак.
×