Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Гари

Members
 • Мнения

  454
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  34

Гари last won the day on Октомври 10

Гари had the most liked content!

1 Последовател

Относно Гари

 • Ранг
  Advanced Member

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

 1. И най-лошото е, че никой от нашите държавни мъже не реагира. Правят се на умрели лисици. Сигурно е нормално, защото у нас всъщност управляват не ББ и ГЕРБ, а ДПС.
 2. Гари

  Off-crypto Инвестиции

  Платформите за P2P лендинг се нароиха много в последно време, явно голяма част от оригинаторите (фирми за бързи кредити) се опитват да прехвърлят евентуалните загуби на ентусиастите да печелят по 15% годишно от заеми. Много ми е смешно като прочета как тия инвестиции били гарантирани и платформата щяла да изкупи веднага обратно всеки лош кредит. Ако гръмне пак някаква криза, а вече се усеща, че такава идва, как едно ООД с капитал 20 хил. лева ще гарантира раздадените 2-3 млн. заеми хич не ми е ясно. Може и да се измъкнеш навреме, ама може и да не успееш, във всеки случай рискът ми се струва прекалено голям. Златото е вариант само за запазване на стойността, но не и за ръст на парите над инфлацията, инвестициите в имоти и акции трудно могат да донесат повече от 5-10% годишно. Да си докараш по-голяма доходност си е много трудно, мениджърите на най-мощните компании викат Ура ако постигнат над 10% рентабилност на капитала. Към момента биткойн си остава за мен инвестицията с най-добро съотношение потенциална печалба/риск.
 3. Според мен няма да видим отново бум на алткойните.
 4. Забелязвам, че след всеки оптимистичен пост цената пада. Да вземем да пробваме с негативни прогнози.
 5. Много въпроси, Ванка. Много съм далече от Уолстрийт и от БАККТ, така че отговорът на повечето е "не знам". Това, което знам, е че не става въпрос за липса на предлагане. БАККТ си има маркет мейкър, който има задължението да осигури оферти отгоре и отдолу като поддържа постоянен нисък спред. Иска се лиценз за търговия с фючърси, не би трябвало да има пречки от СМЕ да се прехвърлят в БАККТ. Обаче пак ти казвам, не разбирам оптимизма ти, не знам от какъв зор някакви играчи да ходят за реални койни в БАККТ? Пък и с тяхната Warehouse нещата не са ми ясни. Май не може оттам да се изтеглят купените биткойни. А и след 30 юни догодина ще вземат такса за съхранението. А информацията за търговията и ордербука е платена ако не си участник.
 6. А при първия защо не купи?
 7. Няма много инфо за тях още, ще ги пускат чак догодина. Но ще са опции върху фючърсите, така че няма как да са с покритие.
 8. Има и друга възможност. Цената пада заради твърде разочароващия старт на баккт. Няма и 100 биткойна обема, а институционални инвеститори не се забелязват на хоризонта.
 9. Свалянето на лихвите води до "печатане" само ако се увеличи кредита. По-голямата част от света обаче е залят с пари, които никой не иска. Euribor примерно е отрицателен от години, което показва, че банките не искат финансов ресурс от ЕЦБ, а вместо това се опитват да разкарат излишния, който няма на кого да дадат назаем. Затова ЕЦБ започва да купува държавни облигации, защото политиците са тези, на които парите никога не стигат и правителствата нямат нищо против да натоварят следващите с някой милиарден кредит. Но и там таваните са достигнати и надминати до някакви безумни нива, така че няма много възможности за още дълг. И тази схема за увеличаване на монетарната база вече не работи. Разбира се, централните банки винаги могат да напечатат по няколко милиона за всеки свой гражданин и така да увеличат паричната маса, потреблението и инфлацията. Както Бернанке казваше, че ако трябва ще хвърля пари с хеликоптери. Но не го направи и никой друг няма да го направи. Целта навсякъде е да се увеличи кредита и задлъжнялостта, а не обратното.
 10. Не знам какво общо има хазарта, за рискова инвестиция се смята всяка покупка на акции и дялове в някой български стартъп. Има маса чуждестранни фондове, специализирани точно в такова дялово инвестиране и дори няколко български. Пари има, ама иновативни проекти, които да заслужават подкрепа, няма. И излишъци има - едни 20 млрд. лева в банките, които отлежават при почти нулеви лихви, защото никой не иска да те тегли кредити и да инвестира. В тая наша държава трябва да си луд да го правиш, защото ако случайно вземеш, че успееш и направиш някакъв страхотен бизнес, идват Шиши и Боко и ти го вземат.
 11. Не съм го разучавал тоя БАККТ, не ми се струва важен и хич не ми е ясно защо всички са толкова ентусиазирани от старта му. Какви институциални инвеститори очаквате да инвестират в биткойн? "Баккт трябва да държи резерв койни, за да се разплаща със клиентите си." Не, не му трябва резерв от койни, защото борсата не е страна по сделките. И двете страни са техни клиенти - един купувач и друг продавач. Те трябва да имат необходимите наличности.
 12. Все още чакам в тази тема някой да спомене нещо за стратегия и тактика на търгуване.
 13. Какво да пишем? Само ти и hzp имате кристални топки и знаете накъде ще върви цената. Аз си признавам, че в момента не зная. Когато имам някаква сигурност, ще напиша. Както написах на 28 февруари, тогава имаше всички основания. Сега може да тръгне и към 15 хил. и към 5 хил. Ако трябва да гадая - няма има съществени движения и ще си тъпчем още месец около тия нива.
 14. Абе как с тия 20 (Long) LTCU19 (което е 20 долара) се изхитри да загубиш -0,07715500 BTC, т.е. $770? Яко си затварял на загуба май. Чета и ви се чудя на тебе и hpz.
×
×
 • Създай нов...