Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Гари

Members
 • Мнения

  536
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  46

Гари last won the day on Юли 28

Гари had the most liked content!

1 Последовател

Относно Гари

 • Ранг
  Advanced Member

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

 1. Тия 24 думи помниш ли ги? Или ги записваш някъде? Това листче, на което си ги записал, на сигурно място ли е? Може ли да се загуби?
 2. Винаги съм се чудил - абе тия хартии къде ги пазите??? Някъде да са в безопасност и от пожар, и от крадци. Някакъв сейф в банка ли наемате или ги криете под дюшека? За мен по-добрият вариант е да си напишеш думичките в един текстов файл, да го zip-неш с една яка парола, така че да не може да се кракне толкова лесно и качваш архива както е криптиран някъде в gmail да речем където може да се влезе само с двуфакторна ауторизация. Помниш паролите на архива и на мейла и си окей.
 3. Щом сте толкова убедени, че тетерът е без покритие, защо само чешите езиците, а не отидете примерно на Bitfinex, вземете назаем USDT, купувате с тетърите истински долари USD и ги пускате на фундинг като с лихвите от фундинга по USD плащате лихвите по заема в USDT. Печелите от лихвения марж, а като се срине цената на тетъра до нула дългът ви изчезва.
 4. Цял отбор гадатели са се събрали в тази тема. Защо изобщо пишете като си нямате идея какво ще стане. Всъщност е нормално през по-голямата част от времето да нямате.
 5. Според Coin Metrics в момента средната цена, на която са купени всички биткойни, е малко под 6К. Реално сигурно е доста по-висока, тъй като в статистиката се включват и койните, добити преди 10 години и с изгубени ключове. Не знам как очаквате цената да падне до 3К каквато и криза да дойде. А тя кризата на фондовия пазар вече дойде и си отиде, каква ли нова чакате?
 6. Не е възможно банкноти и монети да са само на стойност 6,6 трлн. долара. В предишното им изследване през 2017 г. бяха 7,7 трлн. Да са намалели парите в обращение изобщо не ми се вярва.
 7. Това безконтролно производство на USDT си е притеснително. Бягат от одит като дявол от тамян, как някой да е сигурен, че са обезпечени с истински долари? По-скоро сме сигурни в обратното.
 8. Халвинга е почти нон-ивент за цената обаче очакванията за халвинга не са. И понеже всички знаят за него и който е успял, е купил преди халвинга, не мисля че ще има кой знае колко купувачи след халвинга. Струва ми се по-вероятно цената да пада месец-два след големия ден, отколкото да се вдига.
 9. Аз не очаквам биткойн да се използва за ежедневни покупко-продажби. Технологично не може да стане, поне засега. Искам парите ми да стоят в биткойн и да има лесна възможност да се конвертират в евро, долар или лева, за да плащам с тях за ежедневните покупки. Сметката в Revolut доста се доближава до желаното, само трябва да се добави възможност свободно да се превежда биткойн към Revolut. И таксите за обмен да не са толкова кожодерски. Но ако човек иска тепърва да вложи сума в биткойн, това е вариант - захранва си сметката в Revolut, конвертира веднага парите в биткойн и те си стоят така докато не реши да обърне обратно част от тях или всичките в кеш. Има вече и доста биткойн дебитни карти, като Wirex например, обаче таксите им са много високи.
 10. $70 млн. на шортърите в Bitmex заминаха за десетина минути.
 11. Не е толкова просто, защото петролът се търгува на месечни фючърси. И майският затвори около нулата, а юнският отвори на около $23. Тази аномалия се случи точно при смяната на фючърсите. И по-голямата част от покачването дойде от разликата между цената на затваряне и цената на отваряне, която нямаше как да се отиграе.
 12. Коя друга пандемия е убивала само хора, които и без това са на умиране, а изобщо не е засягала децата? Поне една да се сещате?
 13. Производителите на петрол вече са готови да плащат на търговците, за да съхраняват те петрола, защото вече нямат капацитет да го складират. А търсенето се срива до нула, тъй като вече никой не пътува, самолети и кораби бездействат. И umb е прав - сега е времето да пуснеш един дизелов генератор на ток и да копаш евтино биткойни. С петрол под нулата разходите ти ще са отрицателно число. Но те бяха за кратко де, вече цената е над нулата.
 14. Нещо не толкова оптимистично. Броят активни биткойн адреси е в застой от година и половина и доста под върха от края на 2017 г. Тоест не се приближаваме до така чаканата mass adaption. Тази криза покрай короната и ударното печатане на пари може да помогне ама да видим. https://medium.com/swlh/bitcoins-success-in-the-future-will-depend-how-it-emerges-from-the-chasm-phase-c6b726541399
×
×
 • Създай нов...