Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Гари

Members
 • Мнения

  477
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  39

Гари last won the day on Ноември 22

Гари had the most liked content!

1 Последовател

Относно Гари

 • Ранг
  Advanced Member

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

 1. Shirot, ако искат да ги изтеглиш в сметка на твое име трябва да ти платят поне 10 пъти повече за услугата. Нали ти е ясно, че ако изведнъж в сметката ти цъфнат 890 000 долара, на следващия ден ще дойдат НАП да си искат данъка 10% от печалбата ти, тоест минимум $89 000. Банката при всички положения ще те докладва и най-вероятно след броени дни ще цъфнат и ДАНС да те проверят дали не переш пари от дрога. Чуят ли "Афганистан", ще се обясняваш до второ пришествие. Ако парите се теглят в нейна сметка в САЩ на пръв поглед е безопасно, но ако американците заподозрат някакви мръсни пари, ще стигнат и до твоя IP адрес и може да загазиш. Тази твоя позната очевидно те лъже нещо, защото scamadviser показва, че сайтът е на 333 дни, няма как тя да е инвестирала 2015 г. Че сайтът е измама е 100% сигурно. Няма никакъв начин някой да изтегли оттам 890 хил. долара.
 2. Днес уж е Black Friday, намаления 30-50% на всичко. Пък за биткойн пак нищо.
 3. Нямам кристална топка, която да ми казва къде е дъното. Казвам само, че цената е добра за купуване. Може и още по-добра да стане, тогава ще купя още.
 4. Until now, each four-year halving period had a bubble whose price was exceeded by the next period’s bubble. Due to the above point of slowing growth and corridor width, this is not guaranteed to continue to be the case in the future. As an example, the model allows the following scenario: A price of about $150 000 at the beginning of 2022, which is the next and fourth four-year period. A price that is lower than $150 000 until mid-2028, which is in the sixth four-year period. https://medium.com/coinmonks/bitcoins-natural-long-term-power-law-corridor-of-growth-649d0e9b3c94
 5. Абсолютно нищо няма да се промени.
 6. Отчиташ ли колко печелиш или губиш от лихвите по отворените позиции?
 7. ЕЦБ да обмисли държавна криптовалута, предвижда проектодокумент на ЕС
 8. Някои P2P борси като HodlHodl има опция за плащане/получаване на пари с Revolut. И не виждам как Revolut може да разбере, че такъв трансфер от акаунт към друг е свързан с криптовалути. Така преходът БГ Банка - Revolut - HodlHodl и обратно би трябвало да върви без никакъв проблем. Но не съм пробвал, само разсъждавам.
 9. Един-единствен спекулант напомпал биткойна до 20 хил. долара?
 10. Бизнесът на Епъл, Гугъл, Фейсбук и Амазон няма да изчезне ако изчезне долара. Просто ще използват друга валута за разплащания. /Биткойн дай боже/.
 11. Не дръж пари в брой, купувай биткойни, злато, доходоносни активи като земеделска земя, акции и всичко ще е наред.
 12. Кризата от 2008 г. беше кредитна криза, в един момент банките се оказаха с много рискови кредити, започнаха да изискват погасяването им и изведнъж се оказа, че длъжниците трябва да продават активи, за да върнат заемите си и стартираха цикъл на дефлационна депресия. Това вече няма да го допуснат, просто ще налеят на банките колкото пари е нужно. И следващата голяма криза може да бъде само хиперинфлационна криза, за което обаче е необходимо спестителите да осъзнаят, че парите им в банките се стопяват и че трябва да ги извадят оттам и да ги похарчат. Това неминуемо ще стане с тези отрицателни лихви - банките вече започват да налагат отрицателни лихви върху големите депозити. Ето новина от вчера https://money.bg/finance/deutsche-bank-nalaga-otritsatelni-lihvi-varhu-golemite-depoziti.html?fbclid=IwAR3Msd6N4_hJ6Qfv7wzxeFThB8vL14urV7xBek4CuZ8l5pqhfa6qnqDfnIc. След това трябва хората да осъзнаят, че инфлацията съвсем не е 1-2% както ги лъжат, а поне 9-10% годишно. И да се откажат да купуват и държавни облигации с по-ниска доходност. Което ще направи невъзможно финансирането на правителствените дългове за сметка на намаляващите в реално изражение спестявания на населението. И ще остане единствен вариант печатането на пари. Което неминуемо ще унищожи хартиените пари, защото политик, който ограничава разходите си, е такова явление, което не съществува. Колко път има дотам нямам идея. Мислех си, че това ще стане още преди години, когато американците започнаха своите "Количествени облекчения". Оказа се обаче, че инфлацията може да се изнесе - щатските компании взеха новите пари и си купиха с тях активи в чужбина. Което ги направи още по-големи, а инфлацията се пренесе в държавите, където тези активи бяха купени. И те все още приемат щатските долари като разплащателно средство и продават на американците каквото им харесва - бизнеси, природни ресурси и т.н., получавайки насреща хартийки. А някои от тези, които се опитаха да не ги приемат, бяха разпердушинени от щатската армия. След това и Еврозоната започна да използва същата схема, а желаещите да трупат резерви в долари и евро започнаха да намаляват. Като изчезнат съвсем, схемата ще гръмне. Но хората не са се осъзнали още. Тук в България сме фрапиращ пример - дори официалната инфлация е 3,5%, а лихвата по депозитите максимум 0,5%. Спестителите губят по 3% на година, но парите в банките продължават да се увеличават и вече са към 55 млрд. Ако хората решат да ги изхарчат, цените ще скочат с поне 50%. Но не го правят. Европейци и американци не са осъзнали и какво правят пенсионните фондове. В много страни действат капиталови схеми, а правителствата задължават пенсионните фондове да инвестират парите на хората най-вече в държавни облигации. И още работещите хора кредитират правителствата, докато спестяванията им за пенсия се топят от инфлацията. Но явно трябва още време да разберат, че пари за безгрижни старини няма да има.
×
×
 • Създай нов...