Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Гари

Members
 • Мнения

  440
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  33

Гари last won the day on Юни 5

Гари had the most liked content!

1 Последовател

Относно Гари

 • Ранг
  Advanced Member

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

 1. Абе как с тия 20 (Long) LTCU19 (което е 20 долара) се изхитри да загубиш -0,07715500 BTC, т.е. $770? Яко си затварял на загуба май. Чета и ви се чудя на тебе и hpz.
 2. Ливъридж от 35 издържа до няма и 3% в обратната на желаната посока. Огромен риск, който само изключителен късмет може да покрие. На мен дългите позиции след това параболично покачване ми се струват много рисковани. Няма да е голяма изненада да видим цена с 1000-1200 надолу, а при 35х ливъридж и 400 надолу те събарят.
 3. И аз мисля същото. Фейсбук ще направи всички криптовалути много по-популярни, а либра ще даде на хората още един път към биткойн.
 4. Ми не е така. Твоето е с 500 млн. Авторът на статията явно не знае, че милиард и билион е едно и също, така че няма как да му се изпише числото.
 5. Естествено, че печелят. И то много добре - по 80-100 млн. лева всяка година. Но не си прав, че е по-добре да си стои в земята. Там не ни носи нищо, а така имаме концесионна такса /не знам дали е малка или голяма/, имаме 10 млн. в бюджета годишно от данък печалба, а в мината работят 1000 човека, на които се плаща много добре - разходите за заплати са 30 млн. годишно и Челопеч затова е общината с най-висока средна заплата. Докато го пиша това и виждам последната идиотска статия по темата от реномираната агенция КО4: https://ko4.bg/след-направена-ревизия-на-концесията/?fbclid=IwAR08eWZyIjHL3kC4TF5jGgWGoUILWyxEk3h1_bEznfsef2wkiv29hxNCehg Според нея от България вече било изнесено злато за над 30 трилиона долара.
 6. Точно за Дънди Прешъс става въпрос. Може да се купят акции на борсата в Торонто, ама това не е толкова печелившо, колкото си мислят хората. В последните години съм попадал на 50+ статии как канадците изнасяли българското злато в чужбина. И никой от авторите им не се пита защо аджеба това злато не са го изкопали още траки, римляни, византийци, българските царе, турците, Тодор Живков? Май защото не е било толкова лесно. Има 100-километрови тунели под Челопеч, по които се движат камиони с руда, как се копае това нещо и колко струва? А в един тон руда има 3-4 грама злато. Има един малоумник проф. Гергелчев, който не прави разлика между руда и злато и изчисли, че сме имали злато за трилиони долари. И маса балами гълтат тия простотии като топъл хляб и се възмущават. Представят си едва ли не как кюлчетата са наредени на 10 сантиметра под земята и само забиваш лопатата и вадиш. Биткойн е новото злато, инвестицията в златодобивни компании е кауза пердута.
 7. Айде от мен една "песимистична" прогноза, че много се засилихте тука. До края на лятото се движим в рейндж 7500-9000. Към Коледа чак стигаме 10 000. Някъде през 2023 г. прескачаме $100 000. През 2025 г. - $400 000. И оттам нататък покупателната стойност на биткойн няма да се променя кой знае колко, макар че измерван в хартиени или електронни държавни пари (такива винаги ще има) ще продължи да расте.
 8. Дори и с ливъридж под 1 може да се печели на Bitmex. Обсъждали сме го вече. След толкова стръмно покачване е много рисковано да се влиза яко. Влиза се при голям спад, ако мислиш, че може пак да го сринат до 4400, заложи там една оферта на 5х. На мен 10х ми е максимума, ама тогава трябва много неща да съвпаднат, за да рискувам толкова.
 9. Със сигурност всички се опитват да играят по тренда. Важното в тези данни, които си дал, е позицията на дилъра. В случая той е шорт, така че явно повечето играчи на фючърсния пазар са оптимисти. Но пак ти казвам - 123 контракта е едно голямо нищо.
 10. Ако асет мениджърите искаха да пълнят реални биткойни, трябваше да е обратното - купуват на борсите и продават къси фючърси, за да жеджират евентуалния спад. Но цялата тази операция няма смисъл, защото печалбата би била нула. Такова жеджиране има смисъл само за фермите, които копат биткойни.
 11. E как пък го видя 100% long? Само асет мениджърите са 100% лонг, но те са дребни играчи на това поле. Фондовете са повече шорт, отколкото лонг. Общо само 123 дълги контракта повече отколкото къси за някакви мижави 615 БТК. И като цяло - 41 трейдъри с общо 2-3 хил. позиции по 5 биткойна, кой въобще ги бръсне за нещо?
 12. Реанимирай телефона. Друг начин няма.
 13. И с какво е подплатена? С някакви малоумни разсъждения как другите големи борси изведнъж дружно се впрегнали да спасяват Bitfinex вместо с кеф да го фалират и да си разпределят оборота му? Не е ли по-просто да се предположи, че сривът до 3200 е причинен от новината за проблемите на борсата и заблокираните пари. Инфо, което не е стигнало до нас, но явно някои големи играчи са разбрали и са си изтеглили парите, опасявайки се че един фалит на борса като Битфинекс ще повлече целия пазар надолу, наистина до 1000 долара. Финекс са се измъкнали наистина ловко от ситуацията, а сега след като набраха 1 млрд. от токена си, а и американския съд отхвърли мераците на прокуратурата, са по-здрави отвсякога.
 14. както и друг път съм казвал, манипулации има на всички борси и всички пазари, някои успешни, други не толкова. Просто не вярвам в теорията, че всички борси са някакви мошеници, които обират клиентите. Имало е и ще има такива, но все пак повечето не са.
×
×
 • Създай нов...