Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Гари

Members
 • Мнения

  530
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  44

Гари last won the day on Април 18

Гари had the most liked content!

1 Последовател

Относно Гари

 • Ранг
  Advanced Member

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

 1. Не е възможно банкноти и монети да са само на стойност 6,6 трлн. долара. В предишното им изследване през 2017 г. бяха 7,7 трлн. Да са намалели парите в обращение изобщо не ми се вярва.
 2. Това безконтролно производство на USDT си е притеснително. Бягат от одит като дявол от тамян, как някой да е сигурен, че са обезпечени с истински долари? По-скоро сме сигурни в обратното.
 3. Халвинга е почти нон-ивент за цената обаче очакванията за халвинга не са. И понеже всички знаят за него и който е успял, е купил преди халвинга, не мисля че ще има кой знае колко купувачи след халвинга. Струва ми се по-вероятно цената да пада месец-два след големия ден, отколкото да се вдига.
 4. Аз не очаквам биткойн да се използва за ежедневни покупко-продажби. Технологично не може да стане, поне засега. Искам парите ми да стоят в биткойн и да има лесна възможност да се конвертират в евро, долар или лева, за да плащам с тях за ежедневните покупки. Сметката в Revolut доста се доближава до желаното, само трябва да се добави възможност свободно да се превежда биткойн към Revolut. И таксите за обмен да не са толкова кожодерски. Но ако човек иска тепърва да вложи сума в биткойн, това е вариант - захранва си сметката в Revolut, конвертира веднага парите в биткойн и те си стоят така докато не реши да обърне обратно част от тях или всичките в кеш. Има вече и доста биткойн дебитни карти, като Wirex например, обаче таксите им са много високи.
 5. $70 млн. на шортърите в Bitmex заминаха за десетина минути.
 6. Не е толкова просто, защото петролът се търгува на месечни фючърси. И майският затвори около нулата, а юнският отвори на около $23. Тази аномалия се случи точно при смяната на фючърсите. И по-голямата част от покачването дойде от разликата между цената на затваряне и цената на отваряне, която нямаше как да се отиграе.
 7. Коя друга пандемия е убивала само хора, които и без това са на умиране, а изобщо не е засягала децата? Поне една да се сещате?
 8. Производителите на петрол вече са готови да плащат на търговците, за да съхраняват те петрола, защото вече нямат капацитет да го складират. А търсенето се срива до нула, тъй като вече никой не пътува, самолети и кораби бездействат. И umb е прав - сега е времето да пуснеш един дизелов генератор на ток и да копаш евтино биткойни. С петрол под нулата разходите ти ще са отрицателно число. Но те бяха за кратко де, вече цената е над нулата.
 9. Нещо не толкова оптимистично. Броят активни биткойн адреси е в застой от година и половина и доста под върха от края на 2017 г. Тоест не се приближаваме до така чаканата mass adaption. Тази криза покрай короната и ударното печатане на пари може да помогне ама да видим. https://medium.com/swlh/bitcoins-success-in-the-future-will-depend-how-it-emerges-from-the-chasm-phase-c6b726541399
 10. Айде стига с тия манипулации. Цената на биткойна е манипулирана, цената на златото е манипулирана, на нефта е манипулирана, да не говорим за цената на джинджифила по пазарите. Вече и корупцията е виновна, че цената не върви накъдето ви се иска.
 11. Китовете са изтеглили над 2 млн. биткойна от борсите в очакване на покачване след халвинга. https://www.coindesk.com/more-investors-are-holding-bitcoin-ahead-of-the-halving-data-suggests
 12. И по каква логика очакваш халвинг на цената? Аз нямам нищо против - колкото по-голяма волатилност, толкова по-добре, но не виждам причини за такова сгромолясване.
 13. Да възкреся тази тема, като добавя още една възможност за суперпасивни доходи от криптовалути - BlockFI. Това е сайт, където могат да се депозират няколко криптовалути срещу лихва и да се теглят кредити срещу лихва. Има прекалено много мошеници в тази сфера, но тези са легитимни и работят от 2016 г., сред акционерите им е Coinbase Ventures, а криптовалутите се съхраняват от Gemini като 3rd party depository trust. Gemini досега май никой не ги е пробивал, а и са застраховани, така че се използват за депозитар и от много други в този бизнес. Но регистрацията изисква верификация, предоставяте лични документи и ви снимат лицето с камерата. Могат да се депозират BTC, ETH, LTC, USDC, GUSD и PAX, а лихвите са доста добри. За под 5 BTC в момента е 6% годишно. Лихвите се изплащат на първо число всеки месец. Няма минимум за депозита, предоставят едно безплатно теглене без такса месечно. Имат и реферална програма, с която печелите бонус 10% от лихвите, които получат рефералите ви. Така че ако решите да се регистрирате, моля използвайте този линк.
 14. Да не се надъхваме много и за халвинга. Малко прости сметки. При сегашната награда от 12.5 ВТС за блок имаме нови 1800 BTC на ден. При цена от $7000 всеки ден на пазара се добавят биткойни на стойност 12,6 млн. долара, съответно трябва да се вкарат 12,6 млн. долара, за да остане цената на същото ниво. След халвинга наградата става 6.25 ВТС, тоест ще трябват 6,3 млн. долара дневно, за да се държи цената. Ако продължат да влизат същото количество пари на пазара както досега - 12,6 млн. долара, това ще доведе до поскъпване с 6,3 млн/(BTC MarketCap)*100%=6,3/126644*100=0,079%. Ако всички други условия останат непроменени - за 365 дни ще са 28,28%. Не че е лошо и това де. Халвингът ще има принос за покачване на цената, но по-значителни ще бъдат други фактори. И при сегашните 12,5 BTC за блок бяхме надули цената до над 19 000, но имахме и 3800.
×
×
 • Създай нов...