Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Wabi

Members
 • Posts

  308
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Reputation Activity

 1. Like
  Wabi reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  Някой хора ме питат, защо съм зарязал форума. Бих могъл да попитам същото и за тях. И все пак като оправдание ще кажа най-банално, че нямам толкова време. Играта се промени. Стана по-динамична, по бърза и много по-скъпо струваща. А единственото нещо по-оскъдно от Биткойн, е времето! Може би и другите като мен са започнали да ценят времето си повече. Времето, времето, времето прекарано във форума обаче си остава безценно. Седем години прекарани тук ме научиха на много и понеже темата е цената на биткойн, ще започна с нея.
  Цената на Биткойн няма да спре да расте. В свят на постоянен излишък, Биткойн е абсолютна оскъдност. Непрестанно нарастващо търсене, срещу все по-намаляващо предлагане. Най-простото математическо уравнение. Когато цената расте, притежателите на биткойн се радват на увеличващата им се покупателна способност, когато цената пада, се радват на "промоцията" и възможноста да натрупат повече сатошита. Наречето го култ ако щете, може би религия или просто притежателите вече знаят отговора на математическото уравнение. 
  Веднъж щом вземеш оранжевото хапче, светът ти се променя. Всички са гледали филма "Матрицата", направиш ли избора с хапчето се случва точно това. Изключваш се от матрицата и започваш да виждаш през всичката глупост, която света ти поднася. Колкото по-надълбоко ровиш в заешката дупка, толкова по фалшиво ти се вижда, дъно няма, но има един момент в, който осъзнаваш, че до сега си живял целия си живот в лъжа. Точно този повратен момент не само променя възгледите ти, променя теб самия по такъв начин, че отключваш съзнанието си и като черна дупка започваш да извличаш информация от вселената, започваш да задаваш правилните въпроси и стигаш до правлните отговори, тези, който се крият под повърхността на ежедневието. 
  И от там както казах, въпросте започват и никога не свършват. В стремежа си да намериш отговори на всички тях, задълбаваш все по-дълбоко, а там те чакат още повече въпроси. Защо въпреки излишъка от храна има гладни? Защо въпреки излишъка от пари има бедни? И точно излишъка е отговора. В свят на безкрайно, необезпечено принтиране на пари, излишъка от такива, прави всичко останало оскъдно. От там почваш да четеш Мизес, Ротбард и Хайек и стигаш до извода, че щом поправиш парите, може да поправиш всичко счупено и развалено в този свят!
  Миналата година Ел Салвадор прие биткойн като официално платежно средство. Тази година още 2 държави ще я последват. В следващите 10 години Ел Салвадор ще се првърне в един модерен Сингапур на Централна Америка.  Все още сме в зората на Биткойн. Не пилейте времето си, имате само един живот за живеене! Моя съвет към всички е да започнат да четат и най-важното да третират биткойн като дигитална спестовна сметка в джоба ви. По този начин ще се предпазите от шума и ще се фокусирате върху сигнала!

  2022-ра ще бъде още по-вълнуваща. Успех на всички!
   
 2. Thanks
  Wabi reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  93% от хашрейта се възстанови след Чайна бана. Биткойн е безсмъртен ⚔️

 3. Thanks
  Wabi reacted to MMilev in Български банки и крипто валути   
  Ами таксата е 1%, води се инстант виза трансфер, този вид трансфер ми излиза само като тегля в евро, като не тегля суми над 800-900 еро на няколко дена
 4. Like
  Wabi got a reaction from vamp111 in Български банки и крипто валути   
  Полезна статия, добре е обяснено. Ако човек има много сделки ще трябва за всяка поотделно да си сметне нещата, но за 2-3 предполагам ще е по-лесно да тегли чертата на общата сума и да си плати на нея данъка.
  https://nra.bg/wps/portal/nra/taxes/godishen-danak-varhu-dohdite/virtualni-valuti
 5. Thanks
  Wabi reacted to olivar in Български банки и крипто валути   
  Битстамп към ЦКБ отказан превод!
 6. Confused
  Wabi got a reaction from AdamKadmon in Биткойн новини от света   
  Е, то никой не може да каже със сигурност. Ако искаш да акумулираш много, момента беше лятото и частично септември. В момента също е вариант, но вече и мултиплайърът е по-малък. Да кажем връх декември на 135к usd - двойно от сега,  вариант 2 е Q1 догодина, тоест януари-март макс, там ще е по-висока цената, може би 150-163, ако остане за края на 2022 може да видим и над 200 като стойност. Има един куп индикатори (Puell, 2-year ma multiplier, mvrv-z И много други) , които може да се следят. Разбира се тайминг на топ няма как да се направи, затова и не се продава тогава, абсурд е да го уцелиш.
  Ако искаш след този цикъл да гепиш много койни, то трябва да се върнеш 12-18 месеца след топа (който пък ще разберем , че е било топа 4-6 месеца след самият връх ). И тогава, когато дори метачките по улицата казват: "разкатаха го тоя биткойн ли, бит кон ли" и те тогава почваш да купуваш Всъщност, точно когато има най-много атаки и всички го отричат, обясняват как се е провалил, тогава е добре да се купува, но след тоя период ще има поне 3 години чакане.
 7. Thanks
  Wabi reacted to nandrolon in Български банки и крипто валути   
  За фиат става въпрос. Revolut не обича kraken и binance. Към и от повечето други борси преводите минават в двете посоки и са почти мигновени. 
 8. Thanks
  Wabi reacted to vamp111 in Български банки и крипто валути   
  Всъщност p2p в БГ се развива много добре, супер лесно, безопасно и ефективно е да обменяш + най-вече АНОНИМНО, има хора които отговарят и до 1 милион лева в рамките на ден два, не знам защо си останал с лошо впечатление от тази индустрия, аз лично ползвам p2p ежемесечно вкл. и за суми, които може би считаш за "стабилни" 
 9. Thanks
  Wabi reacted to nandrolon in Български банки и крипто валути   
  Работят отлично с gemini, coinbase, crypto.com
  Ако revolut не ви харесва, ползвайте vivid.
  За сега не виждам повод за притеснение.
 10. Like
  Wabi got a reaction from skd in Български банки и крипто валути   
  За данъците и т.н. е ясно - затова и по банков път е най-лесно и за доказване.
  Банкоматите са пак кеш, ще се ползват, ама друго си е да си пуснеш наведнъж 1 сума до банковата сметка по РИНГС и слд 15 минути си приключил. На банкомата ще има да се разхождащ 50-100 пъти
  P2P ми се струва адски опасно в България, за малки суми 500-1000лв сигурно е все тая, ама едва ли някой ще обмени стабилни пари с непознат на улицата. На Запад нещата са далеч по-лесни, хората директно си прехвърлят в банката в САЩ, Англия и т.н., само тука сме пак на маймуни.
  Дано нещата се променят в следващите 6-12 месеца...
 11. Thanks
  Wabi reacted to vamp111 in Български банки и крипто валути   
  p2p срещу кеш, както всъщност Биткойн е бил проектиран да бъде използван
 12. Thanks
  Wabi reacted to skd in Български банки и крипто валути   
  Това може да е само допълнителен бай сигнал!
  Абе то алтернативи има, ето има вече криптобанкомати в големите градове, има български брокери, но за последните KYC верификация и по-висока комисионна. После трябва да се плати 10% ДДФЛ към НАП. Но и данъците трябва винаги да се плащат. Така е по закон, а и е по-добре, защото доходът е напълно законен и никой копче не може да ти каже. Дори в момента да няма много алтернативи, това е предизвикателство към криптообщността, на което ще се намери още реакция и отговори в един момент по един или по-друг начин. Никой не може да спре Биткойн. Дори и Г20 да се съберат и и да решат да го забранят, ще бъде все едно такова решение, че от утре забраняват на  Слънцето да изгрява от Изток и да залязва на Запад.
 13. Like
  Wabi got a reaction from vamp111 in Български банки и крипто валути   
  Paysera и те почнаха да правят проблеми - има въпросник, в който попълниш ли , че имаш транзакции с крипто и ти казват, че ще закрият сметката веднага. В случая в момента съм променил отговорите, както ми бяха написали, и съм изключил крипто, да видим дали ще мине.
  Предполагам става дума за директни транзакции борса - пейсера и обратно, през MRtango би трябва да си минават нещата все още.
  edit: мина
 14. Like
  Wabi got a reaction from vamp111 in За цената на биткойн   
  Всички си мислят, че при икономическата криза, която идва - мега инфлация и спад в цените на някои активи и производството, заради намаленото потребление, някак си магически крипто ще стане X1500 от раз. Ама няма такъв вариант чисто логически - парите, които се вливат в крипто са пари на хора, които търсят печалба при равни други условия - тоест, в момента е сравнително спокойно, въпреки корона кризата, и хората си продължават по старо му. Ако утре има спад на производство и 35% безработица в комбинация с медийното внимание, което ще създава още по-негативни настроения, хората просто няма да мислят за биткойн или крипто, ами как ще си платят кредитите без особено много рискове, каквито представлява крипто. Досега в корона кризата имаше покачване заради 1 единствено решение на всички правителства по света - отвързаха кесиите и плащат трилиони на хората си , само и само да има някакъв баланс. Но при икономическа криза това няма да се случи, поне не в първите 12-18 месеца, докато се установят мерки, ако има подобни плащания още от 1-вия ден ще скочи още инфлацията, което ще въведе в спирала всички държави.
  В момента официалните данни за инфлацията са доста ниски и като цяло ги крият - давам пример от БГ - кило ориз внос от Италия ми беше 2.70 лв , сега е 3.20 лв, с 2 думи 18.51% ръст в цената. Храните са нагоре 10 до 50%, докато стоки като дрехи им падат цените, но потребителската кошница не я интересува модата, ами яденето. Отделно различните зелени политики вдигат още цените на доста стоки, макар и със стотинки, но допринасят. До края на годината цените ще са около 2 до 3 пъти по-високи от януари 2020г. Има сигнали и от UK, и от други държави, където в рамките на 12 месеца вече има скок от по 60% в цената на чая например.
  За PoS - вид депозит с по-добра лихва от коя да е банка, изглежда много добре при равни други условия, но да не забравяме, че в кризи банките вдигат лихвите както на депозитите, така и на кредитите - ако PoS не вдигнат лихвите редом с банковия сектор, то тогава няма да са особено привлекателни за нови хора. Ако обаче PoS стане от 5% сега на 12-15% в евентуален скок на депозитните % от 1 на 5%, то тогава рисковите играчи биха избрали крипто. Не са много, ама по-добре от нищо
 15. Like
  Wabi got a reaction from vamp111 in За цената на биткойн   
  8 милиарда долара в ликвидации, просто не е имало достатъчно пари по борсите, за да се изкупи всичко и съответно ордър бука пада надолу докато намерят някой с пари Напомня ми на септември 2017-та с Китайския фъд   И след 1 сецмица всичко ще е 70% нагоре пак...

 16. Like
  Wabi got a reaction from LuckyBG in Данъци върху печалби от продажба на криптовалути   
  На борсата няма значение колко имаш, няма значение дали ти е печалба или не, това е междинна сума в сметка, която утре може да стане 10 пъти повече или 0. Няма как да дължиш каквото и да било на когото и да било.
  Като минат парите в личната ти банкова сметка, това вече е официален документ с който ти имаш доход, тогава има данъци.
 17. Haha
  Wabi got a reaction from hpz in За цената на биткойн   
  Баси, как все уцелвам да си го набия отзад с тва крипто баш в най-шибания момент... Хората по 100x направиха тоя месец, аз пак на загуба... деба.
 18. Haha
  Wabi got a reaction from batibon in За цената на биткойн   
  Баси, как все уцелвам да си го набия отзад с тва крипто баш в най-шибания момент... Хората по 100x направиха тоя месец, аз пак на загуба... деба.
 19. Like
  Wabi got a reaction from Johny_Domino in За цената на биткойн   
  Абе с 10 милиона безработни (6.6 милиона само предните 7 дни) в САЩ пазарите ще се сринат днес/утре, не мисля, че биткойн ще удържи положението.
  За сравнение предната криза 9 милиона безработни за 3 години общо, сега са за 14 дни... Засега всичко върви нагоре, ама е крехка работа, няма никакви обеми, цената се качва, обема на 15% от тоя в началото и средата на март. Нямам как да се поддържат тия цени, залагам на спад аз, да тестваме пак 4000 долара...
 20. Like
  Wabi got a reaction from vamp111 in Глобални тенденции   
 21. Thanks
  Wabi reacted to batibon in Български банки и крипто валути   
  По-скоро мисля, че тези рестрикции са за да може тази банково - фиатна система да навакса изоставането и да се опита да стане хегемон и във виртуалната разплащателна система...  или....простичко  казано, са като батковците едно време  - застанали на вход и изход на едно предприятие....пълен контрол  
  Лично мнение.
 22. Like
  Wabi got a reaction from vamp111 in Български банки и крипто валути   
  За МisterTango- Пусни 1 мейл до съпорта им, отговарят сравнително бързо (1-2дни макс), преди 1-2 седмици не правеха транзакции и не съм виждал обновено инфо да са им разрешили транзакциите.
  За таксата - пише 1 евро, но в моя акаунт последно си ме чарджиха 5 евро, ще видим края на месеца дали новата такса е за всички или само за нови юзъри.
  Ако ти пишат от съпорта, моля да напишеш тук какво са дали като инфо.
   
  Иначе превод до Кракен/Битстамп - виж по примера на Vamp111 да пуснеш от онлайн банкирането на DSK банк.
 23. Thanks
  Wabi reacted to vamp111 in Свободна тема със свободни коментари...   
  направи си сметка във Фидор, няма да сгрешиш, довери ми се, ако ти искат физически адрес в Германия ми пиши на лично 
   
 24. Thanks
  Wabi reacted to vamp111 in Свободна тема със свободни коментари...   
  @Wabi виж https://monese.com/eu/bg/
 25. Thanks
  Wabi got a reaction from rippleche in За цената на биткойн   
  Over-the-counter - долното е пример от Кракен, иначе има много такива.
  Over-the-counter (OTC) trading takes place off the open Kraken exchange. We offer deeper liquidity and a private, more personalized service to institutions and high net-worth individuals needing to fill large orders that might be too disruptive if placed on open markets at the exchanges. Whether you are trading blocks of $100,000, €10,000,000 or 2,000 Bitcoin, the OTC desk will provide you with execution and settlement services that are discreet, secure and ultra-competitive.
   
  С 2 думи не е за бедни.
  Ако пуснеш 20 милиона поръчка на борсата ще разкажеш играта на всички, независимо в коя посока е. При OTC това не се отразява никъде.
  Може да го сравним с плащането кеш- никой не разбира , че си купил нещо кеш на улицата.
  А борсата е като плащане с ПОС терминал - освен теб, още 20312 човека разбират.
×
×
 • Create New...