Jump to content
hash.bg - биткойн форум

pegass

Members
 • Posts

  83
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Posts posted by pegass

 1. Преди 5 часа, ivan написа:

  до 65к има поне 30-40к биткойна за разпродаване заложени и после до 75к са други 30к биткойна...

  Като цяло за сега е въздух след 75к но най-вероятно ще се заформят и там обеми за разпродаване по 30к биткойна на всеки 10к$ цена. 

  В общи линии 2-3 млрд свежи $ се чакат за да пробием старият връх, което не е много.

  Важно е да видим да ли ще одобрят спот ETF-и и кога. чрез тях ще влезнат пенсионните фондове дългосрочно.  1% от капиталите си да локират в бтк и стабилна цена над 100к$ е гарантирана. А то после е ясно 1% ще станат 2 и 5 и 10%.. с годините.

  Хубавото е че не трябва да има повече биткойн зими... :) освен ако не стане някоя щуротия.

  Тоест, че този път е различно?

 2. преди 10 минути, bersi написа:

  Тези прогнози ги правите обаче без кръчмар.  Кръчмаря са банките. :) Какво като се вдигне на 100к, като в Бг дефакто е забранен от банките (тук таме има някоя друга, но и тя ще затвори). Какво ще ги правите тези коини? Какво ще можете да си купите в Бг с тях (в момента даже тел неможете)? Как ще разкешвате, когато банките следят всяка транзакция от всички борси дори и банки, които са разрешили криптото??

   

  P2P. Да, в БГ скоро не се очаква да можеш да плащаш за битови нужди с бтк, но разгледай mobile.bg и imot.bg и ще видиш, че все пак има какво да се купи с тях 

 3. преди 5 минути, vamp111 написа:

  Не съм писал никъде беър маркет писах корекция от -38% , вече видяхме една такава през Януари, не виждам как може изобщо да продължим нагоре без такива, те бяха нормална част от предния булрън, даже може да видиш писал съм и в двете посоки, което образува един рейндж и един цикъл от акумулация, експанзия, дистрибуция диктуван от едни и същи маркет мейкъри, които по никакъв начин не са подвластни на Сейлър, Мъск и други компании, освен с това, че пазара просто реагира на новините за такива. И да след акумулацията и експанзията винаги следва дистрибуция, това за което ти говориш, че след като са купили и изпомпи, продават, което визирам с този блоу оф топ който винаги се получава с цел ликвидност пак да кажа да излязат китовете и за който да се получи е нужен ритейла (а той е тук повярвай ми) 

  Колкото до Тапруут излишно е да го сравняваш с Лайтнинг, по-скоро го сравни със Сегуит

   

  Сравнението за LN с Taproot беше единствено с цел, че ако си в беър/бул маркет и това нещо се имплементира то това с нищо няма да промени тренда.

  И да говорих, че все някога ще има топ и пак ще има беър маркет, който няма да бъде месеци а чак до следващия халвинг. Корекциите по пътя нагоре са нещо напълно нормално и не ги отричам, най-вероятно няма да бъдат само 1 или 2 до върха, предния път мисля че бяха 5 някъде

 4. Преди 6 часа, vamp111 написа:

  Моето виждане за Q2 и Q3 на годината, от тук да направи едно 2х до края на годината не би ме учудило, посочил съм Октомври, защото се очаква през Юли да започнем активация на Taproot, а на мен това ми е основния катализатор. 


  *пазара може да остане не рационален по-дълго от колкото вие платежоспособни, къде ще спре и до къде ще коригирам от там е ясно, че никой не може да предвиди, движете се по тренда без сантимент, за да се опазите от нежелани събития, просто не ползвайте висок левъридж, не се подавайте на ФОМО, че от днес за утре ще ударим 100К и стойте далече от ФЪД-а с който винаги ни спамят по основните крипто медии.

  Успех на всички!

   

  99unnamed99.jpg

  Предните цикли бяха по ~4 години, защо смяташ че сега от лятото до есента ще има беър маркет и след това нов цикъл октомври? Освен по-големият брой играчи и с по-голям капитал какво друго се е променило? Това, че сега влизат сума ти компании със свободни резерви не значи, че ще държат вечно - правят го или за да си вдигнат акциите или чиста проба спекула няколко месеца яхват вълната. Отново основният движещ фактор е цената, а не това какво се крие зад нея. Малко хора ги интересува каква е идеята на царевицата, всеки гледа печалба в долари колкото и курса да пусне Майкъл Сейлър. Не виждам как това ще приключи по-различно от предишните цикли, същите хора които сега наливат милиарди така и после ще си ги извадят, отново ще се преразпределят койни. Колкото до Taproot - давам ти пример с LN. Въведоха го малко след началото на беър маркета 2018, цената не помръдна грам, а в същото време това е нещо доста голямо за мрежата.

 5. преди 22 минути, vamp111 написа:

  приятелю най-искрено се надявам да си прав и второ затваряне да няма, но все пак трябва да отчетем факта, че всичко е игра за едни пари м/у wall str. и main str. , освен това в САЩ предстоят избори на есен, а и нали трябва да ти пробутат covid19 ваксина ???? 

  Да, може би не се изразих правилно. Дори евентуално да има някакво затваряне, то силно ме съмнява да се отрази на фондовата борса, защото ще бъде priced in .. Но това са си мои мисли и разсъждения.

 6. На 9.07.2020 г. at 10:42, vamp111 написа:

  само, че V-shape recovery-то за което всички говорят тази есен ще стане на W-shape recovery :lol:

   

  Ecd7zN4X0AAZEDs?format=jpg&name=small

  Не виждам причина да става W. Защо точно на есен да има втора вълна? В началото на годината имаше в пъти по-малко заразени отколкото сега, не смятам и че на есен ще има кой знае каква промяна в заболеваемостта. Никой не би затворил повторно икономиката си. Който хвана ножката март месец, той спечели. Кризата дойде и си отиде.

 7. https://www.mediapool.bg/drugi-darzhavi-shte-mogat-da-iskat-promyana-na-kursa-na-leva-news302708.html?fbclid=IwAR0SXxgD184zWCY-ITvTeu1_3Hm9SxEy7RRXsnwj-ZRND3cI3SiCoOONd5A "Курсът вече ще се договаря с държавите от еврозоната, Дания и Европейската централна банка. БНБ обещава едно евро да се разменя срещу 1.95583 лева до въвеждането на единната валута у нас, когато и да стане това."

 8. Dentaprime са най-вероятно (не го споменавам, за да им правя реклама) - те са си създали тая измишльотина и си имат клиники в страната и чужбина, но по мои наблюдения не се насилват много много да я промотират. Миналата година даже си бяха сложили chart-a на монитора в чакалнята, не е нужно да казвам, че не изглеждаше особено добре :D

×
×
 • Create New...