Jump to content
hash.bg - биткойн форум

sertys

Members
 • Posts

  18
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by sertys

 1. Ние ползваме предимно bitcoin paranoid на андроид и bitcoinwisdom.com на браузър. Обаче на форума ако сложиме отгоре на title-а тикер ще е много добре. Напоследък си държа по един таб за хаш.бг постоянно.
 2. Може да се ползва отвсякъде. Но ако искаш да ти мине по-бързо ордера, пробвай bitcoin.de
 3. Най-добрият wallet за андроид засега е Mycellium wallet. Него ползваме и в My Taste за директни плащания. Той си прави криптирани бекъпи и има secondary pin за изходящи транзакции. За линукс ползвам multibit. Но online wallets са доста напреднали вече и е безопасно да се ползват.
 4. И тука наистина стигаме до това противоречие. Дори и новините да имат ефект върху цената, да предвидиш положителен или отрицателен ще е този ефект си остава въпрос на късмет...
 5. Фундаменталния анализ при трейдинга винаги ти служи на първо място да "надушиш" промяна на тренда. Ако една новина предизвиква корекция, това значи, че няма импликация, а просто хората, които са си направили труда да я прочетат се правят на хитри. Това си е моето базово разбиране.
 6. Фундаменталният анализ и трендпробинг не работи с биткоин. Енд оф стори.
 7. Всички говорят за навлизането на биткоин в търговията и все повече интеракции с крайния потребител. Когато говорим за merchant processor, обикновено споменаваме bitPay, но това е ужасен процесор с особено много ограничения и почти нулева мобилна интеграция. Кой от вас има опит в приемането на фиксирани/осчетоводени плащания с bitcoin? Ако се развихри дискусия, ще ви разкажа и моят опит.
 8. to the moon. nice infographics.
 9. Аз лично избягвам да давам прогнози. Прекалено много спекулативни трендове се пресякоха вече един в друг. Съветът ми към всички е да печелят по какъвто законен начин намерят за добре, докато има възможност. След това ще видиме кой ще плати сметката.
 10. След октомври месец значително се забавиха верификациите във всички exchangers, заради големия рибен поток. Не че не ти приемат верификацията, както преди, но отнема дни и седмици, докато те верифицират. Аз имам верифицирани акаунти и в стамп и в btc-e още преди да имаше верификация.
 11. Чак пък да излизаме... По-скоро внимаваме за някой по-силен тренд да направиме още пари. Иначе за момента съм 60/40 фиат/крипто аз.
 12. Разумна комисионна би било 3.5% - 5%. Най-ниската комисионна, която можеш да получиш в момента е 2.5% за btc-e цена(1% swift fee + 1% btc-e fee + 0.5% incoming) или около 1% за bitstamp sepa deposit. А и не мисля, че португалците въобще имат интеграция с btc-е. Оператора на подобен atm би могъл да печели по купища начини, включително и от реклама. Но много повече ще спечели този, чийто биткоиномат обменя и в двете посоки.
 13. Използването на дълги пароли не е навик, който се създава за един ден. Препоръчвам да се ползва chaining на стрингове, в зависимост от това колко ти е значим акаунта, който защитаваш.
 14. My Taste - https://facebook.com/mytaste . Вече добавихме и един playstation3, за тези, които не са много по разговорите
 15. Не е нужно да се затварят фиат борси, а просто да се държат под контрол, както всяка една друга финансова институция. Вече е доста трудно да останеш анонимен с всичките AML и KYC механизми, но никога няма да бъде невъзможно. Относно забраната - това е приоритет на авторитарните държави и банановите републики, чиято вътрешна валута е толкова волатилна или дефлатирана, че се страхуват да не изтече навън и въвеждат рестрикции. Не виждам как Швейцария или Сингапур ще забранят която и да било валута, стига да има пазар.
 16. отдели много време на internal mathematics в trade engine-а си. избий си от главата да ползваш float. седни и го напиши относно мрежовата инфраструктура. аз съм против ползването на cloudflare за големи проекти, но в началото е ОК. на първо място трябва да мислиш за скалируемост обаче, а php+mysql не е най-бързо растящия стак на света.
 17. Ерм, здрасти. Казвам се Даниел. От година и половина съм "потопен" в криптосвета. Занимавам се както с търговия, така и с block discovery, wallet extensions. Поддържам портфолио от namecoin и litecoin. От известно време правя и bitcoin price arbitrage. Имам 10+ години опит в изграждането на backend и webservices(perl,python, nodejs, pure javascript). Също и известен опит в high frequency trading. Освен това и съм съсобственик на първото заведение в България, което приема bitcoin.
×
×
 • Create New...