Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Dobrin

Members
 • Posts

  123
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Dobrin last won the day on December 16 2018

Dobrin had the most liked content!

Recent Profile Visitors

1,287 profile views

Dobrin's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

46

Reputation

 1. За виждане го видяхме (след поредната "лека корекция") но ми харесва оптимизма ти все пак няма да е зле човек да си носи шнорхел и маска.....
 2. Ползвал съм този път преди 3-4 години. Тогава имаше стандартна такса $2,5 на трансакция и лимит $1500 на година,като нещата се случваха за 3 работни дни а превалутирането се извършваше от самата банка издала дебитната карта. Сега виждам че има промени има незабавно и стандартно теглене като и в двата случая таксата е 1% мин. 0,50лв и макс. 20лв. Превалутирането се прави от Пей Пал по техен курс който към момента е 1,5956лв за долар. Аз ползвам Coinbase - PayPal когато ми трябват $ за он-лайн пазаруване,но моя позната преди няколко месеца си преведе 300лв точно така Coinbase ==>PayPal ==>ЦКБ без проблем. За по-големи суми не знам. Когато ми трябва кеш аз ползвам Крипто Бг изключително лесно,бързо и удобно. За по-малко от час парите са в ръцете ти.
 3. Dobrin

  Ethereum

  Не зная от къде черпиш тази информация и дали визираш цялото DeFi пространство или само споменатия токен,но и в двата случая представата ти за реалността е доста грешна. За лесна справка можеш да погледнеш ордърбука в Poloniex примерно. Това ми звучи като Февруари някой да каже за Covid 19: "няколко китайци кихнали и ни плашат с пандемия"
 4. Dobrin

  Ethereum

  Напълно съм съгласен,че ще има много опарени,но едва ли етериум ще е причината. Виждали сме Етер на цена $1500 или почти 0,11 ВТС ,така че $1000 не са нещо непостижимо (а $10000 и на мен ми звучат като научна фантастика) Скока в цената се дължи на множество фактори,а не само на новината за старта на тестнета на 2.0 Ако бъдем реалисти етериум мрежата и Етер токенът са с най-голяма използваемост а от там и полезност не само в крипто пространството но и в реалния живот. Тези дни четох че Кока Кола ще използва етериум блокчейна за управление на веригата си на доставки. И това е само един от многото примери. Самият токен се използва като обезпечение на заемите в DeFi а това поражда търсене за милиарди долари в етер. Истинската опасност според мен е еуфорията покрай DeFi токените,много от които поскъпнаха безумно без да имат все още реално приложение. ще дам пример с TrustSwap (SWAP). Този проект трябвало да обезпечи чрез интелигентни дроговори времево базирани плащания (като абонаменти за Нетфликс примерно) чрез различни крипто валути. Проблемът е че всичко това за момента е само намерения. Това не пречи обаче на желаещите да станат милионери за една нощ да го купуват. Когато преди няколко дни аз се запознах с него се търгуваше около $0,47 при $0,04 начална цена и някакъв го хвалеше че имал потенциал да расте още много... днес погледнах и вече беше $1,43 Може би не точно днес или утре,но този сапунен мехур ще гръмне и това ще повлече със себе си нова вълна от разочарование и недоверие към всичко що е крипто.
 5. Ако все още нямате в портфолиото си токен с магическата абревиатура De Fi пред името му ,която кара много хора ( предимно американци ) да чувстват че са стъпили на луната, или просто имате време и желание да спечелите $10 това е начин да го направите без риск. Към момента на писане остават малко повече от три дни до края на инициативата. Тук няма печалби от реферали . В края на поста ще ви дам отговорите на теста ако имате трудности с английския. What is Band Protocol? Band Protocol is a cross-chain decentralized oracle that allows smart contracts to connect and aggregate any external data source or API in a trust-less and scalable manner. Изисквания за участие в програмата: 1. Трябва да отворите акаунт в CoinMarketCap и да потвърдите своя имейл адрес: https://coinmarketcap.com/ 2. Използвайте акаунта си в Binance или ако нямате такъв създайте нов акаунт и потвърдете имейла си. Проверете папката със спам за линк за потвърждение, Binance е топ платформата за обмен. Посетете дадения линк, за да се регистрирате на Binance : https://www.binance.com/en/register Сега вече можете да започнете: Посетете https://coinmarketcap.com/earn/project/band-protocol 1. първо има три кратки учебни клипа по 2 минути от които можете да научите какво е Band Protocol и да разберете сами отговорите. 2. Стартирайте теста (start Quiz) и ще видите въпрос: Ready for the Band Protocol Quiz? натиснете "NEXT" и ще се появи капча с която да удостоверите че сте човек. след това прочетете внимателно Общите условия на CoinMarketCap. Ще имате право да участвате в теста само ако кликнете върху „Съгласен съм с Общите условия на CoinMarketCap Earn Въведете имейл адреса с, който сте регистрирали в CoinMarketCap След това от Binance копирайте и поставете адрес за депозит на Band а после и Memo Така че когато програмата приключи , ще получите своя BAND токен директно в портфейла си. Ще има общо 7 въпроса и ще ви дам отговорите ако искате да приключите бързо: Q1. Why is Band Protocol important for DeFI & Smart contract use cases....? Ans: It reliably connects smart contracts to a..... Q2. What is an example of decentralized ....? Ans: All of the above. Q3. What does Band Protocol offer in compar....? Ans: Low cost, real-time data, support for any data type, cu... Q4. How is the BandChain decentralized orac....? Ans: Validators and underlying stakers receive a ........ Q5. Why are validators who fulfil data request....? Ans: Align economic incentives for validators.. . Q6. What can BAND token holders do to help secure....? Ans: Delegate or stake Band for choosen validators(s). Q7 The BAND token is used to pay for transaction fees on Bandchain,......? Ans: more fees are generated through the network,..... Успех на тези които решат да участват !
 6. В крипто света всичко се променя много динамично,но едно нещо остава непроменено - манипулирането на пазара. Вината за това не е на масоните,нито на злите джуджета Това според моето скромно мнение се прави от съглашение между няколко от големите борси (предимно американски) + някои приятелски настроени китове. Схемата е твърде сложна и комплексна и далеч не се изчерпва с Биткоин и Тетър. Манипулациите обикновено следват след свиване на търгуваните обеми,като една от целите е раздвижване на пазара,защото всеки ден те печелят милиони само от такси и свитият обем означава по-малко приходи. От същите тези такси те се сдобиват и с огромни количества алтове и това е начин няколко пъти в годината да се отърват от тях. Това което се промени е че вече ги няма грубите манипулации от преди няколко години а се пипа с кадифени ръкавици точно за да не си помисли някой че пазарът е манипулиран. И в момента се водят дела срещу Poloniex, Bittrex, Tether и Bitfinex за манипулации. Исковете са за един трильон долара.
 7. От години има съмнения относно обезпечението на Тетер. До ден днешен няма никакви доказателства в подкрепа на тези твърдения. Без конкретни факти всичко казано по темата си остава празни приказки. А на фона на новонапечатаните долари Тетера е капка в морето. Не зная колко пари отиват за миньорите,но аз не бих се притеснявал за тях(особено за големите). И за тях от години все се говори че работят на загуба,а същевременно се наливат милиарди в нови съоръжения..... Ако големите миньори продават Биткоин това в никакъв случай не е на спот пазарите и няма да го видите отразено в маркет капа. Може би не всички са чували но съществува търсене на новоизкопани чисти или Virgin Bitcoins без минало. Купувачите са готови да плащат между 10 и 30% премия над пазарната цена за такива. Търсени са от инвеститори живеещи под юрисдикцията на чичо Сам и престъпни организации които да изперат незаконно придобити активи чрез тях. Това за което трябва да се тревожим сега е че от няколко седмици хората които манипулират пазара се опитват да насадят чувството за ФОМО в масите. И са на път да успеят. Нароиха се знайни и незнайни коини някои достигащи 3550% печалба. Това определено няма да завърши добре... На Полото се търгуват дори пезидентски коини След президентските избори единият от двата ще струва $1 а другият 0.
 8. Не съм го искал,но го очаквах в по-малка степен -около $1000. и да -възползвах се,но не с Биткоин. Продадох малко алтове на добра цена.
 9. Лека корекция на космонавтските настроения ($1600) Хейс и компания вероятно напълниха още някой камион с пари.
 10. Това за което говорех е че ако един хубав слънчев ден Тетър изчезне поради някаква причина светът няма да свърши и слънцето ще изгрее отново на следващия ден. Съплаят на всеки стейбълкоин (шанс да осигури ликвидност) зависи от търсенето. Ако Тетър го няма хората които имат нужда от заместител на долар (аз не съм от тях) ще се ориентират към нещо друго. Дадох пример с USDC защото е изключително лесно да обмениш доларите си с него. USDC не е на Коинбейс а на Circle групата която беше купила Poloniex преди време и скоро се разделиха.
 11. Мисля че надценяваш значението на Тетъра. Вярно е че най-големите обеми все още минават през него и може би,ако нещо подобно се беше случило преди година-две щеше да си прав. Но сега при всички стейбълкоини които се навъдиха все някой ще го замести. Примерно USDcoin- в коинбейс с два клика можеш да обмениш долар срещу USDC 1:1 или обратното за секунди и да си изтеглиш доларите към Пей Пал или банка. Не съм запознат в детайли с всички ,но ми прави впечатление че DAI набира скорост а Tezos планират да издадат до края на годината собствен стейбълкоин USDtz,който ще бъде обезпечен 4:1 - 2 пъти с крипто и 2 пъти с фиат. Така че доминацията на Тетър може би е на път да приключи. Изобщо за последните две години крипто индустрията се промени толкова много че ако човек не се запознава с иновациите наистина рискува да остане в пещерите.
 12. Казано от Артър Хейс това звучи доста подозрително...
 13. Мисля,че това може да се промени с отварянето на една нова тема с примерно наименование : "Ежедневна дискусия",или нещо подобно. Възможно е дори тя да стане най-четената. Там всеки да може да споделя това което го вълнува в света на криптото.
 14. US Coinbase Customers Can Make Instant, Free Crypto-To-Cash Transfers to PayPal Пей Пал и Крипто......невероятно,но факт. Американските потребители на Коинбазата вече могат да превеждат доларите си моментално и без никакви такси в Пей Пал сметките си. А за 2019 се планира разширяване на услугата и за други държави.
 15. Това е снимка на произволно избрано мое теглене (в случая от Полото). Доста мислих по приятелския жокер,но не мога да открия останалите 9 адреса от които борсата ми праща парите.... Така че ако това не те затруднява би ли ги посочил ? Имам още купища подобни трансакции от Поло,Кракен,Ти рекс и други борси. На всичките изходящият адрес е един.
×
×
 • Create New...