Jump to content
Уважаеми потребители на hash.bg, преди да публикувате въпрос, мнение или тема, проверете за вече съществуваща такава или подобна, алтернатива е подфорума - Биткойн въпроси и отговори. Нека форумът има спретнат вид за всеки влизащ. ×
hash.bg - биткойн форум

TheHatter

Members
 • Мнения

  6
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Всичко публикувано от TheHatter

 1. Би ли споделил на коя БГ банка е картата? Ще пробвам bunq, като си подновя изтеклия паспорт обаче...
 2. On hold се появи депозитът. Писах на support-a и ми пратиха точно същото съобщение. Сега ще пусна документите. За пробата ще опитам да мина без селфито с ЛК и ръкописното любовно писмо, което задължително трябвало да е с моя почерк и подпис Аз съм с Леново с Android 5.0 и нямах никакви проблеми. Опитай съвета на Wabi.
 3. Разбирам. Прав си за таксите. За Coinbase знам. До сега така правех /на 1000лв. - 40лв. в такси за Coinbase/, но СиБанк вече не дават. Не съм сигурен колко е вариант да си откривам сметка във Fibank или ДСК, при положение, че не се знае до кога ще става. Варианта с Mistertango и Paysera ми се струва по-добър и навярно по-устойчив във времето. Само дето 10-те евро, които пуснах от Mistertango към Кракен в събота на обяд още не са пристигнали, а проверих всички стъпки и цифри и не съм сбъркал нищо. Ще чакам до утре вечер и ще пиша на support-a. За сега прехвърлям с Револют. Дебитна карта --> Револют --> Coinbase. 1вото плащане става веднага, 2рото за около половин работен ден. В тази посока такси няма. На обратно не съм пробвал все още. Става лесно и доста бързо, но освен че имат сравнително ниски годишни лимити, имам и някакъв странен дневен лимит за захранване от 250 евро. Прочетох, че с времето системата автоматично го увеличавала, но от съображения за сигурност не казват при какви параметри.
 4. Благадаря за информацията, Стамат. Разсъждам върху необходимостта да се преминава през Paysera. Моля, поправи ме, ако разсъжденията ми са погрешни. Доколкото разбирам от сайта ти, за преводи от БГ банки директно към Mistertango е тесвана само ДСК и такста е 10,00 евро. Т.е. минаването през Paysera е по-евтино /около 1лв., вместо 10 евро/ и всички БГ банки го поддържат. Аз се ригистрирах в Mistertango и си захраних тестово сметката с 10 евро, чрез дебитна карта, срещу твърда такса от 0,40 евро, като парите идват веднага. Сега съм ги пуснал към Кракен, макар вече да е тествано. По обратния път, vamp111 потвърди, че от Кракен директно към ДСК преводи минават, но излиза по-скъпо, отколкото към Mistertango. Виждам, че за преводи от Mistertango към БГ банки информация все още няма, но ще тествам. Ако правилно разбирам, разликата с Paysera, ще са входните такси на БГ банката за получаване на превод в евро, тъй като с Paysera идва левов превод. В същото време, Mistertango няма изходящата такса на Paysera от 1лв. Така, при тегленето към бг банка директно от Mistertango, без Paysera, разликата ще са входящите такси минус 1лв., но пък по обратния път, плащането с карта директно към Mistertango е малко по-евтино и по-бързо, т.к. парите идват веднага, независимо кога плащаш.
 5. Според мен трябва да съберем информация за не толкова популярните банки у нас - Ти Би Ай, Токуда, Интернешънъл Асет, Тексим. Със стандартно питане обаче няма да стане, защото като чуят "Крипто", "Биткойн" или подобни им се изправят косите и губят ума и дума. Аз бих си открил сметка в една от изброените, за проба. Ако някой има информация, моля да сподели, за да не се занимавам напразно.
 6. С дебитна карта на Сибанк до края на януари минаваха плащания до Coinbase. Вече не минават. През 2017г. и преводи от Coinbase към Сибанк минаваха. След това не съм пробвал. Звънях - обяснението беше: "Политика на банката". Сега ползвам Revolut. От нашите банки явно за момента DSK е единствената стандартна опция за движение в двете посоки. На мен ми е дразнещо чакането на преводите към борсите. Предпочитам да плащам таксите за плащане с карта, но да имам моментален достъп до пазара. До колкото разбирам кредитни карти на Райфанзен и Fibank работят. За дебитните на ДСК някой може ли да сподели? Иначе не мисля, че ще останат така нещата. Просто се кача регулация. Доколкото слушам в youtube, в щатите всяка обмяна се води данъчно събитие и трябва да се декларира, което ми взучи абсурдно, особено за day trader-те. От друга страна, разбирам, че не е нормално да може някой да търгува с наркотици, да се разплаща с криптовалути и като ги прехвърля в банката, просто да посочва, че са търговия с критовалути. Не знам как точно ще го урегулират от ЕС. Може би в крайна сметка бъдещето наистина е във финансовата анархия, но ми се струва доста далечно бъдеще.
×
×
 • Създай нов...