Jump to content
hash.bg - биткойн форум

hpz

Members
 • Мнения

  482
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  7

hpz last won the day on Август 10

hpz had the most liked content!

Относно hpz

 • Ранг
  Advanced Member

Последни посетители

425 профилни разглеждания
 1. Сравняването на хашрейта между различни валути не е коректно. Би било само ако цената и масимума коини са еднакви. А тази хипер-сигурност идва на цена, която всички плащат като инфлация в дефлацията. Миньорите купуват несъществуващи коини, вместо да вдигат цената с покупки от съществуващите. И не бъркайте - количеството желаещи да копаят и тези да купуват се допълват в интерес за притежание.
 2. Много нагоре са били твоите. Аз последният ордър го бях сложил на 8905. Снощи на 9080 ме достраша да добавям, защото не обичам много напомпана позиция, особено ако е леко под водата.
 3. Време ли е да се включвам пак, че следва спад? Или да си пиша на лични само с когото трябва... Вече има ясно обосновани 2 или 3 нива, които вероятно ще стигнем. А 8800 няма да издържи.
 4. Твърде много взеха да го дъвчат това от няколко дена. Според мен е предпоставка за 4к. Не трябва да забравяме, че Китай е единият от големите собственици на Биткоин.
 5. Това е общото виждане. Т.е. всички мислят като теб и числата го показват. Значи всички ЩЕ СТАНЕТЕ богати, а аз ще обеднея малко
 6. @ivan винаги много ми е харесвал как излъчва оптимизъм и надежда, дава усещане за сигурност и надежда. Но да помислим какво се случи тук. Никой не очакваше този бърз възход. От това следва само един извод: на пазара е станало нещо скрито, което не знаем. Това води след себе си 3 възможни следствия: 1. Цената е бързо напомпана. Винаги след рязко покачване следва спихване на балона. Наличието на много повече дълги на марджин потвърждава това. 2. Нещо нарочно подтискаше цената до 7300. След което я освободи и тя се изтреля като ластик. 3. Новопроизведеният тетър бързо влезе в употреба и беше заменен за Биткоин. И 3-те възможности са вероятни, както и могат да съществуват заедно или поотделно. Относно нов възход (т.2 и т.3) има 2 възможности, като според мен едната е невъзможна - т.3. Хората зад тетъра обслужват интересите на хората зад долара, които определено на са помпане и висока цена на Биткоин. Т.е. същите хора може би държаха цената ниско - т.2 Сега след като няма такава намеса следва свободният пазар да се саморегулира. И тук е гениалното. Идва ролята на борсите - т.1 да изпуснат балона, прибирайки огромни печалби от трейдърите. Борсите са вързани със същите хора, а играта винаги е била "как да фалираме тези които надигат цената". Всичко това дава фундамент, че не сме във възходящ тренд. Ниво от около 4к е най-благоприятното развитие.
 7. Абе и на мен така ми се струва. Вероятно този път ще пробием 7.2к, въпроса е дали преди това няма да пробием 10 - като бонус изненада.
 8. Майсторите на спорта ни водят към един хубав за тях танц. Няма такав Биткоин! За пръв път виждам такъв абсурд. От сноци напрежението си стои, борсите не си прибират печалбите. Както отворените така чакащите позиции са дисбалансирани. А цената си рейнджва, че инадига леко. Или има някакви кит-ови операции, които никой не знае, или вече да такава степен манипулират пазара, че моментен минус не ги притеснява. При всички положения отворените позиции си стоят и следва при колебание да бъдат затворени. Няма никаква логика във всичко това, освен ако някой кит не изкупува реални коини и те просто липсват като материя (не казвам финанси!) в борсите. Моментен пад на цената би увеличил капитала на борсите.
 9. В момента пъмп срещу дъмп е около 2:1 в полза на дъмпа. Фумнадента го потвърждава по 2 начина. Абе направо сигурен спад, въпроса е какво ще стане като е чак толкова сигурен...
 10. Аз затворих на +350$ позицията от 8800. Според мен сме поне за 8к... ако не отперем до 4! Това което се случва е обир на всички. Следва дъмп, ако е под 8к вероятно ще е под 7.2... поне това мисля аз Edit: Така става който спи, и проспи 10к.
 11. Според мен сме в нисък рейндж. Ще има 2-ра възможност за вход, но вероятно няма да пробием под 7200, в краен случай 7. Ако не съм прав, под 7 не ми е ясно какъв апокалипсис може да стане, а може и само до 6.8 да ни залъжат...
 12. Добре, че ме послуша и затвори над 8. Дори за мен бяха изненадващи тези движения, въпреки че бяха точно каквото очаквах. Сега очаквам да се вдигне или да посети примерно 7250. Може и малко реиндж. Но най-логично ми се струва рейндж с позитивен компонент, който ще се увеличава във времето.
 13. "Ако", ама днес не върви добре положението. Дано да правим засилка за космоса.
 14. @vamp111 поправям се. Графиката има логика само на логаритмична. Аз примерно не гледам логаритмично как се движим, защото малко хора я ползват, а хората определят и пазара (чрез загубите си , тъжно ама смешно). Ако се съди по нивата, сега сме между 7.2 и 9. Следва 9-11 и 11-14. Има и ниво 13, ама не е нещо особено. Надолу (видимо, от това което аз виждам) 6-7.2 (при качването просто сме го минали директно) и 4.5-6. Ще добавя само, че на логаритмична доста по-ясно се вижда колко "естествено" се движи цената.
×
×
 • Създай нов...