Jump to content
hash.bg - биткойн форум

hpz

Members
 • Posts

  902
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

hpz last won the day on March 19 2021

hpz had the most liked content!

Recent Profile Visitors

2,188 profile views

hpz's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

142

Reputation

 1. За многото зарибени по ТА! Няма да ви обяснявам "защо не". А ще ви обясня проста скам схема как се продават ботове или системи за търгуване. Взимат се 20 000 мейла. На половината се праща, че цената ще се вдига, на другата че ще пада. От 10 000 където са познали, пак ги делят на 2. При 5000 от тях пак познават. 2500... 1250... 625! При 625 мейла са познали 5 поредни пъти! Късмет?!? Надали! Поне 300 си купуват "схема за пари".
 2. Опитват се да изместят Биткоин с много деликатен PR. Първо Елън илюмината дойде "да спаси" Биткоин и го нарече бъдещето! Така искаха да го направят лидерът, благодетелят в крипто света. И вече като водеща фигура въздигнала BTC се опитват да изместят фокуса върху "по-зелена криптовалута". Нещо ми намирисва на поредната скам алт схема. Всичко стана синхронизирано като с корона вируса. Проверки на борси, медийни атаки, изявления от Тесла. Аз току що купих! Дъ съибът!
 3. Не е ли най-лесният начин да се разменят тетъри в борсата срещу долари/лева? Това някой си да купи, на каква цена и подбни ми звучи абсурдно трудно. п.с. Банките ако не си наврат носа навсякъде, не са те. Данък въздух, защото живееш!
 4. Аз затова си стоя на дълго от 57к от поне 2 седмици и не ми пука и на 40 да падне. Левъридж под 1 е много яко! Дарителите сигурно почват да го осъзнават. Докато има спонсори, цената ще дропи. Пазар!
 5. Абсолютно нищо не разбрах. Предлагаш (ако имам толкова много) да продам 1 биткоин и да вляза с 10x на левъридж. И 9/10 от парите да останат свободни (може би за други сделки). Всичко това е много хубаво, но не е ли по-добре да се сложи 1 BTC в Bitmex и да се купят 50 000 контракта с общ (плаващ) левъридж (т.е. другите сделки).
 6. Хедж е забранена дума. Духовно самозадоволяване, с елементи на екстаз, целящо да опрости сложни схеми, струващо своята цена - услуга. Хедж по самата същност е отварянето на обратна сделка в същата или друга хеджираща двойка. За търгуването в 2 актива има повече смисъл, но с все повече двойки по борсите и баланс между активите, тази схема е сигурна, но мизерна. Отделно двойните позиции винаги означават двойни такси, а те са основното перо в дългосрочен план. Та затова ще попитам, @vamp111 какво имаш предвид?!?!?!?? Ако ми говориш за 1x покупка при цена 45к и никаква възможност да паднем под 28к - това го разбирам много добре, само че спадът средата на годината какво ще го правим?!?? Въпреки Мъск и всичко останало, цикличността се е запазила и е рано да правим стръмно 100к за 10 месеца, като вече сме на 50к. А теориите за 600к вероятно ще си останат същите като теориите за 1к този цикъл. И не забравяйте да продадете преди Мъск и другите фондове
 7. Ако и аз имах кеш, и аз бих купил. Но кеш няма, или са стотинки при тази цена. На левъридж - пак стотинки, за да не се зануля ако нещо стане. В този пазар няма нищо сигурно. Чудесна новина, и логично от над 50к паднахме на 49к. Къде е логиката?!? Някой пори пазара по шевовете с мега поръчки, а цената не само, че не реагира, но и бавно се влачи в другата посока. Вярвам не съм единственият, на който му е писнало. Много големи риби опорочиха всичко, само заради лична изгода и манипулация. Но пък без всичко това нямаше да има левъридж изобщо. Аз няколко пъти го казвах, но аз самият не го осъзнавам. Левъриджът е нещо лошо, което не трябва да съществува. Или да му сложат лимит 1x.
 8. Доста трейдинг стратегии бяха вход след потвърждение за пробив, т.е. пробив на 42к. Сети се вход44->58->45 как са се чувствали. Но всичко зависи от типа търговия. И ти като мен си 1-5x. При 5x и неправилен вход при пробив на 48... Пъмпа може и да е спрял все още. Ако Мъск е поредният скам, може да ни подкарат под 35к дори. До края на годината и таргета който е близо има много време!
 9. 58->45 за часове - това не е корекция. Но зависи как ще го погледнеш. Ако правилно си спомням, когато писах цената беше около 50 или над него. Много възможно е да посетим и предния ATH, който е около 42к. Т.е. тези които на 58 продадоха, продадоха. Другите сега чакат търпеливо и спокойно да свърши зимата в позициите им. Но винаги може да фалират още 500к като слязат до 35к, нали? Мъск ще е удвоил, цената същата, а мафията му срина фирмата. На всичко отгоре медиите го плюят, като оправдават спада с "пирамидата" Биткоин, който беше наречен "рисков актив" и едва ли не виновник за спада в акциите. (като си помислиш само, че Мъск е купил около 30к, а дори сега цената е 50к!) Но не бих се чудил ако утре стане ясно, че това е поредният цирк и Мъск следва много добре начертан Глобален план, в пряко сътрудничество с другите зависими - борсите.
 10. Аз лонгнах малко на 47.5 На 40 800 е чакащата добавка, която вече много се изчака... Но май ще я актуализирам малко по-нависоко. Тренда не е хоризонтален и вече мина време, трябва да преразгледам входа. При добавка ще съм с левъридж x2.
 11. Гледай процентно. 1000$ при почти 60к си е под 2%. Това при 6к цена би било 100$.
 12. Да, но сега се случи вторият вариант. Игла да оберат стопове и ликвидации. Лека помпа, да се натовари пак на скъпо и продължение на мечия тренд. Този игра вече я играят много пъти (долу горе половината от случаите с иглите).
×
×
 • Create New...