Jump to content
hash.bg - биткойн форум

hpz

Members
 • Мнения

  181
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  6

Относно hpz

 • Ранг
  Advanced Member

Последни посетители

142 профилни разглеждания
 1. Борсите не бяха това което са днес. Всичко в крипто се централизира с времето. Освен едно - блокчейна (но с тази големина и там нещата не са идеални). Дори копането отдавна е централизирано, но в това се състои гениалността на Биткоин... халвинга. Опичайте си главите (сами), за да не ви ги опекат борсите
 2. hpz

  За цената на биткойн

  Краткосрочно за Биткоин: Заплахите на Русия и независимостта на Китай си казват думата относно нереално ниската цена на BTC. Мисля, че сме в режим на капитулация. Ще последва "игла" надолу. Колко като продължителност и форма, не е ясно, но ще се одруса крушата. Напрежението расте. Има голяма вероятност масоните да не издържат дълго на натиска и да се изстреляме. Фундамента от преди нова година е ясен - повишени лихви в САЩ, начало на криза и вероятна хиперинфлация. Това ще се усети към април. Обезценяването на долара не е скрито за много хора, търсят се дефлационни варианти за запазване на стойност. Двете основни алтернативи са злато и Биткоин. Технически - повтаряемостта на графиката отдавна показва периода януари-април като преходен. До април би следвало да сме в същия рейндж. След май - по-скоро късмет. Който не е заредил е хубаво да го направи преди това.
 3. Мисля, че @vamp111 може разбере от тази случка защо се притеснявам за бъдещето. За съжаление не мога да помогна много. Отдавна се отказах от Coinbase като прокажена борса за мен. Тя е на онези хора - главата на банкерите. В масонската схема е. Не казвам, че всички големи, ЗНАЙНИ борси не са. Напротив, само незнайните (в които има риск за парите ви) не са в схемата. Точно от там идва и проблема с АНОНИМИЗИРАНЕТО на коините. Аз лично ползвам Кракен през Mister Tango (последно преди около 1.5-2 месеца). Нещо не харесвам Revolut, въпреки че го използвах. Да, в моята схема е платено по 5 евро на месец, но това е бълха на фона на проблемите, които могат да създадат "безплатните" услуги. Съветвам те да им пишеш, че искаш да си закриеш акаунта и да ти изпратят парите по сметката от която са заредени в него. Но вземи потърси някое друго мнение из форумите за ситуация като твоята, че нещо ми се вижда като глобално понзи както го обясняваш. Казвам глобално, понеже не вярвам фирма като Revolut да съществува свободно, обслужвайки криптоборси необезпокоявана от регулаторите, а накрая съвсем "случайно" излизи, че е понзи. Така поставено изглежда като схема обслужваща интересите на банкерите - поредния удар върху крипто общността.
 4. hpz

  За цената на биткойн

  Ще поживеем и ще видим. Може пък да е статегически ход и само да надават вой без нищо. Факт обаче, че се появи на няколко места като новина. Сега като се замисля, защо ми се струва, че няма нито едно правителство ЗА децентрализацията...
 5. hpz

  За цената на биткойн

  Все пак ако е вярно, им се разказа играта на контрола върху цената. Ще им изкупят евтино всички изкопани резерви, дето си подтискат цената за да се оттърват от BTC. Хубав момент, когато долара е на системи. Реално рублата няма да загуби много от BTC, най-много биха загубили САЩ, защото това би бил краят на долара и тъпият им контрол над всичко.
 6. hpz

  За цената на биткойн

  Познал съм. Голяма работа! Можеше и да сбъркам, никога не съм твърдял на сигурно, както квалификациите на база поста ми. Ама като обидиш, и сбъркаш, можеш ли да се извиниш? Коментирам това, за да не се смеете като кажа, че според мен ще ходим до или под 3к. Ще се радвам да чуя и други залагания...
 7. hpz

  За цената на биткойн

  Онтонсно скенерите съм чел статии, че "няма такова животно". Волфрама няма как със сигурност да се засече. Малко офтопик. Някой знае ли как може да се "откачим от мрежата" финансово? Всички транфери се следят, дори тези златари нищо че работят директно с Биткоин, докладват на някой регулатор. От там по мрежата, и в НАП. Дори да си декларираш 10%, при един нов ATH ще настане банкова война. Вече имаме доста примери за навън как се случват случки с хора, защо да не дойде и при нас? Мен вече ми отказаха да ми открият фирмена сметка (не лично моя) в банка, където съм трансферирал към coinbase. Т.е. аз вече съм черна овца. Нямам равни права с други граждани. Лошото е, че със сигурност ми знаят и биткоин адресите. Има някакви системи за разбъркване, ама не ми се рискува. Покупка от борсите е най-сигурният начин да ти следят "сметката" с коини.
 8. hpz

  За цената на биткойн

  Той обикновеният човек, дето едва изхранва децата не е бил, не е, никота няма да бъде инвеститор в Биткоин. Аз не смятам, че имат някакво забележимо влияние на пазара хора с по-малко от поне 1 БТК. Поне на този етап... Момента в който биха станали съществени вероятно е СЛЕД следващият ATH.
 9. hpz

  За цената на биткойн

  Според мен е фъд. Няма логика при вдигане на лихвите, аз мисля, че ще има обратен ефект. Лихвите са отражение на инфлацията и проблеми за инфлационните валути (фиата), а Биткоин е дефлационна валута.
 10. hpz

  За цената на биткойн

  Doc, отиди при колегите, вземи мерки. Имаш симптоми на "арогантен професор със собствена реалност". Болеста няма конкретно личение и се лекува симптоматично. Много често последствията са трайни и пълно излекуване не е възможно. Друго - отвори си тема, примерно "кошче за душевни отпадъци"! Спри да спамиш! Имаш ли мнение без 4-5 обиди към някого?
 11. hpz

  За цената на биткойн

  Не точно. Правителството - това са хора на масоните. Изпълняват техния интерес. Както знаем масоните следят всичко през фейсбук и гугъл. На чело на тези "организация" стоят собствениците на света. Та за правителствата - те са хора преди всичко, носещи нокия 3310 именно тези масони да не им се бъркат в личния живот, който е доста "подплатен" и вероятно тези лични свободни пари лично биха вложили на сигурно точно в Биткоин, но тайно. Та колкото и да е стабилна организацията, тя се разпада на индивидуално ниво, понеже в последните 10 години стана НЕ-ЧОВЕШКА. Филма Терминатора няма как да се изпълни, докато има независими ХОРА в тази организация. Мисля, че това е причината Европа да се обръща в момента. Малък пример какво реално се случва по тези нива:
 12. hpz

  За цената на биткойн

  Да преговорим подред: 1. 100 милиона е доста изхвърляне, но абсолютно реални при срив на долар->евро->лев (лев за какво ли изобщо го слагам?!?) 2. Има как да стане и то много бързо. Дори без BTC долара ще се срине до 1-4 години, поне така се говори в доста среди. 3. Всички големи ферми са на САЩ в момента, ако не броим Русия и Китай, но САЩ имат солиден дял. 4. САЩ няма какво да се договарят със собствените си пионки. Просто ще им кажат какво да правят. 5. Няма такова нещо като тотален контрол. Изтърват ли се малко в този крехък за тях момент, цялата система още по-бързо ще се срути. *. САЩ не владеят целия свят и всички пазари. Може да искат, но нямат влияние в Русия и Китай. Влиянието им е доста ограничено извън Европа. А Европа вече се превръща в третокласна зона, няма това международно геополитическо виляние като преди 20-30 години, реално се движи в посока колония на САЩ.
 13. hpz

  За цената на биткойн

  Точно. Не им знам всичките чалъми. Много са. Ама не могат да избягат от гравитацията. EDIT: Има хора като мен, дето искат да си купят кюлчета. Там ЕТФ-и не важат. Ама няма истински, банките тотално се ебават с цените купува/продава. И с тези сертификати, може след някоя друга година да лъсне измамата за волфрама и да е късно да се съди банката или производителя. Отделно не може да се държи вкъщи, ако се закопае, никой няма после да го купи и т.н. Чудя се кой ИДИОТ пръв е сравнил Биткоин с дигитално злато, като няма НИЩО ОБЩО с тъпото злато.
 14. hpz

  За цената на биткойн

  Това е пропаганда. Биткоин е сравняван с "дигитално злато", за да се промотира... ЗЛАТОТО! Непрекъснато се тръби, че имало истинска стойност над Биткоин и т.н. Почти не се говори за недостатъците му - трудно за делене, търгуване и съхранение. Всичко това е, защото има малка съществена разлика между Биткоин и ЗЛАТОТО. Златото може да го контролират, подобно на печатането: 1. Могат да си произведат колкото искат със златни бани на волфрамови кюлчета. (в днешно време е трудно да се намерят истински кюлчета, никой не иска да ги разваля с проверки, заради сертификатите - после не може да ги продаде) 2. Никой не може да им го брои в трезорите Доста по-лесно поддържат ниската цена на златото. Там е една цяла индустрия и пропаганда: 1. Телевизиите и предаванията за златната треска 2. Нови невероятни технологии и машини за копане на злато 3. Цела една индустрия и начин на живот. Дори религия! 4. Евтино изкупуване на новоизкопаното ЧИСТО злато - на подтисканите пазарни цени. 5. Тъпи американски компании, които да копаят злато в други страни, вкл. и в България с такси от жълти стотинки. 6. Задоволяване на търсенето с волфрамови кюлчета. По този начин производството изпреварва търсенето. Нарочно не е разпространено с изключение на пръстени, обеци и др. дребни дрънкулки. Едно време са имали цели златни стаи, сега това се подтиска чрез социалното възпитание. Резултата е ясен - вижте графиката на златото Та аз си мисля, че Биткоин графиката никога няма да направи такива подтискащи душата дългогодишни движения. Остава им да доизкопат още няколко години, след което ниските такси ще редуцират "поддръжката на мрежата" до едни земни нива на хешрейтовете. От там нататък Биткоин ще е свободен пазар и истински децентрализирано "злато", по-скъп от диамантите.
 15. hpz

  За цената на биткойн

  Хубаво е да му се обясни на човека, ама той си мисли, че всички са мъртви до 1-2 години ако няма пари Без финанси хората не могат да гледат крави, да произвеждат мляко, не може да се върне златният стандарт или дори разменните начела. Не разбира идеята на крипто, според него "дигитална валута има от десетилетия". Тук всички сме се събрали заради три неща - децентрализация, дефлационни свойства, свободни транзакции.
×