Jump to content
hash.bg - биткойн форум

hpz

Members
 • Мнения

  448
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  7

hpz last won the day on Август 10

hpz had the most liked content!

Относно hpz

 • Ранг
  Advanced Member

Последни посетители

373 профилни разглеждания
 1. -ползвай нисък левъридж - това не променя статистиката. Отделно имам голям дефицит на средства за търгуване заради HODL -малък % от акаунта си - същият отговор, като нисък процент не променя негативното очакване при работа в мащаби. Дали ще е една сделка за удвояване или 10 000... нещата статистически са същите. Дори при удвояване на загуба - пак същите. 50:50. Но при спад 50%, покачване от 50% не възстановяват... т.е. 33% липсват. Обратният вариянт: качваме се 50% и слизаме 50%. Трябва ни още едно качване от 33%, зада сме на 0. -затваряй навреме губещи позиции - това дисбалансира съотношението стоп/таргет. -ползвай стоп лос и то добре пресметнат над или под зона с високо търсене/предлагане! - Това е така, но фалшивите пробиви стават все по-дълбоки. Т.е. трябва да почна да гледам друг таргет, защото често се доближаваме до следващото ниво при фалшив пробив. Но нивата са безкрайни както знаеш, а положенията само 2... -като изгубиш, не бързай да си отмъщаваш с нова позиция - Това не го правя. Последователните загуби го отдавам на интуитивната реакция на пазара. Т.е. уж съм по-хитър, но на практика действам като масата. Все едно борсата чете мисли и е в бъдещето с една крачка. Докато направя действие - става точно обратното. Просто цената се движи анти-интуитивно, защото винаги е обратно на мнозинството. Ако има шанс или сигурност за нещо - то не става, защото повече хора го правят. А никой не търгува по хаотични правила (т.е. обратното на интуитивното), което май ще се окаже най-печелившото в последните месеци -прибирай често профит - нисък левъриж + често профит + малък стак за търговия = мизерия. Няма логика ако изкарвам X пари на час в нормалния живот, да си губя времето да търгувам за X/100. -най-явните линии винаги биват прегазени - това е така, но в последно време става и с неявните. Докато се настрои леко пазара и борсата вече е отгоре. Просто врага ни знае позициите и играе против тях. -ползвай нисък левъридж -ползвай нисък левъридж -ползвай нисък левъридж -ползваи нисък левъридж Пак казвам! Печалби се правят в тренд, другото е хазарт за губене на пари!!!
 2. @vamp111, коя според теб е най-голямата борса в момента? Благодаря за линка за ликвидациите и ордърите. API-то на Bitmex ги казва тези работи по-добре от сайта. Друг е въпроса дали е истина. А иначе и аз съм отчаян от мега-скама Битмекс. ОТ 3800 до тук съм цялостно на печалба със свободните капитали които имах в оня момент, но реално съм на загуба. Т.е. ако просто бях купил щях да съм много по-добре. Имаше и моменти, когато бях много по-добре, но като цяло търговията в рейндж не ми понася. Направих последни 3-4 загуби през последните 3 седмици. Последната пак беше игла над 10500, която за малко ме затвори преди реалното движение. Дори днес погледната графиката - не е логично да я има иглата, освен ако няма някой зад графиката, който да се обира позиции. Та твърдо вече си твърдя на теорията, че борсите играят яко против хората, т.е. цената винаги се движи ПРОТИВ, НЕ СЪС позициите. За съжаление нямаме борса монопол, от където да черпим данните. Нито кумулативен сайт. Всъщност bitconity е доста добра отправна точка и винаги го гледам преди търговия, но и там нещата са малко или много манипулирани Резултата е ясне - 50:50. Но нещата става още по-сложни. Загуба 50% на капитала и последваща 50% печалба НЕ НИ ВРЪЩАТ в изходно положение. Т.е. очакването в дългосрочен план е негативно при 50:50. Дисбалансираните стоп и таргет дисбалансират вероятността, т.е. това 50:50. Единствените моменти на реален растеж в пъти е възможен при ясен тренд. Но той се случва рядко. Та ако може да дадеш идея от къде може да разгледаме реалното състояние на пазар. Bitmex API-то е обещаващо, но е само част от пазара, отделно само това, което искат да ни покажат.
 3. Оф, защо имам чувството, че ще минем зоната "homeless"... било то за малко...
 4. Ами не е единствен. Замисли се. Всички мислят на 100%, че Биткоин ще направи нов бул-рън. Банките - мълчат. Рестриктивни закони липсват. ЗАЩО всички подценяват банките?!? В момента има невероятен контрол и монопол на борсовата мафия. Аз знам в кои ръце е тя в момента. От друга страна контрола върху лайта не е голям. Всички останали алтернативки в топ 15 са компрометирани, включително и сейбълите. Та ако Биткоин бъде подтиснат, вероятно е да има нов алт-сезон. Лидерът в това онтношение може да е само LTC. Не твърдя, че ще стане. Просто е най-вероятното, ако няма очакваният от всички бул-рън. Т.е. инвестиция в лайта е нещо като хеджиране.
 5. Явно съм твърде глупав за да ми идват изобщо такива работи на ум. Тази вечер седнах, за да си събера мислите. За съжаление нито една не дойде на събирането... Относно моите търговии, те са лична тема, ама с теб вече не пишем на лични... А дано някой ден ги разбереш, ама надали...
 6. Абе не се знае. Аз не залагам на нищо сигурно. Винаги трябва да има план Б Както @vamp111 каза, много хора очакват спада. Може пък това да е края на дългите левъриджи и инвеститорите да натиснат цената чрез изчепване на съплая. А БАККТ е един балон, който може да направи точно обратното - да смъкне цената както стана с откриването на фючърсите.
 7. Не съм сигурен коя е правилната тема за разсъждения - цената или техники и стратегии. Но ще пиша тука. Фундаментално пак ми се заформя нещо като посока - голям спад, противоположен на бул ръна. Обратен на FOMO-то, този път FEAR Индекса пак е надолу, а ние пробихме ключово ниво. Вероятността да ни разхождат до предното дъно просто за спорта е 50:50. Усещането на хората за цената няма да им позволи да шортят и това може да доведе мечтания за банките дъмп. Според мен ще се ликвидират доста дълги позиции отворени на ключовите нива, които само ще хранят спада. Дано да позная, че в сметката ми са парите за добавка, не коини...
 8. Ами вземи спори с професора от съседния форум по въпроса... Вече го славят като академик или светило. Или прочети някой от китовете какво пишат. Дали може или не, едва ли аз и ти можем да го кажем Между другото това за 7 пъти ми хареса. Запазвам го. Ако стане, след време ще те цитирам И ще ти обясня защо е станало. "Защото става това, което никой не очаква". А фактически ние може да сме в корекция на 3к и реалният спад да е 2 или 4 пъти до 800$.
 9. @vamp111 аз пък не търгувам от известно време. Движението от 3 до 14 е само спомен. Вече няма волатилност. И посоките са винаги 2. И при малки и глеми движения. Т.е. обират се позиции от борсите. Точка. В момента мисля за ново влизане на HODL, но не е ясен момента. Аз лично чакам капитулация, отделно съм устремил поглед в лайта. Всички чакат дъмпа - да! Но има и едно НО. Точно един брутален дъмп може да отпуши нивата над 14к. Имаш ли идея колко "тариката" чакат да тръгне нагоре, за да се качат на левъридж и да вадят безплатни пари?!? Има едно скрито псевдо-правило, че във великият Биткоин на късо не се залага. И това правят повечето - залагат на дълго, понеже всички знаят глобалния тренд. Но пак стигаме до простата истина: 1/5 от всички купили (говорим за реалните сделки), могат да потопят цената с левъридж >5. Борсите са на печалба! Всичко е в реда на нещата. Кога ще излезем от този балон?!? Капитулация или да го нарека изтощение... Когато спекулантите изгубят надежда. Цената е ниска. И умните големи инвеститори си накупят. Замисли се реално. То точно това си и става. Точно това, което @ivan казва. Докато дребните риби (без пари) са на дълъг левъридж и спонсорират падането на цената, китовете с материал се хранят с реални покупки. И то се хранят точно с техните пари, като остава нещо и за борсовата мафия. Всички са доволни, Биткоин се капитализира, а обикновените хора си остават бедни, че дори и по-бедни. Аз затова мисля, че пътя нагоре ще е много назъбен, изнервен, спекулативен и т.н. Погледнато просто, цената винаги ще се движи към най-малкото съпротивление. Т.е. ПОСОКАТА = buys + (leverage sells * leverage) / sells + (leverage buys * leverage). Ако е > 1 значи сме нагоре. Ако е <1 сме надолу. Ако се колебае около 1, значи сме в рейндж. А формулата включва всички сделки на leverage, включително левъридж <= 1. Има и лека грешка, заради фракшънъл резерв на борсовата мафия, като и то влиза в играта. Но глобално погледнато, точно тези на levarage трябва да капитулират, за да може цената да тръгне по естествен път нагоре. Също вярвам, че точно големите играчи, които ще са 99% от холдърите, няма да си държат парите в борсите. На фона на всичко което написах, го казвам: дъмп до 1500$ или 800$ е напълно възможен за старт на нов бул рън.
 10. Моята също. Само събирам данни за анализ на пазара. Нещо много се мъти в последно време. Тренд - няма! Всички движения са против логиката и пазара, масово се губят пари по борсите, а скритите договорки станаха твърде много, включително БАККТ. Почвам да се връзвам на мнението, че лайта може да подскочи. БТК е твърде контролиран в момента и ЛТЦ остана зад кулисите, в същото време е ЕДИНСТВЕНАТА реална алтернатива още от 2017 насам. (понеже Монерото явно сдава багажа) Та следващата ми стратегия е да купя лайт на холд. Но не бързам. Може би още ще се одруса пазара. Пак казвам нагоре, или надоле... все тая. И 2-те ще бъдат изненада, затова очаквам да е нагоре. Понеже има логика да е надолу - толкова стръмен връх от 14к без корекция е нелогичен, та алогично би следвало сега да се качим пак до към 16-20. Но 20 няма да ги стигнем или ще ги подминем.
 11. Значи ще го кажа така, че да ме разберете. Забравяме всички 1001 фигури, 2002 индикатора, 3003 мнения! Има само 2 варианта: Или се качва, или слиза!
 12. Аз съм добре. Търпя малки загуби, нарушавам основни правила, и трупам "опит". Чакам да намеря меката, ако я намеря, дори няма да разберете. Иначе за търговията - бано и сигурно надолу. Късмета ми не работи в последно време. Улучвам 10 от 10 на загуба. И нарушавам поне 2 от основните си правила. Чакам и цената малко да падне, другият месец може пак да купя ако е паднало.
 13. Има шанс да пада. Между другото ми удариха още 2 стопа. Вторият пак за съвсем малко преди да върне поне до 0. Ама карай, явно няма да е сега. Все си мисля, че всички чакат да падне и затова ще върне доста, ама май греша. Трябваше да напомпя на късо и досега да съм яко на плюс...
 14. Не ме разбра. Стопа беше ТОЧНО определен, не сметнах резерва. И го чукна... Аз търгувам на по малки движения, съответно определям нивата доста по-стегнато. 5 долара са си 5$, но не го изчислих правилно. Сложих само 10-тина резерва от най-лошият сценарии и те решиха да оберат и такива тарикати като мен. Не че е проблем, но е ядосващо да слезе точно до стопа ти. Загубих движение 30 вместо да спечеля 100. Както и да е.
 15. Между другото много е гадно да ти чукнат стопа с движение 5 долара под него и веднага след това да се качи над отварянето на позицията. Отдавна не ми се беше случвало да ударя максимума (ама на загуба).
×
×
 • Създай нов...