Jump to content
hash.bg - биткойн форум

hpz

Members
 • Мнения

  298
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  6

Относно hpz

 • Ранг
  Advanced Member

Последни посетители

244 профилни разглеждания
 1. Яко движение "7 минути 300$" След брадвата на ФОМО-то, пазара май почва да се съвзема, при все че обемите падат. Падащият обем означава падаща цена. Ракети се изстрелват от морското равнище. edit: Това в кръга на шегата. Нали знаете кой движи графиката и защо. Именно "защото" ще ходим нагоре после. Това значи ново ФОМО, новини, бум, "балон", "нови върхове". Биткоин ще стане по-досаден от Деспасито!
 2. Лонг търм прогнозата на Иван е супер, но за кратко не се знае на къде ще удари. Поне едно е сигурно, 80% от времето сме в рейндж.
 3. Ще бъдат трудни моменти. Има голямо ФОМО. Събитията ще изпреварят очакванията, но може да има втора истинска вълна след "края".
 4. В кракен е проблем това x5 и лимитите, които не се спазват. Искат доста верификации, а над 50 000 "търгувани суми" са сериозни и на персонално ниво. При левъридж 5, това прави малко над 1 биткоин. Левъриджа е доста ограничен. Според регламента им може да се търгува в няколко валути, като лимита на всяка е отделен. Имат EUR, USD, USDT. Но не спазват това условие и всичко над лимита е под въпрос дали ще мине. Мекса... такъв скам няма. Непрекъснато грешки за претоварена система, удрят яко в цената, в стоповете, таксите са големи, няма никъде разпечатка какво точно се случва с акаунта. Трябва да смяташ суми като побъркан с калкулатора, за да разбереш дали и че са те ударили и как точно... На практика нищо прозрачно, а ти смучат яко кръв. Отделно цената им не е съвсем в час, а и там има двоен стандарт. Бе изроди... Трябва движение между 12 и 25$ за да излезеш на 0. При средни движения от 150... и невъзможност да си екстрасенс кое е минимум, кое максимум, какъв точно е резултата на всеки му е ясно. Ако няма ясен тренд или голямо очаквано движение - мекса НЕ СТАВА. При тези движения и корекции на пазара, късмет е да се излезе на +, винаги се рискуват едни 50-100$. После при 50-100$ на плюс е късмет да не ти удари стопа "на 0" от някое обиращо движение. Като сложим и таксите, да се хване голямо движение с добър "лост" си е на практика 1:8 сигурно. А колко голямо... 500$ макс!!!
 5. Значи мекса е пълен шит. Трябва да имаш минимум 100$ резерва, за да си на +. Дори всичко да е ок, правят игли и чудеса. Тази борса ми се струва голям скам. Слипиджа и "реалната" цена - няма да говорим просто...
 6. Какви подправки му слагаш, че говори? Моя не ще и туй то!... Аз ще почвам да гледам на свещи, само дано посоката не е "отзад с много дълбока корекция"
 7. Всичко е възможно - божа работа! Но нищо не се случва до момента, значи това е или история или FUD.
 8. Тази сутрин рано, рано, пак удариха брадвата с "натурално" движение против тренда. (Ето какво става, като повечето оборот е на договори. Договорите дават сили на борсата да се мести цената срещу реалния тренд.)
 9. Не ме разбра. По медиите нарочно не излиза. Ако излезе - значи нe става или е станало отдавна Общо взето по медиите пускат - след дъжд - качулка
 10. Според мен - нагоре! И под 7200 май вече не е възможно, ако става това което повечето си мислим, но по медиите не излиза.
 11. Не знам. Предполагам. Най-вече имаше няколко корекции характерни за подтисниците (вече се нагледахме на такива от 20к надолу). Дълго време бяхме в много ниско дъно, станало реалност точно заради тези рептили. Сега имаше няколко такива движения в ключови моменти, които не успяха. Борса спряха, вчера за пръв път се видя хоризонтално подтискане на движенията. Какво и да си мисля, може и да бъркам! Ама какво да правя като съм тъп инат и си мисля, че дълго е по-добре. п.с. Може пък и да е кит А може скоро да гледаме борба на китове Божа работа... Според мен обаче има FOMO между китовете, не че няма кой да сложи едни коини и да ни занулят на 2к на 1к... Няма идея обаче в това нещо. Ясно е, че следва подем. Затова и спекулативните им пробиви тип разрез с меч - надолу са малки, премерени и с много временен ефект.
 12. Спекулацията срещу борсата е хубаво нещо. Виждаш, че кит изкупува - купи на левъридж! Яко! И дръж докато кита не се нахрани! Ако е видимо, че ще пада, всички говорят за това - КУПИ! Ако всичко предполага вдигане, видимо е - ПРОДАЙ! Това е моята стратегия, която мога да ви предложа - против борсата
 13. Точно тези ботове работят върху "договорите" или т.н. левъридж. Той не е реална търговия, а търговия срещу борсата. Някой борси може и на реално да го изпълняват, ама трябва да имат резерв в пъти, не фракшънъл резърв. За реалното изпълнение може да е хибридно, примерно при големи обеми. Но масата сделки е ясна: Бота бута цената с XXX$ в някоя посока, като за това губи x$ и борсата печели y$ от левъридж. Като y > x, което е нормално, особено при висок левъридж.
 14. Борсата има реална информация за всички играчи, свободни марджини, БТЦ и свободен фиат. Всичко е вътре в базата им. Ако повечето са на къси на левъридж, ти ми казваш, че цената ще падне. Добре, но реално ПОВЕЧЕТО са на къси и тези BTC реално няма кой да ги купи. Цената пада! След което те затварят (купуват) и реално са си купили същите къси коини на по-ниска цена. Или може би бъркам в уравнението. И твърдението, че борсата реално ги дистрибутира НЕ Е ВЯРНО, защото винаги едните са повече. Т.е. ако повечето са дългите на левъридж, късите не стигат (и логично всички си мислят, че цената ще се вдига). Ако това стане и позициите къси и дълги се затворят, изгубилите от позиция (късите) ще са по-малко отколкото спечелилите. Т.е. тотала на потребителите печели, кой губи - борсата! Да го обясня по ясно: Всеки коин купен (от потребител) на левъридж е еквивалентен на един реален продаден (от потребител) коин. При късите - обратно. Т.е.: 1 купен реален коин и 1 купен коин на левъридж (с реален марджин 0.1 BTC) са равни на 0. Т.е. цената не се променя. Ако цената се вдигне (от тези "2" коина) борсата ще трябва да изплати печалба на друг потребител. Какво реално се случва: Приемаме, че няма виртуални сделки, като ги интерпретираме като реципрочни реални. Ако в борсата има: 1. Виртуални купени 1000 2. Виртуално продадени 500 3. Реално купени 50 4. Реално продадени 20 Виждаме: 1. Виртуален тотал: 500 дълги 2. Реален тотал: 30 дълги Какво става с цената: 30 реални + 500 къси (виртуални дълги) -> цената пада. Борсата движи графиката, разпределя покупки и продажби, но в крайна сметка резултата е един: 1. Борсата печели движение на 500 дълги. 2. Борсата изплаща разликата на 30 дълги, т.е. губи ги. Финансовия резултат за борсата е ясен. Ясен е и за потребителите. А сега се замислете: 1. Доста сделки при покупка не са реални - т.е. реално смъкват цената. 2. Доста реални сделки са "double spend" коини в борсата, които реално тя няма. Т.е. фракшънъл резърв. "Всеки кит може да пробва да изсипе някакъв голям брой койни" - това е вярно, но китовете са малко и рядко някой изсипва нещо. Точно сега това се случва, затова най-накрая виждаме подем. Според мен обаче кита в момента ги купува. п.с. @Гари, няма да те питам дали имаш борса, или връзка с такава. По спомен рекламираш някакава. В това няма нищо лошо, но оценката ти не е обективна. Т.е. докато си в другия лагер, спора е безсмислен.
 15. Вече го проби и за 3-ти път сме на въпросното ниво, където беше "спряло" снощи. Интересно какво следва. Според мен яка игла нагоре. Дано не бъркам посоката
×
×
 • Създай нов...