Jump to content
hash.bg - биткойн форум

hpz

Members
 • Мнения

  401
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  6

Относно hpz

 • Ранг
  Advanced Member

Последни посетители

322 профилни разглеждания
 1. @kmeta прав си, но не съвсем. Когато се играе на левъридж важно е да определиш входно ниво и желана печалба. Т.е. примерно за мен предпочитам нискорискови влизания със стоп на 100$ и таргет на 300-600$. Вероятност 50:50 ме устройва, а спихнала графика и нисък ключов съпорт е идеално нещо. Разбира се обирът последният път беше явен, но за мен резултатът е пак от алчност. Стопа ми трябваше да е малко под 9к, но се бях напомпал така (бях сигурен че ще прескочим 10), че ликвидацията ми беше над 9к. Разбира се реших да рискувам и загубих. В един момент на човек му писва от малки печалби. Удвояването на капитала не е еквивалентно на деление. Като имаш капитал X и играеш за 2X при проблем става 0X, ако говорим за 50:50. Разбира се никой не иска така и шанса за печалба се намалява значително заради дисбаланса таргет:стоп. Т.е. вероятност от къса клечка намалява капитала с 1/2 X, но после удвояването му до първоначалното ниво не е толкова лесно. Колкото и серия да се прави, винаги идва и лош момент, който се възстановява с увеличен риск. Но това се случва при алчност и ПЪТИ игра спрямо капитала. Общо взето е пълен шит когато рискуваш твърде малко както правя аз. Ето и една графика от мен. Вижда се както обичам да казвам "иглата". Някой ще го нарекат беар трап, обръщане на тренда или корекция... Аз го наричам "борсово разтоварване" или обир. Разтоварват позициите на левъридж преди да преместят цената в желаната от тях посока.
 2. На мен днес отвратително ми набиха всички стопове на дълги. Ако не алчнеех толкова, може би сега щеше да е далеч по-добре, защото първата позиция си беше добре отворена от 9130 някъде. Та по повод цената, аз си мисля, че ще катерим поне до 11к. Ама ще е толкова мазно, че не бих рискувал с ликвидация. След това наистина може и да е надолу, но лично на мен не ми се вярва да слезем под 9к. Просто си мисля, че сме на друго ниво вече и не е редно да слизаме почти 2 пъти. Все някой ги изкупи тези "скъпите" коини, едва ли е вчерашен, че да не чака 8к. Едно друго нещо обаче ме притеснява. Рептилите могат да си печатат и изкупуват на всякаква цена. Защо не първо на 13, после на 8, после да ни докарат до 5. Все нещо трябва да ни докара до 8к, защо не изкупените на 13к коини?!? Изхарчените долари за тях са маловажни, което не може да се каже за ЦЕНАТА на Биткоин.
 3. Не знам защо, но ВСИЧКИ говорят за надолу. Ордър бука показва същото, но той е ясен колко може да му се вярва. При това положение много ми се струва, че може да пробием 14к в най-скоро време. Най-малко вероятното е слизане до 8,4к, което всички очакват.
 4. Много бързо всички развяха бялото знаме! Е, щом и Тръмп се намеси, значи работата е дебела. Според мен всичко под 6к си е подарък, т.е. такива нива не би следвало да видим вече. Има хора говорят за 3, други за 1,5. При такива падания има инвеститори, които биха изкупили всичкия биткоин. САЩ, САЩ... ама да не забравяме Китай и Япония. т.к. 9,5 е много подходящо начало на неочаквано ФОМО.
 5. Знаеш ли, че доматите могат да се ядат без колците... (въпросът е риторичен) Пусни логаритмична и ми кажи къде ги видя тези 8,3...
 6. @batibon не съм искал да обидя никой. Говоря образно - повечето в сделки губят. Това е единственото логично и универсално правило. Прави изключение само при подем, т.е. нови магарета идват да купуват на по-скъпо, което пък може да стане още по-скъпо. Влизам поради същата причина, която го правих преди година примерно - за да вдидя мнения и да си направя извода накъде са тръгнали всички, че да тръгна наобратно. Звучи тъпо, но в спекулативните пазари върши чудна работа. Който е тръгнал да гледа мнения, да се учи от книги - загубата е сигурна. Вярвам могат да го потвърдят мнозинството потребители, всеки е изпатил по нещо, някой по много пъти - доста сметки са занулили. Не казвам, че и аз не губя. Губя по много, най-вече от алчност.
 7. Това за търговия не е интересно. Интересно е за холдването - кога да купиш ако имаш пари. Но цената вече е твърде високо за да мисля за купуване, пък и пари няма. Лято е - разходи Който все пак има желание, 10к не е толкова лошо... В краткосрочен план: Сега пак гледах графиката, мисля си, че ще паднем леко - за да се засилят късите и големи риби ще се хранят. Т.е. при такъв вариант няма да видим отново 10к преди да стигнем някакво критично изчерпване на пазара... 11,12 или 13... кой знае.... Но пробием ли 10600-10700 сме на 11к поне.
 8. Аз точно от такиви игрички изтървах движението от 13к. Този път пропадането беше по-голямо. Ако хванем дъното може да държим поне до 13к пак, независимо дали ще е седмица или две. Разбира се ако ще се вдига. Иначе по въпроса с графиката се разбери с @ivan. Хубаво е, че имаме мнения в 2-те крайности, а истината някъде посредата. В другия форум са мечки-оптимисти, някой говорят за 1500. Че да видим...
 9. @vamp111, в момента ако затворя дългата на BTC възстановявам стопа и съм на лека печалба. Чудя се да го направя ли... Или да рискувам да загубя пак и да се боря от по-ниско ниво за покачването. Не мога да актуализирам стопа който е на 9544, защото според мен многократно ще увелича шанса да бъде стигнат. Дори ми се иска да го сложа малко под 9500, ама става твърде много ако греша...
 10. Този път не се чудих за добавката. Сложих я малко високо, но добре. На 10156. Сложих още една в граничната зона 9800-9900, но до там не стигнахме (засега)... @Гари кое те учудва? Има 3 много, много прости правила: 1. Който не търгува, той не губи 2. Който печели по-малко отколкото губи не търгува дълго. 3. Някой го правят за спорта. п.с. Продължавам да си мисля, че държиш някаква онлайн борса. Последните ни изказвания с @vamp111 90% са на печалба. А аз и не търся разбиране, защото ако това стане, значи съм станал от стадото и със сигурност ще губя!
 11. За BTC реших спонтанно да сложа ЛЕКА дълга на 10 092$. Мислех за добавка на 98xx, но нещо не го домислих. Сега гледам иглата и съжалявам, че не я сложих. Стопа ми е 9544$. Сега с тази ЛЕКА дълга ми трябват 900$ движение за да зануля загубата от предния стоп... тц..тц.. Моментът е ужасен да правя добавка. По ми се вижда около 10150$ до към 10010$, но това са само цифри. Пробием ли 10к отново вероятно ще ходим още надолу, но да не забравяме 9,7-9,9 ще отнеме доста сили, че дори може да обърне тренда (ако все още не е). Изключвам вариант за бърз пробив под 10к. Но на практика според мен то само така може и да се пробие. Затова има някаква възможност да се решат и да опитат да ни смъкнат към 8к. Дори с големи капитали и сили, доста ще друса между 9,5-10. Въпреки стоповете, мен ще ме радва едно толкова ниско ниво (8-9к) на този етап.
 12. Зарежи правилата. А тези линии са на седмична и 4-часова. От там идва малка разлика, а линиите ВИНАГИ се пробиват, за да оберат стоповете... ВИНАГИ!
 13. Класиката умре отдавна...
 14. Ако някой успя като мен да хване това, но НЕ КАТО МЕН е затворил над 11400 - добре. Върнахме се за втори тест. Удари добавката ми, сега тества стопа ми Грамофон свири, майка плаче... Ако от тук падне, сигурен вход за дълги аз нямам. Нивото 10к е психологическо, но пропадане до 9.6к логично. Теоретично обаче 9.6к ако е временно дъно, игла до 9.1к е твърде възможна. А сега на фона на това което казах някой да пробва да изчисли стоп (и вход) за дълга! Флуктиациите са твърде големи, а евентуално покачване може да бъде дори само до 11к или 12к. Т.е. ако не тръгнем нагоре - аз съм до тук засега. А дано големите акули на @ivan да се активизират в купуването. Все трябва да има някаква конкуренция, че да не пропадаме до 8, 5... 1! к...
 15. Само ще добавя, че хоризонталното ниво е 10700-10800, което идеално ще пасне за игла под долната трендлиния за дълги. Стоп на около 200$ надоли, таргет към 11400-11800 поне.
×
×
 • Създай нов...