Jump to content
hash.bg - биткойн форум

hpz

Members
 • Posts

  902
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by hpz

 1. За многото зарибени по ТА! Няма да ви обяснявам "защо не". А ще ви обясня проста скам схема как се продават ботове или системи за търгуване. Взимат се 20 000 мейла. На половината се праща, че цената ще се вдига, на другата че ще пада. От 10 000 където са познали, пак ги делят на 2. При 5000 от тях пак познават. 2500... 1250... 625! При 625 мейла са познали 5 поредни пъти! Късмет?!? Надали! Поне 300 си купуват "схема за пари".
 2. Опитват се да изместят Биткоин с много деликатен PR. Първо Елън илюмината дойде "да спаси" Биткоин и го нарече бъдещето! Така искаха да го направят лидерът, благодетелят в крипто света. И вече като водеща фигура въздигнала BTC се опитват да изместят фокуса върху "по-зелена криптовалута". Нещо ми намирисва на поредната скам алт схема. Всичко стана синхронизирано като с корона вируса. Проверки на борси, медийни атаки, изявления от Тесла. Аз току що купих! Дъ съибът!
 3. Не е ли най-лесният начин да се разменят тетъри в борсата срещу долари/лева? Това някой си да купи, на каква цена и подбни ми звучи абсурдно трудно. п.с. Банките ако не си наврат носа навсякъде, не са те. Данък въздух, защото живееш!
 4. Аз затова си стоя на дълго от 57к от поне 2 седмици и не ми пука и на 40 да падне. Левъридж под 1 е много яко! Дарителите сигурно почват да го осъзнават. Докато има спонсори, цената ще дропи. Пазар!
 5. Абсолютно нищо не разбрах. Предлагаш (ако имам толкова много) да продам 1 биткоин и да вляза с 10x на левъридж. И 9/10 от парите да останат свободни (може би за други сделки). Всичко това е много хубаво, но не е ли по-добре да се сложи 1 BTC в Bitmex и да се купят 50 000 контракта с общ (плаващ) левъридж (т.е. другите сделки).
 6. Хедж е забранена дума. Духовно самозадоволяване, с елементи на екстаз, целящо да опрости сложни схеми, струващо своята цена - услуга. Хедж по самата същност е отварянето на обратна сделка в същата или друга хеджираща двойка. За търгуването в 2 актива има повече смисъл, но с все повече двойки по борсите и баланс между активите, тази схема е сигурна, но мизерна. Отделно двойните позиции винаги означават двойни такси, а те са основното перо в дългосрочен план. Та затова ще попитам, @vamp111 какво имаш предвид?!?!?!?? Ако ми говориш за 1x покупка при цена 45к и никаква възможност да паднем под 28к - това го разбирам много добре, само че спадът средата на годината какво ще го правим?!?? Въпреки Мъск и всичко останало, цикличността се е запазила и е рано да правим стръмно 100к за 10 месеца, като вече сме на 50к. А теориите за 600к вероятно ще си останат същите като теориите за 1к този цикъл. И не забравяйте да продадете преди Мъск и другите фондове
 7. Ако и аз имах кеш, и аз бих купил. Но кеш няма, или са стотинки при тази цена. На левъридж - пак стотинки, за да не се зануля ако нещо стане. В този пазар няма нищо сигурно. Чудесна новина, и логично от над 50к паднахме на 49к. Къде е логиката?!? Някой пори пазара по шевовете с мега поръчки, а цената не само, че не реагира, но и бавно се влачи в другата посока. Вярвам не съм единственият, на който му е писнало. Много големи риби опорочиха всичко, само заради лична изгода и манипулация. Но пък без всичко това нямаше да има левъридж изобщо. Аз няколко пъти го казвах, но аз самият не го осъзнавам. Левъриджът е нещо лошо, което не трябва да съществува. Или да му сложат лимит 1x.
 8. Доста трейдинг стратегии бяха вход след потвърждение за пробив, т.е. пробив на 42к. Сети се вход44->58->45 как са се чувствали. Но всичко зависи от типа търговия. И ти като мен си 1-5x. При 5x и неправилен вход при пробив на 48... Пъмпа може и да е спрял все още. Ако Мъск е поредният скам, може да ни подкарат под 35к дори. До края на годината и таргета който е близо има много време!
 9. 58->45 за часове - това не е корекция. Но зависи как ще го погледнеш. Ако правилно си спомням, когато писах цената беше около 50 или над него. Много възможно е да посетим и предния ATH, който е около 42к. Т.е. тези които на 58 продадоха, продадоха. Другите сега чакат търпеливо и спокойно да свърши зимата в позициите им. Но винаги може да фалират още 500к като слязат до 35к, нали? Мъск ще е удвоил, цената същата, а мафията му срина фирмата. На всичко отгоре медиите го плюят, като оправдават спада с "пирамидата" Биткоин, който беше наречен "рисков актив" и едва ли не виновник за спада в акциите. (като си помислиш само, че Мъск е купил около 30к, а дори сега цената е 50к!) Но не бих се чудил ако утре стане ясно, че това е поредният цирк и Мъск следва много добре начертан Глобален план, в пряко сътрудничество с другите зависими - борсите.
 10. Аз лонгнах малко на 47.5 На 40 800 е чакащата добавка, която вече много се изчака... Но май ще я актуализирам малко по-нависоко. Тренда не е хоризонтален и вече мина време, трябва да преразгледам входа. При добавка ще съм с левъридж x2.
 11. Гледай процентно. 1000$ при почти 60к си е под 2%. Това при 6к цена би било 100$.
 12. Да, но сега се случи вторият вариант. Игла да оберат стопове и ликвидации. Лека помпа, да се натовари пак на скъпо и продължение на мечия тренд. Този игра вече я играят много пъти (долу горе половината от случаите с иглите).
 13. "Като инвеститор и търговец на вълни ме интересува само покупката на атрактивни цени и нямам проблем да ги изчакам."
 14. От 28 до 53 е 2х. Но друсането липсваше. Колкото повече се помпи, толкова по-брутална корекция ни чака. Според мен на този етап цената не трябва да е повече от 46к. Микрокорекциите не ги броим, защото те не могат да разтварят хора като пистолета, който скалпира здраво като хване посоката. От друга страна малките корекции са показателни, че хората са предпазливи в инвестирането на контракти. Та рано или късно всеки ще се пробва да се качи на влака, когато реши, че го е изтървал. Дългите ще последват парабола, която в своя спад ще активира големия дъмп. При тази цена, аз го виждам поне 10-15%, което си е към 46к минимум. Това е само мнение, не ангажирам никого с него. Аз изчаквам, нито съм къс, нито дълъг. И финансово all in BTC. Не са всички, но повечето не вярваха, че това може да стане и то затова си стана. Ти доста пъти казва само булиш неща, малко преди големи корекции. При корекциите не пишеш нищо - няма те. Така, че аз лично имам едно на ум. Ти винаги си булиш настроен, като мен де, но не и за левъридж стратегиите които мен ме вълнуват. За новините си прав, но те не определят 100% какво ще се случи. Може би се разминаваме във виждането за тренд. Аз разбирам хващане на тренда това, което пищова прави. 100x. Е, моите разбирания са по-скромни, до 25х най-много, но дори тогава една корекция от 1500$ може да занули акаунт. Сигурен тренд досега нямаше. Можеше да върне от 38. После от 39. Но 41 също можеше да върне. После 46. От 48 също. Вярно върна малко, но не достатъчно убедително, за да се рискува влизане от типа "Падна прекалено много. Още макс 2-3% и сме нагоре! 10x buy!" Сега сме на ниво 53к. Много се говори за него, пробихме го малко. "Много се вдигна, сега е момента да пада!" И как точно да имаш топки да шортиш, като знаеш, че всики останали куцо,кьораво и сакато трейдъри ще го направи и ще ги оберат?!? Други пък ще решат, че 53к сме го пробили и ще лонгват. Трябва и да съм тъп, да си мисля, че още 10к ще качим без борсите да одрусат клоните. Общо взето с чиста съвест дори в момента не мога да взема позиция. Единственото което бих рискувал е да лонгна с 0.5x в момента директно, но може и да не го направя. На 0.5x не си струва изобщо занимавката!
 15. Понякога да кажеш "не знам с точност" и "пазете се от гадатели" е най-силното нещо! От 20 до 40 беше ясно, сега е тъмна индия и най-големите познавачи-трейдъри мълчат. 32 до 52 е почти 2 пъти за доста кратък период, а никой не предсказа, че ще стане без корекции, твръде много ключови ниво се пробиха. Яд ме е, че не влязах на 1x левъридж.
 16. Ето защо не бих заложил на дълго. От друга страна триъгълникът е пробит за момента. Нямам причина нито за късо, нито за дълго. Влизане на дълго сега крие неоправдан риск. Затова смятам, че цената плавно ще се вдига с корекцийки, всички да са прецакани.
 17. Аз съм all-in в Биткоин. Каквото допълнително изкарам, ще е от левъридж. Засега чакам добър момент за дълго или късо, при 48-49к не е добър момент. Ако потвърди пробива над триъгълника, това е добър момент.
 18. Елон вече няма Bitcoin на профила. Значи ли това, че вече е шилнал количеството, което пак тихо и скрито изкупи? Помпата стана, сега май нищо не спира корекцията?... Нищо не пречи да се върнем дори до 38.
 19. Всички тези СУПЕР положителни новини ми говорят само едно. Следва дъмп. За сега стоя далеч. До края на 2021 може да има 100к, но това което се случва е нереално. При толкова много хопиум цената не може да прескочи 48-49к.... Запомнете, хората като Мъск не го правят за нас, а за себе си. А те са партньори с FED и още много други техни корпорации. Нито той нито Гейтс са случайни. Ако всички медии бълват положителни новини а цената не излита, има нещо гнило. Бих влязъл (с наети пари) само при слизане до 40к рейнджа.
 20. Що си мисля, че Елън е тяхна пионка?!? Замисли се само, НАСА изостана за да отстъпи път на SpaceX.
×
×
 • Create New...