Jump to content
hash.bg - биткойн форум

hpz

Members
 • Мнения

  811
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  10

Всичко публикувано от hpz

 1. Значи не го слушай този
 2. Но Netflow-а е близо 3500 биткоина +, т.е. борсите не усещат това.
 3. Добре, грешката е в мен. Но вече никой не говори за цената и темата се разводни. Всички ние сме пристрастни с едно или друго мнение, както мечките така и биковете. Това с числата беше просташко, а 50% че ще си продадат коините е някакъв пълен абсурд! Дори да познаваш 1% от хората на пазара, не познаваш останалите 99%. А на всичко отгоре както каза Тетър и въздух, няма да са дребните риби, които диктуват пазара. В този смисъл си противоречиш, но основният мотив е непроменен - цената ще се срине. А точно сега идва времето в което ти трябва да познаеш. Въпросът е кой ще ти повярва? Ако познаеш, едва ли някой друг ще спечели Пазарът все още е бичи и се движи от страхове. "Buy the f*cking dip"
 4. Дали не си редактира поста, а ?
 5. "Хиляди потребители" прежатели на "Стотици хиляди" = 100 млн. биткоина. Предлагам да направим анкета. Ако имаш 200 000 BTC какво би направил: 1. Би продал 10-100 на година да посрещаш едни семейни разходи 2. Би продал половината, за да ги изхарчиш 3. Би продал половината, за да ги държиш в долари/евро в банковата сметка 4. Би заменил повечето за да влезеш сериозно в някоя голяма компания или друг вид инвестиция за по-голяма доходност и/или сигурност Продажба от порядъка на 2-5 хил. не се коментират, защото те оказват забележимо влияние на пазара. Аз бих направил т.4, но с не повече от 1/3. Т.е. да хеджирам риска, ако случайно Биткоин гръмне. По-висока и дори близка доходност с приблизителен риск в последните 10 год. няма. п.с. Обяснения от сорта "Аз работя с такива хора" и отговори "Аз пък работя с по-големи" не са сериозни.
 6. Да не си мислите, че не ми удари стопа на късата и то за няколко долара - на 38744.
 7. @Pistolero е доста умен човек, аз много го уважавам. Възхищавам му се на смелостта и успеха със 100x. Неприятно е, че прави грешни предположения. Каквито и техники да се ползват, срещу течението не се печели. Аз самият съм в една непереспективна къса отворена сега. Чакам 34500-35200 за дълги и нов ATH. Ако не позная - не се смейте
 8. Да. Такива са, но дребните движения. По-големите са свързани и с прехвърляне на собственост на BTC.
 9. Тренда на 39550 не издържа май. Мислех да позатворя на това ниво, но щях да съм един от многото + шортърите и реших, че най-логично ще подминем нивото като бърз влак. Ако останем над канала, отиваме на 41 или нов ATH.
 10. Аз и за @Facira се притеснявам. В туитър вече видях на картинка над 4 млн.$ моментна загуба. (Определено ги съжалявам тези хора, аз с моите стотинки изобщо не му мисля) Новорегистрираните специалисти млъкнаха вече, сега няма кой да каже ние биковете кога да си приберем последните печалби?
 11. Не бързай. Картинката е точна, но може да е рамо между 38.5-39.5 и да видим 28. Ако минем без проблем ще срещнем проблем на 41 (както си нарисувал), пак неголям шанс за обрат. И след това вече е 46-50к. Аз знам, ама не вервам!
 12. 38.6 също го споменах. Който иска да затваря там. Иначе - над 45!
 13. Много важен за мен не съм аз, а баланса когато е на +. @Facira, едно време те харесвах, не виждам с какво съм ти виновен аз. Къси ти излизат сметките и това е
 14. Точно така е. С вдигането на цената се вдига капитализацията и оборотите. Ако не се вдигнат "доларите" в обръщение няма как да се отговори на търсенето и реално цената няма да се вдигне. @bersi, стабилки има, но пак опонираш с усмивка... и грешни доводи. Има време, ще разбереш по трудния начин. @Facira, в този ред на мисли си прав. Аз вече ти го казах! Но въпросът е кое е първото - яйцето или кокошката?!? Напечатаният тетър е много повече от необходимият за вдигането на цената и е по-скоро пропорционален на капитализацията, която е само едно имагинерно число. Ако за това последното си съгласен, няма как да не се съгласиш, че тетър се печата за съпорт на пазара, а не за вдигане на цената. Разбира се има едно усвояване на коини, но не вярвам много китове или дори дребни спекуланти да си държат парите в тетъри дългосрочно, прехвърляйки коините си на борсата и банките. Дори да си прав, и "въздухът" да се изпари, кажи ми кой купил около 30к ще продаде под 15к? Ще видим като Grayscale продължи дейността кой ще купува на 1к!...
 15. Аз пък си мислех, че си чешат пръстите. Може да са гъбички... Падане от 8 на 4 е като от 40 на 20 - 2 пъти. Печалбите и загубите от позиции в BTC са еднакви. Много се дразня на психологията: "Много е скъпо! АМА МНОГО е скъпо!!!!!!"
 16. @bersi, не че нещо но вече 8 мнения имаш от регистрация и дразниш. "много ги чаткаш нещата", но до първата по-сериозна загуба. Всички в началото "много ги разбират" и са големи инвеститори. Това е приятелски съвет, недей да спориш с по-старшите и се замисли, че има защо да ги говорят тези неща. И няма да седнат да ти се обосновават с всички тонове информация до която имат достъп, а ти не. Има 2 доста тиражирани варианта: 1. 32 -> 41-48 (30-33 се изкупува от китове за продажба над 40к) 2. 24-28 -> 35-39 и обратно (победа на банките) Пак казвам, не е идеален момент да се търгува. В момента е казино, може да се играе с рейнджа, но си е рисковано за по-големи влизания. п.с. След голяма печалба на късмет обикновено следва още по-голяма загуба на късмет. Психологически всеки е уверен след успех и влиза по-дълбоко и по-смело.
 17. Не съвсем. Аз вчера казах, че не идеален момент да се търгува. Също казах, че се свърши - е, стана малко по-късно от очакването, голям скам се разигра. Пазарът продължи да бъде ирационален малко повече от очакваното, т.е. можеше и 28 да удари. В момента правим корекции, дали до 36 или 39, или 46... рано е да се каже още. Аз залагам на 46! Акулите изядоха много дребна риба, време е да продават над 40!
 18. Аз това последното не мога да го разбера. Няма безрисково влизане. Има само добавки - по и срещу пазара. И 2-те стратегии не увеличават шансовете. edit: Това което искам да кажа, ако от 10 опита успееш 1 път да го докараш, имаш 9 загуби на печеливши позиции. И още 10 загуби на губещите, които средно са 50%. Ако се дръпне чертата, 10 малки печалби са пак толкова, ако не и повече. А ако прилагаш добавка срещу пазара, не знам как имаш смелост да шортиш. При лонг е различно, движението е лимитирано до 0, но при шорт може да изпраска и 150к. Т.е. това последното работи много добре до първата ликвидация.
 19. Само ще кажа, че таргета е нов ATH. Каквото беше - това е. Затваряйте късите!
 20. Кракен 2 пъти заби днес. Аз го ползвам само за аларма на цената вече! Лошото е, че може рязко да дръпне цената, понеже тя замръзва. И като тръгва отново обикновено има шок.
 21. Едни стари линийки на логаритмична...
 22. Радва ме, че така мислиш. Дори ме мързи да проверявам мейнстрийм каналите, затова предполагам повечето мислят като теб. Това което днес ти се струва невъзможно, утре може да означава загуба или ликвидация.
 23. Мисля, че ако сега вдигне, на 38.6 трябва да се продава.
 24. @Pistolero, шортърите не живеят щастливо в годината на бика.
 25. Добре Шефе! Оправихме грешката! To the moon!
×
×
 • Създай нов...