Jump to content
hash.bg - биткойн форум

hpz

Members
 • Мнения

  581
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  8

Всичко публикувано от hpz

 1. Аз пак да си питам. Да няма после "кво чакахме? асансьора или влака?!?"
 2. Bitmex (с левъридж 200) е за заГубеняци... т.е. хора дето губят Това е една от борсите, където няма реална търговия. Всичко е в името на спекулациите и таксите. Каквото означава и името й. Холдването и реалната търговия са невъзможни, а търгуване на нисък левъридж обезсмисля изполдването на тази борса. Аз отдавна нямам баланс там, въпреки че последната година съм твърдо спекулативен. А сега да отговоря на въпроса: всеки да си гледа само в собствената паница. Нарушаваш дрес кода! п.с. НАП бяха затаили дъх... чакаха да ти отговорим
 3. Цената би изпреварила копането, а копачките ще носят пари в BTC директно.
 4. @vamp111, значи много подходящ момент е да си отворим фотоволтаична централа. Частна! За собствени нужди! Не е лоша идеята, а? Панелите като най-скъп елемент са около 50ст./ват. Значи със земята може да се докара до 1лв./ват. Всеки ват би давал поне 3 вата на ден или киловат на година. По 20 ст. инвестицията за 5 години се избива. Това са много груби сметки, но топлината може да се използва за затоплянето на плувен басен, дори цял комплекс.
 5. @skd радвам се, че си успял да намериш твоя начин. Всеки човек има свой път, свои качества и свой начин за нещата. Вземи примерно цял басен професионални плувци на състезание, няма един с един да плуват по един и същ начин - всеки си има свой стил, за своето тяло. Нещата които каза, звучат убедително, че всичко едва ли не е сигурно и няма загуби. Такъв филм на този пазар не се прожектира! Дългогодишен опит и много гурута са ми доказали едно сигурно нещо - загубите са ежедневие, важно е печалбите да са повече. А за 200$ беше само пример. Обикновено играя на 10% движение, т.е. при 9к е около 900$. Правилото ми за стопа в частност обаче е около половината - 450$ примерно, но не е задължително, това е според ситуацията. Ако цената тръгне против мен и направи половината движение в обратната посока, значи аз нещо бъркам, или входа ми не е бил добър. Интересно е, че вече се раздели корелацията между DJI и BTC, като връзката вече е обратно пропорционална. Това означава, че бягат капитали между фондовата борса и крипто пазара. Ако САЩ са решили да увеличават стойността на компаниите си, крипто пазара ще се свие много. Но нямат избор, потока от напечатани пари ще се влее някъде, хората отгоре нямат сметка да губят акции, DJI би следвало да расте.
 6. Е що така го овъртате. От чиста математика шанса за печалба е точно наполовина. Борсовите такси обаче показват друго. На всеки Биткоин на левъридж има една таксичка от около 30$ (поне) и няма да слагам колко е за позицията докато стои, да приемем че ще е кратко. Значи ако играем за +200 или -200, реално играем за +170 или -230 с шанс 50:50. Какъвто и риск мениджмънт да имаш, ако не е обърнат този шанс по някакъв начин, най-добрият риск мениджмънт е да не играеш. Т.е. "не правете така вкъщи" или "оставете това за професионалистите" едит: Забравих да обясня защо +-200. Два пъти по-къс стоп (от таргета) означава два пъти по-често удрян стоп.
 7. Наистина не е идеален момент за търгуване. Цената е надута, а сме след халвинг. Всяко спекулативно действие е грешка или стрелба на тъмно. Дали ще удариш джакпот или собствената си сметка е само въпрос на късмет.
 8. Точно тази новина е тотален скам и няма логика. И коментарите под нея го доказват. Друг е въпроса, че явно мнозинството в Китой са бикове, което педпоставя за обир на биковете.
 9. Този канал дето го говорите, нали се сещате защо толкова МНОГО хора го споменават. Защото слесно се забелязва. Следователно ще обърне пазара. Как?!? Много просто. Масата трейдъри скъсяват със стоп в канала. Ако наистина ще слизаме ще има помпа до 9100 или 9250. Но не изключва изключително възможно и връщане до 9400. Всичко е игра на надлъгване, над надлъгвани, над надлъгване... Има и друг сценарии - вдигат ни на по високо ниво и тогава режат главите на биковете от кръста. Последният който ми се върти е скокове и множесто корекции, дори рейндж между скоковете, т.е. движение което само качилите се на върха могат да хванат, ако имат нерви да не го затворят посредата на някой междинен връх
 10. @vamp111, как ги изкара тези MA-та?
 11. Най-накрая ставаме свидетели на бул-ръна на калинките... Нещата май ще почнат да се нормализират.
 12. Е тук поне сме на едно мнение. Но не по дефаулт, а заради конкретните показатели които гледам. Само пример давам. В другия форум има няколко човека, които разбират. Обикновено като са на едно мнение и нещата стават. Често има моменти да са на едно мнение. А сега се наблюдава пълен хаос, по всички форуми... Tweet-овете изкрейзаха, прокарват се всякакви откачени идеи от едната крайност до другата. И преди го имаше, но не в тези мащаби. А... и още нещо. Щом пробихме 6, 6.4 и т.н. предния път, беше яснен тренда. Особено след 7-8к... Лесно беше да се хване вълната, която беше почти без корекции. Качваш се, не ти удря стопа и на другия ден си вече с 500$+ в цената. Седиш си кротко, актуализираш стопа и се возиш! Това този път го нямаше.
 13. Като каза "Сега покачването се случи много по-бавно, и много по-малко от лудницата на която бяхме свидетели Април-юни миналата година ." - точно в това е проблемът. Сега направихме подобно движение, но този път тренда не беше ясен и малцина се възползваха. За тези дето предполагат и знаят, в грешка си. Обикновено предполагащите са на едно мнение. В последните 2 месеца има едно колебание и разнопосочност на предположенията. Пак повтарям - никой нищо не знае, само плахи предположения. Няма ги сигурните индикатори за пазара, както беше преди Covid. За ФОМО-то ми е ясно. Има повече дълги. Пак ще се повторя: Пазарът не е същия. Ако преди в подобна ситуация е било разумно да скъсиш, сега това не върши никаква работа. И ако цената стои на едно ниво при дебалансиран пазар, то тава пак е баланс. Повече дълги, но голяма част на левъридж. Или в сметката има и невидим кит. Независимо каква е причината, в момента цената е силно манипулирана, може би най-много от борсите, и затова бих казал - непредсказуема. Не знам кога и дали ще свърши всичко това, за да си минем към нормален бул рън. 20 000 долара са много нещо в една дефлационна криза, дали не надценяваме пазара, защото "преди така било"?!?
 14. Аз мисля, че не само халвинга ще е нон-ивент. След 2017 и фючърсите май нищо няма да е същото. Вече имаме достатъчно разминаване с предните години. Пазарът ако ще скача, ще подскочи когато никой не очаква. Но и 20к са си доста пари, кой би купувал на 80к, че да стигнем 100к?!? Посочете ми един! Борсите обраха коините от 2017 до сега. Ако надскочим финансовото ниво с нов балон, дали няма да дъмпят, а? И все пак НЯКОЙ продължава да копае на загуба. И също НЯКОЙ пък продава под 10к, за да задържи нивото. Аз не мисля, че това се прави само за спорта, за да пробием след няколко дена нагоре.
 15. Точно в това е проблема. И огледай се - никой не знае какво ще стане. Това е хаос на пазара. Едни късо, други дълго, почти има баланс. За щастие ФОМО-то не прощава на новобранците и като че има някакъв преобладаващ хопиум заради графиките от миналите халвинги. Затова и 10к не сме пробили.
 16. Добре правиш. Аз само губя по малко. Пазарът много се изкилиферчи. Кризата си е криза, и движението в цената няма как да е същото както преди нея. Не мога да разбера кога пазарът ще се нормализира и дали случващото се няма да измени цикъла на цената (временно).
 17. Чета и имам чувството, че съм единственият човек на планетата, който скъсява в момента. И то поне от 1 седмица, удариха ми малко стопове, пак влязах!
 18. Аз пък мисля, че точно заради вас ще смъкнат точно сега. Всички са се настроили за пробив на 10к и едва ли много като мен скъсяват. Това е идеален момент за втората ликвидация. Ще я нарека Ликвидацията! Ако падне под 6, може и в учебниците по история да я има след 10-тина години.
 19. Те банките вече са ги нарочили да ги контролират. Не вярвам да е възможно 100 милярда. Как биха ги трансферирали при сегашната цена? Все някой трябва да налее долари и да вземе тетъри "на печалба". Това е свързано и с движението на цената. Не забравяйте, че доверието в правителствата, банките, доларът и особен тетъра е разклатено най-много точно в САЩ - може би най-големият ползвател на Тетър.
 20. CME е една причина, а падането на цената няма логика. Смисълът му се крие в пазара, а извънредната корекцията пак направи рекорди спрямо DJI. Едва ли е разделянето с индексите, за което толкова се тръби. Всичко друго, но точно това не го очаквах. Цената загатва за втора ликвидация на биковете. В момента просто гадая.
 21. Метатрейдър е първо ниво. Не съветвам да се разработват стратегии на толкова масово достъпен софтуер. Нарочно има ограничения. То дори tensorflow и CNTK са непозходящи заради масово изпозване. Да намериш стратегия на база 2-3 масови технически показателя от ерата на динозаврите и ръчни тестове, това ми се струва немислимо! Сам го каза, шамари... Ама и аз ям в момента. Не си сам. Хазарта не прощава на никого
 22. Прав си. Мина над МА200 на часова, удари ми стоповете, сега може да пада
×
×
 • Създай нов...