Jump to content
hash.bg - биткойн форум

hpz

Members
 • Мнения

  656
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  8

Всичко публикувано от hpz

 1. @umb, напомни ми на щраусите. Те са интересни животни. Като видят опасност, заравят си само главата в пясъка и мислят, че са се скрили, все едно опасност вече няма! Това което написа е нещо средно между проповед и хопиум. Явно има пропуски и в познаването на финансовата система. Тя не е скайнет. Нито зад нея не стои един изкуствен интелект, нито някакви случайни селски играчи. Има много сериозни финанси, организации, екипи от хора, екипи от психолози, екипи от икономически експерти и екипи от политици. Тези хора, на върха на пирамидата, те вече държат сигурно около 90% от Биткоините. И не ги държат с цел богатство. Държат ги с цел КОНТРОЛ. За да не може бай Хой днес да купи няколко с двумесечната си заплата, а утре да кара Ламбо. Защото това последното ако стане и разчуе, BTC ще гони 7 цифрени числа в долари. А доларът ще е в кома. Кой точно ще го позволи?!? Тези дето без проблем втори път ще ни затворят и ще ни сложат наморници?!? Същите които сринаха образование, медицина и морал в БГ?!? И ако някой се обърка, че говоря за американците - голяма грешка. Те също са жертва, скоро може дори повече от нас. Ние в БГ поне нямаме какво да губим, което от една гледна точка е добро. От утре маските на открито са задължителни в доста европейски страни. И тук ще дойде. Тиквата ще я свалят, ще дойде заради това също, или въпреки това. Ако той вече дава предсмъртен отпор, може да се разминем без маски за няколко седмици. Но това няма да промени цената на BTC.
 2. Имам чувството, че доста хора не разбират какво всъщност представлява тетъра. Тетъра са едни "пари", милиарди, които се пръскат между потребителите на крипто валути. Доста хора явно са слепи за възможността борсите да се пълнят с тетъри и да се източват от долари, евро и др. фиатни валути. Има "случайни" финансови закони правещи тетъра предпочитан "фиат", пак случайно не включват тетъра. Голям проблем е да актуализират законите и да включат и него! Все пак тези закони вече се актуализираха специално за крипто търговията. Един ден като тетър свърши, целият му маркет кап ще се изпари. Хайде да си представим до какво би довело източването на 10 милиарда от крипто... Хайде сега да се събудим и да осъзнаем, че маркет кап на BTC = 200 милиарда в момента е едно виртуално и теоретично число. Щом 1000 коина равни на 1 милион долара бутат цената, дори неопитни играчи могат да си представят до какво ще доведе обедняване (да се чете източване) с 10 милиарда.
 3. Не си прави майтап, който банковата ти сметка не може да понесе. Аз товара си го държа, екстра покупките ги изигравам или проигравам в зависимост от късмета. Е, кризата прецака и мен, не бях изключение. Все си мислех, че съм някакво специално изключение. Че като в криза зная всичко - това ще ме запази мен!!! Не стана така... И не знаех всичко. В опита да се запазя, страха ми донесе малко финансови загуби заради хеджирането. Но определно утре ако стане 100к, ще щракам с пръсти! И ще си свиркам! Ако стане 1к. Ще съм пълен с Биткоини. Пак ще съм доволен. Замисли се ако стане 1к ти какво ще правиш?!?!
 4. Затегнете коланите! Скоростния влак спря "зареждането" и чака да го отключат
 5. Ами виж, т.2 "Щом се печатат все повече тетъри, значи доста държат тетъри вместо крипто валути." Ще вземеш да излезеш прав
 6. Сега вече може да пада. Минахме критичният момент, аз хванах 300$ движение и от върха съм къс. За щастие беше само 300$. Аз ли нещо не схващам?!? Тетър като се печата влива нови "пари" в борсите, които освен да изкупуват Биткоин или алтове нямат друга работа. При реално обръщение нямаше да има нужда от все повече и повече тетъри. Увеличението на тетърите е като увеличение на маркет капа. В крипто има все повече пари. Правя си само 3 извода: 1. Печатанета на тетър вдига цената в краткосрочен и средносрочен план. Това обогатява с коини големите риби които го произвеждат 2. Хората са принудени да ползват тетъри. Щом се печатат все повече тетъри, значи доста държат тетъри вместо крипто валути. 3. В дългосрочен план един почти сигурен и очакван фалит на тетъра ще остави без реално финансово покритие крипто пазара. - това може да доведе до краш на Биткоина - това също би обяснило защо банките и правителствата говорят за забраняване на тетъра, но това така и не се случва толкова много време. Самият тетър е скамът, който уж вдига, но всъщност може много яко да смъкне цената. Сега реално да погледнем, ако не беше тетър щяхме да сме на 1к в момента. Но ако изобщо никога не беше съществувал, вероятно щяхме да сме на по-висока цена от сегашната, много скам схеми нямаше да сработят. В този ред на мисли, фалит на тетъра ще ни върне много бързо до 1к.
 7. @Facira, съжалявам, но нещата се промениха. Вече и аз смятам, че няма да пада, напротив! Отиваме към 12к. Всички си мислят, че момента е повратна точка, затварят дълги и скъсяват. Именно затова посоката става тренд, а обръщане засега няма да има. Лично мнение, не е финансов съвет.
 8. Биковете си гледат парите. Никой няма да жертва и 100$ за да "защити честа на BTC". Всеки го прави за пари. И тръгне ли да пада, никой няма да купи, за да защитава. Китовете имат поне малко акъл... за да са китове...
 9. Гари, ако не гадаем, трябва да спрем и да търгуваме. А то това е като алкохола и наркотиците. Веднъж почнал, отказване няма! Сега предтекста е: Акумулиране на максимално количество коини преди бул ръна! Действителността: Акумулиране на загуби. Причината: "Всъщност е нормално през по-голяма част от времето да си нямате (идея какво ще стане)"
 10. Поне изглежда така. Много дълги се натрупака, наистина изглежда че ще ги оберат. Или пак ни пробутват ФБИ (фалшива борсова информация).
 11. 15 дена по-късно... от 9.2 ударихме 11.4 и сега изглежда че ще слизаме.
 12. Технически края на месеца е преди края на седмицата. Практически съм съгласен с теб!
 13. Интересно стана. Взимам пуканките! От цялата работа има само един извод. Факира оплют. Цяло стадо бикове е тръгнало към... богатство?!? НЕ мисля! По-вероятно е към кланницата.
 14. @Facira 10.7-10.9 поетапно ми е затворило стоповете. Вярно нищо не се е случило, и за теб и другите нищо, но за мен се случи. Едно връщане най-много да ми изведе позицията на 0, но според мен ще остане на минус. И този нисковолатилен месец ще го броим за загуба. Как се шорти толкова време след халвинга...???!!!??? А видимо това е най-печелившата стратегия, на практика друго добро няма...
 15. Обемите в червено се вдигнаха доста, едва ли е случайно. Може само да бият спирачки на ФОМО-то. Или ще следва дроп.
 16. Тааака! Вече върнахме под трендлинията. Знаех, че е фейк аут, но ме беше шубе да не надуят да издуят късите, че без добавки съм се напомпал доста. Естествено хоризонталното нивото което достигнахме е максимума от 8-9 юли. Към момента ограничаващият тренд е около 9315 вече. Дано не стане подкрепа и цикли още няколко дена над 9300!
 17. Това поне всички знаят и очакват. Ще стане точно обратното. Ще има спад, неизбежно е! До преди 2 месеца слушах глупости как пари нямало, реално няма какво да вдигне цената от 6к. После същите хора почнаха друга песен. Появи се един нов фонд, уж за добро. И чак се чудя, овцете толкова ли са тъпи?!? Стадото е тръгнало към хопиума, опиянението е в такава степен, че ще притъпи болката от загубата, все едно е било неизбежен апокалипсис, а не умело дирижиран обир.
 18. Така е. Но април си е за април. До тогава ако @Facira е прав ще сме купили на 3к. Може някой турбо тарикати в мекса да напомпят 200 левъридж от нива (средна цена), които никога няма да се върнат. Умерените трейдъри сме обърнали част от стака в евро или долари и шортим за спорта. Това не изключва април да сме яко лонг.
 19. @Facira, помпа до 10.8 не става! Вече има много дълги и те ще си актуализират стопа малко под 10к и после на 10.2-10.4 (в случай че чукне 10800). Това което става в момента е ликвидация на късите. Но те растат като сума по-бързо от дългите. Предполагам ще задържи около 9300-9400 няколко дена и бавно ще се спусне там където бяхме.
 20. Тренда подпира отгоре на 9330$ в момента. Ако задържим над или прескочим значително това ниво, може да се говори за Сълнце. Но преди 9.7 и последващ пробив на 10к не бих си мислил, че е истински пробив.
 21. Е то това е ясно. Затишие преди буря. В момента сме 9230$. Мисля си, че може да стане обратното - фалшив пъмп и брадва, но и твоя вариант е в техен стил. Все едно от двете трябва да е...
 22. Във финекса са 22к дълги към 5.4к къси на левъридж. Съотношение 4,07. Не вярвам да тръгва сега влака, не че не е потеглял при съотношение 6, но дълго стоя под 4 и не мръдна. Има нещо друго което държи пазара, повечето резки движения надолу са с голям обем. Някой (или всички) изкупуват коините и опитите на банките да смъкнат цената не са много мощни. Вероятно правят тестове или плашат гаргите. Предполагам има як левъридж и в 2-те посоки, които естествено не виждаме в публичните графики. Общо взето чакат пазара сам да се объне в мечи, не хабят сили. Силите са насочени към задържане на цената на това ниво (да не се покачва). Всички празници и дни с ниска волатилност се забелязва естествено покачване на цената. Затова смятам, че силите натискат надолу и ние изобщо не сме видели и 3% от това на което са способни. Според мен имат сили да съборят пазара най-малко до 500$, дори бих казал, че могат спокойно да минат и границата от 100$ за BTC. Но никой няма да си изтреля всички амониции наведнъж. По-вероятно е да ни тормозят до по-по-следващият халвинг, при който интереса към BTC вече ще е умрял 3 пъти. Не искам да става така, и не ми харесва да гледам обективно на нещата.
 23. Какво ти стана сега пък на теб! Къде ги виждаш тез дълги? Гледам, гледам, ама аз не виждам. 1. пе...берас 2. сили беАРс 3. береш нещо да укрепват силите че с тез дълги (клона вече се е огънал) не се знае как ще свърши всичко. п.с. Всъщност знае се как ще свърши. Както винаги е свършвало.
 24. 8к - визирам повече под 8.5 или поне 8.5 9 и 6 - нарочно го написах така, всеки да го чете както очаква. Моят план е първо 8к, после 9к и после 6к. Отлагам го за петък. Не съм. Отлагаме за петък!
×
×
 • Създай нов...