Jump to content
hash.bg - биткойн форум

tzakarda

Members
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by tzakarda

 1. Здравейте,

  някой по-запознат с тези проекти
  https://coinmarketcap.com/currencies/alchemix/ и https://coinmarketcap.com/currencies/non-fungible-yearn/

  може ли да хвърли светлина с какво точно са полезни и преспективни.

  Чета и следя дефи-то но в главата ми е голяма бъркотия, със всичките тези проекти, термини и операции. Ако някой може да дискутира темата с мен, че да си разясним някои неща в дефито.

  За алхимиста това което горе долу знам е ,че е платформа в която можеш да даваш и да заемаш стабле койн. Също да стакваш техния койн.

  Имат и някаква функционалност, която аз я разбрах като да ти дават токен, който може да го слагаш по ликвидити пуловете, но без риск от "impermanent loss".

   

  За non-fungible-yearn вече малко съм объркан с тези НФТ-та, но мисля че става въпрос че може да си даваш нфт-то на заем. Аз се сещам, в гейминга че може да е полезно това, ако искаш да счупиш някав бос, вземаш на заем някакво оръжие за 1 ден. (Поне такива щуротии ми се въртят като кейсове в главата).

   

  Та общо казано, ако има по-запознати да хвърлят светлина за проектите, употребата им, използваемостта им и преспективите им, ще съм благодарен.

 2. On 1/22/2021 at 9:34 AM, vamp111 said:

  https://icard.com/bg правиш си персонален портфейл, пращат ти безплатна дебитна карта.

  сметката в Icard си я направи в ЕВРО ще ти дадат БГ IBAN

  в Бинанс се верифицираш (ако не си) после си верифицираш БГ сметката (от ICARD) 

  продаваш алкойните си за евро и от там ги теглиш към ICARD сметката, харчиш си през дебитната карта на ICARd или през online банкирането на Icard си ги пращаш към БГ банка 

  Поздрави! 

  вамп, аз имам проблем с картите на iCard и Revolut

  и с двете немога да купувам в бинанце, на iCard e VISA, а на Revolut е mastercard

   

  Направих пробен банков превод с Revolut да видя дали ще стане поне така.

  Сега ще опитам и с iCard превод.

   

  Ако някой има решение за картите на някое от 2те приложение, моля да драсне : ). Успешен ден на всички.

 3. Здравейте,

  понеже съм нов и зелен, искам да ви попитам дали сте на същото мнение. Удачно ли е да прехвърлям печалбите от алткойните си в биткойн, независимо от текущата цена на BTC-то към момента. Все пак BTC-то нали го разглеждаме като сторидж оф валуе, за мен няма смисъл да връщам парите се във фиат къренси за момента освен ако не искам да си купя нещо. Мисля, че сам си отговарям на въпроса, но все пак друго си е някой по-опитен да ти потвърди мнението и да ти даде самочувстие да действаш : ).

  И втори въпрос, това е моето портфолио с алткойни:
  ETH, LINK, ADA, GRT, UBT, DOT, REN, MRPH, EWT, BAO

  да дадете някакво мнение за тях, и да предложите нещо което сте рисърчнали.

  Мисля да добавям:
  AAVE, EGLD(elrond gold), dHedge DAO

  мнение и по тях ако желаете разбира се.

   

 4. On 4/24/2020 at 9:15 PM, RTotevBG said:

  Въпреки трудната ситуация, от Altcoins.bg все още работим нормално, така че може да се обърнеш към нас, ако решиш да е през бг чейндж.

  Директно към борса ще ти е трудно да пратиш пари, особено ако не е за 200-500 лв. Имат сметките на всички големи и директно блокират преводите натам.

  Ако все пак решиш да се пробваш - Кракен, Бинанс, като последните имат опция за купуване с дебитна карта. Скъпичко е, но става веднага.

  Вчера закупих през вас биткойн за 100 лв. Просто за да усетя флола на процеса и да тествам уменията си :Д. Направих банков превод от онлайн банкирането на Социате Генерали, които сега са в процес на поглъщане от ДСК-а.
  Обаче се поразчетох във форума и видях, че има случаи на затворени разплащателни сметки. Дори и в тази тема говорите за това. Не искам излишни главоболия, защото използвам сметката си, за да получавам заплатата си, а и да плащам някои сметки. Та исках да ви питам, по-безопасно ли ще е, ако зареждам сметка в easypay и после от там да правя транзакции към вашата сметка?

 5.  Здравейте,

  извинявам се на всички предварително за глупавата тема, но зациклих. Имам онлайн банкиране, имам и портфейл в blockchain.com. Каква е следващата стъпка, за да закупя койна. До колкото си спомням, мисля че трябва да направя паричен превод към борса, след което от там да обменя парите в койни и да предоставя wallet адреса си, за да пристигнат в него. Моля поправете ме ако греша. Също така искам да ви попитам за съвет коя борса да избера.
  Ще съм ви благодарен дори и да ме пренасочите към вече съществуваща тема с отговор на въпросите ми.

×
×
 • Create New...