Jump to content
hash.bg - биткойн форум

doc

Members
 • Мнения

  17
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно doc

 • Ранг
  Member

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

 1. 3ащото зад долара стои нещо много по-ценно и силно от злато, мастило и хартия или хашове. 3ад него стои ЧОВЕШКИЯ, производствен, технологичен и научен ресурс, природните богатства и военната мощ на САЩ - най богатата и силна страна в света, с най голям потенциал за иновации, масово производство и разпространение на блага и тяхната защита от чужди посегателства.
 2. Хахаа. Точно. Гербаджийски бюрократ на държавна заплата съм. Все повече се убеждавам, че форумното общуване е почти безсмислено. Ти му викаш куме Ване, то си знае нещо негово си. Почетете малко за механизмите на вертикална корупция в голяма част от бившия източен блок и как колкото и невероятно да звучи отначало, след като помислиш малко и се запознаеш с реалностите, осъзнаваш че това е единственият начин нещо да се върши в тези държави. И че вината за това е в самата нация. Политиците не са се материализирали от въздуха тук да ни управляват. Те са елитът на нацията ни, нейно производно. Ти създаде ли своя партия, която да управлява по-добре, по-прозрачно и по-честно? Не? Е какво право имаш да се оплакваш тогава? Политиците са функция на народа. И държавата това сме ние - народът, който гласува, издига кандидати и подкрепя режими и партии. Спрете да говорите все едно правителството е отделна величина от нас самите.
 3. Само че се оказва, че има. Махни регулацията и заплахата от съдебно производство за измами от всякакъв вид над крипто борсите и какво се получава? Див, див запад, нито ще има разрастване (борсите няма да имат и 1 доверен клиент), нито доверие, нито адопшън. Във вида в който няма да обогатяват ранните инвеститори за сметка на късните. Подобно преразпределение на пари в световен мащаб няма как да се случи, а ако би се случило, би било масова катастрофа по-тежка и от неуспешния 50-годишен опит със социализма.
 4. @vamp111, ти сериозно ли? Колкото и да са ми лично антипатични герб... наистина ли не можеш сам да посочиш ЕДНО нещо, което е подобрило лично твоя живот за трите им мандата? На такива крайни изказвания просто може само да се замълчи и да се шляпнеш по челото с "no comment!". Същото и по отношение на изброените прегрешения. Да се вадят изводи от МСМ жълти новини и махленски разговори на масата с бира е толкова наивно, че е чак детинско.
 5. Всъщност не съм нов изобщо особено що се отнася до поглед върху функционално управление на държавни структури и как работят отделните институции и механизми и изобщо държавата като апарат. Пълното ти несъгласие с последния ми параграф може/ще се промени във времето, когато настъпят изменения в регулацията, вида и мащабизирането на дигиталните валути и токени (ако последните изобщо удържат на теста на времето, в което изобщо не съм убеден).
 6. Не е лошо да понамалите влиянието на конспиративни теории в главите си - "ТЕ ни източват", "ТЕ ни заробват", "ТЕ манипулират глобално финансовите пазари и всичко това ни превръща в марионетки", "криптовалутите са единственото спасение за обикновения човек" и т.н. ВСИЧКО което правят правителствата е ултимативно и в наша полза. Без човешки ресурс (хора които са стимулирани да продължават да произвеждат и да живеят нормално в рамките на структурите на държавата) няма правителства и няма държава. И обратното - без управление и институции човешкият ресурс губи производителността си, посоката си и стремежът към развитие спада. Критовалутите в сегашния им вид са абсолютна глупост.
 7. Броят на ентусиастите удари тавана 2017 г., но сега всички те са твърде заети да духат върху обгорените си малки алчни пръстчета. Теорията за по-големия глупак диктува, че рано или късно този момент идва. Нови милиарди няма откъде да дойдат при това положение и сегашната цена е съвсем резонна, а не "дъно", "бтк е продаден докрай, чакаме бика" и подобни пожелателни разсъждения.
 8. "предприятие" има и друг смисъл от този който ти си вложил, а именно "начинание", това имам предвид, сори за сложнотията... А тва за Гугъл/Амазон от кой клин и после в кой ръкав си ги свързал с биткоин идея си нямам, признавам.
 9. Абсолютно, чувствата са напълно взаимни, просто взех повод от безпредметно-папагалското ти изказване, за да илюстрирам картината за общия случай на елементарници, които не се замислят, а повтарят какво са прочели от писаници на ламбо-лунарниците, не че съм искал да те тагвам тебе специално.
 10. Как се нарича "предприятие", при което цялата идея е че първите инвестирали (early adopters) ще се обогатят за сметка на последващите инвеститори ( late adopters), които ше купуват/влизат на все по-висока цена и по висок риск? Огромното болшинство от собствениците на, биткоин да речем, купуват не за да го ползват за плащане, а "да ходят на луната" Късно влезлите могат или да купят на по-висока цена обогатявайки предишните и рискувайки да няма следващи, които да им върнат жеста или да игнорират цялата работа. И това е по замисъл, а не нещо временно. Не знам как се нарича това, помагайте. Децентрализирана....?
 11. KhanValentin Не се занимавам с комар. Каквото и да мислиш че ще стане и колкото и сбъркана да е дадена идея в края на краищата да залагаш срещу е пак комар - никога не можеш да преподцениш човешката глупост и алчност и винаги ще има хора да наливат в пирамиди надявайки се на чудеса поддържайки някакъв обем с години може и десетилетия. Даже битконект никога не стигнаха 0$ дори седмици след като всичко стана ясно и се тръбеше по всички медии. Човешката глупост е просто безкрайна.
 12. Много неща си напредположил и все неверни. Влизам/посещавам когато си поискам и съм свободен когато си поискам, не хейтвам а изказвам искрено мнение относно заблудите, които виждам, спам е малко силничка дума за това ако и да не е точно онтопик точно тук. Това кой какво твърди тук във форума няма абсолютно никакво значение това не е ли ясно? Струва ми се че или не се изразявам достатъчно ясно или просто е трудно да се следи мисъл която не съвпада с твоята собствена. И не, няма да отварям тема, нямам желание. Чао.
 13. 1. 3ащо си мислиш, че една дума променя смисъла на написаното? Ако напиша "cryptocurrency based on a reusable proof of work verified by network nodes through cryptography and recorded in a public distributed ledger called a blockchain" това някак си ще промени ли смисъла на казаното в твоята глава? 2. Тук кой какво говори не е важно, съгласен? Ако си мислиш, че идеята да спреш да караш буса и да се отдадеш изцяло на майнинг или трейдинг някакси ще направи света по-добър или твоите доходи по-високи, ще ми е интересно да се обосновеш как точно става тая работа.
 14. Това не зависи от теб, мен, нея или него. Когато бтц стане световна валута (това е идеята, да?) моментално правителствата/държавите престават да съществуват. Без данъци не може да има държава; и никой не може да застави никого да плати данъци ако криптото замести всяка валута. Не и в този му вид.
×
×
 • Създай нов...