Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Altov

Members
 • Posts

  33
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Posts posted by Altov

 1. преди 7 минути, vamp111 написа:

  малко са членовете на форума, които са толкова важни, та имат собствени теми, @Altov би трябвало да се гордееш

  п.с. имаш още 7ч30мин да ми посочиш един АЛТ който по всичко бие БТК

  после за теб остава само спомена

  *подсказвам ти, може просто да напишеш, че си визирал алтовете ТИ, като по-добра инвестиционна стратегия от БТК, не че имат качества превъзхождащи "биткойнчето" 

  Надценяваш си форума момче, като в същото време ме подценяваш, надценявайки "много голямото ми желание" да пиша в него, общувайки със "бетонови глави"!

  Айде, чао !

 2. преди 54 минути, vamp111 написа:

  *поста ти е за цената на биткойн, не за биткойн новини, но това е друг въпрос

  защо казваш че вече е късно за вход, щом на щом на 5-та вълна даваш $6.2 това са 63% гейн без левъридж от 3.8 ?

  Нещо съм объркал темите, ако искаш го премести.

  Който счита, че входа е "сигурен" - нека си влиза. Както казах по-горе, а и в предишните постове, все още НЯМА ясен, сигурен сигнал, че генералният тренд на пазара като, цяло е сменен , а това, което наблюдаваме не е само локална корекция на падането. Да, имаше слаб сигнал на седмична графика от един от индикаторите, но това НЕ е достатъчно, нужно е подтвърждение от поне още 2 индикатора. ! Минимум поне още месец-два-три ще има неопределеност, според мен, която е вероятно да бъде съпроводена и с още по-голям спад на целият пазар, преди да видим т.н. "финална свещ" на седмична графика.

  Аз считам, че вход в пазара "сега" е чиста проба хазарт, на което разчита и манипулатора. Нужно е да видим още едно, последно, финално потапяне, съпроводено с рев, сълзи, сополи ... и силен фитил на седмична, съпроводена и с хубаво обемче ... Всичко друго е - "тука има - тука нема"! Ако няма "финална свещ", която е най-силният индикатор,  то трябва да има групово подтвърждение от няколко индикатора, което в момента го няма. Убеден съм, че когато наближи реалното дъно, много от борсите ще затворят "за профилактика" за няколко часа или за няколко дни ;) , както е било до сега. Това също е много мощен сигнал!

  Рано е все още!
   

 3. Ето ви малко безплатен анализ, да не пискате, че Алтов е толкова лош, че "нищо не дава". Ако приемем хипотезата, че "обръщането е започнало" и нас ни чакат "100 хилки" (няма да ги има, но това е друга тема), то сега сме във глобална вълна I на нов голям цикъл, като локално сме във средата на вълна 3. "Сигурен вход" може да се търси чак, след като видим завършване на падането (червената стрелка) и как там ще стоят нещата ...  Всичко до тогава е Чист Хазарт!

  9514736d.png

   

 4. Преди 6 часа, hpz написа:

  Забравих да поясня. Ние сега сме 2015! 2013-14 идеално отговарят на 2017-2018. Т.е.:

  1. От една страна има достатъчно време да се мисли до септеври ако има ново пропадане. Но реално април-юни ще е преходният на обръщане.

  2. От друга обемите стряскащо взеха да се покачват. Висок обем - висока цена!

  Абе спрете с тая "2015 г", че чак ми е смешно, бееее ! Слушай малко бе, момче, размърдай гънките на мозъчето си: от 2018 година публично се разтягат тия "сравнениния" с 2015 г, навсякъде в интернет. Как мислиш (ако мислиш де), защо така "безплатно" дават акъл на Тълпата, защо така "безплатно" "открехват" тълпата на "великите тайни на пазара и неговата цикличност"? Замисли се заащо го правят? Ако ВСИЧКИ очакват "повторание на 2015 г", как и по какъв начин ще се случи то, как? Чувал ли си за теорията, че една Система работи само и единствено ако "НЕ я наблюдаваш" и/ или ако "НЕ знаеш как работи". В момента в който Масата започва "да наблюдава Системата", "да очаква нейното сработване", то тя НЕ сработва.  НЕ проектирайте машинално "минали събития" върху очаквани бъдещи - няма да има повторение 

 5. Преди 5 часа, hpz написа:

  По лично наблюдение хората дето си имат хабер тук твърдят, че падане не е възможно, масата очаква под 3, под 2... Ако всичко мине както последните N пъти, цената рязко ще се покачи, масата це купи на 5-6к, след което ще има дълбока корекция. Поне според мен това е най-вероятното.

  Падане ще има под 3000, обаче както в предишни постове казвах, първо ще обуят тези, дето сега чакат 2500, като им създадат "фомо", пробивайки съпротивата 4250 ... може и да "почукат" на 5000, фомото ще сработи и ще ги занулят (ако са с рамо) затвраяйки ги брутално под 3000. Това е схемата на манипулатора. 

  А който иска да трейдва, а не да инвестира, за него Цената няма значение, а в същото време обективно погледнато - все още НЕ е дошъл момента за "сигурен вход" в пазара като цяло, т.е. пазара НЕ е обърнал! Ако вЕрваш в легендата за "100-те хилки", няма значение дали ще влезеш в "плаващите пясъци" сега или на "твърда почва", когато тренда реално обърне и има силно подтвърждение ... а такова все още НЯМА!

 6. Преди 5 часа, hpz написа:

  Относно цената. Аз вече купих с половината заделен капитал.

  Хубаво, ама защо приканваш и другите да го правят ? Не би ли било по-разумно "да си мълчиш", и да им продадеш тогава, когато те ще купуват, вместо сега да влизат, заедно с теб? Дали не искаш да ги "обуеш"?

   

  п.п. ако дедото направи +20%, алтовете ще направят най-малко по +50%!

 7. Преди 5 часа, hpz написа:

  Не отговори на нито един въпрос - възраст, опит и кои са тези алтове. Само спами с 1 тон глупости, без да се съобразява с никого.

  Тук да не е подразделение на ДАНС, че ще ти отговарям на въпросите? Даже и пред Данс имам право да НЕ отговарям. Къде се намираш ти бе, момче, че заповеднически ще ми казваш "да ти отговарям"!

  "Глупости" говоря за теб, и може би за още 3--4-ма, аза останалите, които само четат, може и да не са "глупости". Защо си убеден, че всички са длъжни да споделят твоята гледна точка, като "единствена и правилна" ?

 8. Преди 1 час, Shmitkata написа:

  защо толкова зор да синхронизират законите а иначе официално не го приемат ...

  Няма да приемат криптовалутата "официално", докато не бъде разработена "законова база", която да контролира криптото.  Иначе си прав, че практически "една шепа" хора от цял свят, се интересуват по-интензивно и по-отблизо от криптото. Жена ми вика в прав текст: "това е измама, това е пирамида", въпреки, че и обяснявам, че глобално това е бъдещето.

  Според мен,  "официално" ще пуснат една или няколко "държавни" криптомонети, преди да легализират криптото ... Никоя държава или група държави като ЕС, няма да си остави "магарето в калта", като легализира монети, над които няма никакъв контрол. За това биткойнчето го обгрижват сега, защото правят подготовка (до колко ще стане на практика- не е ясно) да му наденат окончателно хомота на централизацията. Лайтинг-нетуърка ще помогне в тази посока.

 9. преди 4 минути, umb написа:

  Значи честно ви казвам тоя индивид  Altov не го ли преместите просто няма да отворя повече тоя сайт !!

  Не му давайте да си пише такива простоти по ТОП темите  нали все пак сайта се стреми към образователна дейност .

  Следя го от две години и тука премествате изказвания  ,  банвате и правите забележки на 10 пъти по интелигентни постове  от на това нещо !!

  Нямам против да си пише тука ама ми писна да му чета простотите всеки път като влезна че и започват някои хора да го подкрепят ,отговарят и връзват на тая простащина !!

  Сега го игнорирах, но то пак продължават се въртят отговори постоянно около него !!!

   

  Ще вземе си повярва и ще направи беля !!

  Кое от написаното лично мнение и виждане по темата "биткойн"  е "простотия" ? Кое мое изказване не е интелигентно и най-вече - не е аргументирано - "защо лично аз, считам така"?! Това форум за обмяна на мнения , виждания и размисли ли е или "партиен форум" ?

 10. И като продължение на последният ми пост, да добавя:

  Навсякъде в момента зомбират Тълпата за това, как биткойнчето "щяло да струва" 100 хилки, 200 ... 300 хилки ... че даже и една милка!
  Забележете - това е най-първата и комай - единствена причина, която се изтъква като "причина за вход" - защото "толкова щяло да струва ?!!?!?!". И за подсилване на ефекта, се цитират "прогнози" на мастити "гуру", същите които 2017 и 2018 г твърдяха в прав текст, че ВТС е балон, измама, пирамида и т.н.

  Хайде да поразсъждаваме малко. Да предположим, че тия т.н. "китове", вече са влезли в биткойнчето, да речем на цена 3000, въпреки, че за мен  би бил твърде аматьорски вход да влизаш от толкова висока начална цена и от там нататкъ да чакаш чудо!  И тук идва набиващият се на очи въпрос - а защо тогава тия , уж умни китове, масово тръбят,  че самите те вече са "влезли" или "вече влизат" ?! Защо? Не е ли логично, ако наистина са влезли сега, да си сидят тихичко, да тръбят, че биткойна е лайно (каквото е) и в същото време - лееека - полека, пълзящо и незабележимо да приплъзват цената нагоре, като през цялото време създават усещането в Тълпата, че "аха-аха всеки момент ще падне", а той лекичко да си пълзи. И чааак, когато се добере до поне на 2/3 от предишният връх да почнат да надуват фанфарите от всички страни на средствата за масова информация, как стареца "щял да удари 100 хилки".

  Да, ама не! В момента където и да отвориш тубата, ще видиш старите прогнози от 2017 г на нов глас - от 100 хилки до 1 мил.   Като казваш на Тълпата, че "вече си влязал", после на кого ще продадеш ????  И идва въпроса - защо го правят ?! Риторичен въпрос!

 11. Преди 2 часа, AdamKadmon написа:

  Спад под 3000 ще има, но не го очакваш ?

  Не разбирам какво ти е чудно - ще има падане под 3000, но аз не го чакам от гледна точка на "вход", тъй като не търгувам със стареца въобще. Не виждам нито един разумен аргумент, който да ме кара да заема позиция в биткойнчето ?! Биткойн-сектантите, дефакто са върли фенове на Фиата и на тях, напомпаният със стероиди още от 2017 г старец, им трябва само като инструмент "за правене на фиат" и/ или като "убежище" в предвид престоящият крах за цялата балонизирана световна финонсова система. За това е цялата тази "бетонова стена" с която са обрадили биткойнчето (и косъм да не падне от главицата му) и яко зомбират тълпата - колко "скъпоценен" е дядото, който е вече фактически най-обикновен "фиатен дериват" , под пълен контрол на лихварската мафия, против която уж бил създаден да се бори "великият" биткойн! А иначе самата технология очевадно, че сектантите не ги интересува, защото иначе не биха погледнали напълно безпредметното биткойнче, на фона многобройните алтове от второ и трето поколение.

 12. Преди 5 часа, Pistolero написа:

  2. Това за спящите "гиганти"... отдавна не ги гледам тея клипчета.... факт е, че когато има движения при БТК, при алтовете са много по-големи... обаче и в двете посоки... така че твоите алтове ще се обезценят много повече при спад под 3

  Виж сега, очевадно е, че биткойн-зомбитата, гледате на стареца, от гледна точка на трейдери, докато аз гледам на скритите гиганти, от гледна точка на инвеститор, с хоризонт напред. Ако трезво се погледне на биткойнчето, сравнено с алтовете, от гледна точка на "технология", биткойн-зомбитата трябва да се гръмнат, а цената на стареца да отиде под нивата от 2014 г. Проблема е, че Тълата е проста като цяло, вижда само това, което и "прожектират" - биткойн, биткойн, биткойн, биткойн ... 100 000, 100 000, 100 000, 1 млн., 1 млн, 1 млнн.... и т.н и т.н... Не случайно този пазар изобщо е възможен, защото има Тълпа! Ако Тълпата престане да е тълпа, а малко повече да мисли, а не да ходи натам, накъдето я водят - много неща щяха да са по различни!

  Аз силно вярвам в практическото бъдеще на алтовете, и съм убеден в неизбежният ценови крах на стареца!

 13. Преди 5 часа, Pistolero написа:

  1. А ако последва спад под 3 какво ще кажеш... "казах Ви че ще се срине", нали?

  Спад под 3000 ще има, след неуспешният опит да пробие много силната зона на съпротива 5000 - 5300. Спада "под 3000" е очакван от доста народ, между другото. Не и от мен разбира се (от гледна точка на очакван вход) аз с биткойнчето въобще не работя.

 14. Въпреки очакваният още от вчера спад, който вече е факт, все още на по-големите графики се запазва възможността за тест на съпротивата 4250, а пробив на нея ще доведе до тест на зоната с много силна съпротива - 5000-5300.  Сегашният спад го разглеждам, като "засилка за скок" към горе споменатите нива, след теста на които ще последва ... е вие си знаете ... :)

 15. Преди 6 часа, dreamer4o написа:

   А от въпросите на Вамп бяга, както дявол бяга от тамян :)

  Ти какво искаш сега , да ти посоча скритите гиганти ли ? А после на кого ще ги продам, когато видиш, че вече гътват по гръб стареца и те затресе фомото ?! Нали точно на теб ще ги продам ! :lol:

 16. Преди 2 часа, hpz написа:

  п.с. И на Алтов не му е лесно. Чака някоя риба тука, да му се върже на лично, че да разтовари боклука с който се е запасил.

  Виж сега, биткойнчето отдавна не става даже и за трейдване, защото в няколко пъти по-малко волатилен даже и от етериума. За инвестиция въобще не го броя - Х-овете му отдавна свършиха. Ще се видим, когато алтовете разбият стареца и го пратят в пенсия - който се смее последен, най-добре се смее! :)

 17. Преди 1 час, Гари написа:

  Докато чакаш, китовете добавиха в портфейлите си още 150 000 биткойна. 

  https://news.bitcoin.com/bitcoin-whales-have-accumulated-thousands-of-coins-in-the-last-2-months/

  "Споделянето" на такъв "инсайд", би трябвало да ти доведе до светване не червена лампа! Еййй, на гола кука ви ловят , по бетер сте от от една щука, която кълве на парче въртящо се желязо (блесна)! :)

 18. Преди 2 часа, hpz написа:

  Чакам зареден в кракен и в онлайн банка с още толкова. Стратегията ми е ясна - като "усетя" минимум - купувам. Ако направим ново дъно - добавка.

  Обикновено след "ново" дъно, получаваш в подарък - още едно ! :)

  Гледай да не го усетиш на друго място ... :lol:

 19. Биткойнчето лека - полека краткосрочно навлиза в зоната на здрача, но си запазва все още шансовете за проба на 4400-4500, а защо не и около 5000. Очаквам някаква форма на странично движение в зоната 3700 - 4000, с постепенно увеличаващ се лек натиск надолу, докато изстинат индикаторите... Има някакво "дебнене" в момента между тълпата и манипулатора: от една страна - доста народ чака 2000-2500, от друга страна - има и чакащи за скъсен "бай" над 4100 ... Според мен - ще обръснат и едните и другите, преди манипулатора да определи главното движение. На седмична графика имаше слаб сигнал за "бай", той вече частично отработи, но все още, както казах по-горе има мегдан 4500, не е изчезнал още шанса, но постепенно натиска надолу се увеличава. 

 20. На 24.02.2019 г. at 16:54, Pistolero написа:

  Добре, като си такъв анализатор, направи ли кинти или само си приказваме?

  Ами това не е твоя работа. Не съм длъжен, а и никой никому не е длъжен да дава отчет. Приеми, че съм сравнително добър аналитик.

 21. преди 11 минути, Pistolero написа:

  Голямо клане... каква ли тъпа причина ще измислят сега?

  Няма никаква "причина", просто технически от два дни се очертаваше падането, като най-добре се виждаше на едночасова графика. Третият импулс беше 100% "изнасилен" и имаше само един въпрос - дали ще се опитат да напънат "още малко" към 4400 -4500 за по-голям фомо-ефект. Е очевадно, не стана, виждайки постоянно падащи обеми на дневна графика (т.е. тълпата не кълве), манипулатора се отказа "да гърми патрони" на халос...:)

 22. Преди 10 часа, hpz написа:

  Дали обаче ще е 4500 или моментното ниво, това само времето ще покаже. За 2000 дъно съм съгласен. Всички очакват 1,7к затова няма да го стигнем.

  Моята първоначална прогноза беше за около 4100, преди да се отиде към "зануляване". Сега обаче ми се струва, че все пак има по-голяма вероятност да се опитат да прилъжат повече бичета във "фомо"-ефект, като им покажат "пробив" на 4200, за да налапат голата кука. След което много рязко и болезнено да ги затворят, пробивайки брутално подкрепата от 2500 и достигайки до 1800-2000, а там вече ще се види - има ли още интерес към морално и технически остарелият старец, или ще се пускат кепенците. :)

×
×
 • Create New...