Jump to content
hash.bg - биткойн форум

monopola

Members
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

monopola last won the day on June 29 2021

monopola had the most liked content!

monopola's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

 1. Проследи общия хеш за периода и късмета на пула. Конкретните отговори са там. Хашреита пада от известно време и явно на 26ти пула е бил късметлия Всъщност това не е Sha256, Zcash ли беше този алгоритъм?
 2. Това от къде е? Копане в pool или някакъв пазар като nicehash? И какъв алгоритъм, биткойн ли?
 3. Ами не, от мойте познания не виждам какво общо има трудността с изкопаното. Изкопаното си е едно и също при всякаква трудност. А пък тя е функция на общия хеш, а не обратното. Тоест - не П.С. Леко си редактирам поста За да падне трудността трябва да намалее общия хеш. Тоест като падне общия хеш оставащите копачи ще получат целия добив. Или по-просто - ако хеша падне с 20%, 100% от изкопаното ще отиде в оставащите 80% копачи. Но това няма отношение към трудността, както и хеша няма отношение към броя генерирани биткоини от всеки блок. Блока се решава назависимо от това колко е хеша в мрежата, изключението съм го описал по-горе.
 4. При промяна на трудност копач с определен хеш ще запази процентното си отношение спрямо общия хеш. При промяна на общия хеш ще се промени съотношението. От там следва отговора, въпреки, че има много условности.
 5. alexleo, моля те да не се обидиш. В никакъв случай не ми е била целта да нагрубя някого. А и темата е за цената, а не технологията, та коментара ми може би не е и за тук, просто исках да изясня, че спирането на копането в Китай не се отразява на добива, че освен теб и друг потребител преди това го беше написал. Иначе хипотетично е възможно да намалее добива при спиране на огромна част от мрежата само при следната ситуация: Един блок се решава за средно 10 минути. Труността се самонастройва от алгоритъма, че да става толкова трудно, че хаш мощността на мрежата да може да го реши за около 10 минути. Съответно - повече хаш=повече трудност. На 14 дни (но реално не е на време, а на брои блокове) трудността се регулира - нагоре или надолу, според това за колко време се решава един блок, тоест колко е хаша в мрежата. И хипотетично, ако внезапно хаша намалее драстично, то останалата мощност няма да може да реши блока или ще го реши за много повече от 10 минути. Теоеритично при такова събитие може да имаме дълъг период в който блоковете да отнемат мнооооого време докато не мине броя блокове за настройка на трудноста. Отново теоритично - ако изчезне 99% от хаша наведнъж и не се възстанови биткоин ще умре защото никога няма да може да се реши следващия блок. Опитах се съвсем просто да го обясня, аз съм юрист, щом го разбирам, значи може всеки
 6. От много време само чета темата и се впечатлявам от знанията на някои от потребителите. Ама сега не издържах Какво имате предвид, че като ги няма китайските копачи било по-малко количеството изкопани биткоини? Броя новоизкопани биткоини е един и съща без значение дали ги има или няма китайските копачи. Теоретично има възможност да не е така, но тя е наистина хипотетична. Или аз много съм сбъркал в познанията си за биткоин или ужасно много съм надценил потребителите тук.
×
×
 • Create New...