Jump to content
hash.bg - биткойн форум

krasial3

Members
 • Posts

  44
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Reputation Activity

 1. Like
  krasial3 got a reaction from batibon in Защо се бъзикат така банките с нас?   
  Интересни коментари от НАП:
   
  http://pixelmedia.bg/%d0%bd%d0%b0%d0%bf-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%bb%d0%b0%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%be%d1%82-%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%bf%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d1%83%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b0/
   
   
 2. Like
  krasial3 reacted to TheRocket in My crypto journey - кратки истории и бъдещи планове   
  Здравейте на всички,
   
  Исках да напиша нещо като блог, предимно за себе си и за да си събера мислите, но все пак ще го пусна и тук. 
  В този пост няма да влизам в детайли, но ако на някой нещо му е интересно нека пише. Ще е хубаво ако и други хора споделят, с какво се занимават в момента.
   
  Аз се занимавам с криптовалути от 2013. Въпреки, че и преди това знаех какво е Биткойн, главно заради Reddit и 4chan, така и не купих. В края на 2013 инвестирах в хардуер за копане (GPU за алткойни), и успях да хвана някои балони. Ако не беше късмета от това да изкопая койн, който по-късно да стане 20 пъти по-скъп, най-вероятно никога нямаше да успея да си избия инвестицията. Все пак късмета ме покри, главно заради Auroracoin :

  След това нещата тръгнаха на зле, цената на Биткойн падна, а и копането стана нерентабилно. Продадох си хардуера, за щастие обаче си запазих биткойните. Ако не се лъжа дори Стамен веднъж ми беше звънял да ми се кара, защото бях писал, че ще ги продавам - цената тогава беше около $300. 
   
  Работя като програмист и в края на 2015 се преместих в Лондон. Тук е най-голямото Ethereum общество в света ( https://twitter.com/stephantual/status/883274049731915776 ) и всеки месец има поне 10 хубави евента свързани с Ethereum или Bitcoin. В началото на 2016 започнах да ходя на някой от срещите, и ще се опитам да разкажа за хората с които се запознах и с какви спечатления съм останал. 
   
  Първата среща на която отидох беше през Януари 2016 и имаше 7-8 човека. Никой не знаеше какво става, освен един румънец, който обясняваше как работи Ethereum и защо е полезен. Цената беше под $1, аз имах Биткойни които не бях пипал от години, но не купих. Румънеца (Andy Baloiu) и един от другите типове от тази среща (Nick Zeeb) сега организират (високо) платени workshop-и в Лондон, за да учат хората как да програмират, и после ги свързват с компании които търсят хора в блокчейн сферата. https://www.theblockchainconnector.com/meet-the-team/
   
  Andy, Stephan Tual (DAO, Slock.it CEO) и Vlad Cealicu (CryptoCompare.com) и до ден днешен организират всички Ethereum срещи. С Tual почти не съм говорил, но е доста по-различен от online персоната си. Супер притеснителен и изглежда като добряк, въпреки, че всички доста го намразиха покрай DAO-то. 
   
  Ще стане много дълго ако споменавам всички хора и стартъпи с които съм се срещал, така, че ще пусна само по-известните за сега. В бъдеще бих искал да пише редовно, веднага след като говоря с някой, защото иначе просто го забравям с времето.
   
  Vitalik (преди повече от година вече, надявам се скоро пак да дойде)
  https://www.youtube.com/watch?v=UFDAtStVXbc
   
  Gavin Wood за Polkadot. Гавин ме впечатали страшно много. За който не знае, той е Co-founder на Ethereum и е (бил) отговорен за техническата имплементация. Polkadot още не мога да схвана напълно, но ако някой иска да се пробва:
  https://www.youtube.com/watch?v=lIghiCmHz0U
   
  Vlad Zamfir е другия човек който 100% трябва да следите, в момента главен research-ер за следващата стъпка в Ethereum (Casper). Също беше идвал покрай DAO hard fork-a, доста тъпа тема за жалост. 
   
  Charles Hoskinson - бивш CEO Ethereum - с него говорих вчера и затова реших да напиша този пост. В момента е CEO na https://iohk.io/. IOHK разработва provably secure PoS протокол, който в момента се тества. Имах шанса да го питам по доста теми. Съвсем на кратко:
  ICO - Според него SEC ще чака пъврия краш. SEC може да оперира с години НАЗАД. Хората които в момента правят ICOs без KYC, AML и т.н. може да се окажат в голяма каша. Въпреки това, подобно на .COM балона, най-накрая може да се окаже и като хубаво нещо.
  Ethereum - Разказа за спорове с Виталик. Според него Smart Contract-ите не трябва да са на главния чейн и именно това е причината Casper все още да не работи - PoS, Sharding - изключително трудни за имплементиране, ако и смарт контрактите са на главния чейн. Не вижда смисъл ако нещо в смарт контракт се обърка да е застрашена цялата еко система. Даде пример как е напълно възможно смарт контрактите да са на отделен чейн и да се следи със 100% точност дали са се изпълнили правилно - след което да се записва резултата в главния чейн. Даде http://www.rsk.co/ за добър пример. 
   
  На същата среща беше и Steven Sprague https://rivetzintl.com/token-sale/ Едно от малкото ICO-та в което виждам смисъл. Ще напиша повече за него, но не сега. 
   
  Другото общество в Лондон е Coinscrum (https://www.meetup.com/coinscrum/) То започна като 100% Биткойн общество, но вече тотално се измени и идват всякакви хора. През Ноември 2016 ми бяха дали билети за една Биткойн конференция за която бях писал тук. Тогава още не бях напълно наясно със скейлинг скандала, но на самата конференция ми стана ясно. Всичко беше платено от Roger Ver, който съвсем открито си пробутваше неговата версия за това как трябва да се развие Биткойн, и защо Core са виновни за глобалното затопляне. Самия Вер даже имаше и презентация, на съвсем обща тема за това как Биткойн ще спаси света от войни (не се шегувам) и почти се разплака. Доста странен човек, но до някъде разбирам защо има толкова последователи. Говори и Marco Streng - CEO на Genesis mining. Ако някой все още не е разбрал cloud mining-a е пълен scam, и това в добрия случай - в лошия е понзи. 
   
  Другото нещо което наблюдавам тук е, че се появиха няколко фирми които се занимават с private blockchain solutions, и всичките не могат да смогнат да наемат нови програмисти. Всички по-големи компании тук вече имат blockchain research отдел, и интереса е много голям. По сериозни такива компании - https://www.r3.com/ - работят на Corda, https://appliedblockchain.com/ - работят на Hyperledger. Преди около седмица бях на среща в IBM където представяха Fabric 1.0, и според мен това ще е gamechanger. Това което те се оптиват да направят е пълна абстракция на framework-a от блокчейна - ще рече, че всеки програмист който може да програмира web app, няма да има проблеми с Hyperledger понеже въобще няма да се интересува дали приложението ползва стандартна база данни или блокчейн. Всичко е точно както в стандартното програмиране, има си модели, автоматично генериран API, relational database и т.н. Човека каза че само в IBM до няколко години ще има стотици проекти базирани на blockchain, и не е реалистично да се намерят толкова нови програмисти които да научат solidity, или нов тип начин да се моделира информация и т.н.
  Освен това повечето компании имат доста специфични изисквания за техните приложения, и публичния блокчейн почти никога няма да отговаря на тях.
   
  За момента аз се опитвам да науча и solidity и Hyperledger, ако някой друг прави същото да се обади.
   
  Освен това преди време успях да купя този домейн: https://ico.fm/ , ако някой има идеи какво да го правя да каже
   
   
   
   
  Това е за сега, малко разхвърляно, но ми беше полезно да седна да го напиша.
 3. Like
  krasial3 got a reaction from HowardJet in Хакнати или фалирали борси,пулове и т.н.   
  Една от сравнително стабилните борси и пул едновременно е offline поне 36часа вече.Последното нещо е в Тwitter -"Security issue, investigating"  oт тогава нищо.Направо вече не може да се има доверие на нищо.Като добавим и последните проблеми на Blockchain.info уж с базата данни...Ако и те умрат това вече ще е много много лошо...
×
×
 • Create New...