Jump to content
hash.bg - биткойн форум

НякойТам

Members
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

НякойТам's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Освен да му имам доверие, човека трябва да има и легитимен огромен доход, такива са кът в нашата държава
 2. Да, всичко което си обяснил е добре и работи докато не ти се наложи да си вземеш голям апартамент на твое име.
 3. Колата е лизингована, но с апартамента няма как да стане, няма банка която да го финансира, нито има на кой да го пиша...
 4. Знам, но вече и тук за по-големи суми правят масови физически ревизии. Особено когато купиш скъпа кола или апартамент, а не си на трудов договор.
 5. Да благодаря. Споменава се, че когато финансовата операция е инцидентна, а не занятие не е задължително регистрирането по ДДС. Това означава ли, че ако не търгуваш ежедневно а няколко пъти в рамките на година си продал крипто, не е необходимо да се регистрираш по ДДС при минаване на 50к лв оборот?
 6. До колкото разбирам от темите тук ако декларираш над 50к доходи за година от крипто продажби минаваш по ДДС като физическо лице? Някой тук правил ли го е и какви са усложненията от това?
 7. Има ли случай до сега на някой подал декларация за крипто доходи да е проверяван от НАП и какви документи са искали за доказване на декларираното?
 8. Някой да е ползвал крипто адекватен адвокат или счетоводител?
 9. Точно тук е проблема. Ако кредита е от MakerDAO, т.е. от умен договор, няма как да има каквато и да е документация. Това не е институция или фирма а код живеещ на ethereum blockchain. Как обесняваш на архаичния ни НАП както каза, какво е това така че да го приемат?
 10. Не, не съм. Но дори да съм, времето за подаване на данъчна декларация е до Април следващата година.
 11. И аз се съмнявам, че ще бъда разбран, но сумата е такава, че със сигурност ще ме налазят. Реално другото крипто което ти дават и продаваш срещу пари, трябва да се връща, така че това не е приход. Но докато няма прецедентно тълкуване на НАП за да се ориентираме, може всякак да си го тълкуваме.
 12. Някой има ли опит как се обеснява на НАП, че превода който си получил по личната си сметка е от кредит обезпечен с крипто и съответно не е облагаемо данъчно събитие? Например, депозирал си крипто в MakerDAO, изтеглил си DAI, продал си го на борсата за евро и си си го наредил по личната сметка.
×
×
 • Create New...