Jump to content
hash.bg - биткойн форум

stanimirbi

Members
 • Posts

  75
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Posts posted by stanimirbi

 1. На 2.07.2021 г. at 22:03, stanimirbi написа:

  Който иска да вярва на шарени картинки си е негово решение.

  Като най-големия аматьор във форума мога да кажа че S2F модела не е работещ за този цикъл.

  Смея да твърдя,че 90% от предположенията ми във форума са били правилни,нека който иска да ги прочете.

  Бавно започва вече бичи движението нагоре.Само още едно слизане до 32200...

   

   

   

   

   

   

  Чак пък толкова да позная...:)

  Ако наистина е модела Wyckoff това трябва да е фаза C и да почваме нагоре.

  Само да не се получи модела Уй-коф :)

   

 2. Преди 1 час, skd написа:

  Трудно е за просто обяснение, но s2fx е модификация на първия, като са включени други ценни активи с модифицирана формула. Който го интересува, може да чете дълбоки детайли например тук. Цели се уж да се постигне по-точна оценка, като се отчитат други фактори и пазари. Оригиналният S2F модел показва прожектираната средна стойност на цената, а не точна такава и затова тя има вариация около нея. Много хора не го разбират това и смятат, че едва ли не показва точно 100К или някакво друго число. В момента имаме извънредна ситуация с мигриращите миньори от Китай и настоящата ситуация е разбираема. Поради тази причина Facira по-горе писа, че на теория колкото повече е отклонението надолу, толкова повече ще е отскачането като ластик в един момент отгоре. Ако този модел не е счупен и работи, съчетан с теорията за намаляващата възвращаемост и удължения цикъл, то един истински връх може да е доста над осреднената му проекция и колкото по-напред във времето е, толкова по-висок може да се окаже. Тоест може да е нещо по-скоро като втория модел, отколкото първия, ако работят. Дори при втория може да не е точно. Например през предходния цикъл е изчислена средна стойност пет-шест хиляди долара, но всички знаем каква е била времевата вариация с екстремни отклонения за кратко време.

   

  Разбирам, че е объркващо, но който иска, може да чете и да спекулира. Аз не го защитавам този модел, нека да е пределно ясно. Само искам да внеса малко яснота за съмишлениците от общността, които се интересуват, че все още няма доказателство дали работи или не работи за този цикъл или ще работи за бъдещите. Доказателството тепърва предстои и чакаме с интерес да видим. Засега имаме отклонение, което не е чак толкова необичайно. Ако проработи, би трябвало да видим средносрочни движения нагоре. Ако се дъмпим до 20-14К и прочие нива, които ютуб пишман-разбирачите сочат, тогава може да го обявим за неработещ. Този модел е просто теория, която практиката ще трябва евентуално да потвърди или отхвърли. Никой модел не е панацея и напълно верен, но всеки модел дава някаква добра ориентация и насока. Обикновено търсим комбинация от модели, индикатори и техники и ги съчетаваме, за да стигнем до някакъв по-комплексен извод.

  Да,така е,съгласен съм.

  Всеки си избира на какво да вярва и каква стратегия да използва.

 3. Преди 8 часа, skd написа:

  Зад тези шарени картинки стои красотата на математиката и анализа и те не са просто картинки от пъзел. Ние не можем да твърдим още в момента, че не е работещ за този цикъл. Много хора, които не го разбират, коментират неверни неща и хвърлят объркващи твърдения в публичното пространство, което заблуждава хората, че вече е неработещ. Ще можем да твърдим такова нещо след време, едва след като се счупи тази структура и не се отклони от средните си стойности по начин достатъчно голям, за да го обявим за неработещ. Всъщност в последното си изречение се самоопровергаваш, без вероятно да го осъзнаваш.

  Може и така да е,но аз лично доста съм си играл в тяхното разчитане.Просто всеки вижда това,което иска да види.Като работещ инженер мога да кажа,че красотата на математиката е в нейната точност,а тук в случая има няколко модела,които се представят в медийното пространство доста различаващи се един от друг.В предното си мнение визирах разни криптогурута като PlanB и Capo които пускат разни шарени картинки и бъркат останалите.

 4. Който иска да вярва на шарени картинки си е негово решение.

  Като най-големия аматьор във форума мога да кажа че S2F модела не е работещ за този цикъл.

  Смея да твърдя,че 90% от предположенията ми във форума са били правилни,нека който иска да ги прочете.

  Бавно започва вече бичи движението нагоре.Само още едно слизане до 32200...

   

   

   

   

   

   

 5. Колкото един модел е по-известен и по-масово следван,толкова повече попарени ще има.

  Определено Ган,Уилям,Болинджър и този последния и т.н. са били гении и са виждали неща в графиките,които ние не виждаме,но техните фигури са следвали тенденциите на масовата психология на пазарите на своето време.

  Вече те се диктуват от други технологии,манипулацията е на много по-високо ниво.

  Къде е Ган,който предвиждал цената на пшеницата по лунните фази и е познавал все пак, но къде е сега интернет и смарт-реалността - светлинни години разлика.

  Каквото решат определени хора,корпорации и борси това се случва.

  Не Мъск,не ограничения от Китай - някои им диктуват определен сценарий,а останалите следват някакви модели и фигурки и после болката е голяма.

 6. преди 12 минути, veznata написа:

  на какво се надяват песимистите - че никога повече няма да видим 64К ли? всички знаем че вероятно до няколко месеца ще имаме здраво дърпане нагоре в цената и че най - вероятно около 30К бе дъното. а за онези които псуват биткойна и говорят че е само въздух и пирамидална схема, те или са пропуснали влака или се безпокоят че не са продали на последния пик - ще ви издам една тайна, а именно 64К не беше пика на всички времена 

  Мечия пазар не свършил още,някъде около 26-27к. ще е дъното и когато доминантността на биткойна стане над 50% тогава ще тръгне нагоре.В момента е 44.5%

  И върха ще е повече от 64к.,но няма да има толкова рязко дърпане нагоре,убеден съм.

 7. Да,благодаря.Вече ми мина преди известно време. :)

  Важно е човек да си прави правилните изводи накрая.Както казват,умния човек се учи от грешките на другите,а глупавия от своите грешки.

  Мисълта ми беше,че S2F модела май вече е неработещ.Май няма да има вече голямо значение от халвинг и 4 год. цикъл,а повече движенията приличат на Форекс пазара с манипулиране от определени корпорации и най-вече от самите борси.

  То може и винаги така да е било,но сега вече е очевадно.

  Ще си ги стискам,както беше писал някой в този форум,чак като ми потече кръв,тогава продавам.Нещо такова беше :)

   

 8. Преди 21 часа, vamp111 написа:

  този Уикенд миньорите заключват Тапруут, което ще рече, че може да очакваме активация през Ноември.

  Знаете ли кое е преди Ноември ?  Октомври :ph34r:

  trpt.jpg

  Май съм чувал,но не съм сигурен - септември мисля е преди октомври.

  А пра-пра-прадядо ми е разказвал,че август е преди септември.Ама и той не бил сигурен.

  Шегичка,малко да се поразвеселим,че много черни облаци напоследък.

  Дайте някаква шарена картинка за модела S2F или M2F беше,как биткойна става 100к до края на годината да и се порадваме. :)

  Мисля,че всички модели този цикъл пропаднаха.Всичко е по-различно от предишните цикли.

  Когато януари навлязох в тази сфера с някаква сума си,биткойна беше около 25-30к. Тогава си говорих с един приятел,че макс таргет ми е 60к.И оттогава за да съм по-наясно с материята започнах да следя сайтове,новини,Туитър и,Реддити и всякакви измислени гурута ,а се оказа,че колкото повече си във филма е по-зле.

  Колко пропуснати ползи имам не е истина.Но както и да е,човек се учи от грешките си.

  Както и да е,просто исках да кажа,че трябва повече да си вярваме на своите усещания за нещата,а не на шарената боза и помия,която се излива в НЕТ пространството,само с идеята да втурнат стадото в друга посока.

   

 9. Преди 2 часа, Гари написа:

  Не ви е виновен Мъск, пазарът си беше избушен прекалено нагоре още от март. И някои хора тук предупреждаваха, че такъв срив е много вероятен. Всякакви индикатори го подсказваха, но никой не им обръщаше внимание. Къде е сега Иван да обясни как на борсите биткойните свършват и вече няма продавачи. И какво стана със S2F модела за цената, която вече трябваше да е над 100 хил. Вече е късно за продаване, сега по-скоро трябва да се купува. Ако някой пита дали сме на дъното, не сме. Дъното е някъде около 25 хил. Но може и да не стигнем дотам.

  Съгласен съм.Скока в цената на биткойн февруари и март беше ненормален.

  В един момент тогава около връх 58к се заредиха много на брой къси свещи опитващи да пробият нагоре,но се усещаше слабост на биковете.След това няколко напъна нагоре до 64к от пуснати новини,но това беше засега.Не сме стигнали върха още...Като беше писал тук някой - "страхувайте се,когато другите са алчни и купувайте,когато останалите ги е страх".Много вярно май

 10. преди 4 минути, bersi написа:

  Не бъди

  Като гледам към борсите как се стичат коини незнам, може и да заоре под 40

  Поне не ми се иска.

  Ама как го разиграха,пуснаха навсякъде че Фейсбук чака да купува койни,цената мръдна малко нагоре и след това св.Илон я събори и сега е паника на борсите за разпродаване.Аз съм си избрал до кога да държа и колко да продам.Ако не стане...ще почакам още 4 години колко му е :)

 11. Ще си ги стискам.Яд ме е,че като гледах сутринта линиите на подкрепи и съпротиви си помислих,че ще стигне до 44к , но нямах куража да продам и да чакам сега да купувам.Сега като ги гледам пак,може и по-надолу да мръдне,но под 41к няма да мине,сигурен съм.Мине ли под тази цифра става лошо.

  Но пък си мисля,че може и това да е края на алт-възхода.Това май е част от сценария.

 12. Нямам  претенциите да ги разбирам много нещата,като повечето от форума.Не разбирам от капитализации и икономически показателии,но като неразбирател и на пийнала глава ще изкажа моето мнение.

  Свалете розовите очила и погледнете реално. Имаме две поредни дъна,всяко от което е по ниско от предходното,което ме навежда на мисълта,че следва постепенно движение надолу.И на мен не ми се иска,и аз стискам биткойните,но този туит на Мъск промени всичко.След движението надолу и последващото движение нагоре лятото,едва ли АТН ще е повече от 85к.

  И аз искам към луната,но едва ли...Дано да се лъжа и уискито да ми е в повече.

 13. Само за инфо:

  Преди малко за проба изтеглих от моята карта Бинанс 10 лв. от банкомат на Булбанк.Никакъв проблем-отчете ми веднага теглене на 5.11 евро - т.е. без никаква такса.След това купих на жената една кутия цигари от магазина като я ползвах безконтактно - никакъв проблем.

  Топ-ъпнах си валута евро най-отгоре и си тегли от еврото без да ми пипа останалите.Първото ми пазаруване от крипто...

 14. Благодаря,за бързия отговор.Имам регистрация с верификация в Kraken.

  Притесненията ми не са че ще стане нещо с борсата(не че е невъзможно),а се притесних дали безпричинно може да ми блокират акаунта от самата борса без всякакви обяснения и да ми блокират средствата,уж че има нещо нередно.Поне за такива случаи четох.

  Възможно е да са някакви частни случаи и тези лица да са направили нещо и затова да са блокирани.Незнам,просто се допитах,щото ми стана така някак кофти ако знам,че може да се случи и на мен.

  Иначе благодарско на Ivan за отделеното време за отговора.

 15. Здравейте,да ви питам някой имал ли е проблем с акаунта си в Бинанс?

  Преди няколко дена си направих регистрация в  Reddit с идеята да чета разни крипто новини там.От канала на Binance там,прочетох за доста хора с блокирани акаунти и средства в борсата.

  Може да е някаква тяхна грешка или нещо друго незнам.

  Имам натрупана 5 цифрена сума в долари  от трейдване там и взех да се притеснявам.Дали да не взема да си ги изтегля вече или другия вариант да си взема 2 бр. Леджър Нано S и да ги разделя по-равно на тях (за моите две момченца) за след няколко години.

  Не ми е притрябвала сумата,просто да не изгоря и да съм без нея.

 16. От тези подскачания нагоре надолу след публикации на Мъск си мисля,че биткойна ще загуби тежест.Аз ако имам милиарди за инвестиране(не че сега и в следващите 20 живота ще имам),не бих ги инвестирал в нещо което зависи от социалната мрежа на някой,било то Илон Мъск.Някак несериозно взе да става.

 17. Е той естествено,ако ще го прави първо ще продаде.Както стана преди няколко дена.Тесла са купили декември биткойни за 1.5 млрд. ,но не го обявиха,а се подразбра от данъчната им декларация и "В ретроспекция беше неизбежно"

 18. Ще рискувам и ще чакам в Тетър движение надолу.На 38800-38900 пак ще има спиране известно време,ако и тогава пробие хващам за нагоре.Това си е мое мнение разбира се,нека никой не се ангажира с него

×
×
 • Create New...