Jump to content
hash.bg - биткойн форум

veznata

Members
 • Мнения

  22
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно veznata

 • Ранг
  Member

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

 1. корекция ще има но зверска едва ли скоро, много по-вероятно е да ударим $100-150К преди 30К
 2. много сериозни институции говорят напоследък за 400К , а това е казано в края на 2017: https://fortune.com/2017/12/18/bitcoin-400000-ronnie-moas/
 3. дали е възможно наистина немислимото - 1 милион долара за биткойн още този цикъл? факторите и събитията около бтк напоследък ги знаем всички. пък и Raoul Pal не е случаен човек с това мнение. само 15х и сме там
 4. никой не знае дали предишните цикли ще се повторят или сме във суперцикъл, които ще изстреля цената до космически стойности и ще е доста по-дълъг във времето.
 5. аз лично прогнозирам бум на самоубийства за онези които чакат и вярват в числа като 500-1000К долара за биткойн. 100-150К са предостатъчно като макс. при цена от милион капитализацията ще е колко бюджета на ЕС или САЩ в момента. нищо ново под слънцето и този път. това и очаквам разума да донесе сигурност и спокойствие, а прекомерната алчност......не ми се мисли за ония които и се подадат.
 6. предпочитам да имам примерно $1 сега пред това да имам 5 или 10 пъти повече след 5-10 години. първо нищо не може да компенсира остаряването с няколко години, нервите през тези години. по-добре е да се продаде всичкото сега при върха към 2-та половина на годината и след 2-3 години да се купува пак на по-ниско. между другото в момента цари страхотен оптимизъм около БТК, но да не забравяме че много хубаво не е на хубаво и накрая след 2-3 години да му сложат етикет "illegal" от правителствата.
 7. някой ползвал ли е prepaid картите на Neteller и Skrill у нас за теглене през АТМ (в България)?
 8. здравейте, какво мислите за прогнозата на Мариус Крамер за BTC цена $125K до юни 2021 г.? Той казва, че се повтаря абсолютно същият модел като 2017 г., което означава скок от края на март до юни до $125000.
 9. едно интересно предсказание от април 19 за цената и адопцията на биткойна, което случайно открих и с изненада се оказва доста точно.
 10. аз не разбирам как ако искаш да харчиш парите си у нас няма да ги изтеглиш към българска банка. а за български борси имах предвид ексчейнджбг, алткойнсбг, криптобг и бонексбг.
 11. имах предвид когато идват от чужбина, т.е. сменял съм от bestchange.com. от нашите ексчейнджъри само съм купувал преди 2-3 години и не съм кеширал. та на темата....последно дължат ли се или не тези 10 % ако ги получаваш от чужбина към българска дебитна карта (банка)?
 12. аз мисля че се усложняват прекалено много нещата. едва ли някой може да проследи къде и как е търгувано или колко ток е използван точно и т.н. направо си дължим едни 10% и това е. тези които са изкопали или закупили (без документ или директна размяна пари-БТК) в ранните времена (преди повече от 5-6 години) просто си плащат 10%. за другите които са купили през банката и имат документ при цена да кажем $300-5000 и ако продадат над 100К намалението на данъка като се приспадне разхода е много малък. за двата варианта - през чужда борса или през един от 4-те бг ескчейнджъра.... вторият вариант си е сигурен и безотказен засега . що се касае за през чужди борси не мога да си обясня защо не се дължат 10% от печалбата при кеширане у нас. но дори и да е така при трудностите които го съпровождат се отказвам въпреки че в миналото съм теглил малки суми без проблем.
 13. казано накратко данъка си е 10% от "печалбата". някъде четох из нета че ако биткойните не били купени, а копани бил 15% но дотам. има и друго което тук не се засегна, ако в календарната година си изтеглил над 50000 лева, не трябва ли да минеш по ДДС като физическо лице?
 14. истината е че през годините , а аз следя почти от началото 2010-2011 хората са били винаги консеврвативни в пресказанията си, т.е. изостават с реалността. според с2ф модела се движим точно както е предсказано(даже към 1 март с 26% надолу в цената). например предсказанието от март19 за ценат 55К за март 2021 бе посрешната с насмешка, според този модел към края на годината цената ще е 100-288К. смея да се съглася дори да има леко разминаване във времевия интервал. https://news.bitcoin.com/could-bitcoin-reach-100k-to-288k-prices-in-2021-stock-to-flow-models-suggest-it-could/
×
×
 • Създай нов...