Jump to content
hash.bg - биткойн форум

veznata

Members
 • Мнения

  71
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  1

veznata last won the day on Май 12

veznata had the most liked content!

Относно veznata

 • Ранг
  Advanced Member

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

 1. независимо дали копираме или римуваме 2013 май пак натам отиваме. дано да стане така https://ibb.co/2ydXscX
 2. Крипто зима ще има неминуемо не се лъжете. навсякъде в живота има цикли. на предния въпрос риска да "висиш" в тетер и да стане нещо с активите ти е безмерно по-голям от това да минеш на фиат и да си платиш данъците. а по темата за българските банки виждам че са поместени данни за тегления и депозити до куотър 1 и 2 от годината. тези актуални ли са към днешна дата?
 3. все пак в България не е само една банка. пък и нещата се променят. какво по-лошо от това да затворят банковата сметка - най-много пак да я отворят след 1-2 години. пък и не сме Китай че да ти конфискуват всичко в нея.
 4. освен към ДСК не съм теглил досега. дали долната таблица е вярна и актуална към днешна дата? става въпрос само за преводи от борси към наши банки и обратно.
 5. чувал съм че по принцип от НАП смятат за търговска дейност ако има повече от 3 трансфера, но и това можело да се обори т.е. по преценка. другото нещо по преценка било къде се прекарва повечето време на работата или за сделките с биткойна(това за да се прецени кое е основната дейност). и може да се каже че е работата (8 ч./ден) въпреки че някой може да получава от работата 600 лв., а от койните 600К. и все пак да не забравяме че по Европата и Америка тези сделки и доходи са напълно легални така че споко.
 6. https://www.manager.bg/finansi/kak-se-deklarirat-dohodi-ot-kriptovaluta. на практика май е най-добре на 3 трансакции да стане тегленето, иначе може да се счете за основна търговска дейност и данъка да стане от 10 на 15%. в алткойнс.бг и другите 3 компании казват че нямало проблем и за трансфери над 30К но до какъв размер? някой получавал ли е по-големи суми към банката?
 7. така и предполагах. това е добра опция. лимитите са добри, картата е безплатна....
 8. няма значение дали са 51 хиляди или 52 милиона приходите. 10% е данъкът върху печалбата ти ако си купувал и продавал(разликата), а 15% е за физическото лице, което се занимава с добив на криптовалута -третира като търговец
 9. пристигна ми бинанс картата. няма ползвал ли е. минава ли безпроблемно тегленето от АТМ и при покупки в кауфланд или лидл?
 10. обявите за цени на имоти в Сан Салвадор са само в долари, нещо биткойна не се вижда като опция за плащане още ....
 11. и аз така си помислих. иначе това име е реномиран p2p, юзърите са " трастед" така че ..... от една страна е много хубаво да е вярно, а от друга едва ли има човек тук, който не би разпродал всичките си койни към днешна дата срещу 100К за 1 биткойн.
 12. къде е уловката на тези които купуват биткойна за над $100К в момента в Паксфул?
 13. досега беше така, 100% вярно. все пак ако искаш едно нормално ниво на живот и сигурност е добре да се диверсифицира и оттук нататък по-голямата част да бъде в " класическите" инвестиции познати от много време. нали не си мислиш че биткойна ще расте до безкрайност. не казвам да се излезе напълно от него, но ако си 100% вътре и след 2 години стане някакъв световен бан какво правим. аз лично не мога да поема такъв риск пък и вече спечелихме повече от достатъчно от биткойна дотук. на мен ми стика. всеки си прави сметката за себе си.
 14. от моя гледна точка скоро биткойна няма да бъде най-добре представящата се инвестиция до няколко годинми. всичко си има край. вероятно вече цената ще се стабилизира без да ти носи никакви дивиденти междувременно. каквато и да е класическа инвестиция (имоти, земеделска земя и т.н.) носи дивиденти (пасивен доход) и цената им също расте сигурно в дългосрочен план. когато цената мине 100К в зелено ще си оставя не повече от 10% в биткойн. ако падне след време ще взема пак.
 15. за това няма спор, въпроса беше " как може да инвестираш в нещо по-голямо на твое име без да те питат за произхода на парите"? ей това е въпроса за 1 билион
×
×
 • Създай нов...