Jump to content
hash.bg - биткойн форум

veznata

Members
 • Posts

  78
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by veznata

 1. още една подкрепа на мнението че биткойна е важна част от бъдещето, затова междувременно купувайте, продавайте и т.н., но никога не ставайте нокойнъри. https://www.coindesk.com/layer2/2022/01/03/garry-kasparov-crypto-means-freedom/?fbclid=IwAR2R_whaW1iJU8KYytHi3hgZHrqOkIQZkrLOuIY2XSZExVNu3fFy468wBvg
 2. ако нещо стане ти гарантират до 100 000 франка.
 3. "през банка неограничено като бял човек" би означавало пълна адопция на биткойна. няма да е скоро ако изобщо стане. що се касае за чужбина има много страни в които данъците са много по-високи така че едното е винаги за сметка на другото както е навсякъде в живота. отделно вложенията в отделните краища на света си имат своята специфика. аз бих минал натам като последна стъпка, ако тука евентуално един ден се банне криптото но засега сме си ОК.
 4. трябва да кажеш колко искаш да изтеглиш и за колко време. защо не използваш БГ чейдножовете bonex.bg i altcoins.bg, xchange.bg, crypto.bg (те трябва да са ти основното перо за минаване към фиат) localbitcoins, paxful, bestchange (по-малките им плащания към дск минават, може да вземаш и кеш на ръка и преводи към уестърн юнион и т.н.). kraken им вървят тегленията към ДСК и още някоя друга бг банка. за какво ти са банкера и др. такива за които и-нета е пълен с негативни отзиви. бинанс имат дебитна карта която върви за плащания и теглене у нас. Е, опции има нали. Трябва да се ползват повече опции и потока на парите да не е рязък а плавен и постоянен.
 5. Vivid Money - отзивите за тях са 50/50, но може да се пробват с малко (пише че имало и кешбек в кауфланд и лидл). банкера си е чист скам. иначе има огромно многообразие от опции за законно теглене в кеш. ако на някой 100К/ден са му малко може да отдели 5 мин. да прочете кои са крипто-френдли страните където ги няма тукашните "малки" врътки при теглене и натам.
 6. дск към бинанс конкретно при някои минава при други него, обратното - бинанс към дск няма проблем. казано накратко ДСК е на първо място, следвана от Пощенска и ПИБ.
 7. до 5-10К БГ лева минават. въпроса е до колко могат да минат маскимум от Кракен и Бинанс към ДСК, ПИБ и Пощенска? включвам и опцията след това да ти затворят сметката. ако някой е пробвал голяма сума да пише.
 8. независимо дали копираме или римуваме 2013 май пак натам отиваме. дано да стане така https://ibb.co/2ydXscX
 9. Крипто зима ще има неминуемо не се лъжете. навсякъде в живота има цикли. на предния въпрос риска да "висиш" в тетер и да стане нещо с активите ти е безмерно по-голям от това да минеш на фиат и да си платиш данъците. а по темата за българските банки виждам че са поместени данни за тегления и депозити до куотър 1 и 2 от годината. тези актуални ли са към днешна дата?
 10. все пак в България не е само една банка. пък и нещата се променят. какво по-лошо от това да затворят банковата сметка - най-много пак да я отворят след 1-2 години. пък и не сме Китай че да ти конфискуват всичко в нея.
 11. освен към ДСК не съм теглил досега. дали долната таблица е вярна и актуална към днешна дата? става въпрос само за преводи от борси към наши банки и обратно.
 12. чувал съм че по принцип от НАП смятат за търговска дейност ако има повече от 3 трансфера, но и това можело да се обори т.е. по преценка. другото нещо по преценка било къде се прекарва повечето време на работата или за сделките с биткойна(това за да се прецени кое е основната дейност). и може да се каже че е работата (8 ч./ден) въпреки че някой може да получава от работата 600 лв., а от койните 600К. и все пак да не забравяме че по Европата и Америка тези сделки и доходи са напълно легални така че споко.
 13. https://www.manager.bg/finansi/kak-se-deklarirat-dohodi-ot-kriptovaluta. на практика май е най-добре на 3 трансакции да стане тегленето, иначе може да се счете за основна търговска дейност и данъка да стане от 10 на 15%. в алткойнс.бг и другите 3 компании казват че нямало проблем и за трансфери над 30К но до какъв размер? някой получавал ли е по-големи суми към банката?
 14. така и предполагах. това е добра опция. лимитите са добри, картата е безплатна....
 15. няма значение дали са 51 хиляди или 52 милиона приходите. 10% е данъкът върху печалбата ти ако си купувал и продавал(разликата), а 15% е за физическото лице, което се занимава с добив на криптовалута -третира като търговец
 16. пристигна ми бинанс картата. няма ползвал ли е. минава ли безпроблемно тегленето от АТМ и при покупки в кауфланд или лидл?
 17. обявите за цени на имоти в Сан Салвадор са само в долари, нещо биткойна не се вижда като опция за плащане още ....
 18. и аз така си помислих. иначе това име е реномиран p2p, юзърите са " трастед" така че ..... от една страна е много хубаво да е вярно, а от друга едва ли има човек тук, който не би разпродал всичките си койни към днешна дата срещу 100К за 1 биткойн.
 19. къде е уловката на тези които купуват биткойна за над $100К в момента в Паксфул?
 20. досега беше така, 100% вярно. все пак ако искаш едно нормално ниво на живот и сигурност е добре да се диверсифицира и оттук нататък по-голямата част да бъде в " класическите" инвестиции познати от много време. нали не си мислиш че биткойна ще расте до безкрайност. не казвам да се излезе напълно от него, но ако си 100% вътре и след 2 години стане някакъв световен бан какво правим. аз лично не мога да поема такъв риск пък и вече спечелихме повече от достатъчно от биткойна дотук. на мен ми стика. всеки си прави сметката за себе си.
 21. от моя гледна точка скоро биткойна няма да бъде най-добре представящата се инвестиция до няколко годинми. всичко си има край. вероятно вече цената ще се стабилизира без да ти носи никакви дивиденти междувременно. каквато и да е класическа инвестиция (имоти, земеделска земя и т.н.) носи дивиденти (пасивен доход) и цената им също расте сигурно в дългосрочен план. когато цената мине 100К в зелено ще си оставя не повече от 10% в биткойн. ако падне след време ще взема пак.
 22. за това няма спор, въпроса беше " как може да инвестираш в нещо по-голямо на твое име без да те питат за произхода на парите"? ей това е въпроса за 1 билион
 23. само че вече не сме 1995 и няма как да купиш (инвестираш) нещо с недекларирани пари освен ако са само 20-30 хиляди, а ако са 6 или 7-цифрена сума ще е трудно да ги изядеш и профукаш.
 24. не сме в мечи пазар, а в корекция. между другото отново се показа колко много този булрън прилича на 2013. 2013 започна годината да се търгува на $ 13.40. цената достигна $ 220 в началото на април 2013 г. После падна до $ 70 в средата на април. Към края на същата година се случи още един пик. В началото на октомври криптовалутата се търгуваше на $ 123,20. До декември скочи до 1156,10 долара. После падна до около 760 долара три дни по-късно. подобни неща се случват сега през 2021 г. с тази разлика че X-овете са по-малки към върха. около 30K в началото на 2021 г., след това изпомпвайте до 64K през април, след това се сривате до 30K (засега) или може би до 20-25 K и след това около края на годината вероятно ще видим поне 100k или дори много по-високи, кой знае.
 25. то на тези цени (20К) кой ще купува, навремето 200 долара вече ни се виждаше много. просто чакаме 100К да слезем от тоя влак веднъж завинаги
×
×
 • Create New...