Jump to content
hash.bg - биткойн форум

vonko1988

Members
 • Posts

  25
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

vonko1988's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. Аха тоест и да е разкъсана има начин да се подсигури, че устройството не е компрометирано?
 2. Здравей. Днес го получих с приоритетна доставка от Федекс, но пакета на самия КолдКарт вътре беше разкъсан. Опитах се да откажа да го приема от Федекс и им вдигнах скандал, извиках и управителя, но не се получи. Според тях след като външната опаковка е непокътната отговорността е на търговеца. Писах на съпорта на Колд Карт какво е станало и дали може да го заменим. Случвало ли ти се е такова нещо и как си процедирал?
 3. Очевидно няма да стигне скоро 500к, но дали след десет години цената ще е под милион? За мен шанса за това е макс 20 процента...
 4. Поръчах го днес, че все уж нямам време да се занимавам. Избрах по-скъпа доставка с федекс за 8 дена, 40 долара ме обръснаха там, но се надявам така да подмине митницата(на времето се случи с федекс точно). Coinkate store ли е официалния онлайн стор, гледам имейла за поръчката от там е дошъл? Като пристигне, ако искам да си съхранявам ключа на самото устройство без да се занимавам с допълнителни усложняващи схеми, това добра схема ли е: 1. Включвам го с кабел в зарядното на телефона директно в контакта, генерирам частен с публичен ключ 2. Преписвам на хартия публичния ключ и си го пращам по имейл на компютъра 3. Пращам от борсата малко койни за 100-200лв да видя, дали не съм сбъркал с преписването 4. Изпращам останалите Доколкото разбрах кода на ОС-а на устройството е опън сорс, къде е качен където може да се прегледа и с някакъв къстъм ОС ли е или?
 5. От официалния сайт ли се поръча или влиза ли в митница? https://store.coinkite.com/store/coldcard Проблема ми е с митницата, от там е истински ад да се вземе нещо...
 6. А как точно разбиват криптиранията, след като на теория не би трябвало да може? И ако се добави допълнително криптиране на ключа с някой стабилен протокол, освен сийда?
 7. ColdCard с осигурен физически достъп до него бива ли разбит? Ако го поръчам от официалния сайт, имат ли доставка от Европа или е от Щатите и се минава през страданието с митниците? При този сценарии и сигурността сякаш малко спада... Иначе от всички портфейли, които разгледах колд кард ми хареса най-много като концепция и сигурност
 8. Оправиха се нещата, още този ден ми пратили имейл да кача извлечение от изходната транзакция, ама съм го пропуснал
 9. За колко време среддно ти се депозират парите там? Изпратих 100 евро от револют към евровата сметка в crypto.com, попълних си акаунт нейм, айбан и тн. Изпратих ги вторник вечерта, още не са пристигнали. Нормално ли е това или от може да съм ги загубил(добре, че реших да тествам с малка сума)? От револют пише, че трансфера е завършен и трябваше още в сряда да са пристигнали. Направим ми впечатление, че в крипто.ком няма реферънс както в кракен. В крипто.ком ай бана индивидуален ли е?
 10. Аз ще се надявам да падне до 30 да ида на шопинг
 11. Скоро не ги виждам да спрат да принтират хартия даже тепърва ще засилват и инфлацията се усеща дори в битовите разходи вече. Всъщност това ме подтикна и да се замисля да инвестирам в нещо, света и икономиката отиват в на майка си... Друг е въпроса, че аз лично не бих нарекъл биткойна твърд актив все още, цената му е крайно нестабилна
 12. Направих се регистрация в crypto.com(на мобилното) и пуснах един превод от револют, който ми се струва, че няма да пристигне. За щастие парите не са много тъй като исках да пусна тестов превод, 200лв, но все пак са си пари и можеше да влязат в покупка. В тази борса имам сметка в евро, която обаче не знам дали е само моя или е обща както сметките в кракен. Няма реферънс, само account name и другите стандартни неща за банкова сметка. От револют ми даде да попълня за банков превод само айбан и име, като за име въведох account name от сметката в крипто борсата, което са трите ми имена. Направи ми впечеталение обаче, че в револют генерира swift-a автоматично, като той е този от сметката в борсата, но с добавено xxx накрая. В револют пише, че превода е завършен, и е трябвало да пристигне вчера, но в криптото не са влезли пари. В crypto.com пише, че превод може да отнеме от 2 до 5 работни дни, минаха вече минаха 3, но за това време направих 2 превода в кракен. Дали съм се прецакал и мога ли да направя нещо?
 13. Как ви се вижд възможността в бъдеще биткойна да се срине заради високата консумация на енергия за майнинга на фона на засилената ЕКО политика от големите държави и корпорации плюс възможностите за "енергийно" ефективни крипто валути?
 14. Удари ли 30к трябва яко купуване
 15. Някои говорят и за 4млн(след 10-15 години), разбира се може и 10 цента да е тогава, но за мен шанса за това е не повече от 15 процента, и поне 70 процента след 15 години да е над 400к. От всичко което съм изчел до сега така ги виждам. Лично за мен единственото, което може да му събори цената е по-добра алтернатива изцяло да го измести.
×
×
 • Create New...