Jump to content
hash.bg - биткойн форум

MrFantastic

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

MrFantastic's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

  1. Колеги, имам въпрос относно Binance. По съвет на съфорумец смених CB заради по-ниските такси. Сега обаче дойде време да правя първия си депозит към тях и виждам, че таксата към банката ми (Пощенска) е 10 евро - предполагам защото банката на получателя е в Англия. Тъй като залагам на по-малки, по-чести депозити, исках да попитам дали това е нормално и дали всички плащате тази такса при депозит на fiat? Тъй като не желая да плащам такси в размер 20-25% от седмичния ми депозит, засега вариантите според мен са да премина към по-едри, например месечни депозити, или да пробвам с трета платформа. Някой размишлявал ли е върху това и намерил ли е решение?
  2. Alex, благодаря и на теб за отговора. Това, което предполагам имаш предвид е, че БТК няма да достигне 300К долара този bull run - може. Засега съм заинтересовен от по-дългосрочна инвестиция. Не си вярвам достатъчно, че да се занимавам с day trade - по-вероятно е да изгубя пари така. Макар, че се изкушавам да инвестирам и в BNB... засега чета и "мислено" инвестирам в по-дребни койни. Едва ли имам достатъчно капитал, че да печеля пасивно от държане на крипто в борси, но би ли казал още няколко думи за това? Благодаря за съвета за платформата - той ми беше най-полезен. Погледнах, в Binance буквално имат 0% такса при SEPA-превод и 0.1% при купуване - доооста по-изгодно. Вече имам акаунт в Binance (както и в Kraken), иначе с радост бих използвал линка ти. Между другото виждам, че не съм подбрал най-правилната тема за тези общи въпроси - ще си изнеса дискусията другаде, за да не стресираме админите.
  3. Rampage, благодаря за отговора. Прочетох твоята история и ми се струва нереално, да си инвестирал, поел риск, чакал години и сега да не ти дават законно да си изтеглиш печалбата. Стискам палци и моля дръж ни в течение, интересно ми е как ще се развият нещата. Предполагам обмисляш варианта с фирма? Пожелавам на всички сега започващи колеги същия проблем след време (В кръга не шегата, естествено, неприятно е.) Cold Wallet в действителност изглежда най-безопасно, но не ми се инвестира все още, може би след като натрупам капитал в крипто. Също така, не бих си държал крипто в борса, освен много минимални количества, било то в CB или Binance. Не са ли си в мой портфейл, електронен или физически, все едно не ги притежавам. Т.е. технически не стават "мои", докато не си ги изтегля от платформата. Дотогава приемам думата на примерно CB, че ако си ги поискам, ще ми ги дадат. Нали не греша? Смятам, че светът става по-отворен към крипто и силно се надявам занапред да изчезнат досадните предразсъдъци от банките и да имаме повече свобода.
  4. Здравейте, драги съфорумници! От няколко месеца съм заинтересован от криптовалути и наскоро се реших да направя първата си стъпка и да инвестирам пари - сравнително малка, но разумна за моите доходи сума. Има няколко точки/въпроса, които бих се радвал да обсъдим с по-опитните колеги. 1. Стратегия за инвестиране: Влагам трицифрена сума (в Биткойн) и планирам всяка седмица да влагам еднакви суми, които си заделям от заплатата (т. нар. DCA стратегия). В момента сме в пик на Биткойн, не ми е ясно дали ще има втори пик, или пък цената ще падне. Какво мислите? Смятам, че крипто пазарът само ще нараства, макар че не съм сигурен дали ще се достигне заветният милион за 1 Биткойн. 2. Платформи: Ползвам Coinbase Pro. Виждам, че не са много популярни в българските форуми. Депозирам fiat чрез SEPA-превод, който после обменям в Биткойн. Tака плащам такса за обръщане на BGN в EUR на банката (около 1 евро) и 0.5% на Coinbase. Има ли по-добра алтернатива и каква? 3. Портфейли: Понеже към момента притежавам само Биткойн, ползвам Electrum Wallet. Планирам да закупя и някакво количество Ethereum, мисля да ги съхранявам в Metamask Wallet. Мисля, че това не е от голямо значение, но ще се радвам да чуя мнения. 4. Евентуално теглене: Как става цялата схема? Четох темата, виждам че някои колеги предпочитат да прехвърлят от платформа в Revolut, и оттам към българска банка. Имало и проблеми. Това означава ли, че няма гаранция? И по-важно, как се устроени данъците за крипто? Само като се теглят ли се плащат, или трябва всяка година да ги декларирам някъде (къде и как?), при условие че имам приходи от тази дейност? Нали затова тези платформи ти искат идентификация? 5. Спекулация: Според мен е реалистично Биткойн да достигне около 300 000 USD. Дори да не е милион, считам инвестицията за сравнително сигурна и добра. Същото с Ethereum. При условие, че крипто пазарът само ще се разширява, не би трябвало новодошли хора като мен да са "изпуснали влака", както се казва, нали? Предвид инфлацията, дори и доходите да са само няколко процента, инвеститорът е на плюс. Зависи как са данъците при теглене. Как мислите? Сигурен съм, ще по-натам ще имам още въпроси. Може да ви се сторят глупави, но бих се зарадвал на всяко едно мнение. Поздрави!
×
×
  • Create New...