Jump to content
hash.bg - биткойн форум

map6283

Members
 • Мнения

  7
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  1

Мнения публикувано от map6283


 1. На 19.10.2021 г. at 11:18, vamp111 написа:

  Всичките тези койни представляват аск ордери, които могат да бъдат изтеглени от пазара преди да бъдат задействани с наближаване на зададената лимит цена.

  Бих казал ТОП през Q1/2022 после свеж падеж... Ако се опитвате да хванете върха, няма да успеете, ако наистина имате нужда да продадете, то направете го през Януари/ Февруари, мисля тогава ще е топа на този цикъл

  Привет, може ли дефиниция на свеж падеж :-) ? Чета, чета за идващият беър маркет и съответно Ви е яснно, че мнения хиляди. Концентрирал съм се върху 10-на човека но и там доста противоположни неща чета.  Отделно мнения за USD-t/C че не знам си какво им се готви ... а съм тежък аматьор все още и искам да мога да взема възможно най-информиранното решение  за следващата година. Интересни са ми вашите предположения и представи за идващата година, с много повече опит и цикли сте и имате много по-добра преценка за нещата. Предварително благодаря.

  П.С Искам да акумулирам максимално количество биткойнииии / както повечето хора / а  ме тревожи идеята да седят парите в стейбълкойни а пари в кеш не искам и не ми трябват на този етап. До сега  греди не е имало до колкото знам но за всичко си има и първи път та и за това се интересувам от вашето мнение.


 2. Преди 3 часа, veznata написа:

  досега беше така, 100% вярно. все пак ако искаш едно нормално ниво на живот и сигурност е добре да се диверсифицира и оттук нататък по-голямата част да бъде в " класическите" инвестиции познати от много време. нали не си мислиш че биткойна ще расте до безкрайност. не казвам да се излезе напълно от него, но ако си 100% вътре и след 2 години стане някакъв световен бан какво правим.  аз лично не мога да поема такъв риск пък и вече спечелихме повече от достатъчно от биткойна дотук. на мен ми стика. всеки си прави сметката за себе си.

  В Ел Салвадор ще може да си ги харчим :-) 


 3. Преди 1 час, unknown003 написа:
  The Billion-Dollar Losers Club Think your stock losses were huge? Imagine being one of these guys.
   

  1 Michael Saylor Chairman and CEO, MicroStrategy Lost $13.53 billion Saylor--whose massive losses (he has $179 million in direct stock left) prompted him to scrap plans to build a Versailles-like mansion on the Potomac--told The New Yorker in April 2000, "I just hope I don't get up one day and have to look at myself in the mirror and say, 'You had $15 billion and you blew it all. There's the guy who flushed $15 billion down the toilet.'" 

  https://money.cnn.com/magazines/fortune/fortune_archive/2001/06/11/304629/index.htm

  Топки има ! 

  Докато го слушам как коментира, оставам с впечатление, че не е " изтървал козити " след тая случка ! 


 4. Преди 1 час, vamp111 написа:

  @map6283 тук е по-подходяща тема за подобна дискусия.

  за това на кратко.

  Дълга (или къса) позиция има при фючърсите. Фючърсите всъщност са дериватив, не са реалния актив, т.е. тук не си купувате примерно биткойн за 1000долара а контракти за 1000долара, които са дълги (long) или къси (short) в зависимост от посоката в която искате да заложите, че ще отиде цената, буквално си залагата на посоката на цената, червено или зелено.. 

  фючърсите имат дата на изтичане, най-попълярните са perpetuals, които всъщност не изтичат, те позволяват и употребата на левъридж, което ще рече, че може с вашия капитал като залог да вземете чужди пари на заем и да купите повече контракти.

  в Гугал може да напишете фючърси, марджин, левъридж и т.н., за да разберете по-добре какво точно представляват, не разполагам с материали, към които да ви насоча

   

  Изграждането на дълга позиция се състои в това да се подхванат няколко добри входа, както се случи да дипне вчера, е хубаво да се купи, както ако продължава да дипва, и така се получава един солиден вход, който когато започне цената да помпи ще се изплати... обикновено левъриджа трябва да е нисък, за да може да си позволите да сте сгрешили и да не ви ликвидира.

  при СПОТ-а няма проблем от ликвидация, това е и което съветвам всеки да ползва, просто купуваш и забравяш, вместо това повечето хора са алчни купуват на марджин и казиното ги обира...

  ако държиш спот биткойн няма как да сгрешиш, не съветвам изобщо да се занимава никой с търговия на марджин да позлва левъридж и т.н. ВИНАГИ приключва зле подобно нещо

   

   

   

  Много благодаря ! Прочетох и ще се пробвам с дребна сума а с основното ще си седя на "гъза" :). Вашето заключение, че нещата завършват зле ми е повече от достатъчна. 


 5. Преди 1 час, vamp111 написа:

  да не кажете после, че не съм ви предупредил 

  99unnamed99.jpg

  Здравейте, от няколко месеца следя темите във форума и от скоро с регистрация. Следователно и много бос по темата. Понапазарувал съм някоя и друга монета като основният баланс ми е в биткойн. Тъй като парите които реших да бъдат за подобна инвестиция приключиха :-D ще съм много благодарен на някой ако ми помогне в така нареченото изграждане на дълга позиция. Знам, че коментарът ми хич не е на място за което се извинявам но и ми е неудобно да тормозя знаещите тук на лични съобщения ! Чета по темата но съм убеден, че сам ще сътворя чутовна глупост и за това Ви пиша :-) !

×
×
 • Създай нов...