Jump to content
hash.bg - биткойн форум

menimax

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

menimax's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

7

Reputation

  1. Здрасти на всички, които си стискат. На 15-ти излизат данните за инфлацията в Щатите за последния месец. Миналия месец, седмица преди обявяването започна спада на криптото и крашна точно след обявяване на данните. Мъскито и той тогава точно се включи. И медиите и ооо чудо и края на света, само дето нямаше слънчево изригване. Смятам, че нарочно го удариха, за да могат да купят като за последно на тези цени и да се подсигурят за това, което предстои. Моите сметки са, че каквото и да става тази седмица ще е показателно за тренда който предстои. Ако тази седмица криптото се покачи аз лично разчитам на тренд нагоре след 15-ти, отново допълнен с медийни простотии в подкрепа нагоре. Почти невъзможно ми се струва инфлацията им да е намаляла. И със сигурност всичките напъни за световен минимален данък и cbdc/дигитални валути на централните банки/ дразнят много хората с пари. Рано или късно ще клекнат, но е много вероятно възходящия тренд да се допълни от покачване на лихвите много скоро. Стоковите пазари ще паднат, имотите също и то в условия на прогресираща инфлация и крайно малоумни данъчни и монетарни решения. Все още имам повече доверие в биткойн, отколкото на банките. Това е моята гледна точка, може да е грешна. Интересно ми е какво е вашето мнение. Също ако има хора които биха се доверили на крипто на PoS, може ли да споделите защо?
  2. Тарикатите първо надуват цената, след това продават и чак след това се пишат туитове и пускат новини. Шматките реагират след новините - хаха паника :)) и яко затварят. Тарикатите пак купуват и си правят кефа с рестото. Почтват нови туитове, някой много загрижени ще почнат освен да печелят от медийни манипулации, да продават и изграждат централи за зелена енергия, като всяко кихане и кашляне над всяка завинтена гайка ще се поства. Докато цената пак не се надуе. Пак не продатат. Пак всички ще гледат новини и постове. Пак паника. Тарикатите си вадят новото ресто. Между капките имате по-голяма сигурност за парите си от банковата система. Тези пари може да си ги "прекарате" през всяка една държава и да си ги продадете на място. Биткойн ще е най-голямата защита от настъпващата инфлация - всичката кинта от падащи стокови борси, крах на имотни пазари и нови "принитирани" долар, евро и др....всичко ще се налее там. Успоредно с това рибоците ще се опарят жестоко с PoS, които ще им пробутат по ко постове и новини.
  3. На някой направиха ли му впечатление следните събития: -Цената удари рекорден връх и започна тренда надолу (невъзможно е да е изтекла информация от ФЕД за инфлацията, това няма как да стане, никак:)) -След седмица ФЕД излизат с инфлация за април от 0.8% и 0.9% (4 пъти над прогнозната и яко прогресираща спрямо предходните меци, яко нагласена - реалната е много по-голяма) -Часове след това Мъскито решава да даде старт на срив на крипто пазара (не е само биткойн, всичко си пада пропорционално) Според мен съвпаденията са прекалено големи. Основно обръщам вминамие на САЩ, като това не се слъчва единствено там, но лично мнение - това е водещо за световната икономика в момента и в близко бъдеще. ФЕД каквото и да правят в идните месеци ще вдигнат лихвите. Това ще срине стоковите пазари, подсилено с "евнтуалното" одобрение от Конгреса на великите мисли на Байдън, богатите да плащат повече. Всички тарикати са наясно за какво иде реч тази и другата година и няма да е само долара. По-големите тарикати сега изритаха по-малките и яко се подсигуриха. ЕК си правят планове за уеднаквяване на данъците в ЕС /отново повишаване близко до това с САЩ. Имотния пазар в САЩ показва реалното ниво на инфлация. Голяма част от инвеститорите не получават приходи вече близо година, няма да получават и до края на тази. Лихвите ще им се вдигнат. След това няма да има кой да им плаща наеми, защото нямат да имат работа. Вдигането на данъците на 50% ще осигури една сигурна безработица от хрантутници на държавна издръжка. Освен това най-вероятно ще премахнат и 10/31 дан.облекчение - ако досега ако продадеш имот и с печалбите купиш по-скъп имот - не дължиш данъци, това ще ваши само за имоти не с печалба от 500к, а с продажна цена до 500к. Каквото и друго да се случва, месе ли се администрацията прекалено много в един пазар - той винаги рухва. Само криптото има възможност да е изключение. Очаквам още по огромно прехвърляне на богатсво, от това от последната ковид година. Крипто валутите ще изиграят много голяма роля и имат най-голям потенциал за хората, които не са или не искат да се обвързват с политици. Има и такива, да. Или поне тези, които не вярват достатъчно на инвестициите си в политици. Тази година ще гледат да надуят криптото на PoS, ще има рибоци които да се хванат. В крайна сметка там ще има истинско зануляване /веднъж и завинаги/. Аз лично ще ги шортна яко в даден момент.
×
×
  • Create New...