Jump to content
hash.bg - биткойн форум

petbita

Members
 • Мнения

  219
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  11

Скорошна репутация

 1. Haha
  petbita reacted to Pistolero in За цената на биткойн   
  ама ти продаде ли сега, за да купиш с 8% повече после, или само предполагаш?
 2. Haha
  petbita reacted to vamp111 in Биткойн новини от света   
  Кракен както в доборто старо време забива по време на големи движения, това се прави умишлено с цел да се предотвратят по нататъшни движения в цената, които биха засегнали потребителите (ака служителите )
 3. Haha
  petbita reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  Може би най-добрия подкаст епизод, който съм съм слушал някога!
  Preston Pysh & Michael J. Saylor и защо Факира никога не е прав 

  https://www.theinvestorspodcast.com/bitcoin-fundamentals/btc005-bitcoin-michael-saylor-a-masterclass-in-economic-calculation/
 4. Thanks
  petbita reacted to Pistolero in За цената на биткойн   
  понеже не вярвам на слухове, ще посоча конкретна цифра: 21,8 до 24 часа
 5. Like
  petbita reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  Честито нов ATH днес, всички които са все още тук, заслужават плодовете на търпението си, а то винаги се възнаграждава добре
 6. Haha
  petbita reacted to Facira in За цената на биткойн   
  мече съм, разбира се. докато тази мечка е на профила ми няма да има булрън
   
 7. Haha
  petbita reacted to olivar in За цената на биткойн   
 8. Haha
  petbita reacted to Facira in За цената на биткойн   
  да не си полудял?
  $10к за бтц, кой ще ти плати...
 9. Haha
  petbita reacted to batibon in За цената на биткойн   
  Оливър, ако затвори в диапазон 10.4 - 10.8 и тръгне по лед надолу, вервай му.
  Едно време маг Стамат доста добре познаваше, но нещо се изгуби в прехода.
 10. Like
  petbita reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  нещо оказало се много полезно за мен и други хора, метод доказал се във времето

 11. Like
  petbita reacted to hpz in За цената на биткойн   
  Вече картинката за мен е ясна. По шит медиите се говори за 1500$. Картелът няма да си компроментира медиите, ще направи всичко възможно предсказанието и манипулацията им да се сбъднат в най-неочаквания момент. От друга страна вече година се говори за КАПИТУЛАЦИЯ, като май много малко хора разбират какво всъщност означава това. На фона на пуснатите графики от 2014 и начина по който се одрусва крушата тогава, не мога да си обясня този феномен. Явно историята ще се повтори по възможно най-тъпият начин!
  Да, аз съм от най-коравите ходл-ри, понеже системата ми е такава. Стабилни свежи финанси всеки месец. Или се кешират, или се вкарва в крипто събраното. При падане 2 пъти добавката се увеличава, но не 2 пъти, защото вероятността е логаритмична. Шанса за печалба е 2:1 при движение x2 или /2.
  При много лоши условия (под 1000$) системата се видоизменя на 3:1, 5:1 или 10:1. Което означава, че се чака движение по или делено на 3,5 или 10. Примерно от 1000 до 10000 е еднакво вероятно от 1000 до 100. Някой може да си мисли, че второто е от 1000 до -9000, ама трябва да спре да гледа линейната графика. При първия вариант се печелят 9000$, при втория - загубата се губят 900$ - 10:1 вероятност за печалба.
  Ако актива не умре (което е абсурд, защото хората като мен са милиони), тази система със сигурност вади на печалба, в дългосрочен план - ламбо, вила на... и т.н. Според мен долната мъртва точка е между 100-300$. Под нея няма да падне. Това означава, че ако до края на 2019 не падне под нея, аз ще съм на същото финансово очакване като в момента, ще съм надмогнал загубите и една лека корекция до тези нива в момента ще ме извадят доста на +. Не съм изчислявал 2 или 5 пъти на всички вложени финанси, но има ли значение ако сравняваме с обезценяващия се фиат?!?
 12. Like
  petbita reacted to stoko in За цената на биткойн   
  Интересно мислене имаме хората, като беше 15к-20к всички викаха като падне продавам всичко, имоти, жена, органи и купувам яко. Сега го чакат на 1500 - 2000, ако стане толко, ще чакат 800-1000 и т.н.
  Много малко се замислят купувайки биткойн какво точно постигат, ако мотива е просто търговия, то по-добре да играят със сток маркетите, амазон, апл, гугл, тесла, варайзън и още стотици..
 13. Like
  petbita reacted to MartenBG in За цената на биткойн   
  Аз мисля, че, ако продължава натискът надолу ще дойде една граница, на която ще се ипотекират недвижими имущества.
 14. Like
  petbita reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  @stamen добре дошъл
  моля не си продавай койните на $5К 
   
 15. Like
  petbita reacted to stamen in За цената на биткойн   
  Здравейте всички - благодаря ви, че държите форума жив. 
  Радвам се, че все повече от вас споделят мнението, че същественото в крипто света е биткойн, а всички други крипто проекти са най-вече необходимото зло за дългосрочния успех на биткойн. Това е нормалното развитие на средния крипто фен. След година, две  повечето днешни крипто-трейдъри ще са повече или по-малко биткойн максималисти.
  Колкото до цената - не очаквах, че ще паднем под 100 млрд капитализация. Хубавото на цялата ситуация е, че дори аз вече мисля за продажба сега, за да купя по-евтино. Този парадокс си има име: "капитулация на биковете" -  необходим предшественик за обръщане на тренда... Но не съм продал нищо още де
  Най-полезното, което можем да направим за биткойн днес, е да помислим как да му помогнем в обществото, в което живеем. В нашия случай: от какво се нуждае най-спешно биткойн в България. Ще се радвам да чуя вашите идеи, моите мисли са следните:
   - превод на една от добрите биткойн книги  и промоцията й в БГ;
   - пренаписване на hash.bg - има ли вече някой друг образователен сайт на български?
   - осъждане на банките за проблемите, които причиняват. Като цяло, те получават лиценз от държавата, за да изпълняват всички позволени от закона разплащания в икономиката. Покупко-продажбата на биткойни е позволена от закона дейност, така че при едни свестни съдии, вероятно ще спечелим.
   - cryptoLev: аз нищо не направих по темата stable value coin, но се радвам, че скоро ще ни дойде "отвън"... Идеята е, че като махнем ценовия риск от притежанието на крипто валути, хората по-лесно ще оценят всичките му други предимства - най-вече анонимност, суверенитет и ниски такси на операциите с личните си средства.
   - Напоследък мислим по темата да направим крипто базирана система за взаимопомощ: за бедни хора, кучета, котки. Знаем всички как е възможно да се направи система, в която всяка стотинка да може да бъде отчетена - от влизането ѝ във фонда, до изхарчването ѝ. Ако успеем, не само ще помогнем на тези с по-малко късмет от нас, но и ще покажем нагледно, колко много се взема/крие от банките и фондациите, замесени в тази дейност....
  - като съвет - обърнете внимание на Liquid (и дано най-сетне го пуснат този RSK) - мисля, че има много потенциал в тези sidechains да родят някоя killerapp и да решат  проблемът със скалируемостта на биткойн. Не че не вярвам в lightning, напротив, но това което прочетох за liquid доста ме вдъхнови.
   
   
 16. Like
  petbita reacted to ivan in Биткойн новини от света   
  https://www.newsbtc.com/2018/10/04/over-1500-bitcoin-atms-to-be-deployed-in-argentina-in-response-to-rampant-inflation/
  Over 1,500 Bitcoin ATMs to Be Deployed in Argentina in Response to Rampant Inflation
  According to representatives from Athena Bitcoin and Odyssey Group, by the end of 2018 Argentina will be host to 30 Bitcoin ATMs. That number will jump to about 150 early next year, and to more than 1,500 by the end of 2019. This crypto expansion into the South American country comes amid an economic crisis that has seen the value of it’s national currency, the peso, sink dramatically.
  ....
 17. Like
  petbita reacted to stoko in За цената на биткойн   
  Мисля си.. това че всички почнаха да говорят как етф ще се отхвърли, не е ли мини добър знак?
   
 18. Like
  petbita reacted to stamen in За цената на биткойн   
  Здравейте момчето и момичета,
  Long time no see/read 
   
  последните месеци изкарах без допир с графики и ежедневни новини, както правех години наред. трябва да ви кажа, че ефектът е страхотен, що се отнася до психиката и светоусещането. 
  продължавам да следя twitter-а през акаунт на hash_bg и ме кефи как нещата се развиват по предсказанията на следваните от мен хора.
  както твърдях и аз миналата година, алтовете са обречени, макар малко да съм учуден колко бързо (и в същото време адски бавно) "пазарът" направи това провидение, което бе доста очевидно още тогава. Знаете, че повече от година съм изцяло инвестиран в биткойн с изключение на някакви дребни останали по сметките ми алтове...
  Относно цената на биткойн: докато държи маркет кап над 100 млрд долара, се чуствам спокоен краткосрочно. Ако падне отдолу и задържи там известно време, няма да се учудя да видим и 3к цена - просто под 100 млрд капитализация големите trading desks ще бъдат изключени от пазара и смятам, че точно те държат тази цена докато тече това масово излизане на пари от алтовете... Дано имат пари да удържат... Ако не, здраве да е, аз не съм на ливъридж, HODL е стратегията.....
  Идеята ми е, че докато технически в биткойн няма проблеми, съм толкова спокоен за бъдещето, колкото при цена $19,000
  Ще се радвам day traders да споделят резултатите си напоследък, че едно време като растеше всичко, ме плюеха някои колеги за мнението ми изразено в линкнатата статия по-горе: https://hash.bg/тайната-на-инвестициите-в-биткойн/
  Ако някой иска да продава за кеш (поне 5000 лв на сделка), да се свърже с crypto.bg
   
 19. Like
  petbita reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  това ще го оставя тука така за притеснилите се от hashrate на Bitmain
   
 20. Haha
  petbita reacted to bbb in За цената на биткойн   
  Може и така да се интерпретира ситуацията след нова година

 21. Haha
  petbita reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  @rippleche Август месец 2015 год. във гр. Варна, квартал Аспарухово, на 100 Кила баща му чичо Митко, ме води при една чародейка. Тя ми прави отвара от първия мензис на девствена циганка от рода Рудари. Влизаш в двора на текстилената фабрика (пак в кв. Аспарухово) намираш там един Чинар (огромно дърво няма как да не го разпознаеш), това е най-старото дърво в България. Има легенда, че самия Аспарух, точно там е основал нашата държава и посадил този чинар (прикачил съм ти снимка) та при Новолуние, се покатерваш на това дърво, събличаш се гол и започваш да си мажеш вълната с тази отвара и да виеш като вълк. Ако отсреща ти отговори друг вълк, значи ще прозреш истината. На мен ми отговориха два, знахарката не можа да каже какво означава това, но от тогава знам истината дали Биткойн ще стигне $1 000 000 или $0.
  като направиш този ритуал, 100% се изкъпи и търкай яко, че не се знае тези циганки колко са чистоплътни...


 22. Like
 23. Like
  petbita reacted to bbb in За цената на биткойн   
  Когато хората са обезверени и започват да продават на загуба,е мисля че е време за покупка.Нали ....
 24. Haha
  petbita reacted to Dobrin in Биткойн новини от света   
  Щом и през главата на  @vamp111  започват да се прокрадват такива черни мисли работата е сериозна.....
 25. Haha
  petbita reacted to vamp111 in За цената на биткойн   
  THE REAL FLIPPENING:


×
×
 • Създай нов...