Jump to content
hash.bg - биткойн форум

emanuil3r

Members
 • Мнения

  32
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  5

emanuil3r last won the day on Април 15 2017

emanuil3r had the most liked content!

1 Последовател

Относно emanuil3r

 • Ранг
  Advanced Member

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Това с ф2пул може да се окаже първоаприлска шега
 2. Нито един уважаващ себе си миньор няма да ти продаде биткойн на тази цена. Минималната сума, на която копаенето е доходоносно за по-голямата част от мрежата е около 400-500 долара.
 3. Има значение ако търгуваш алтове.
 4. Няма лошо.. Парите са, за да се харчат. Каква кола си взе?
 5. Според вас ще пробие ли 950 тази вечер?
 6. Фермите са си ферми. Не съм чул или видял АМД или НВИДИЯ да искат да правят пулове за копаене (докато Битмейн се опитват да се мешат във всичко). Идеята е не да няма ферми, а всеки да може да копае. И не съм заразял Биткойн. Все още....
 7. Едно е сигурно.... Независимо какво ще стане с Биткойн, под каква форма ще съществува и кой ще коли и беси в екосистемата, цената след време ще бъде много над тази в момента. Не се наемам с точни прогнози тъй като не съм технически анализатор, но доводите са ми, че не малка сума има пазара с крипто валути и не мисля, че ще някой от така наречените инвеститори в тази система, има полза от това цената да клони към 0. Друг е въпроса дали умните пари биха влезли в евентуална схема базирана на спекулации и контролирана от шепа хора. Данчо може да е манияк на тема fuck off Core и да живее BU, но за едно е много прав, Биткойн не е това, което се предполагаше че ще е, или поне за мен. Преди няколко години, когато си купих първите койни, вярвах сляпо в едно децентрализирано общество и една самоконтролираща се система. Ама както видяхме, не сме дорасли за подобна технология. Хората са алчни копеленца и това скоро няма да се промени, докато сме консуматорско общество.
 8. Навъдиха се много asic resistant coins. Но на мен ми прави впечатление, че не койните с най-добри технически показатели и фийчърси са най-вървежни, а койните с най-добри маркет мейкъри. Ако на истина се прави форк на Биткойн, то трябва да се форкне протокола ,така че да бъде асик резистант. Някой от колегите беше цитирал мнение на Сатоши, че до последно е искал да се копае с ЦПУ и да не се имплементира ГПУ копаенето. Всичко това с цел децентрализация. Но както знаем където има пари, има и интереси. Може би ако Биткойн все още се копаеше с видео карти, нямаше в момента да ставаме свидетели на тоя панаир. До сега, винаги когато мой познат, роднина или приятел ме е попитал за Биткойн, винаги съм давал съвет да закупи малко и да започне да чете материали по темата, за да се образова. С оглед на сегашното положение, на никой не бих препоръчал да влиза в тази екосистема, поне докато не се избистри водата.
 9. В тая тема вместо да има градивни спорове, се насити с това кой е по-добър...Левски или ЦСКА. Е ще ви изненадам като ви кажа, че не можеш да убедиш човек че отбора му не струва. Всеки има собствено мнение обаче тук само си мерите пишките. Визирам главно Данчо и Стамен. За мен, от тая патова ситуация няма спечелил, има само загубил....и това е Биткойн. Нито СегУит, нито БЮ са с така да се каже чисти подбуди. Всеки иска да има власт над the next big thing...Нормално е да има спорове и трябва да има, но всички ние губим от тая патаклама. Биткойн трябва да е децентрализиран преди всичко, важи както за софтуера, така и за хардуера. Покрай тези спорове за протокола, форкове, скалинг и прочие....Всички забравят, че Битмейн, реално няма конкуренция на пазара за асици....Това е изключително обезпокоително. Както има различни БИПОВЕ и различни пулове, така трябва да има и различни major производители (то има, но никой не може да се сравнява с Битмейн). Та всеки иска парче от пай, но колкото се може по-голямо. Данчо, ще те питам нещо... Ако Блокстрийм не съществуваха, а Сегрегейтед Уитнес беше предложен от Биткой Ънлимитед и обратното, щеше ли по същия начин да реагираш?
 10. Не съм задълбавал по темата за и против SegWit, както сте направили вие...визирам Стамен и Данчо, но все пак имам представа за какво иде реч. Относно цензурата на реддит, няма спор в това, дори е изключително дразнещо да четеш всяко 3-то заглавие, че SegWit кърти мивки. Казвам го защото от няколко години съм си направил така, че всички нови теми свързани с Биткойн, да ми пристигат на мейла. От няколко месеца насам умишлено избягвам да чета тези с SegWit, защото си е меко казано досадно. Все едно гледаш реклама на Кока Кола....Пий Кока Кола!... По повод едно изказване на Стамен относно плащания с биткойн в БГМеню.....с 2 думи: Биткойн в този си вид не става за тези бързи разплащания. Това е напълно вярно и не мисля, че може да бъде едновременно store of value и бърза разплащателна система от типа на Виза. Единствения вариант това да стане е с коренни промени, а до сега това което сме видели от Биткойн разработчиците и бих казал довело до успеха на койна, е изключително консервативен начин при вземането на важни решения, които реално ще предначертаят пътя напред. Има истина в думите на 'лудия китаец дето сееше заплахи преди няколко дни'....Истината е, че пазара и хората ще наложат това за какво е необходимо да се ползва, а в момента като гледам всички го мислят за начин на съхранение и дългосрочна инвестиция. Така, че за момента може би е по-добре да се увеличи просто размера на блока. Но в близките 1-2 години мисля, че е задължително да се форкне някаква функция от типа на SegWit.
 11. Интересен анализ на биткой картината през 2017 год. https://www.lombardiletter.com/bitcoin-2000-favorable-bitcoin-price-forecast-driven-solid-fundamentals/6656/ Общо взето тази година от фундаментална гледна точка изглежда перфектна за Биткойн. Като изключим спора между Core и BU. За мен най-силния фундамент е фактора Тръмп.
 12. Този процент е толкова несъществен, че въобще не трябва да му обръщате внимание. Имайте в предвид, че все пак си имате работа с хора. Това неимуверно води до грешки. Гениалността се крие в простата...така че keep it simple.
 13. На всеки 10 минути в Биткойн мрежата се копае блок. Този блок освен, че съдържа 12.5 биткойна, включва и транзакции. Потвърждението на дадена транзакция може да отнеме различно време. Има различни фактори, от които зависи това. Ако използваш стандартния портфейл на Биткойн, то потвърждението на транзакцията няма как да стане за по-малко от 10 минути, дори и да пратиш такса много над необходимата. Това е така, защото блокове се копаят на 10 мин..... Няма как по-бързо. Ако използваш Multi-sig като GreenAddress, нещата стоят по-различно....Разбира се и ответната страна трябва да използва такъв портфейл, за да можеш да изпратиш биткойните с 0 потвърждения от мрежата, т.е преди тези 10 мин. Моя съвет е да внимаваш с подобни сайтове, които те пришпорват бързо да пратиш средствата.
 14. Блокчейн оператор.....Може би ще извършва част от функциите на счетоводителя и част от тези на мрежов администратор.
×
×
 • Създай нов...