Jump to content
hash.bg - биткойн форум

deep blue

Members
 • Мнения

  11
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  1
 1. Божествено прозрение ? Кога се случи? Out-of-body experience? Или в Курило ? Не бе, това е най-хубавата новина след османското робство въобще! Палячо... (Понеже ненавиждам мекеретата, нека го кажа в прав текст: някак си не ми се нрави да кича с лаври боклуци и техните гъзоблизци.)
 2. A splendid idea? Seriously?! Ако тези, особено с безпризорния гений-отроче на М$oft, ще са преподаватели - опазил Бог (меко казано е гнусно точно тоя смешник да има претенции за техногия като Perl и сие (ако някой има нещо против мнението ми, нека ми покаже поне 5 реда код, чийто автор е тоя и чиято функция е друга, освен тебишир, черна дъска и балалайка мая)). Все пак, ако е безплатно обучение, да, може да мине като плюс за децата, стига да не се подложат на продължително облъчване на мъдростта
 3. Good point Личният ми избор се свежда до следната логика: random string (примерно) съчетан с поне 32 символа стринг, който ни е добре познат (примерно: "да, моето училище от 1ви клас през 3014 се казваше ..."), като random string се съхранява на добре пазено място с 2 way auth (като google drive), а остнаналата част от стринга-парола се помни наизуст. И понеже няма неразбиваеми пароли, смяна на паролата и / или акаунта с крипто-парите през месец. В идеалния вариант бих искал и поведенчески филтри за биометричност; скоро и те ще са налични.
 4. Има много възможности за SMTP + POP / IMAP hosting. Гугъл е една от тях, но е вече платена (google apps). Примерно. За 2 way authentication - според мен вече не е security extra feature but a must . (IMHO: не е secure enough, ако email servers са на една и съща машина / клъстер като web servers.) Ако мога да помогна със system administration, ще се радвам.
 5. В контекста на криптовалутите - намирам се в областта на програмните разработки (client-side и server-side (mostly)) както и тежката системна администрация под UNIX подобните операционни системи; икономика учих, но разбрах, че не съм научил нищо след филма "Парите като дълг". Фанатично настроен ЗА open source технологиите за програмиране & операционни системи и ПРОТИВ мишките в костюми от IT сектора (т.е.: microsoft, ibm, cisco, вече и apple, etc.). Ще се радвам, ако мога да помогна с програмиране, разбира се for free.
 6. deep blue

  DogeCoin

  Съгласен съм. Освен името, няма друго оригинално Технически плюс: лимитирани са на 420 милиона, сравнително бързи транзакции. Социален плюс: "сплотеното" микро-общество (очакванията са кафенетата за трева да приемат и BTC, и POT). Борса: https://coin-swap.net/market/POT/ (мисля, че цените са занижени поради ниската (засега) трудност).
 7. Да, TR = transaction. Не става дума за такса от 4 xrp , а баланс "на червено" -4 xrp след около 45-50 xrp изпратени от моя рипъл адрес на "мой" адрес в техния website. Да, моя грешка, не става дума за trust relation / IOU issue, но пародията е факт - аз да съм длъжник, а не те на мен. В такива ситуации не губя време да "ровя" в грешките на фирмата, не мисля, че методът на microsoft за тестване на продуктите им, е вече приложим ("ние тестваме в production mode, на гърба на потребителя, той ще се оплаче и готово" - това бе техния неписан закон, явно и други такива тикви има още на пазара).
 8. deep blue

  DogeCoin

  Просто хората харесват DOGE - сантимент, който ще донесе краткосрочен успех на валутата (както и на CatCoin); технически не е нищо особено, но и над 400 религии (все производни на древния Шумер, Вавилон, Египет и т.н. психотронни келемета с претенции за култура) не притежават оригинални характеристики, все пак са крупен бизнес и до днес (Vatican Bank, цялата паплач от близкия изток, сатанистките култове в банковия сектор (a.k.a Illuminati), и т.н.). Личнота ми препоръка за краткосрочни инвестиции: PotCoin.
 9. kraken.com (лично мнение) е чиста проба боклук като борса, по-конкретно алчни и / или некадърни хора. Пример: изпратих приблизително 50 XRP (ripples), след което видях, че им дължа 4 XRP (такса !?). Писах им с въпрос относно проблема (явно само според мен е serious issue), но отговор няма повече от 5 дена. (btw: XRP бяха изпратени чрез 3 TRs, за първите 2 нямаше проблем, на последната се оказа, че не те, а аз съм с IOU спрямо тях.)
 10. deep blue

  Ethereum

  Здравейте, Открих наскоро този уебсайт и прекрасните теми тук, за което благодаря. Няколко лични мнения, предимни негативни, на базата на техническо наблюдение относно Ethereum: Сорс кодът е безобразно написан по редица причини, предполагам става дума за следните лоши фактори в организацията им: липса на време, липса на човешки ресурс и знание. (Ако допуснем, че това https://github.com/vbuterin/pyethereum ще е част от тяхната система.) Лоша прозрачност на протокола. Да, имат документация, но тя не е нито проста, което говори зле за нея, нито е изчерпателна. От друга страна, предимно икономическа, съм съгласен, че звучи като добър претендент за валута version 2 и евентуално печалбите от ранни инвестиции могат да се върнат многократно. Все пак лично мен ме вълнува техническата страна, която е и основата. (За сравнение проекта на Сатоши http://sourceforge.net/p/bitcoin/code/HEAD/tree/tags/.)
×
×
 • Създай нов...