Jump to content
hash.bg - биткойн форум

St0ky

Members
 • Posts

  804
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  88

Posts posted by St0ky

 1. Може ли малко по обяснено за незапознатите да разясниш? 

   

  $BTCUSD contract holder - какво значи точно "contract holder"

   

  their position by 49488 contracts - един "contract" колко биткойна съдържа, ако е правилно да задам така въпроса?

   

  Ако не се лъжа един контракт е 100$, по-интересното е в каква позиция е 

 2. Няма ред от самият уолет.. те са излъчени в мрежата, но таксите са им ниски. 

   

  Виж си трансакциите в някой блокчейн експлорър - колко им е таксата в сатошита за байт и гледай тук https://jochen-hoenicke.de/queue/#24h за да се ориентираш кога е възможно да се класираш. Следващият блок ако не се забави ще поеме най-ниско част от трансакциите с 280-300 s/b такса

 3. Кракена пак е мъртав, все пак за феновете предстои ГОЛЯМ ъпгрейд, ако го доживеем... 

   

  https://www.reddit.com/r/BitcoinMarkets/comments/7eboh7/suggestion_remove_kraken_from_the_header_ticker/dq4egbk/

   

  Какви фенове ? За ония мазохисти, които не могат да си затворят позициите буквално цяла седмица ли? Ползвам ги само като изход за фиат, за нищо друго не стават.

 4. Някъде го мернах това днес, че може би тези фютчърси са резултат от нуждата на някой едри инвеститори да си хеджват дългите позициите с къса ако се наложи. И в това има логика - инвестираш солидно, държиш си койните на собствен адрес и при определени обстоятелства хеджираш на регулиран и ликвиден пазар. Дори и по-сериозен психопат от Рожката да атакува мрежата имаш спасение за ивестицията си. Фютчърсите дават повече гъвкавост и сигурност, затова може би са за добро.

 5. Когато финекса спряха фиатните депозити и тегления обещаха, че до няколко седмици ще ги възстановят. От тогава минаха доста месеци и всеки може да си го тълкува както иска. За мен има два рационални отговора, един добър за бтц и един крайно лош. Затова не ползвам вече финекс по никакъв начин. 

 6. В нета циркулира фрактал на биткойн със златото, не му обръщах внимание дълго време.

   

  https://twitter.com/cryptostardust/status/931303806704504833

   

  Важни дати са 3-5 декември и първата седмица на януари. Не ме питайте що, цикли и прочее, мои си теории.

 7. Включих се в това приключение в началото на предишния мечи пазар, точно когато гокса оцапа пейзажа. Две неща могат да зацапат и сега нещата - Битфинекс с тетърите или тежки регулации.

   

   tethers rich list - https://wallet.tether.to/richlist Странно, но факт - битрекс държи най-много тетъри.

   

   Edit: Статистиката определено не е вярна, защото не разбирам с какво оперира тогава финекса ако тетерите се държат от поло и трекс.

 8. Също така както каза някой преди.. много е трудно ще се остави ей така да се преразпредели капитал, та ще клатят много дървото още, да изпаднат презрелите круши.

   

  Да добавя. Напълни се с хора чели и недочели по материята или чули само, че цената се качвала, а "биткойнС не го разбирали много". Тия пресни парици е най-лесно да ги друснат. Ще почакаме и ще видим :).

 9. Може би трябва нова тема за тази война...

  вижте какво пишат тук за плана им

  https://np.reddit.com/r/btc/comments/7cibdx/the_flippening_explained_how_bch_will_take_over/

   

  това е след 1800 блока ~12 дни. Може би Вер за това си зареди имането в борса да е готов.

   

  то е трол този, но възможно е пак да се готвят за удар.

   

  Дано не бъркам, но продължавам да мисля, че миньорите нямат интерес от подобно безкрайно отлагане в промяната на трудността и всичките последствия от това за цялата система. Те търсят краткосрочно най-добрият профит, но предполагам ако не са тъпи ще мислят и за това, че са с двата крака вътре дългосрочно по отношение на инвестицията си в хардуер. Защитниците на големите блокове смятат, че има някаква икономическа логика, която ще изкара роджъркойн на предна линия, ако това въобще е вярно може да се случи бавно и постепенно с утвържаването на някакъв фундамент а не с P&D. 

 10. BBL.jpg

    Откакто попаднах в мечия капан на корекцията на 1200 долара не правя прогнози. Все пак  пускам това за да гледат  новодошлите (изключвам ходлерите :)) къде сме на нелогаритмична графика (да тук пропорциите са реални и линиите вертикални). Параболата може да приключи и тук и на 10к, и на 20к...никой не знае. 

    Интереса към криптото е сериозен, но големите пари - не мислите ли, че искат по-добър вход и ще си го изработят? Другият вариант е да направят всички ентусиасти малко по-богати на техен гръб.

 11. в момена 20К дълги с/у 10К къси във финекс

   

  https://www.bfxdata.com/positions/btcusd

   

  ако от борсата не решат да ги оберат ще е добре за катеренето в момента

   

   

  това циркулира из нет-а в момента, изглежда логично

   

  DObY8shUMAAX9jX.jpg

   

   

  Изглежда прекалено лесно.  :)

 12. Dash също се включи. Вер?

  Явно е седмицата на централизираните койни - даш кашакойн и класиката, зад всяка има по една емблематична личност, чиято случайна смърт (например от препиване) ще доведе до колапс в цената.  :D  :lol:

 13. Какво общо има харрейта с това дали ги е дъмпил?

   

  Няма общо, дори се чудя защо питаш...вървим уверено и смело към +1000 sat/b зада си гарантираме включване в следващия блок от мрежата.

   

  Като резултат от цялата свинщина си мисля, че много свежа пара през бъдещите регулирани точки за вход просто ще ни подминат. 

 14. не стоя във фиат, имам бтк, лтц, етх и доста бцх, който се опитвам да продам от сутринта но кракен-а не ми изпълнява поръчките...

   

  Пробвай през appa и бъди адски настоятелен  :D  :D  :D  Аз за 30 мин настойчивост успях да прекарам две поръчки. 

 15. Разпределение на трансакциите в мемпула според таксите.

   

  https://pasteboard.co/GThlyXn.jpg

   

  27 Май беше нещо като ATH на таксите , но ясно е че сега сме принудени да плащаме дори в пъти повече.

   

  BCH е нещо като инструмент за манипулация на хешрейта, от там на мемпула, а от там на цената.

 16. Нямам идея, по принцип това е слаба точка. Знаеш много добре, една крепост се превзема отвън и отвътре  едновременно . Тоя китаец ако е решил би-кеша да е новия биткойн , който сега копаят повечето миньори, прави и тези прословути 51 процента атака  в мрежата, доста миньори ще си останат в кеша. Разбира се, това е ход на отчаян човек, не знам дали достатъчно е напушен от провала на сегуита....Просто териоретично има и 51 процента-заложени са от Сатоши.

   

  Това значи да рискуваш хардуер за милиони в авантюра. 51% атака не носи печалба, тя може само да вкара целия крипто ентусиазъм в ледников период. Миньорите търсят само профита, другото са болни амбиции на милионери останали зад борда.

×
×
 • Create New...