Jump to content
hash.bg - биткойн форум
 • 0

OmiseGO (Омисе Го) - $OMG


metaflute1
 Share

Question

https://omisego.network/

Споделих тази платформа в темата за ICO-тата. Те го наричат Initial Contribution Offering. ICO-то мина и тук може да видите кой и как го е провел: https://www.bitcoinsuisse.ch/omise-go/ 

 

Накратко: OmiseGO е финансова технология със собствен блокчейн (PoS). Това са парите върху Етериум. Функцията на OMG токена е да осигурява мрежата чрез PoS. Това, което мрежата има допълнително като възможности е, че ще може да позволи електронни разплащания с фиат валути без посредничеството на банкови институции. Лично за мен това е най-впечатляващото. Сега хора, които нямат достъп до банкиране ще могат да се разплащат с телефона си. Според мен това ще бъде голям бум в Азия.

 

Първият ден на токена според coinmarketcap.com e 14 юли (преди 10 дни). Точно когато преди 1 - 2 дни се питаха в Туитър дали не е стигнал дъното, всъщност цената се оттласна и в момента е х2, a търгуваните количества в bittrex се увеличиха 5-6 пъти.

 

Със сигурност ще тръгне първо в Тайланд и Япония. Има слух, че МакДоналдс в Тайланд са уговорени (да се отчете, че е само слух).  

 

Не на последно място - Josef Poon (Lightning Network) в ролята на OmiseGO Principal Author

 

(Единствено Етериум ме притеснява с издънките си напоследък :( )

Link to comment
Share on other sites

Recommended Posts

 • 0

И аз не си го представям, но във всеки случай поставят фиат и крипто валутите в пряка конкуренция:

 

Further, millions of mainstream users in the largest growing economies in the world will be enabled to make the transition from using fiat money to using decentralized currencies such as ETH, BTC, and others. The OmiseGO network is intrinsically agnostic between fiat and decentralized money: as far as adoption and usage go, the system is constructed so that the best currencies will win.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

те могат да си пишат каквото искат - коя е точно иновацията технически?

или като тетер - слагат в банкова сметка 1 млн долара и издават токени срещу тях...

Link to comment
Share on other sites

 • 0

OmiseGo наистина може да е много голям бум и да промени за първи път правилата на играта в посока изяжданe на традиционната банкова система от крипто валутите, поставяйки FIAT и крипто в положение човек да може да избира свободно какво да ползва независимо какво желае дадената банка:

 

Бъдещето на децентрализираните борси с OmiseGo

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Нещо има бъгаво в medium.com ... И преди ми се е случвало да кликна върху линк и да се вижда като празен, а след това като достъпя материала по друг начин, да се зарежда успешно, а адресът да е същия без разлика.

 

Ето профила на автора. Последното написано от днес: https://medium.com/@giotto_3438

 

Оригиналното заглавие евентуално да се търси в търсачката им: 

The future of decentralized exchanges with OmiseGO

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Някои слухове се потвърждават все пак ... от самите Omise в Slack. Мак Доналдс (на японски Макодонародо) Тайланд превключват на Omise (OmiseGo):

 

https://twitter.com/SportsbookBTC/status/892667327702900736

 

Реално мисля, че или последното тримесечие или в началото на 2018 г.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Само да припомня нещо важно за платформата: Ако отидете другата година в Тайланд, ще можете да си купите хамбургер от МакДоналдс с биткойни, етер, ОмисеГо и други вероятно. Това е целта на занятието - отваряне широко на вратите за гражданите.

 

Все пак да се има предвид: Новината не е официална. В Slack канала им има много съобщения по темата. Има и тук: https://www.reddit.com/r/CryptoCurrency/comments/6r2v8q/mcdonalds_thailand_switching_to_omise_confirmed/

Edited by metaflute1
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Bangkok Post

OmiseGo opens up e-wallet payments

 

До края на 2017 стартират. 

 

OmiseGo Pte, a blockchain-based subsidiary of Omise Pte Ltd, will decentralise its exchange and payment infrastructure to enable cross-platform payments with a new e-wallet software development kit. 

Please credit and share this article with others using this link:http://www.bangkokpost.com/business/news/1297839/omisego-opens-up-e-wallet-payments. View our policies at http://goo.gl/9HgTd and http://goo.gl/ou6Ip. © Post Publishing PCL. All rights reserved.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Един въпрос? След като ги имам на борсата , обаче не искам да ги държа там .... разбрах , че може да ги пратя токените  на Myetherwallet! Как да ги изпратя към уолета си , че не съм го правил до сега ? Мерси

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Ако си правил Withdraw на борсата, би трябвало да нямаш проблем да разбереш как. Ако не? Кажи на коя борса си. Аз не познавам всички, но ако зная, ще се опитам да обясня. (Много добре е, че ги заделяш. Цената изглежда ще расте доста от тук нататък)

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Ако имаш трудности със създаването на адрес в myetherwallet, следвай стъпките.

 

Видях сега, че създаването тръгва с парола (запазвай всичко на всяка стъпка), после файл за портфейла вероятно. Това, което най-много те интересува е Private Key. Запазваш го и след това като си влизаш в портфейла се оторизирай с него. Когато го направиш, ще си видиш адреса.

 

Едит: И да знаеш, че за да задвижиш после токените от адреса към друг адрес, ще ти трябва малко етер за да платиш самата транзакция.

Edited by metaflute1
Link to comment
Share on other sites

 • 0

От Битрекс ! Уелета го имам и съм купувал с ЕТХ от него др. токени прикачени към него , но не съм правил обраното .. токен към уолета! От борсата ... доколко знам теглене на ОМГ и само задавам адреса на Myetherwallet , демек ЕТХ адреса си там ?

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Warning: 

 

$omg scam pump group is about to dump everything get out. Inside info . Get out or kiss your money goodbye . You've been warned

 

Едит: Това съобщение е от акаунт, който има само един туит и 11 отговора, т.е. създаден преди няколко дни. 

 

На човешки език: Внимавайте като търгувате, а най-добре не го правете. За токена не е опасно, но за хората - много.

 

Edit: От няколко дни насам качването е с много малки и бързи корекции. Цяло самоубийство си е да рискува човек ... поне за мен ще е 100%-ов провал.

Edited by metaflute1
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Air drop!!! 5% от токените, които са били заделени при предварителната продажба, ще бъдат разпределени измежду всички ETH адреси с над 0.1 ETH баланс. Ako сте мислили да продавате, задръжте малко. Ще има по-конкретни подробности скоро: https://www.omise.co/omisego-airdrop-update

 

Едит: Някои направиха сметките и са изчислили, че долната граница от 0.1 ETH ще се равнява на около 1 OMG. Хората с повече етери - това не е за подценяване, защото е независимо от конкретната цена, а тя се вдига доста стремително и изглежда няма да умира. 

Edited by metaflute1
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Бъдещето на OMG не е свързано с Китай. Има инвестиции от китайци, но или са ходл или са им върнали парите в Ynbi. Оснавната маса, според мен е извън Китай + много умни пари, които контролират цената.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Кой е най-добрият вариант за покупка на ОMG? В кракена да купя етериум или биткойн и писле в битрекса да ги обърна и след това да ги сложа в някой wallet като например. Myetherwallet? Или има и някакъв по-лесен вариант?

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Най-добрия вариант е най-изгодния. Не зная как влизаш от фиат в крипто, но като гледам, май от Кракен. Щом е така, направи го по този начин. 

 

Цената подскочи, но това е само подскок и вече се връща. Очакват се големи новини от ОмисеГо, но и големи спекулации заедно с това. В момента, например тече спекулация с Епъл. След 4-5 часа започва събитие в Стив Джобс Театър и коспиративните слухове се усилиха. Не вярвайте, докато не се каже нещо официално. 

 

Едит: MEW е най-добрия начин за съхранение на токени върху Етериум. 

Edited by metaflute1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
 • Create New...