Jump to content
hash.bg - биткойн форум
  • 0

OmiseGO (Омисе Го) - $OMG

metaflute1
 Share

Question

https://omisego.network/

Споделих тази платформа в темата за ICO-тата. Те го наричат Initial Contribution Offering. ICO-то мина и тук може да видите кой и как го е провел: https://www.bitcoinsuisse.ch/omise-go/ 

Накратко: OmiseGO е финансова технология със собствен блокчейн (PoS). Това са парите върху Етериум. Функцията на OMG токена е да осигурява мрежата чрез PoS. Това, което мрежата има допълнително като възможности е, че ще може да позволи електронни разплащания с фиат валути без посредничеството на банкови институции. Лично за мен това е най-впечатляващото. Сега хора, които нямат достъп до банкиране ще могат да се разплащат с телефона си. Според мен това ще бъде голям бум в Азия.

Първият ден на токена според coinmarketcap.com e 14 юли (преди 10 дни). Точно когато преди 1 - 2 дни се питаха в Туитър дали не е стигнал дъното, всъщност цената се оттласна и в момента е х2, a търгуваните количества в bittrex се увеличиха 5-6 пъти.

Със сигурност ще тръгне първо в Тайланд и Япония. Има слух, че МакДоналдс в Тайланд са уговорени (да се отчете, че е само слух).  

Не на последно място - Josef Poon (Lightning Network) в ролята на OmiseGO Principal Author

(Единствено Етериум ме притеснява с издънките си напоследък :( )

Recommended Posts

• 0

Ами в редит се тиражират цифри от порядъка на 600-700$ до края на 2018. Цената все още е невероятна за покупка, аз след всеки изпълнен ордер си заделям малко и в OMG. Според моето 17то чувство го виждам поне 300$ до края на годината :D

• 0
1 hour ago, rippleche said:

@Sundy от къде следиш в редит за ОмисеГо ?

https://www.reddit.com/r/omise_go/

Нормално е в на OmiseGO reddit board-a да се shill-ва толкова много за него (та дори и в /r/CryptoCurrency/). 
Не е много хитро да решаваш да купиш нещо само защото четеш разни неща от  хората, които са вложили $$$$. Трябва доста добре да си направите проучването, дали реално проекта разрешава съществуващ наличен проблем, кой седи зад проекта като отбор какъв опит имат и пр. След като решите да вложите някой друг лев, следете ги в twitter, reddit, telegram, facebook и къде ли още не. Колко често дават ъпдейте, как върви roadmap-а, отговарят ли на въпроси от community-то и др.
Не го казвам за OMG това (аз харесвам проекта и мисля че има бъдеще), а просто по принцип.  

• 0

@hjzagf4sb е аз искам да видя кой какво пише ... мислиш ли че обръщам внимание на пост от сорта на ... купи ОмисеГо ще стане 1000$ до края на годината. Не просто искам да видя дали някой е написал нормален пост... еди си кой е сключил договор ... еди си какво е станало и са приемили омисе го ... за това има вероятност да стане еди си колко долара. Приложението ще излезе еди си кога и ще стане еди си какво. Напълно ясно ми е :)

• 0

Редит групата но ОмисеГО е много добра. Правят се много добри анализи, в които са се включвали и от компанията. Пин-дискусиите са важни. А за търговия има отделно r/OMGTraders

• 0

В случая с ОМГ за сега нещата не са толкова лоши, защото имат добра общност, която поддържа фундамента и е HODL + много хора регулярно купуват. Няма излишни помпи, а и хората станаха по-търпеливи. 

• 0
Преди 6 часа, vamp111 написа:

твърде жалко, че 99% от хората ги интересува не технологията ами следващия x2, x5, x10, x1000 coin

Неизбежно е. Винаги е било така. По-малката част от хората ги интересува замисъла и технологията....но по-голямата част на айсберга винаги е под водата. В крайна сметка човек винаги ще се ръководи от личните си интереси и жаждата за бърза и лесна печалба, а точно това движи пазара нагоре-надолу. Недей да съжаляваш, защото ако ги няма тея дето гледат само парата и спекулата, няма да има технология на която да се радваш и следиш :)

Според мен, самият ти си в "играта" за да спечелиш нещо, нали?

• 0

аз съм в "играта"  с писането по форуми, @stamen ми плаща, за да спамя форума му със съдържание, 

не притежавам криптовалути и не вярвам в тези неща, не е ли листче хартия с лика на Алеко Константинов не ми го хвали.... можеш ли да завиеш 1 биткойн на фуния и да си го пъхнеш в носа? 

не ме интересува технологията, даже нямам смартфон, предпочитам да си запаля огън в гората...

:D:D:D

• 0

нали знаеш, като четеш нещо, го четеш със собствен глас, собствена интонация и сам му придаваш значене, пак ти казвам, ти си от малкото актвини адм. да не кажа единствения, не съм искал да нараня чуствата ти, та чак си изтри шегичката

• 0

Една от най-големите банки в Япония MUFG (свързана с OmiseGO) ще прави борса за криптовалути. Твърде вероятно е това да е старта на мрежата (неофициален източник - финансов експерт и журналист, специализиран в японските и южнокорейските пазари, анализатор и т.н.):

• 0

Извинявам се за лаишкия въпрос, но от всичко което сте изписали тук и от white paper-a на OmiseGo не ми стана ясно едно - как притежателите на токени ще спечелят от реализирането на проекта? Този въпрос всъщност се отнася и за всички останали токени.  Купуваш ги, с това на практика финансираш проекта и после какво? Би трябвало да получаваш нещо в замяна. Вероятно нещо фундаментално ми убягва и моля някой да ми обясни. 

• 0

Задаваш въпроса си точно навреме. Преди часове излезе поредния материал от ОмисеГО, който хвърля повече светлина върху това, което се опитваш да разбереш. Това е официалния блог на компанията и там има и други материали, които засягат въпроса:

https://blog.omisego.network/omg-network-validation-f935523086db

• 0

Накратко: транзакциите в мрежата на ОмисеГО се валидират от PoS (Proоf-of-Stake) алгоритъм, където участниците, които ще валидират транзакциите участват със стойност като залог - определен брой OMG токени. В замяна на това си участие, те получават таксите от транзакциите като награда. 

Добавка:

Тук става дискусията върху изнесената информация: 

• 0
19 minutes ago, metaflute1 said:

Накратко: транзакциите в мрежата на ОмисеГО се валидират от PoS (Proоf-of-Stake) алгоритъм, където участниците, които ще валидират транзакциите участват със стойност като залог - определен брой OMG токени. В замяна на това си участие, те получават таксите от транзакциите като награда. 

Добавка:

Тук става дискусията върху изнесената информация: 

Интересно. Значи, ако нямаш достатъчно token-и за node, можеш да участваш в public pool. Но пък колко ще са сигурни те, а и се чудя как всичко това ще повлияе на цената на 1 token.

• 0

Според мен няма как да не изнесат списък със сигурните басейни. Още на Етериум air drop събитието се появиха зверски скам кампании ... ще има масивен скам със сигурност и за превенция ще изнесат кои са истинските басейни. 

Ако проектът е успешен и нещата с адопшъна тръгнат по план, цената на токен ще стане несъразмерно голяма спрямо възвращаемостта на 1 токен.

• 0

Ето един пример за психологията, която ще движи решенията на стейкващите: Засега се очертава минималната граница поне в пусковата фаза (Honte) да е 1000 - 1200 токена (тази граница може да се промени след анализ в следващите етапи*). Тези хора като бройка са най-много от избраните и заедно ще представляват значителна част от общото количество заделени токени за стейк. Точно тези хора ще се опитат в най-силна степен да увеличат броя на токените си за да отидат по-нагоре от границата (страхувайки се да не изпаднат) като обръщат наградите си в OMG токени, които да добавят към контракта си. Това означава, че още в този пусков период ще има огромен отлив на токени от пазара. Сещайте се какво ще последва. 

И с Етера ще стане така след като пуснат PoS. 

* Анализа ще се движи между усилията мрежата да е максимално децентрализирана и в същото време максимално бърза при валидиране на транзакцията. Ако броя на валидаторите е прекалено голям, мрежата ще валидира транзакциите по-бавно (все пак заедно с Плазма се очаква транзакциите да са милиони в секунда, а това е целта на начинанието освен всичко друго), но ако валидаторите са прекалено малко степента на децентрализация ще намалее. Търси се идеалния баланс, което в прав текст означава - На този свят няма идеални неща.