Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Hardfork-a - BitcoinXT, BitcoinCash


Recommended Posts

Здравейте, имате ли представа какво точно ще стане с локалните ни портфейли(моите са на Jaxx и Electrum), ако на 1-ви август hardfork-a стане действителност? Ще получим ли и от двата вида криптовалути, ще останем със старите или ще има възможност да ги прехвърлим към новите? Не ми е много ясно това, начинаещ съм и затова питам. Благодаря.

Link to comment
Share on other sites

https://electrum.org/bcc.txt

http://decentral.ca/jaxx-statement-bitcoin-cash-bch/

 

С едно изречение - работи се, но кога ще стане не се знае. Сигурно е, че на 1 август няма да се появят BCC в Еlectrum или BCH в Jaxx. И ще ти останат блокирани за неопределено време. С други думи - който държи да ги има веднага, трябва да ги изпрати към някоя от борсите, които вече обявиха, че ще ги добавят автоматично към акаунтите на клиентите си с BTC. Тоест, както подозирах, съветите да се извадят койните от борсите в собствени портфейли, за които държиш ключовете, се оказаха пълен шит. Jaxx дори препоръчват да се изпратят към Bittrex. Доколкото разбирам, на този етап няма никакъв работещ BCC wallet, в който да си вкараш ключовете и да се разпореждаш с Bitcoin Cash. Всички ще имплиментират новия койн след 1 август.

 

Така разбирам аз нещата, но нека Стамен или някой по-знаещ от мен да каже.

Link to comment
Share on other sites

Моите очаквания са за драстичен спад в цената на ВСС след форка. Доста хора продадоха алткойните си и купиха ВТС в последните дни, за да получат едни 10-15% отгоре на 1 август. Отделно дългите позиции в ВТС се увеличиха, лихвите скочиха в пъти. Сега ще трябва да се затварят. Трейдърите ще бързат да продадат колкото имат ВСС веднага след като ги получат. А тези, които очакват Bitcoin Cash в сигурните си портфейли, ще ги получат след седмици, когато цената може би ще е 3-4 пъти по-ниска. 

Link to comment
Share on other sites

Ами не знам, дали сегашната е доста над бъдещата цена...

 

ВСС получават наготово мрежовия ефект на биткойна, стабилна ликвидност покрай Битфинекс, Кракен и дурги, предполагам се подкрепя от повечето китайски миньори (най-вече защото се правят на хахо).

 

Ясно е, че в началото 90% от хората в този форум ще си продадат ВСС за БТС и ще си потрият ръчичките с кеф за падналите им $200 на койн от небето, но ако китайците имат сериозни планове зад този койн, ще ги ухапе муха да изкупят ВСС-тата на слабите ръчички...

 

Предполагам ще има рязък спад в цената, но ако успее да се задържи, после може и да скочи.. Аз лично не мисля да дъмпвам веднага...

Link to comment
Share on other sites

Искам да попитам Стамен как гледа на дългосрочните перспективи пред двата биткойна. Това е важният въпрос, а за отговора са важни техническите детайли, с които аз не съм толкова в час. Доколкото схващам, Bitcoin Cash ще е сегашният биткойн, но с увеличен размер на блока до 8 МБ и без SegWit. Поддръжниците му говорят за по-евтини и бързи транзакции и ако размерът на блока се умножи по 8 наистина ще е така, но за колко време? И по-големият размер всъщност не ни доближава до целта за мигновени плащания, просто вместо 3 транзакции в секунда, ще са 24. Bitcoin Cash ще бъде пак средство за store of value, но не и разплащателно средство. Докато новият Биткойн със SegWit ще позволи имплементирането и на Lighting Network и на смарт контракти, така че вероятно в бъдеще ще бъде много по-използваем за повече цели. И SegWit умножава горе долу по 3 скоростта. А когато стане 2 МБ ноември - по още 2.

Link to comment
Share on other sites

защо гледам че разни хора цитират цени от 0.12 или 200 долара за БЦЦ, като в coinexchange и още една борса bcc се търгува за 0.025 биткойна?

 

едит: о, по дяволите bcc било bitconnect

защо тикърът е същият?

Link to comment
Share on other sites

Аз съм се научил, че в света на криптото трябва да се прави обратното на това, което всички правят (или поне казват, че правят). В случая като общото мнение е да се дъмпне бързо, то според мен доста хора искат да накарат масата точно това да направи и да купят на ниски цени.

 

До колкото съм разбрал има хляб в новия токен и този форк не го правят на празно.

Link to comment
Share on other sites

Смятам да чакаля срамно ниско за евтин китайски шит... това ми е стратегията :) и също е ясно, че BCC ако не за друго може да се пробват да го движат за да манипулират краткосрочно и BTC цената (по подобие на ранното ETC). Сега освен, че имат собствен койн, миньорите имат възможност ясно да показват къде преливат мощности зада изпълнят горното упражнение. Просто не може без драма, трябва едни пари да сменят собствениците си. 

 

Edit: http://imgur.com/a/FcZIp

Link to comment
Share on other sites

Ден и половина преди старта не съм видял някъде друг освен ViaBTC да прави пул за BCC/BCH. Тоя пул сега има само 16 P hashrate или 0,25% от мрежата.При моментна цена от 12,5% от BTC копането там ще е супер рентабилно в сравнение с ВТС и цената може да върви само надолу. Даже целият хашрейт на ViaBTC да почне да копа ВСС, пак ще са 7,2% от мрежата, тоест цената трябва да е към 7,2/(100-7,2)*BTC или 0.07758 ВТС. Това е при положение, че всички приемат двете монети равностойно и копането им е еднакво рентабилно. Сметки без кръчмар, разбира се. 

Link to comment
Share on other sites

https://pastebin.com/n0aGBMQr

 

Дали е истина или не, не мога да ви кажа. На мен ми звучи що-годе логично.

 

Това се опитвам да разбера и аз тези дни - Каква е логита да има подобен шиткойн? Големите блокове е ясно, че дават добра печалба на миньорите, но кой ще ги напълни ако масата не припознае новата верига? Или ще е епичен провал или има нещо друго и да ви кажа честно тези къси във финекса ме притесняват все повече. 

Link to comment
Share on other sites

Именно. На масите се нагажда мнението, че ще се дъмпва новия бткеш за да се прехвърлят пари към биткойн главно и алтове.

 

Ами ако всъшност стане точно обратното? Ако наистина главните играчи са решили да се прехвърлят към новия?

Link to comment
Share on other sites

Па може и да се окаже прав този от pastebin, но според мен си е конспирация на някой луд...

Ако китайците изиграят този номер, с тяхната репутация е свършено.

А със segwit цената на биткойн ще расте със сигурност..

Никой не оставя едни сигурни пари, с идеята да завърти най-големия скандал в историята на човечеството :-)

Link to comment
Share on other sites

Помислете ако всички си продадат биткойн кеш... Ще го изкупят 1000 миньора в Китай..

Много хора няма да си вземат кеш койните..

Каква е стойността на този койн, те и сега могат да си направят такъв койн по между си.

 

Аз ще дъмпна всички КЕШ койни които имам на борсата.. С маркет ордер :-)

Link to comment
Share on other sites

Логично е да има много къси срещу биткойн, сега в цената му са калкулирани безплатните ВСС. Утре правата за тях отпадат и цената би трябвало да падне. От друга страна, ако всички тръгват да обръщат новите койни в ВТС, цената може и да не падне. А тази конспирация на миньорите ми се струва невероятна.

Link to comment
Share on other sites

нормално е цената да падне и да има байбек, и за Биткойн и за алткойна важи това

 

биткойн ще изгуби 20% от мощността си, а алткойна ще бъде продаден на маркет цена от вероятно 90% от хората които ще го получат от въздуха...

 

после всеки търговец ще започне да купува по-евтин биткойн и разбира се по-евтин алткойн, и цената пак ще тръгне нагоре

 

на биткойн му трябва сегуит за да се отключат по-нататък други ъпгрейди, което винаги ще води до растеж в цената..

 

колкото до алткойна bch китайците със сигурност също имат планове за него...

 

само едно е сигурно, всичките тези bch които ще полетят към борсите и всичките тези ордери които ще бъдат наредени, ще бъдат екзекутирани с може би най-големия лаг, който някога сме виждали  :D

 

аз различен от този сценарий не виждам, все пак някой друг да си каже мнението

Link to comment
Share on other sites

Дори да има очаквания да падне цената това не е резултат от обща нагласа, а от целенасочено изграждане на много дебела къса  - http://prntscr.com/g2f3g0

 

Началото на натрупване на късите е късните часове на 27 Юли и до днес от 8 000 BTC общите къси са вече 41 500 BTC. Последните дни пък забелязвам чувствителна разлика в price action-а в различните борси - дъмп във финекс, слаба реакция в стамп и нищо в кракен.

Link to comment
Share on other sites

Според мен всичко ще излезе голяма манипулация.

 

Първо новини няма да има форк всички почваме да сигнализираме bip91 после bip 141, а те в този момент отцепват мрежата на 22-ри. След това ще има форк уж на 1 ви, ама май само ще се отвори мрежата на 1ви а новите адреси след 22 ри няма да ги има в BCC съответно няма да имат койни. Всичко с цел срива да не е голям.

 

Има някакъв сериозен замисъл в цялата работа от китайците само дано не объркат сметките :)

 

Също така както писах по-горе, индустрията която притежава Джихан за производство на техника ще я загуби ако мрежата BCC умре, AMD пускат скоро 7нм процесори за видео картите, тоест въпрос на време е NVIDIA и AMD да погледнат сериозно на този сегмент.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...