Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Биткойн Кеш в Джакс

Recommended Posts

Здравейте,имах един биткоин в джакс,след първи не получих биткоин кеш,но разбрах,че има възможнст за експортиране на ключовете за да се получи.Някой може ли да хелпне по този въпрос,или препоръките са да изчакам просто.Така или иначе в момента е касапница в Битрекс:)

здрасти, ето тук: http://decentral.ca/jaxx-statement-bitcoin-cash-bch/ пише, че в рамките на 2 седмици, jaxx ще кредитират bcc в портфейла ти. В момента даже и да си експортнеш ключовете, да ги вкараш в биткоинАБС потфейл да си получиш бcc, няма да може да ги депозираш в bittrex (както и основните борси) тъйкато от съображения за сигурност, все още депозит/уитдроу функциите са заключени!

Ми аз предварително си махнах биткойните от Jaxx и веднага изпратих кеш-а на борсата, така че не виждам проблем дори да е вярно. 

Replying to @weepingguitars

You can use their wallet if you run it from python sources. I would not trust their binaries because author is anonymous.

I published a recommendation to move your bitcoins first: https://electrum.org/bcc.txt  Your commit defeats the purpose of my recommendation.

Така като гледам дори автора на електрум го е дал като препоръка това деиствие. А и всеки си преценява в крайна сметка. Аз смея да твърдя че знам какво правя.

А и всеки си преценява в крайна сметка. Аз смея да твърдя че знам какво правя.

А човека, на когото така любезно даваш съвета, дали ще знае ...

И това не го казвам, за да се заяждам (да не вземеш да ме пратиш да си пуша тревата), просто съм сигурен, че можем да подаваме доста по-адекватни съвети на новите колеги.

Това ще вдигне нивото на форума, при всички случаи.  ;-)

Не е проблем, че пиле в същата папка: copy paste на биткойн портфейла и слагаш електрумкеш

Казаха ми, че ledger wallet много лесно са го направили,, за който има такъв

Написах го понеже аз не съм имал проблем, папката в която пише не е същата проверих го още като го инсталирах. И аз нямам намерение да се заяждам, момчето искаше да си извади бързо монетите и му предложих вариант. Ако съм имал съмнения нямаше да го предлагам.

Ми аз предварително си махнах биткойните от Jaxx и веднага изпратих кеш-а на борсата, така че не виждам проблем дори да е вярно. 

alex към коя борса ги изпрати ?

Първоначално към ViaBTC, където след 1-вия confirmation ми се появиха в баланса, снощи ги препратих обаче към bittrex, което бих казал, че беше тъп ход от моя страна понеже там трябва да изчакаш 20 confirmation-а преди да се появят в баланса, а транзакциите са като охлюв. Между другото ще има BCC и в моята "любима" борса полониекс. До няколко дена ще ги дадат на юзърите.

Казаха ми, че ledger wallet много лесно са го направили,, за който има такъв

В Ledger или в самото начало или от Tools се прави избор на блокчейн. Като цяло са 4 различни, но само два са реални. Избира се Bitcoin Cash - дава пак избор - Main Chain или Split. По-добре е Main Chain, защото няма опасност от дублиране на трансферите. При изборът Main Chain те праща в портфейла на BCC и си правиш превод по обичайния начин. 

• 3 months later...

Колеги имаме  ли яснота за получаване на BCH /биткоинкеш/ от биткоин портфеил - този оригиналния  версия 0.14.2 повечето ми бтц стотинки са в борсата и от там си получих bch  но остана някаква сума в бтц портфеил . Наясно съм че трябва да направя прехвърляне на бтц към друг адрес и да зануля портфеила , но после как се процедира , има ли отделен портфеил  за bch  и тн

Ами днес май го отвориха за десктоп потребители от Джакса ! Сваляш си последнта версия 1.3.6 на Джакс и като се логнеш , от менюто избираш уолет и си добавяш БТХ (биткойн кеш) и имаш бутон 'Клайм" и ти изписва , ако си имал по адреса БТЦ на Август 1ви и ти ги пуска след няколко мин.! Аз го махнах БТЦ-то преди това на др. адрес , но не би трябвало да имаш и проблем , ако не го махнеш!