Sundy Posted August 11, 2017 Report Share Posted August 11, 2017 Започнах да използвам jaxx wallet, но забелязах доста странни неща.... Инсталирам портфеила на PC с нов windows. Записвам си 12те думи, добавям пин код, извършвам няколко транзакции за проверка - получаване и изпращане и всичко е добре, НО ДО ТУК!!! 1. Опитвам се да ресетна "cache", нали давам ресет, започва да мисли и след няколко секунди рефрешва и отново ме вкарва в същия портфеил. Не трябва ли да ми даде да създам нов или да възстановя стария с 12те думи след като дам тази опция?? 2. НЕ МИ ИСКА ПИН КОД ПРИ ИЗПРАЩАНЕ!!! За какъв чеп е изобщо този пин код като изобщо не ми го иска??? 3. Забелязах, че няма инсталирано нищо в контролния панел на инсталираните програми. Изтривам папката с цялото съдържание от архива, който свалих от сайта на jaxx. Проверявам в папките на windowsa и няма нищо свързано с портфеила, рестартирам PC, отварям сайта на jaxx и отново свалям архива и отварям папката и пускам jaxxa, но ми отваря предишния/единствения инсталиран портфейл??? 4. Мобилната апликация за Андроид когато я деинсталирам няма проблем при нея. Свалям я наново и ме пита дали да възстанови или да създаде нов портфеил. Искам от въпросния компютър (и само от него) да създам няколко различни портфеила, които да ги заредя с койни, да ги изтрия и 12те думи към тях да си ги скрия и да не се пипат... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petget Posted August 11, 2017 Report Share Posted August 11, 2017 Като дадеш ресет си изтриваш пин кода и други настройки, които си променял, нищо повече не правиш. С jaxx това, което искаш, не мисля че ще стане - да имаш няколко портфейла на един комп. Става с Electrum, но той е само за биткойни, други валути няма. За много алтове - не знам, има много портфейли, пробвай ги. https://bitcoin.org/en/choose-your-wallet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ludman Posted August 11, 2017 Report Share Posted August 11, 2017 Напълно да го изтриеш ... трябва да го изтриеш и от папката %appdata% , като напишеш това в сърч менюто! Аз също имах този казус като при теб в началото! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sundy Posted August 19, 2017 Author Report Share Posted August 19, 2017 Страхотни статии отностно портфейла на Jaxx. Лесна и приятна работа. Благодаря на Ludman - стана и се оправиха нещата. Имам въпрос и той е за какво служат "private keys" и трябва ли да ги записваме и тях? Имаме ли същите възможности по портфейла само с 12те думи? Също така си добавих и още 2 валути към портфейла в Jaxx. Това са Golem и Civic, но ми направи впечатление че адресите им за получаване са еднакви??? Благодаря!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex_r Posted August 31, 2017 Report Share Posted August 31, 2017 Аз имам проблем с Jaxx. За LTC ми показва стойността на койните в евро/долар, но не и баланса ( имам баланс 0.0000000 LTC със стойност $100 примерно). Като ми показва частните ключове стойността в баланс е странна, експоненциален запис на числа май се казва, който не съм сигурен че разбирам вярно - например 1.1212121е-11 LTC. До преди ден всичко изглеждаше нормално alex_r 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex_r Posted August 31, 2017 Report Share Posted August 31, 2017 В допълнение, не ми дава да изпратя койните, показва че имам към 1/10 от това дето беше там. В транзакциите има коректно показани входящи трансфери и никакви изходящи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex_r Posted August 31, 2017 Report Share Posted August 31, 2017 Хах, правя хотлайн - ако имате проблеми, направете ъпдейт до 1.2.28 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StanchoBS Posted September 18, 2017 Report Share Posted September 18, 2017 Да попитам в тази тема за JAXX как така 12-те думи не ми пазят само биткойн портфеила, ами и лайткойни и етер адресите, а предполагам и други адреси след като те не пазят никаква информация на сървърите си. Мисля че тези 12 думи минават през някакъв сървър преди да стигнат мрежата на биткойна. Нещо не мога да си го обясня Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted September 18, 2017 Report Share Posted September 18, 2017 Представляват нещо, като производните в математиката, учат се в училище. 1 ва 2ра 3те 1003 та призводна ..... като имаш 1ва за биткойн адрес, друга 1ва за лайткойн и тн. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted September 19, 2017 Report Share Posted September 19, 2017 Не точно. Частния ключ за всяка валута е просто хеш на тези 12 думи. Хеш за всяка валута е различна криптографска функция. 12 произволни думи са доста случайно число, което не може да се брутално форсне Има 2 3 статии на сайта (много хора не знаят че форума има сайт със статии) които обясняват много подробно какво е хеш, частен ключ и прочие Ако не са ясни, защо някой не разбере и не опише? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StanchoBS Posted September 19, 2017 Report Share Posted September 19, 2017 Представляват нещо, като производните в математиката, учат се в училище. 1 ва 2ра 3те 1003 та призводна ..... като имаш 1ва за биткойн адрес, друга 1ва за лайткойн и тн. Мисля че нещо не ме разбираш , а и мисля също че нищо не разбираш. Няма как с 12 думи да си запазя 27 портфейла без тези думи да не минават през сървър. Има само един начин и той е всеки портфейл - етер , лайткойн и другите да имат еднакви 12 думи както ми е на биткойн портфейла. Не съм го пробвал , но скоро ще си напиша 12 думи в някой портфейл различен от биткойн само и само да се уверя че няма измама. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted September 19, 2017 Report Share Posted September 19, 2017 Мисля че нещо не ме разбираш , а и мисля също че нищо не разбираш. Няма как с 12 думи да си запазя 27 портфейла без тези думи да не минават през сървър. Има само един начин и той е всеки портфейл - етер , лайткойн и другите да имат еднакви 12 думи както ми е на биткойн портфейла. Не съм го пробвал , но скоро ще си напиша 12 думи в някой портфейл различен от биткойн само и само да се уверя че няма измама. https://iancoleman.github.io/bip39/ Аз от тук си възстанових едни адреси и ключове от MultiBit HD без нет само с думите като ползвах таба bip32 Не съм сигурен точно кой BIP е на jaxx но ги пробвай. (желателно е без нет ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted September 20, 2017 Report Share Posted September 20, 2017 Мисля че нещо не ме разбираш , а и мисля също че нищо не разбираш. Няма как с 12 думи да си запазя 27 портфейла без тези думи да не минават през сървър. Има само един начин и той е всеки портфейл - етер , лайткойн и другите да имат еднакви 12 думи както ми е на биткойн портфейла. Не съм го пробвал , но скоро ще си напиша 12 думи в някой портфейл различен от биткойн само и само да се уверя че няма измама. на бас, че има как? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StanchoBS Posted September 21, 2017 Report Share Posted September 21, 2017 Добре де, да кажем че джакса го спрат от поддръжка и т.н. кажи ми как тогава с тези 12 думи които имам от портфейла да си възстановя само ДАШ портфейла който примерно е с 16 думи или някой друг портфейл с повече или по малко думи (като пример просто ги давам и дори не знам даша с колко думи е). Давам пример с някаква монета . Прехвърлям си 1 зек в портфела на джакса и след 2 месеца излиза форк на зека , но джакса го спират от поддръжка и няма кой да ъпдейтне портфейла и не мога да си вляза през него , защото е стара версия ... свалям си портфейл на зек който се оказва с 16 думи и следва че не мога да си вляза в портфейла. Надявам се разбирате от какво се опасявам Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoko Posted September 21, 2017 Report Share Posted September 21, 2017 google-ни bip32, bip39, bip44 https://bitcointalk.org/index.php?topic=644755.0 vamp111 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlatan0209 Posted October 9, 2017 Report Share Posted October 9, 2017 Здравейте, Имам проблем/въпрос относно една транзакция в Jaxx. Въпросната транзакция е от slushpool към Jaxx от 03.10.2017г. с такса 0.0012095. На confirmations в blockcypher ми показва 1,019 confirmation, но все още в Jaxx не е потвърдена. Някой има ли представа дали трябва да се притеснявам ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted October 9, 2017 Report Share Posted October 9, 2017 От менюто избери Reset Jaxx Cache... Ако виждаш частния ключ на адреса в jaxx, няма за какво да се притесняваш. zlatan0209 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlatan0209 Posted October 9, 2017 Report Share Posted October 9, 2017 От менюто избери Reset Jaxx Cache... Ако виждаш частния ключ на адреса в jaxx, няма за какво да се притесняваш. Благодаря! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted October 15, 2017 Report Share Posted October 15, 2017 Къде мога да проверя изходяща транзакция от Jaxx портфейл? Благодаря предварително. Направих 1 транзакция, отчете намаляване на сумата, но още не е получена на адреса, почти час....А в история на транзакциите не я намирам. Редактирам, затворих и отворих наново -парите са си вътре....... ще го разкарам този портфейл.... Blockcypher Bitcoin Block Explorer а тук се проверяват транзакциите Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skd Posted October 15, 2017 Report Share Posted October 15, 2017 Абе то, както е тръгнало, и без това май ще се налага да ги разкарваме заради Segwit2x форка, така че остава да мислим къде да се местим. Лично аз засега обмислям Електрум, но ще изчакам още малко за финално решение. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlatan0209 Posted October 20, 2017 Report Share Posted October 20, 2017 Какво е положението на Jaxx за 25-ти Биткойн Голд форк-а ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skd Posted October 20, 2017 Report Share Posted October 20, 2017 Това, което досега е ясно, е, че "не са решили да поддържат BTG" - каквото и да значи това. Това трябва да означава, че няма да го имплеметират в портфейла. Или поне това приказват засега. Аз лично още чакам от съпорта им ясен отговор по въпросите за двата форка, но търпението ми се изчерпва. Иначе при този форк не би трябвало да има проблем с придобиването на новия голдшиткойн и според повечето мнения не би трябвало да се различава от предния BCC форк. Просто трябва след форка да се изчака търпеливо да се обяви, че всичко е успешно, да се прехвърлят BTC от стария в чисто нов BTC портфейл, който може и да е пак Jaxx, а частните ключове да се импортират в някакъв портфейл с BTG поддръжка, който ще обявят на сайта като верифициран и оттам да се придобие шиткойна безопасно. Но все пак е добре да не се прибързва веднага и да се изчакат официалните им инструкции след форка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skd Posted October 22, 2017 Report Share Posted October 22, 2017 Отговор от съпорта: ...Jaxx does not hold or control any of your funds. We do not have access to your keys - they are 100% under your control. This also is the case for your Bitcoin Gold (“BTG”). You will not be able to hold your BTG in Jaxx - we do not currently plan to support it. Your BTC and the BTG that will be created at the fork are controlled by your private keys. Your BTG will be safe and sound on the BTG chain until such time as you decide you want to use your private keys to import your BTG into whichever BTG-supporting wallet you choose.As for the blog post there are even more useful information in the link Dr. Shu has added there.We hope this helps. Please let us know if you have any other questions.Thank you,PasJaxx Customer Success Team======== Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_petrov Posted October 24, 2017 Report Share Posted October 24, 2017 ^Това как трябва да го разшифроваме? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex_r Posted October 24, 2017 Report Share Posted October 24, 2017 Няма да съпортват BTG, няма да правят сплит автоматично. С private key, който имаш за ВТС при Jaxx, ще можеш да си импортнеш BTG в някой портфейл, дето поддържа BTG. Аз ако правя нещо, ще преместя BTC на нов адрес, може дори да са в Jaxx пак, и едва след потвържденито на транзакциите може да ползвам private key от старите и вече изпразнени адреси да искам BTG в някой друг портфейл. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts