Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Шиткойн кеш бил направен 18% по-печеливш за копане


Recommended Posts

ето го лошото събитие, което може да събори биткойн.

колко страшен е този проблем? какво ще стане ако цял китай издъмпи биткойн, за да копае новия шит?

https://www.coindesk.com/bitcoin-cash-closes-profitability-parity-original-blockchain/

 

Това изглежда като огромна измама. Ще го направят лесен за копаене, ще вдигнат цената, и ще надуят ебати балона, и после като се спука, всичко може да отиде на кино.

Link to comment
Share on other sites

За мен нещата стоят много просто - биткойн е затворен кръг от миньори, инвеститори и продавачи/купувачи на реални стоки и услуги + най-добрата ликвидност. Шиткойн кеш е претенция, която взема мощности от BTC и толкоз....кой ще го ползва и за какво не е ясно и тази рентабилност от добива трябва някой да я поддържа финансово поради липсата на реален деманд извън спекулативния. 

Link to comment
Share on other sites

Мисля, че доста от вас вече са няколко месеца "в кириза" и се надявам, че виждате една повтаряща се закономерност - крипто валутите са един много драматичен филм, в който каквото и да става, накрая побеждава биткойн...

 

Аз го гледам вече четири години този филм, всяка една серия от всеки сезон, и досега винаги резултатът е един и същ - the honey badger of money always wins:

 

 

Лично аз ще залагам на този изход, докато (ако!) някой ден видя различна развръзка.

Link to comment
Share on other sites

https://www.coindesk.com/700-rising-whats-driving-price-bitcoin-cash/-   This weekend, the mining difficulty of the bitcoin cash network is expected to decrease by an estimated 50%.

 

 

даааа... при константни цени, това ще направи копането на б-кеш два пъти по-доходоносно от сега.

обаче някой трябва да ИЗПУКУПУВА ново-изкопаните койни. Гледам, че освен приготвените средства от РоджърВер и ДжиханВу има и други малоумници, подлъгани от лакомията си за бързи и лесни пари...

 

Обаче до колко ще им стигнат парите за това - седмица, две, месец не знам... знам само, че има една английска поговорка, доказала се през вековете:

 

 

 

A Fool and His Money Are Soon Parted
Link to comment
Share on other sites

Мрежата на биткойн е 30 пъти по голяма отколкото на кеша. 250 000THz срещу 7 000 000THz  и както се знае не става само с копане , трябва и инвестиция да има. Аз също успях да накупя малко вчера на 500$ и да се облажа днес с 50% повече , но ме е страх да инвестирам повече в това чудо, защото както ги има така рязко може и да изчезнат парите ми. Нали знаете че когато хората намаляват от една мрежа и отиват да копаят друга - то старата става и тя по доходоносна , така че баланса рано или късно ще настъпи.

Link to comment
Share on other sites

Stamen много се надявам да си прав, хич не съм в настроение да излизам от Биткойн. Просто се страхувам, че изведнъж всички миньорчета ако се обърнат към новата тъпотия, и биткойн да вземе да падне; по-късно нали се очаква още един форк и почвам да се притеснявам.

Link to comment
Share on other sites

Ако съм разбрал правилно се гласят за нов форк - с 2мб блок и segWit. Нововъведението при биткойна пък ще е segWit, но без промяна на блока.

 

да, така е, но не се притеснявайте - това е просто една добра възможност да си купите по-евтини биткойни сега и да продадете супер изгодно шит-кеша. Аз толкова съжалявам, че не предвидих целите на шит-кеш проекта...

 

BitcoinBU имаше много по-големи шансове от 2х сега и пак не се получи - така че хич не се косете...

Link to comment
Share on other sites

с помощ от админа, обърнах кеша в биткойн при 0.196 в shapesift (при заявката беше 0,22) но след близо час чакане дойдоха на тази цена.

 

Портфейла - Coinomi(засега явно само мобилен) поддържа shapeshift(и биткойн кеш). Ако някой се чуди как да обмени(понеже jaxx-още не поддържа кеш) трябва да си зареди чрез менюто  "Sweep Wallet" адреса на който има биткойн кеш и след това може да обръща.

 

edit: понеже не съм свикнал с портфейлите за да се подсигуря, адреса който вкарах в Coinomi го изпразних от към Биткойни(преместих ги на друг), един вид остана само бкеша, който се получи след 1-ви(с цел да се предпазя от двоен харч в двете мрежи, но то май нямаше смисъл да го правя)

Link to comment
Share on other sites

Идеята за празнене на биткойните предварително е риска да ви вземат чадтноя ключ и да не заминат и те, а не харченето в двата блокчейна.. За това си има replay protection..

Който от 2X лагера не искат да имплементират и пак драми за ноември..

 

Иначе, biy the fucking dips и не се занимавайте с другите шитове.. Всичко под 4к е добре

Link to comment
Share on other sites

Мрежата на биткойн е 30 пъти по голяма отколкото на кеша. 250 000THz срещу 7 000 000THz 

 

Днес разликата е много по малка - 800 000 срещу 6 800 000 , около 8 пъти е по малка мрежата , за разлика от вчера 30. да взема пак да си купя ли , защото изглежда че цената му ще расте. Доходността му за миньорите е 100% повече 

Link to comment
Share on other sites

https://cash.coin.dance/blocks

 

Others -> Джихан, тези с имената са неговият антураж 

 

В момента няма изобщо миньори които да копаят в тази мрежа, единствено Джихан защото може да си позволи тока + загубата да не копае в бикойн мрежата. Той има много голямо желание да просъществува тази валута, защото ще се копае с неговата техника.

 

Бих казал, че имаше една вълна до 0.25 в началото сега до 0.23. мисля че ще  има затихване, като цяло цената може да се качи но спрямо биткойна май няма да има повече от тези два пика, освен ако не извади някакъв жокер или каже, че ще пусне сегвит и в тази мрежа(което обезсмисля идеята на създаването и)

Link to comment
Share on other sites

Този Джихан колко % от добива на BTC държи? Около 18.2% ... и около 85.8% от шитКеш. Цена на шитКеш - 0.21 умножена по (0.858 - общия му добив в BCH) = 0.18 или същия добив в BTC но в новата мрежа.  :DПоддържа си частната мрежа явно с прихода от добива на BTC  :D  :D  :D

Link to comment
Share on other sites

Днес разликата е много по малка - 800 000 срещу 6 800 000 

 

От обяд до сега 1 100 000 срещу 6 500 000 и разликата намаля вече до 6 пъти. Мрежата на шита расте много бързо , защото дава 100% повече и дори и аз да съм бих копал шита без да се колебая. Така ще е докато не настъпи баланс което означава че ще стане около 3 500 000 срещу 4 000 000 предполагам някъде , но тогава и цените ще са различни на двете монети

Link to comment
Share on other sites

1 300 000 срещу 6 000 000 горе долу 25% от миньорите го копаят и ако станат над 50% тогава вече ще се отрази на цената на биткойна. Това че давам статистика тук не означава , че подкрепям кеша и такива неща. Нито го имам , нито го копая 

Link to comment
Share on other sites

1 800 000 срещу 5 800 000 и вече може да се каже 30%.

Ти би ли вадил на ден примерно 1000лв и да си копаш стария биткойн или да си вадиш 2000лв като си копаш кеша. Прехвърлянето става за по малко от минута , така че не виждам защо не се прехвърли някой който иска да си удвои парите.

Link to comment
Share on other sites

За да ползваш новоизкопаните биткойни трябва да чакаш 100 блока... при тази волатилност, хич не е ясно каква ще е цената на шиткойна и за това трябва да се закрепи за дълго време доста по-висока, за да имат сигурнонст миньорите да превключат.

 

също така, сега миньорите, които копаят бкеш, веднага обръщат в биткойн изкопаното... 

 

След като има достатъчно тъп народ по света, от който събират $100 милиона за 10 минути за шарен сайт с безсмислен white paper, представете си колко пари ще съберат за нещо, на което му викат биткойн кеш.... 

 

така както мнозина от вас купуват етер с идеята, че сега е само 300$, а ще "догони" биткойна, представете си колко по-логично звучи мисълта, че биткойн кеш е по-добрият биткойн и ще догони биткойн.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...