pirosog Posted September 25, 2017 Report Share Posted September 25, 2017 Здравейте,защо се бъзикат така банките в България, масово, с преводи / получаване на пари от борси за търговина с криптовалута?Тексим Банк, ПроКредит, Уникредит. За тези се сещам. ПроКредит банк директно ми казаха, че ако техния AML отдел реши, ще ми блокират сметката и получената сума. Разполагам с сума ти документи - инвестирах в прокети, които ми дадоха х50, х30, х5 и т.н. Какъв е варианта да си изтегля парите? Чувам добри отзиви за ДСК и Първа Инвестиционна (моментната банка на Дебелян Пеевски), но от ПИБ ми се сториха леко колебливи. Варианта с предплатени карти и т.н. не става. Сумите са много сериозни. Ще се радвам на отзиви, и кой как е препатил (например блокирано плащане, как доказвате произхода на криптовалутата)?Може би е хубаво да съберем информацията в една тема, и да я закачим като важна, тъй като този въпрос ще става все по-наболял. Другият вариант е изплащане в злато от Битстамп и после хоп в Тавекс, но е много играчка.П.П. Искам да тегля от GDAX / Coinbase. Благодарско. Tronald Dump 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tronald Dump Posted September 25, 2017 Report Share Posted September 25, 2017 и аз имам да тегля много пари и се притеснявам. ОББ засега са ок, последно теглих 14 бона само писах декларация за произход но е стандартна процедура при теглене над 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tronald Dump Posted September 25, 2017 Report Share Posted September 25, 2017 има и вариант в локал биткойнс има един българин дето купувал, ама не знам как става там нещата. най-добре би било с банка, ама да не се правят. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirosog Posted September 25, 2017 Author Report Share Posted September 25, 2017 Някой да е пробвал с PaySera? П.С. Пробвах и с PaySera, отрязаха ме. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marina Posted September 25, 2017 Report Share Posted September 25, 2017 А варианта със сметка в xapo.com и теглене на парите през дебитната им карта, не ви ли устройва? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmitkata Posted September 25, 2017 Report Share Posted September 25, 2017 А през crypto.bg и другите подобни защо да не може? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSpam Posted September 25, 2017 Report Share Posted September 25, 2017 Аз лично ползвам Ирландска банка Bank of Ireland и никакви проблеми не задават въпроси супер коректни ,точни и анонимни Попитаха си ме хората защо ми е и им казах направо както си е .... от година на сам мисля че във всяка една държава в ЕС можеш да си отвориш банкова сметка без да изискват документи за доказване на адреси и т.н .. и те уверявам че е така . Такаче не ти пречи да отскочиш за кафе и да забравиш за проблема Поздрави Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirosog Posted September 25, 2017 Author Report Share Posted September 25, 2017 А през crypto.bg и другите подобни защо да не може? Защото на 100к евро, 4к ще получат те "подарък". Щом те трансферират, значи има банка. Мой приятел, със стабилен портфейл (Аз лично съм виждал един адрес с 3700 BTC в него) ще ми даде савет утре. Мисля, че той е в ОББ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirosog Posted September 25, 2017 Author Report Share Posted September 25, 2017 Аз лично ползвам Ирландска банка Bank of Ireland и никакви проблеми не задават въпроси супер коректни ,точни и анонимни Попитаха си ме хората защо ми е и им казах направо както си е .... от година на сам мисля че във всяка една държава в ЕС можеш да си отвориш банкова сметка без да изискват документи за доказване на адреси и т.н .. и те уверявам че е така . Такаче не ти пречи да отскочиш за кафе и да забравиш за проблема Поздрави Не предават ли информация по споразуменията на българските власти При тях не се ли облагат с някакви данъци? Иначе има вариант за Австрия, там е без данъци, в случай, че си ги държал 1 година (без да ги купуваш или продаваш). Поздрави. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSpam Posted September 25, 2017 Report Share Posted September 25, 2017 Не предават ли информация по споразуменията на българските власти При тях не се ли облагат с някакви данъци? Иначе има вариант за Австрия, там е без данъци, в случай, че си ги държал 1 година (без да ги купуваш или продаваш). Поздрави. Ами аз я ползвам от 3 години ,като не прекъснато трансферирам суми от порядъка на 10к евро,без да ги декларирам никъде и никой не ме е питал от къде са и защо са... ,вече за по големи суми не съм много сигурен ,но ако те интересува мога да те снабдя и с това инфо. Поздрави Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmitkata Posted September 25, 2017 Report Share Posted September 25, 2017 Щом е държава от EU... веднага се докладва където трябва а това, че ще държиш парите в банка извън BG не означава, че не трябва да плащаш данъци тука в BG Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted September 26, 2017 Report Share Posted September 26, 2017 Защото на 100к евро, 4к ще получат те "подарък". Щом те трансферират, значи има банка. Мой приятел, със стабилен портфейл (Аз лично съм виждал един адрес с 3700 BTC в него) ще ми даде савет утре. Мисля, че той е в ОББ. Няма да са 4к,а по-скоро 1.5к.Което при пазар, който варира с 3% на ден, не е почти нищо.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirosog Posted September 26, 2017 Author Report Share Posted September 26, 2017 Няма да са 4к,а по-скоро 1.5к. Което при пазар, който варира с 3% на ден, не е почти нищо.... Цена на биткойн в момента: Крипто БГ купува - 6348 лева. GDAX - 6557 Аре нема нужда да подарявам 3%. Направил съм си сметката. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirosog Posted September 26, 2017 Author Report Share Posted September 26, 2017 Няма да са 4к,а по-скоро 1.5к. Което при пазар, който варира с 3% на ден, не е почти нищо.... Цена на биткойн в момента: Крипто БГ купува - 6348 лева. GDAX - 6557 лв. Аре нема нужда да подарявам 3%. Направил съм си сметката. По темата: ИнвестБанк казаха, че нямат проблем нито с получаване, нито с изпращане. ЦКБ не са много сигурни, но казват, че не би било проблем да получават (но няма да изпращат). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted September 26, 2017 Report Share Posted September 26, 2017 Цена на биткойн в момента: Крипто БГ купува - 6348 лева. GDAX - 6557 лв. Аре нема нужда да подарявам 3%. Направил съм си сметката. По темата: ИнвестБанк казаха, че нямат проблем нито с получаване, нито с изпращане. ЦКБ не са много сигурни, но казват, че не би било проблем да получават (но няма да изпращат). Курса на крипто бг минава през Кракен, процента "подарък" след превалутиране от евро(1.951) излиза към 1.7% Странно но факт - безплатен обяд няма, може ли да си представиш? По темата... ако не се бърза за пари накуп, може да се тегли бавно и славно по 20 - 30к лева на седмица olele and kalin 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirosog Posted September 26, 2017 Author Report Share Posted September 26, 2017 Курса на крипто бг минава през Кракен, процента "подарък" след превалутиране от евро(1.951) излиза към 1.7% Странно но факт - безплатен обяд няма, може ли да си представиш? Аз съм съгласен. Просто търсим решение за тези от нас, които предпочитат да си сготвят обяда сами Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vseznaiko Posted September 26, 2017 Report Share Posted September 26, 2017 Самите причини изброени по-горе ме карат да бъда оптимист за бъдещето на бтк! Същото е и с електрическите автомобили. В бизнес за милиарди (или трилиони?) бавно но все повече навлизат нов, по-добър и логичен избор спрямо двигателите на бензин/дизел. Не можеш да спреш гората да се разлиства. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirosog Posted September 26, 2017 Author Report Share Posted September 26, 2017 Самите причини изброени по-горе ме карат да бъда оптимист за бъдещето на бтк! Същото е и с електрическите автомобили. В бизнес за милиарди (или трилиони?) бавно но все повече навлизат нов, по-добър и логичен избор спрямо двигателите на бензин/дизел. Не можеш да спреш гората да се разлиства. В други държави, отделни банки само имат рестрикции. При нас това е масово. В ЦКБ например, миналата седмица са получили имейл с инструкции всички преводи към такива борси да биват отказвани. Но май (не били много сигурни), могат да се получават. ПроКредит, с всичките им претенции, ми казаха че тяхния AML отдел може да прецени и да ми задържи сумата. Добре де, аз съм стратегически инвеститор в OmiseGO още преди проекта да бъде обявен, имам всички необходими документи, потвърждения и т.н., транзакции в Bitfinex и т.н. От ПроКредит нямало да приемат такива документи, тъй като не били запознати с материята и не знаели кое може да е фалшиво и кое не. Пазят и треперят, но рано или късно ще го ядат. Вместо да имат по-прогресивни хора на водещи позиции, и да бъдат първите в една такава ниша, те просто си забавят смъртта. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ludman Posted September 26, 2017 Report Share Posted September 26, 2017 Аз да задам няколко въпроса , че рових , но нещо не намирам отговор!? Значи като патувам до Канада и понеже имам горчив опит с банките и картите .... искам да си обменям БТЦ на място там за кеш ... някой с опит да сподели най-евтиния вариант за това как е възможно да се случи, че гледам някои борси там взимат по 5-10% , което е абсурдно! 2рият ми въпрос е .... колко легално е това ? Проучих за Канада , че БТЦ и крипотото като цяло е регулирано и реално трябва да ги декларираш накрая на годината , ако имаш профит при теглене , обаче това е за техни граждани! Аз като турист какво тряба да правя и изобщо мога ли да си ги обръщам във фиат и къде трябва да декларирам след това ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vseznaiko Posted September 26, 2017 Report Share Posted September 26, 2017 Ако крипто валутите постигнат целта си, то няма да имаме нужда от банките (може би само за кредити?). Нормално е да искат да ги забранят или поне да попречат на развитието им. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirosog Posted September 26, 2017 Author Report Share Posted September 26, 2017 Ако крипто валутите постигнат целта си, то няма да имаме нужда от банките (може би само за кредити?). Нормално е да искат да ги забранят или поне да попречат на развитието им. Ще има тръстлесс кредитни "институции" благодарение на Етириум. Има вече няколко проекта за целта, но не инвестирах в един, тъй като имаше една недосмислица. Разрови се за ATM, чрез които можеш да точиш БТЦ. Ако ги обиколиш в града 4-5 пъти докато си там, ще достигнеш лимита. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rippleche Posted September 26, 2017 Report Share Posted September 26, 2017 Въпросът е дали ще удържат криптовалутите срещу банките. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirosog Posted September 26, 2017 Author Report Share Posted September 26, 2017 Въпросът е дали ще удържат криптовалутите срещу банките. Тругна работа, но не невъзможна. Има държави като Швейцария, Лихтенщайн и Русия, където дори официалните власти обичат криптовалутите. Всяка една държава, бореща се срещу хегемонията на измисления американски долар, полага услия. Това е и причината Китай да не банне Биткойна, който каквото и да разправя. Няма как от лидери, сами да си отрежат стълбицата, и да блокират копаенето. Преди всеки конгрес на PBOC е така, официални лица нямат право да напускат страната, а и такива на дружи държави не им е позволено да припарят там. След Конгреса ще бъде представено решение в полза на Биткойн. Китайците не са тъпи. В момента физическите лица имат праг от около 50 000 долара годишно. Просто искат да следят движението на националната валута, да предутвратят изтичането на кинти от дръжавата. Друг много вероятен вариант е BCash да бъде толериран там (все пак Джихан е замесен) Alibaba - Amazon Baidu - Google BCash - Bitcoin vamp111 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalin Posted September 27, 2017 Report Share Posted September 27, 2017 Цена на биткойн в момента: Крипто БГ купува - 6348 лева. GDAX - 6557 лв. Аре нема нужда да подарявам 3%. Направил съм си сметката. Хубаво, е че си си направил сметката... Не можеш да си представиш, обаче, колко много хора има, дето не магат да се оправят дори с елементарния интерфейс на крипто.бг, да не говорим за това да закарат пари примерно до Кракен, и да търгуват там. Крипто.бг е изключително подходяща услуга за тях. Лично аз съм насочил доста от по-слабо подготвените си познати към нея. А това, че удобството има цена, смятам, че е пределно ясно. Услугата не е благотворителна организация, за такива като теб, въпреки че създава добавена стойност за крипто обществото в БГ. Малък пример - сайтът (hash.bg) и форумът (в който дискутираме в момента) се поддържа точно от фирмата стояща зад сайта. А дали е скъпо - оставям на теб да прецениш. Аз предпочитам да плащам за услуги, на хора, които не са търговци в лошия смисъл на думата. Не веднъж съм чел постове на Стамен, в които е възпирал новобранци обхванати от златната треска, от безумни инвестиции. Сещаш се, че можеше да направи добри комисионни от такива хора. За справка - виж какъв ПР си правят разни новоизлюпени родни чейндж бюра ... П.С. Мнението ми е лично. Не съм служител на фирмата и не си пия бирата със собственика и. ;-) WinSpam, stobinator and Sundy 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted September 27, 2017 Report Share Posted September 27, 2017 А дали е скъпо - оставям на теб да прецениш. Аз предпочитам да плащам за услуги, на хора, които не са търговци в лошия смисъл на думата. Не веднъж съм чел постове на Стамен, в които е възпирал новобранци обхванати от златната треска, от безумни инвестиции. Сещаш се, че можеше да направи добри комисионни от такива хора. За справка - виж какъв ПР си правят разни новоизлюпени родни чейндж бюра ... добре казано Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts