Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Защо се бъзикат така банките с нас?

pirosog
 Share

Recommended Posts

Абсолютно съм съгласън с вас. Всяка една такава компания добавя и подпомага развитието, най-малкото правейки го по-достъпно за тези, които тепърва навлизат. Бих казал, че дори вдъхват по-голямо доверие и сигурност.

Решението за което разбрах е Инвестбанк. Те и приемат и изпращат. ЦКБ само приемат.

Проблемът е, че за да се одобри банковия превод от борсата, трябва да има постъпила транзакция от тази банкова сметка. Така, ЦКБ отпада.

Поздрави.

Аз пращам и получавам в ДСК и досега не съм имал проблеми и то с доста серизони суми. Последния ми трансфер от кракен към мен е на има няма месец.

Благодаря за информацията.

Аз пращам и получавам в ДСК и досега не съм имал проблеми и то с доста серизони суми. Последния ми трансфер от кракен към мен е на има няма месец.

за суми над 30 хиляди лева ли става въпрос

за суми над 30 хиляди лева ли става въпрос

и аз силно се интересувам, защото на мен за 20 000лв са ме карали да пиша декларация за произход, но като цяло проблем с ДСК не съм имал, пускал съм през тях за Фидор (Кракен) и съм получавал към тях, без проблем (освен горния случай)

На някой от НАП искали ли са му по-подробни документи за произход на средствата? Какви са стъпките, и какви документи приемат. Като ги знам какви са, ще търсят всячески да вземат някой лев.

Да, над 30 000 лв. Декларация естествено ще те карат да попълваш но чак ако отидеш да си ги изтеглиш от сметката.

а идвали ли са те да те питат да показваш от къде си имал пари да вкараш, какво си търгувал, order history и т.н. аз имам всичко прегледно в една папка, но се надявам да не ме карат да смятаме всеки трейд защото са стотици

Не, никой не ме е питал нищо засега, а и то ще е безумно да им показвам движения и ордери. Аз търгувам от 2012-та и съм търгувал в почти всички борси, да не се изхвърлям ама сигурно имам няколко десетки хиляди изпълнени ордъра. Който има желание ще му ги експортна, да заповяда. Да не говорим че някой борси на които съм търгувал даже не съществуват. Не мисля че има човек на тая земя които да се оправи с такава бумащина. При добро желание платете си 10% данък печалба от няква част от сумата и си спете спокойно. 

• 3 weeks later...

На много места чета, че SEPA превод до Kraken е на-добрия вариант, защото е много евтин....някой знае ли коя банка в БГ прави такива преводи....четох, че ПИБ имали, но служителката ми каза, че нямало такова нещо. Ако някой е правил такива преводи, ще се радвам да сподели. Мерси!

Така е. Забрави да стане с директен превод през българска банка. Изпратил съм ти на ЛС необходимата информация. Само че имай предвид, че като пристигнат парите ти в Кракен, ще ти искат стриктна верификация до tier 3, нищо че ще останеш с впечатлението, че е необходимо ниво tier2. Трябва да си готова да го направиш, ако не си. В противен слуачй цялото упражнение се обезсмисля.

Онзи ден СИБанк върнаха плащане от крипто.бг към наш клиент с основание от типа на:

"Сибанк не приема плащания, свързани с крипто валути"

От ПИБ пък  една служителка ми каза по телефона наскоро: "Ние не поддържаме биткойнТ"

Плюс един спрян превод към нас в долари от JPMorgan - империята на злото явно се пробужда.  Ако приемем, че ще минем по следната пътека:

"First they ignore youthen they laugh at youthen they fight you, then you win"

сега сме в края на етап 2 и началото на 3. 

Онзи ден СИБанк върнаха плащане от крипто.бг към наш клиент с основание от типа на:

"Сибанк не приема плащания, свързани с крипто валути"

От ПИБ пък  една служителка ми каза по телефона наскоро: "Ние не поддържаме биткойнТ"

Плюс един спрян превод към нас в долари от JPMorgan - империята на злото явно се пробужда.  Ако приемем, че ще минем по следната пътека:

"First they ignore youthen they laugh at youthen they fight you, then you win"

сега сме в края на етап 2 и началото на 3. 

Здравей,

от ПИБ, когато пуснах темата, преди около месец, ми казаха, че няма проблем. Значи остава варианта с ДСК.

Иначе аз си правя седмични екскурзии до morobitcoin.com - купувам 250 гр (можеш да минаваш и през летища, тък като е до 10К евро) и продавам във Виена и разлчини места в Швейцария. Записват данни от Л.К. но дори и да приемем че от НАП някога получат обявление от Швейцарските или Австрийските власти (и двете държави обожават сивия сектор), ако имаш обявена лична карта за открадната, винаги можеш да оспориш :)

Защо се бъзикат банките... Много ясно защо. Съвремената банкова и финансова система нанесе вече огромни щети и вреди в световен мащаб, вкл. в България. Всички помним хиперинфлацията от 1996 г., пирамидите, частните банки, безброй ограбени хора и огромния удар чрез КТБ съвсем скоро. И накрая винаги виновни няма. Ако това е "правителствена регулация", **** ти регулацията. Въпреки всичко в световен мащаб продължават да печатат пари и да строят картонени кули, които рано или късно ще рухнат. За мен е въпрос на време това. Нормално е, когато срещат пряка конкуренция, срещу която са безсилни, да правят какво ли не сечено каквото могат. В крайна сметка кой ще иска да си дава хубавата медна каца от дебели такси, лихви и всевъзможни облаги покрай това и най-вече власт. Обаче срещу целия свят е трудно да се бориш. А светът неслучайно е настръхнал срещу тези безобразия, концентрация на власт и дори военни конфликти. Битката между банките и биткойнТа  :)  е титанична и за мен предопределена, но с едно наум - това, което биткойн обществото може само да си причини, никой друг не може да му го причини.

@skd в повечето Европейски държави, банките си оперират с такива борси. Нашите се дърпат, за нашите банки имах предвид. Bank Austria, част от Уникредит Груп работи без проблем. Ама Уникредит Булбанк блокират всякакви преводи и прочее. Капути.

Така е, циганска работа е при нас. Това основно имах предвид и аз. Ние пак сме назад от света и сме по-праведни от папата. Швейцарска банка приема валутата, в Швеция приели данъчно плащане в биткойн, в Русия искат да правят крипторубла, всеки ден летят новини от света, ние тука преоткриваме пак топлата вода.

Даже някой постна днес линк към сайт за криптоновини и там ми направи впечатление една статия:

Goldman Sachs Recognizes Bitcoin as a New Asset Class

http://cryptoconsulting.info/2017/news/goldman-sachs-bullish-on-bitcoin/

Коментарът е излишен. Но все пак по света има още доста резистънс срещу блокчейн криптовалутата. Знаете, има там особено няколко индивида, взели се за финансови пророци, където всеки ден се пенят по медиите. :lol:

вредата, която тези фалшиви проекти нанасят в/у екосистемата в която се развиват е много по-голяма в общ план от колкото печалбата, но все пак това е човешката природа, всеки дърпа чергата към себе си, така е с международните проекти, националните и разбира се едноличните, така загина българския туризъм по черноморието например, най-простия пример който ми изникна, но като се замисли човек във всеки един отрасъл в човешкото развитие има тази лоша практика ресурса да бъде добиван докато не бъде изчерпан, днес и сега и майната му на утре...

vamp111, много точно казано и много болно. Тази тема е много дълга, но накратко, виновен е капитализмът във вида, в който съществува в момента - пари, пари и пак пари. Хора, екология, мисъл за бъдещето и следващите поколения са абстрактни понятия.