pirosog Posted October 19, 2017 Author Report Share Posted October 19, 2017 Ами, от другите държави има и скам и много успешни. Особено от азиатския регион. Скоро BTCSAG пускат много интересен проект от Сингапур. Ние имаме Aeternity - проект, със забавено разпределяне на токъните от 3 месеца, сканадали с главния им (и единствен) dev, който на всичкото отгоре твърди че ненавижда Ethereum. И сега имат нов, с нова концепция. Ебати пародията. Тия всичките под ножа.Същото важи и за lockchain - пълен булшит. Само като им погледна измекярските лица, и ми става ясно. Така че, засега, на блокчейн пространството нии не сме дали нищо (съществено). П.С. Тези дни ще пробвам с теглене от GDAX към ДСК. Да видим. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirosog Posted October 25, 2017 Author Report Share Posted October 25, 2017 Здравейте,някой да има проблеми с банка ДСК? За получаване от борси говорим. Поздрави. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted October 25, 2017 Report Share Posted October 25, 2017 (edited) от Кракен пращам към ДСК, до сега проблем не съм имал, а като се има на в предвид на Кракен банката ФИДОР не я тачат много в западна Европа... Edited October 25, 2017 by vamp111 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirosog Posted October 25, 2017 Author Report Share Posted October 25, 2017 от Кракен пращам към ДСК, до сега проблем не съм имал, а като се има на в предвид на Кракен банката ФИДОР не я тачат много в западна Европа... А някой да си е отварял скоро сметка там? Служителна на банката в офиса любезно ми каза, че не работят с такива борси и няма смисъл да си отварям сметка при тях. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted October 26, 2017 Report Share Posted October 26, 2017 те не работят с борсата, работят с фидор банк/мюнхен (банката която работи с кракен), последния ми превод е от около 2 месеца, към средата на ноември ми предстои следващия, ако имам зор ще пиша задължително, имам един мой който ползва icard. ipay leopay и подобно услуги, като те ти издават тяхна карта (всички банки работят с тях) пращаш си от кракена към icard-a и после от icard-a към БГ банка, до сега не е имал проблем, неговите пари минават така от coinbase->leopay->procredit bank Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted October 26, 2017 Report Share Posted October 26, 2017 SG Експресбанк - нямам проблем с тях до сега. Естествено не ги бомбя с огромни суми, а тегля бавно и настоятелно с почивки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted October 26, 2017 Report Share Posted October 26, 2017 само да допълня, БГ банката при постъпил превод от така наречените черни банки, като например от някой борса, НЕ връща превода, а има право да го замрази тук, т.е. банката/борсата от която сте пуснали пари към БГ банката не може да направи нищо повече за вашите пари, защото при тях изходящ превод е излъчен вече и е постъпил в правилната банкова сметка, така че ако някой нещо го притеснява, мой съвет е първо да се пробва с дребни суми Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_petrov Posted October 26, 2017 Report Share Posted October 26, 2017 А нещо за таксите да кажете? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted October 26, 2017 Report Share Posted October 26, 2017 От кракен таксата е 0.09 евро ако не се лъжа на изходящ SEPA превод, отделно банката ти превалутира на 1.951 и взема такса от 5лв за постъпил превод. Поне при мен е така. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_petrov Posted October 26, 2017 Report Share Posted October 26, 2017 ^За превод към борсите как стоят нещата , а някакви наблюдения от FIB? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted October 26, 2017 Report Share Posted October 26, 2017 за бърз превод от ДСК към КРАКЕН, ДСК взема 97.79лв, за нормален = 44.00лв. за превод от КРАКЕН към ДСК, Кракена взема 0.09eвро, а ДСК взема 11.73лв. не съм 100% сигурен, но предполагам и че зависи от сумата като цяло знам че на ДСК са най-високите такси, на ПроКредит най-ниските Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiffo Posted October 26, 2017 Report Share Posted October 26, 2017 На много места чета, че SEPA превод до Kraken е на-добрия вариант, защото е много евтин....някой знае ли коя банка в БГ прави такива преводи....четох, че ПИБ имали, но служителката ми каза, че нямало такова нещо. Ако някой е правил такива преводи, ще се радвам да сподели. Мерси! Да, аз съм правил вече 2 такива превода от Райфайзен към Кракен. Само питат за произход на парите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirosog Posted October 26, 2017 Author Report Share Posted October 26, 2017 SG Експресбанк - нямам проблем с тях до сега. Естествено не ги бомбя с огромни суми, а тегля бавно и настоятелно с почивки. Как теглиш? От борса към банка или? Току що звънях на една от ръководителките на търговски отдел, и тя неучтиво ми обясни, че няма как да стане номера и ще ми блокират сметките. Толкова неясноти има, и толкова не са запознати самите служители на банките, че е хубаво да се организира семинар с всички банки, които нямат рестрикции. Аз искам да тегля - GDAX / Coinbase директно към БГ банка. Без посредници, leopay и т.н. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tziko Posted October 26, 2017 Report Share Posted October 26, 2017 Ще ви излиза по-евтино ако си откриете сметка в евро или долари, и пращате към чуждите банки директно във валута. за еврото таксите са 5€ за бавния превод, бързия не знам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted October 26, 2017 Report Share Posted October 26, 2017 ми не им казвай борса, ами им кажи банката която работи с борсата и ги питай дали работят с нея банка, те не са банка само на борсата ами и на много други клиенти, Фидор на Кракен банката са една от най-черните банки в Европа и въпреки това, нямат ядове с ДСК например.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted October 26, 2017 Report Share Posted October 26, 2017 Ще ви излиза по-евтино ако си откриете сметка в евро или долари, и пращате към чуждите банки директно във валута. за еврото таксите са 5€ за бавния превод, бързия не знам. сега проверих където съм пускал преди пари по разни борси, на ПроКредит изходящия превод е 5 евро, на ЦентранаКооператива е 27 евро, на ДСК е 50 евро....... за про кредит и дск мога да кажа че са такси от тази година, ЦКБ от преди 2... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tziko Posted October 26, 2017 Report Share Posted October 26, 2017 Аз скоро пращах от експресбанк от еврова към еврова (чужда банка) беше 5€, за прокредит също знам, че е 5€ както казваш, от райфайзен съм пращал от левова към еврова - 44лв (като ДСК). В сайта на всяка банка, би трябвало да ги има тези тарифи обявени, на който му трябва за конкретна банка, да потърси в сайта ѝ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dany Posted October 26, 2017 Report Share Posted October 26, 2017 Добре, може би аз нещо не разбирам и затова изказвам само лично мнение. Не е ли по-изгодно да купите от лева в crypto.bg биткойн, после превеждате на адреса си в кракен? Като теглите реално правите обратната транзакция. Няма ли да излезе по-евтино даже от тези сметки, за които говорите, които включват рискове от замразяване на средства, през такси за банки и скъпо превалутиране? Ако има нещо, което не виждам кажете, ина4е друга опция, която съм ползвал за превод от чужбина за БГ и работи от БГ за чужбина(като за банки в Европейския съюз съм сигурен, че работи, за други не съм, трябва да се провери е transferwise.com - ниски такси за превода (4 евро за 1к превод примерно) и междубанкови супер прилични курсове, които можеш да сравниш примерно в investor.bg и да видиш как са същите междубанкови курсове) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted October 26, 2017 Report Share Posted October 26, 2017 Добре, може би аз нещо не разбирам и затова изказвам само лично мнение. Не е ли по-изгодно да купите от лева в crypto.bg биткойн, после превеждате на адреса си в кракен? Като теглите реално правите обратната транзакция. Няма ли да излезе по-евтино даже от тези сметки, за които говорите, които включват рискове от замразяване на средства, през такси за банки и скъпо превалутиране? Ако има нещо, което не виждам кажете, ина4е друга опция, която съм ползвал за превод от чужбина за БГ и работи от БГ за чужбина(като за банки в Европейския съюз съм сигурен, че работи, за други не съм, трябва да се провери е transferwise.com - ниски такси за превода (4 евро за 1к превод примерно) и междубанкови супер прилични курсове, които можеш да сравниш примерно в investor.bg и да видиш как са същите междубанкови курсове) вероятно курса купува/продава... Dany 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dany Posted October 26, 2017 Report Share Posted October 26, 2017 вероятно курса купува/продава... Аха, да прав си. Но не е ли по-нисък разхода пак отколото с превалутирането, на мен така ми се стори и затова и коментара ми Но явно всеки трябва да си проучи и математиката да си сметни и да тегли чертата Аз не искам да се занимавам с банки и рискове за замразяване и винаги са ме жилили курсовите превалутирания...та затова и мнението ми е малко предубедено. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_petrov Posted October 27, 2017 Report Share Posted October 27, 2017 ми не им казвай борса, ами им кажи банката която работи с борсата ... Някаква идея коя борса с коя банка работи , освен Кракен, Битфинекс Битрекс и т.н. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirosog Posted October 27, 2017 Author Report Share Posted October 27, 2017 Инвестбанк от вчера - не рабоят и те.Изпращате от банка А до банка Б, без значение дали в рамките на България или в чужбина. Преводът минава през трета банка В, която е като посредник. Те отказвали преводите. Това са големи международни банки - Уникредит, Deutsche Bank и т.н.. Е добре де, как в чужбина същите тия банки не ги отказват преводите... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted October 27, 2017 Report Share Posted October 27, 2017 като влезеш в борсата и дадеш funding/deposit на евро или долар, трябва да ти изпише име на банката заедно със сметка и референт... така може да видиш всяка борса битфинекс нямат банкиране....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_petrov Posted October 27, 2017 Report Share Posted October 27, 2017 Ясно, мерси vamp! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skd Posted October 28, 2017 Report Share Posted October 28, 2017 Sundy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts