Ludman Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 Не съм много вещ в това и мое разбиране , но си мисля, че пишеш за прозиход Биткойн или Търговия на Биткойн! И когато дойде време да си плащаш данацъте - си ги вписваш там като приход и 10% плащаш от това което си теглил, ако искаш всичко да ти е изрядно! Но, нека някой по-компетентен се произнесе! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petget Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 30 потребител(и) четат тази тема...Такъв интерес не бях виждал. Johny_Domino 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ludman Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 30 потребител(и) четат тази тема...Такъв интерес не бях виждал. Значи масовката иска да тегли ще има дъмп на цената скоро Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slsv Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 Здравейте колеги, аз имам следния въпрос: Работя за много проекти като извършвам маркетингови дейности за тях и ми плащат в техните токени. След това ги обръщам на Кракен в Евро. Как да докажа произход на тези пари като няма официални документи, по които ми плащат токените. Има само едни екселски таблици, по които се следи приноса на всеки. Даже съм анонимен. Когато отида в нашите мили банки и искам да си изтегля парите от сметката и ме питат за произход какъв документ да им покажа? Aз питам същото. Тук не става въпрос за плащането на 10% данък към НАП. Тях ги интересува да си платиш и толкова: Доходите от сделки с биткойн се декларират в Таблица 5 от Приложение № 5 на годишната данъчна декларация. Законът не предвижда към данъчния формуляр да се прилагат специални документи, доказващи реализирания доход. Става въпрос, че аз също имах части от биткойн от преди 5 години и дори не си спомням от къде. Продадох ги и сега в мен възниква въпроса, какво се случва ако ме питат от къде ги имам? Та то дори аз не знам от къде ги имам.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petget Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 Отрязаха и XChange. Вече ми се струва, че това не може да е решение на ПИБ, има някакво нареждане отгоре да се блокират сметките на всички търговци на крипто. Тъкмо вчера управителят на БНБ обяви, че биткойнът е спекулативен актив и посъветва инвеститорите да внимават да не загубят парите си. Сега ще обявят, че почват да ги разследват за пране на пари. Стамен не е писал скоро май - да не са го привикали в ДАНС? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slsv Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 Не знам колко е достоверно: http://forum.bitcoin.bg/index.php/topic,214.msg550.html В сила от снощи всички банки в България блокираха сметките на фирмите, чиято дейност е свързана с покупко-продажба на биткойни. Забраниха преводите към международните биткойн борси. Започва борба за оцеляване на банковата система не само в България, но и по света. Законите нямат никакво значение.Средства няма да се подбират. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tziko Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 Премествам си поста от другата тема, че тука май е по-подходящото място. Т'ва с банките - много лошо, вместо да се настроят към системата, те тръгват с лошо, вероятно защото си мислят, че така ще загубят по-малко. Ама имаше една поговорка: който нож вади... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metaflute1 Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 Може и да не е 100% бан от всички банки в България. RG казват, че ще работят с Тексим Банк АД. И все пак банването е очевидно и насочено да възпре хората от възможността да си купят. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 Може и да не е 100% бан от всички банки в България. RG казват, че ще работят с Тексим Банк АД. И все пак банването е очевидно и насочено да възпре хората от възможността да си купят. ....или да си вземат печалбата от продажбата на тази "висока" цена, ще бъде интересен Декември nandrolon 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slsv Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 Всяко подобно нещо от страна на банките(поне на 90% от тях) е очаквано. Трябва да е някой доста наивен, че да си мисли, че просто ще си затворят очите. Когато криптовалутите се сложат в някаква правна рамка всичко ще утихне и банките магически ще ги "заобичат" или по-скоро таксите около тях.. Johny_Domino 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StanchoBS Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 От цялата работа банките направиха нещо хубаво - качват цената на биткойна , защото за сега хората няма къде да си превеждат парите. Все повече и повече се убеждавам, че е време криптовалутите да изместят банките ! Как така ще ми затварят сметки и ще ми спират парите , това са пълни глупости. Да не да съм ги крал тия пари , а напротив с много труд са изработени ! tziko and Sundy 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 Да не да съм ги крал тия пари , а напротив с много труд са изработени ! труд в смисъл, трудно ти беше като ги купува 2015 да не ги продадеш до сега нали Faraz_Jaka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StanchoBS Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 Аааа не , аз ги копам и за това казах че с труд са изкарани. Имал съм дни в които сън не съм спал заради някоя машина ... Faraz_Jaka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 разбирам те, достатъчно хора познавам (твои колеги) че да знам , че наистина е много трудоемко Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skd Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 Искрено им съчувствам на хората за това, което се е случило. Ето защо биткойн ще става все по-силен и все по-сигурен за хората. Ако някой търси основателна причина, ето ви. Лично аз съм ядосан, макар че не съм от потърпевшите, но можеше и да бъда. Аз отдавна не се занимавам с тази банчица пиб. Ял съм им попарата още преди години, хем дават информация колкото КГБ, хем взимат скъпо и не ставаше въпрос за нищо свързано по темата с криптовалутите. За директорите им пък нямам думи. Преди 3 години аха-аха и държавата ги спаси с милиарден депозит от нашите данъци, даже не знам дали още не го държи там. Та нищо чудно с това да е свързана цялата патаклама, защото сега разкешват хората да вкарат малко парици в биткойн, тъпунгерите не разбират, че някой ден, а други скоро, ще ги върнат в пъти. Дано все пак се намери решение. Хората, които живеят в чужбина, биха могли да поразпитат там как стоят нещата със сигурност за откриване на сметки и дали в друга страна от Европа примерно човек може да си открие сметка и да бъде клиент на дадена банка, независимо че не е гражданин на тази страна. Все си мисля, че едва ли навсякъде ти искат задължително да имаш адресна регистрация в съответната страна. Не е работа това, но все е вариант. Ние не сме крадци и лъжци, че да заслужаваме подобно отношение! Sundy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 Във Германия ти искат адрес, не гражданство! Живял съм там, още имам актуален адрес в Мюнхен, задължително е за да си откриеш сметката да имаш адрес, без значение собствен или под наем, важно е адрес обиколих поне 4-5 банки до колкото си спомням през 2013 год. беше, не знам до сега да са се променили нещата Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skd Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 Ами ако можеш, да попиташ при при сгоден случай. Току-виж пък има промяна. Мерси. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johny_Domino Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 Това се очакваше, цената страшно много скочи, почнаха всички новини да обръщат внимание на криптовалутите и интересът постоянно расте. Освен това голяма част от банковите институции в България не са особено запознати с тази материя. Интересно е с каква точно позиция ще излезнат от ПИБ, но не смятам, че ще стане масово явление сред банките. И все пак тази банка е на Тиквата или т.н г-н 30% Sundy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johny_Domino Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 Нито в Уникредит, нито в Пощенска имат подобни намерения. Чакам отговор и от Пиреос. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 Тоя блокаж май е само за юридически лица. Пиб е помия това е ясно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Star Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 Добре, ако всички БГ банки ни отрежат, нека някой с опит сподели какви са най-бързите и най-евтини варианти за българин да се вдигне със самолет и да си отвори банкова сметка в чужда банка. Коя държава с оглед политиките към крипто и коя банка? От гореспоменатите, адрес в Германия нямам, четох нещо и за Ирландска банка? Повече яснота? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metaflute1 Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 Аз се сещам за Лихтенщайн и Швейцария. Най-либертарианските на континента. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johny_Domino Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 Казах ви, че тези две банки нямат намерение да правят подобни неща. Не съм получил още информация за другите, но най-вероятно и при тях отговорът ще е същият, така че няма място притеснения. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boi4o Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 някои използвал ли е услугите на http://dg.cash/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 Мисля че е важно да се каже това: https://community.crypto.bg/t/topic/1545 Моля ви прочетете и осъзнайте, че с ПИБ губим много силен коз за биткойн у нас. metaflute1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts