Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Защо се бъзикат така банките с нас?

pirosog
 Share

Recommended Posts

Доколкото разбрах, ПИБ и ББР са отправили предложение към всички банки да преустановят работа свързана с криптовалутни борси и прочие, останалите обаче не са се съгласили. P.S Това е от кухнята.

В момента най-важно е да не се прибързва ...пиша за  потребителите, на сайтовете за обмяна им трябва бързо решение, има и българско биткойн общество, както винаги нещата ще се решават с консенсуса....  така, че ще се наместят.... след смъртта, данъчните, промяната е трети по-важност фактор в живота ни....трябва да се свиква....не знам дали друг влязъл 2017-та във форума е изчел примерно темата за цената на биткойн от началото и в 2014-та.....същите размисли и страсти.... та нищо ново под слънцето, биткойна си тича, банките си лаят отзад....догонващи са....затова се опитват с типични мерки да опитомят нетипичното, но за да се сложи биткойн зад решетки навсякъде по света , във всички национални, локални, частни банки трябва да има централизиран световен доминант който да го наложи...сами знаете това няма как да стане.... всяко чудо за три дни

Е това ми счупи главата.Нали нямаше правителства,банки и тн.Егати и рекламата и направи на тая банка.Мен,ти си противоречиш постоянно.Ине губим силен коз,само ставаме по силни

Имам сметка в Дойчебанк, без никога да съм живяла в Германия. 2014, като гражданин на ЕС. Регистрирана съм с данните от личната карта. Даже ми изпратиха с обикновена поща картите със все пинове и танове...в различни писма поне.

Във Германия ти искат адрес, не гражданство! Живял съм там, още имам актуален адрес в Мюнхен, задължително е за да си откриеш сметката да имаш адрес, без значение собствен или под наем, важно е адрес обиколих поне 4-5 банки до колкото си спомням през 2013 год. беше, не знам до сега да са се променили нещата

Не баш. https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/financial-products-and-services/bank-accounts-eu/index_en.htm

Значи можеш да отидеш от България в Дойче банк или друга немска банка и да си откриеш сметка, така ли? Реално не виждам причина да не е така, ако си гражданин на ЕС. В Швейцария откриват сметки хора от цял свят. Те ако имаха адресна регистрация там, щеше да е многомилионна държава. 100% си има начини.

Нито в Уникредит, нито в Пощенска имат подобни намерения. Чакам отговор и от Пиреос.

Преди 2 дена отидох в Пощенска и тъй като служителите им и дума не бяха чували за крипто, накарах служителката им да направи запитване в централата им. На следващия ден ме уведомиха, че и при тях има такава забрана  и няма как да пускам преводи от/към сметки на койнбейс и други борси на криптовалути :) Подобен отказ преди това получих от ЦКБ и Тексим.

Някой запознат ли е към настоящия момент дали има начин за теглене на суми към БГ банки със СЕПА превод?

Не мисля, че ще има проблеми да си ползвате ПИБ като частни лица и да се разплащате с биткойн борси. Поне не съм го разбрал... Те просто не искат да обслужват сайтове като crypto.bg, защото нямат изгода, а само ядове. При това, най-тъпото е, че предвид как ни хранихте за това, че имаме много условия в крипто.бг, сега проблемите не са станали през нас, а през колеги. При това с наши преводи не са имали проблеми от много време

Също така, ePay спряха наскоро плащания по КИН. Пак не заради нас, а заради друг сайт, който не е спазвал процедурите, които имаме и сме наложили ние.

Колкото за сметки в Германия, не бъдете толкова наивни - те са най-големите педераси на света!

И аз имах сметка в Постбанк - 2015-та ми затвориха акаунта, който беше на 10 години с тях, държал съм си повечето пари само там, плащах по 12 евро на месец, никаква лиха. Причината: 2-3 превода по 50к към кракен. Има го някъде писмото из форума.... И няма да забравя немкинята по телефона, аз бях в Бали, която получаваше оргазъм, докато ми обясняваше на най-висш немски, как трябва да ида до Германия, за да оправя проблема... И не може да ми даде информация по телефона. А всичките ми пари бяха там, а аз ѝ обяснявах, че съм на 20 хил км от там. Тогава тя получи оргазъм :)

Мисля че е важно да се каже това:

https://community.crypto.bg/t/topic/1545

Моля ви прочетете и осъзнайте, че с ПИБ губим много силен коз за биткойн у нас.

Аз го прочетох, но не мога да осъзная каква е тази позииция. Единственото, което осъзнавам след много дългия си опит с тях, е, че това е една мошеническа банка, която гледа предимно да ти одере кожата. То не че другите не искат, но поне е в човешки и поносими размери. Нашата фирма бяхме дълги години техен топ партньор, налели сме им сума ти пари и накрая останахме крайно огорчени от отношението им. След което просто им казахме bye-bye, преместихме се в друга банка и се родихме откъм лихви, такси, услуги и отношение. Сега другата банка печели, тия изгубиха и сега пак ще изгубят от това, понеже пращят от акъл... И така до следващия държавен бейл-аут депозит.

Но че като цяло че са един дол дренки, да, съгласен. Просто едните дренки са по-кисели и нетърпими от други.

Колкото за сметки в Германия, не бъдете толкова наивни - те са най-големите педераси на света!

И аз имах сметка в Постбанк - 2015-та ми затвориха акаунта, който беше на 10 години с тях, държал съм си повечето пари само там, плащах по 12 евро на месец, никаква лиха. Причината: 2-3 превода по 50к към кракен. Има го някъде писмото из форума.... И няма да забравя немкинята по телефона, аз бях в Бали, която получаваше оргазъм, докато ми обясняваше на най-висш немски, как трябва да ида до Германия, за да оправя проблема... И не може да ми даде информация по телефона. А всичките ми пари бяха там, а аз ѝ обяснявах, че съм на 20 хил км от там. Тогава тя получи оргазъм :)

Педераси за теб. За тези, които искат да си изкарат сатошитата от борсите може да са вариант. 

никой в България не е забранил на частните лица да си вкарват и изкарват сатошитата от борсите - освен СиБанк.

Почти всички бг банки, ако не и всички, в момента не позволяват на частни лица транзакции към сметки на борси свързани с криптовалути. Това го пиша за 3ти път след личния си опит да им обикалям офисите тези дни.

Пробва ли онлайн от ПИБ да пратиш към Кракен?

Имам евро в койнбейс, което искам да изкарам, а това може да стане само чрез СЕПА превод, нещо което фибанк не предлагат. Търся вариант за подобна транзакция, съмнявам се да не е останал такъв в момента. Ако някой колега има идея, нека сподели.

Иначе в Кракен до колкото виждам за обикновено теглене на евро (не СЕПА) е с такса 60 евро, което не е вариант за малки/средни по размер транзакции.

Пробва ли онлайн от ПИБ да пратиш към Кракен?

Не дават и на частни лица човече. Пробвах от GDAX, трябва да пратя минимален превод към борсата за потвърждение на сметката, че е на мое име, и от банката се обаждат да кажат, че транзакцията е отказана.

Привет,

Какви са вариантите ако искам да изтегля 10 000 евро примерно от някоя борса (кракен, полониекс), да си ги преведа на сметка в БГ (цкб примерно) така, че да мога да си ги декларирам пред нап и да си платя 10% рекет на подобието на държава, за да си ги харча легално?

Ако е само за 60 евро такса ме урежда мисля.

няма пробеми с преводи от и към ПИБ за частни лица - говорих и питах преди малко.

@beemer: като имаш ИБАН/БИК ползваш СЕПА

банките казват че не поддържат СЕПА, защото е безплатен, но сепа трансферите работят с нашите банки

Преди време, четох следната статия, може и някой от вас да я е писал:

http://outsidia.com/cheap-transfer-to-bitcoin-exchange/

Темата е как да се спестят високите такси на БГ банките, но е актуална и в днешната ситуация.

Според автора е възможен следния път до Кракен или друга борса:

БГ Банка -> Paysera/Transferwise -> Mistertango -> Kraken  (както и обратно)

"Mistertango – те са онлайн банка и при регистрация получавате безплатна сметка в EUR, с IBAN на Ваше име".

"Причината да изращаме парите от TransferWise/Paysera първо към Mistertango и едва от там към Kraken е, че първите не поддържат преводи директно към борси, на които се търгуват крипто валути. Mistertango гледат в бъдещето, подкрепят крипто света и са безплатни – затова са и идеален избор."

Да се има в предвид, че статията е от края на 2016. 

Някой има ли опит или мнение за тези Mistertango?

Виждате ли препятствия по пътя до и от Кракен?

Септември месец директно направих превод от Райфайзенбанк към Kraken. Нямаше проблеми, единствено искаха да попълня декларация за произход. Питах защо след като сумата беше доста малка, а такива декларации се попълват попринцип над 30 000 лева. Казаха ми, че е изискване отгоре, за да пуснат превода тъй като е свързан с крипто валути. Попълних декларацията и ми пуснаха превода. Не съм ползвал посредници. Но обратният път не съм го изминавал, тъй като нищо не съм продавал. Все пак е интересно някой да каже, ако си е теглил фиат в БГ скоро.

Мен точно обръщането във фиати ме интересува - искам по някое време да започна да обменям във фиати и да ги харча - легално - с деклариране, плащане на данъци и т.н.

Сега проучих Skrill. Оказва се, че можеш да депозираш биткойни, като се конвертират през BitPay и пристигат в Skrill като валута. 

Т.е. в профила в Skrill имаш поле в което посочваш колко валута искаш да депозираш. Това е копирано директно от прозореца там:

You will be redirected to BitPay to complete your Bitcoin transaction.
You will be provided with the BTC amount, QR Code and BTC Address for payment.

Bitcoin deposits can be used immediately for transfers to Skrill merchants or transfers to other members. Bitcoin deposits cannot be used for purchases or withdrawals using your Skrill Card. Bitcoin deposits are not refundable.

Таксата е 1%.

След това от Skrill теглим към банката. 

Някой вижда ли проблем с тая схема?

Интересно,

а сумата възстановиха ли ти я? Или остана блокирана?

Не мисля, че ще има проблеми да си ползвате ПИБ като частни лица и да се разплащате с биткойн борси. Поне не съм го разбрал... Те просто не искат да обслужват сайтове като crypto.bg, защото нямат изгода, а само ядове. При това, най-тъпото е, че предвид как ни хранихте за това, че имаме много условия в крипто.бг, сега проблемите не са станали през нас, а през колеги. При това с наши преводи не са имали проблеми от много време

Също така, ePay спряха наскоро плащания по КИН. Пак не заради нас, а заради друг сайт, който не е спазвал процедурите, които имаме и сме наложили ние.