Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Recommended Posts

Търся счетоводител с практически опит в осчетоводяване на печалби от търговия с биткойни и други криптовалути. Ако някой познава такива хора и е ползвал услугите им, нека да даде координати.
За предпочитане в североизточна България, но ако са специалисти може от цялата страна. Наистина се опитвам да почерпя опит от хора, които са декларирали такива печалби през последните години след 2013. 
Имам и допълнителни въпроси за доходи от копане.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм от Варна и съм счетоводител. Не съм водил подобно счетоводство, но се занимавам чат-пат с криптовалути (малко копане, малко търговийка). Не знам точно колко специалист ти трябва, но ако искаш да се видим пиши на лични.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

​Не знам каква толкова обмяна на опит търсиш, но счетоводството на доходи от финансови операции и активи няма никаква основа да се различава от същата дейност с които да е други финансови активи, още повече, че биткойн трейдинга засега няма специална нормативна рамка и както винаги ще чакаме ЕС за официално становище, ако въобще има някога, а засега ЕС не го забранява. Дори много данъчни администрации на страни в ЕС вадят официални инструкции, което на практика го прави законно. Последно мисля, че в Швеция беше. Нещо повече, даже вече приемат плащане на данъци в биткойн https://www.ethnews.com/swedens-tax-authority-accepts-bitcoin-as-settlement:D От данъчна гледна точка нашата НАП преди три години даде тълкувание в същия дух. Като цяло нищо не се различава по същество от това да си търгувал с щатски долари или швейцарски франкове например. Копането не е нищо друго, освен облагаема дейност и приходи, срещу които има разходи и в зависимост от статута на физическо или юридическо лице има различни подходи. Тоест, не ти трябват кой знае какви консултации от кой знае какви специалисти, освен ако не искаш да правиш шменти-капели, за които си носиш риска. :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

×