Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Ще има ли драстични спадания в цената за напред?

ivan
 Share

33 members have voted

1. 1. Очаквате ли корекции/спадове в цената при Биткойн през следащите месеци и ако да с колко?

• Не, не очаквам сериозни корекции
      7
    • Слаби корекции от порядъка на 5-10%
      6
    • Корекции от порядъка на 10-15%
      3
    • Корекции от порядъка на 15%-20%
      7
    • Корекции от порядъка на 20%-25%
      4
    • Корекции от порядъка на 25%-30%
      5
    • Корекции над 30%
      8
  2. 2. В кой момент бихте продали(частично или пълно) за да си купите на по-ниска цена?

• 6990$
      0
    • 7500$
      3
    • 7990$
      2
    • 8500$
      2
    • 8990$
      0
    • 9500$
      2
    • 9900$
      0
    • Не бих продавал - HODL
      24

Recommended Posts

Във връзка с приключилата сага с SWx2 и очакваните фютчърси в CME а и може би и ETF скоро след това, нека да видим какви са обобщените настроения.

Както се вижда, на този момент явно няма да има сериозно пропадане/корекция в цената. Но пък винаги може да гръмне някоя новина.

аз не държа биткойн, но предполагам че на 9500-9800 ще удари много зверски и може да коригира до 5-7 хиляди.

другият вариант е ЕЦБ да забрани биткойн за ЕУ, и това би бил краят.

затова гласувах, че очаквам корекции над 30%, аз съм песимист като цяло

аз не държа биткойн, но предполагам че на 9500-9800 ще удари много зверски и може да коригира до 5-7 хиляди.

другият вариант е ЕЦБ да забрани биткойн за ЕУ, и това би бил краят.

затова гласувах, че очаквам корекции над 30%, аз съм песимист като цяло

ЕЦБ силно ме съмнява някога да го забрани, ЕС е най-либералният за сега в света, няма смъртно наказание, бежанци бол, има отделни уж независими институции като СЪД, който е махнал ДДС то от биткойна преди доста време. 

В най-лошият случай да го забрани, като платежно средство и да си е само като златото.

да на мен също ми звучи абсурдно, обаче то не е нужно да го забрани буквално, за да те откаже откаже да го ползаш, например:

сега както повечето банки не искат да ти приемат превода от банка(на борса) и стигаме до следния момент: 1 БТК = $100 000 (примерно), обаче нито една банка по света не би ти приела превода от борсата ?? тогава нямаш достъп до доларите си???

или пък борсите заради регулации махат изцяло USD и минават на USDT, а тези Тетъри са все едно бонове, само че пак никъде не може да ги обърнеш в истински долари  ??? 

понеже таксите на транзакциите са много високи и съответно и много бавни, търговците (магазините) не приемат БТК за разплащане, защото не е функционален, а и те също не могат да обърнат в $$$ т.е. нямат никаква полза от БТК да го приемат за разплащателно средство ???

в нито един от примерите Банката не е ЗАБРАНИЛА употребата/притежанието на Биткойн.........

за това аз си мисля, че хората трябва да наблегнат над развитието на тази технология, не толкова на цената!

ти си имай 100 бтк, в борсата X $100 000 = $10 млн. честито ти си крипто милионер, обаче в случая не виждам разликата в това да си милионер и на Монополи

Няма как в света нещо да стане на 100% винаги ще има банки, които ще работят с борсите. Най-лесното даже ще е някоя голяма борса да си купи някоя малка банка и да предостави възможност за теглене и внасяне.

И тогава хората ще спрат да работят с банките, които не работят с борсите. Тоест кръга се завърта. банките спират да работят с борсите, хората спират да работят с тези банки. Тогава банките, които не работят с борсите фалират понеже големите играчи си дърпат парите от тях и оставят да работят другите банки, които работят с борсите.

За банката е важно не само колко клиента има а с какво активи работят. И ако имаш 10 милиона в банка и решиш да си обърнеш 1 милион в биткойн и банката ти каже глей си работата ние не работим с борсата, следва изтегляне на тези 10 милиона и влагане в друга в която работи с борсата.

Колко клиента ще си позволи да загуби банката? 1 макс 2ма (големи) и тогава самите собственици на банакта ще започнат да си купуват биткойни.

Принципно съм съгласен с линията на логиката ти, но въпросът е другата воюваща страна ще се защитава ли, или ще стои със скръстени ръце. Мисля си, че е е по-скоро първото. Доста проекти излязоха напоследък именно заради този проблем. Например един такъв и други подобни. Дори в момента съществуват възможности и е въпрос на време, винаги се намира някой съмишленик, дори банка. Смятам, че до година-две възможностите ще бъдат значително повече. В момента ми се струва, че сме в някакъв транзитен период. Мислят се иновативни инструменти, не е чудно да излезе в бъдеще и физически еквивалент на биткойна от сорта на онези монетки по снимките, но ще е силно ограничен поради практическа нецелесъобразност. Иначе най-лесното изходно средство си е във физически дебитни и кредитни карти, които са напълно интегрирани в системата и можеш да плащаш и теглиш чрез тях. Много борси и услуги предлагат това и в момента си съществува реално. В момента от цял свят точно в Източна Европа се случват интересни неща, които би трябвало с интерес да следим.

Драстични спадове ще има. Понеже сме в парабола и то в големите фреймове - да предполагаш кога и как ще се случи е като да търкаш билетчетата на глиган пеевски. Много хора чакат 10к - това не е добре, трябва да има надупени свежи инвеститори преди да стигнем до там.

Повечето хора са на мнение, че една сериозна бъдеща финансова криза ще издуе цената на биткойн, но всъщност това може да има средносрочен отрицателен ефект защото колабиращите финансови системи може би ще затегнат чувствително  капиталовия контрол и преливането от едната в другата система ще е затруднено. Особено ако хартиения фиат изчезне напълно, това ще даде още по-сериозен контрол над вход/изхода

аз не съм скептично настроен, но не би трябвало да се заслепява човек от случващото се и най-малкото да се заблуждава, че банките ще са вън от играта или че нещо или някой може да навреди на долара, не гравитацията, а долара въртят света...

като си отвориш апликацийката на телефона си гледаш цената на биткойн в долари все още...

Определено долара ще е доминираща валута още години. Това се случваше защото имат икономика и армия. Но вече има евро, китай с юана( 2-та икономика в света). Ще се съпротивляват и американци и китайци и банки,  всичко трябва да си извърви трънливият път.

Аз го виждам след 10г. Биткойна световен актив с ликвидност като на пари. Света има нужда от такова нещо а не от долара.

Някога паунда е бил световен и е контролирал света но е бил изместен.

CCBLEz4WAAEDw-4.png

Да, така е, но това е просто шаблон и матрица, в която сме свикнали да разсъждаваме. Ти го гледаш в долари, аз съм свикнал до го гледам в евро, а бай Хой е свикнал да го гледа в индийски рупии. Нещата са двупосочни и взаимопреплитащи се. Днес е кой да е фиат, утре е интергалактическа универсална обменна единица, а вдругиден току-виж кой да е фиат се измерва в биткойн.

Интересен факт. Въвежда се нов по-нисък праг за плащанията в брой от новата година. ОК, обаче в бтц си плащаме колкото си искаме. И какво ще направят? Ще пратят писмо до блокчейна да ограничат плащанията до 0.5 ли? Успех! Най-много да получат поздравително писмо със среден пръст с 6+ потвърждения. :D

https://coinsvision.com/cme-group-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%B3%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%84%D1%8E%D1%87%D1%8A%D1%80/

CME Group планира да регулира пазара на фючърси поради волатилността

.....

Целта е да се комбинира границата на ценовите колебания на 7% и 13% под и над цената от предходната сесия. Търговията на Bitcoin фючърсите ще бъде изключвана при промяна на цената с над 20% +/- цената от предишния ден. 

....

Тези предпазни мерки ще защитят инвеститорите от големи спадове в цената на криптовалутите. Като пазар, който все още се стреми към стабилност, положителните или отрицателните новини могат да повишат или намалят драстично цената на цифровите валути.

.....

Независимо от съобщенията, пазарът на фючърси все още не е потвърден изцяло от регулаторните органи. Изпълнителният директор на CME Тери Дъфи обаче заяви във вторник, че е убеден в одобрението на подобен тип сделки от страна на Комисията за търговия с фючърси на САЩ. В същото време друг пазар на Bitcoin фючърси планира да се превърне в най-големият обмен в САЩ- the Chicago Board Options Exchange.

......

Аз лично си мисля, че повече няма да има големи спадове, стига да няма някаква сериозна намеса от големите правителства, САЩ(евнтуално), Китай(май няма какво да се меси повече в отрицателна посока), Япония(са го признали/съмняваме да се откажат), ЕС(едва ли ще му навредят), БРИКС(Не виждам да могат да му навредят, Русия ще го листен на борсите, Индия ще се дърпа, Бразилия май-май не може да навреди)

Няма как в света нещо да стане на 100% винаги ще има банки, които ще работят с борсите. Най-лесното даже ще е някоя голяма борса да си купи някоя малка банка и да предостави възможност за теглене и внасяне.

И тогава хората ще спрат да работят с банките, които не работят с борсите. Тоест кръга се завърта. банките спират да работят с борсите, хората спират да работят с тези банки. Тогава банките, които не работят с борсите фалират понеже големите играчи си дърпат парите от тях и оставят да работят другите банки, които работят с борсите.

хората като спрат да работят с банките, ще се върнем на пещерни рисунки и ще си разменяш биткойните за заешка кожа...

ако беше толкова лесно някоя голяма борса да си купи банка, се чудя защо Битфинекс, която не е никак малка борса, са от 1 година без банкиране и хората от там във фиат не могат да излязат ? 

също така от например 1000-те клиента например които има някоя си банка, само 1 от тях ще се падне да е чувал за биткойн, останалите 999 защо да спират да работят с банката ?

същото се отнася и за големите играчи/клиенти за които говориш, колко от тях ще са в биткойн и колко ще са в долари и на тези дето са в долари ще им пука ли за неколцината в биткойн

След бума на  интернет банкирането, вече абсолютно всички банки вложиха в менюто на сайтовете си онлайн кандидатстване за кредити, единствено парите се получават на живо с лична карта- пестят от персонал, грешки и присъствие на клиенти  по офисите си. Кредисимо даже въведоха плащане на вноски по кредит с биткойн. / Като съм в Тринидад и Тобаго, за да си платя вноската по кредит няма да минавам през 2-3 банки със съответните такси и време, а ще направя чист, прост бърз и евтин превод. / Та по-скоро банките се опитват да излязат от закостенялата си структура.  То няма и как иначе, на всички от нас всичко ни е цифровизирано, в Есграона на общината те има описан до девето коляно, в базите данни на институциите кога погрешно си паркирал, кога си си купил лаптопа, кога си летял....и т.н. Иначе за дебитните карти си прав, skd ,но банките искат да видят отсреща банка с официално лице, законна и подчинена на регулатори, гарантираща теглене/превалутиране на биткойн от техен банкомат. Блокчейна е готова, работеща и хм безплатна платформа, рано или късно банките с тяхно си приспособяване ще влязат. По-ниския праг на кешовото плащане налива гориво в двигателя на биткойн. Прага на кеша ще принуди хората да плащат онлайн-тоест на светло и таксувано, ще търсят най-ниските такси, а всички знаем къде са.

Повечето хора са на мнение, че една сериозна бъдеща финансова криза ще издуе цената на биткойн, но всъщност това може да има средносрочен отрицателен ефект

едно от най-умните неща които съм прочел напоследак, жалко е за хората които си мислят, че биткойна ще ги направи милионери в една финансова криза

Тези не разбират ли, че точно волатилността на крипто валутите ги прави толкова примамливи. Къде в света можеш да инвестираш 1000 лева и след 9 месеца да си х10? Аз от време на време хвърлям по един поглед и на другите пазари и там сякаш всичко се развива с мноооого по-бавно темпо и дори са ми скучни. Там при 1% вече всички полудяват, а тук при 20% дори не ти трепва окото.

След като никой не го е предположил, няма право и после да се кичи с това, че е "спечелил"

все едно да играем лотария и спечелилият да кажа "Аз съм най-добър" - results oriented thinking му се викаше навремето в покера

не е необходимо да идентифицираме причината поради която този път е имало над 30% корекция. Просто в Биткойн винаги е имало, и винаги ще има, дори и по-големи корекции. Исках да направя поинт да не си мислите, че изведнъж волатилността ще спре, и това е хубаво, защото си знаем с какво си имаме работа. Не искам да се "кича" с нищо и не смятам че съм "спечелил" защото Биткойн за мене е базовата валута, гейтуей към алтовете ми, така че със сигурност ще съм по-щастлив да не пада с 30%, но искам да направя услуга на всички, припомняйки че биткойн ще бъде волатилен още дълго време и това не е лошо по никакъв начин.