Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Ще има ли драстични спадания в цената за напред?

ivan
 Share

33 members have voted

1. 1. Очаквате ли корекции/спадове в цената при Биткойн през следащите месеци и ако да с колко?

• Не, не очаквам сериозни корекции
      7
    • Слаби корекции от порядъка на 5-10%
      6
    • Корекции от порядъка на 10-15%
      3
    • Корекции от порядъка на 15%-20%
      7
    • Корекции от порядъка на 20%-25%
      4
    • Корекции от порядъка на 25%-30%
      5
    • Корекции над 30%
      8
  2. 2. В кой момент бихте продали(частично или пълно) за да си купите на по-ниска цена?

• 6990$
      0
    • 7500$
      3
    • 7990$
      2
    • 8500$
      2
    • 8990$
      0
    • 9500$
      2
    • 9900$
      0
    • Не бих продавал - HODL
      24

Recommended Posts

Според мен, ще намалее доста тази волатилност, защото като влязат големите китове като чикагската борса и подобни, ще се излеят много пари, което ще стабилизира цялата система. Освен това, като се разпространява в цял свят, все повече ходлери се появяват, това също малко или много, ще доведе до стабилизация, което според мен ще е добре, защото ще могат повече стоки/услуги да си определят цени в биткойн. 

ще се стабилизират разбира се, на борсата има нещо наречено price limit/ protection, където разлика от 5-10-15-20% ( зададено от борсата) в цената е максимума за деня при, която може да се търгува и ако излезе извън лимита, търгуването спира, т.е. в момента финекса както си обират клиентите на марджин, това няма да е възможно ако търгуваш в борса която има тези протекции, ако не се лъжа и CME ще го пуснат това декември месец, като пуснат фючърсите за БТК, такова нещо като пъм и дъмп в този мащаб, който видяхме, няма да бъде възможен, поне в по-белите борси.

аз мисля след CME и други ще дойдат, без значени, кой как нарича БТК, стока или валута, той е интересен за търгуване и точно нестандартните му прояви плашат търговците, а дойдат ли регулираните борси, смятай, че ще се напълни с професионални търговци, които с радост ще оберат мишагите  :D  

ще се стабилизира волатилността чак като цената стане $100к или повече

с появата на деривати в америка, скоро ще има услуги, които гарантират на търговците фиксиран курс, така че това няма да е проблем за тях

което е едната страна на проблема, другата е, че хората в момента не искат да плащат с койни, защото цената му се вдига и покупката днес, може да се окаже солена след месец, ако цената се удвои

тук чакаме 2nd layer solutions 

хората в момента не искат да плащат с койни, защото цената му се вдига и покупката днес, може да се окаже солена след месец, ако цената се удвои

тук чакаме 2nd layer solutions 

много прав.... питай момчетата от openbazaar.org, пуснаха си 2.0 има по-малко магазини от бетата им, аз моите даже не ги пускам вече, имах 3....  на практика хората само събират и холдват  :D  защото виждат едни проценtи космически...

ще се стабилизира волатилността чак като цената стане $100к или повече

значи биткойна ще стане $100К+ ????  преподай им малко на тия хора тука в тоя форум, дето оня ден си пращаха биткойна към борси, понеже кеша флипенинг щял да прави  :D  :D

м/у другото при цена от 100K едни 10%  +/- за деня, не изглеждат никак зле   :lol:  :lol:

Въпроса е и как точно да се устои и кое е правилното за да има човек коини на 100к. 

Примерно става 20к :) как ще се задържи човек да не продаде част! Трики ще е, ама ще го мислим тогава.

Също така както каза някой преди.. много е трудно ще се остави ей така да се преразпредели капитал, та ще клатят много дървото още, да изпаднат презрелите круши.

Също така както каза някой преди.. много е трудно ще се остави ей така да се преразпредели капитал, та ще клатят много дървото още, да изпаднат презрелите круши.

Да добавя. Напълни се с хора чели и недочели по материята или чули само, че цената се качвала, а "биткойнС не го разбирали много". Тия пресни парици е най-лесно да ги друснат. Ще почакаме и ще видим :).

Не знам дали не влизам в спор с неправилния човек, но няма как да стане $100к!

Сметката която правя е следната: 100 000 / 6 600 = ~15 

Значи да влязат още 14 х 110 милиярда $ в биткойн. Не е невъзможно, но не мисля, че е вероятно.

Не знам дали не влизам в спор с неправилния човек, но няма как да стане $100к!

Сметката която правя е следната: 100 000 / 6 600 = ~15 

Значи да влязат още 14 х 110 милиярда $ в биткойн. Не е невъзможно, но не мисля, че е вероятно.

Това не са истински пари, а оценка.

В този момент Биткойн се оценява на 111 милярда, това не означава че са наляти толкова в него, може да са само 10.

Един от проблемите е ликвидността. Това беше и тема в Китай - ако всички тръгнат да продават и да теглят във валута, могат ли борсите да извадят толкова пари?

Както банките - има в нея вложени 10 милиона, но  милиона са раздадени за кредити. Ако всички тръгнат да теглят, банката си заминава. Това се и случи и главно с КТБ - просто всички държавни компании бяха там, и тя остана без ликвидност. 

Това не са истински пари, а оценка.

В този момент Биткойн се оценява на 111 милярда, това не означава че са наляти толкова в него, може да са само 10.

Един от проблемите е ликвидността. Това беше и тема в Китай - ако всички тръгнат да продават и да теглят във валута, могат ли борсите да извадят толкова пари?

Както банките - има в нея вложени 10 милиона, но  милиона са раздадени за кредити. Ако всички тръгнат да теглят, банката си заминава. Това се и случи и главно с КТБ - просто всички държавни компании бяха там, и тя остана без ликвидност. 

+1

много по-малко ще са необходими, но не ми се предъвква теорията за замразените биткойни и за тези в обръщение...

аз пък си мисля така: с растящата цена, на определени сериозни суми за 1 бтк, доста хора биха излязли във фиат, колкото по висока цената толкова по трудно ще става това.

ако 1 биткойн струва 1 милион долара, колко хора ще могат да си продадат биткойните си на тази цена ? колко борси ще могат да изпълнят тези заявки и колко банки ще могат да срещнат нуждите на клиентите си

нещо друго трябва да се случи, аз съм далеч от мисълта, че един ден ще си продавам биткойните за милиони, хора с по над 100 койна ще могат да пресушават банки  :D  :D

Има и друг вариант - сриват цената до 1 цент, изкупват 99 процента от койните и цената скача 1 милион....

Реално всичко е възможно, докато има интерес и доверие към BTC цената ще е само нагоре в дългосрочен план.

Съмнява ме, ако стане един милион, да се налага въобще да се обменя и да се пресушават банки. Целта е ти да си твоята лична банка. "There is no top" /vamp111/, ама и последствията от това. Особено след като постиженията в скалируемостта са нагоре: https://www.coindesk.com/bitcoin-bulletproofed-wuille-maxwell-propose-scalable-privacy-tech/

Съмнява ме, ако стане един милион, да се налага въобще да се обменя и да се пресушават банки. Целта е ти да си твоята лична банка. "There is no top" /vamp111/, ама и последствията от това. Особено след като постиженията в скалируемостта са нагоре: https://www.coindesk.com/bitcoin-bulletproofed-wuille-maxwell-propose-scalable-privacy-tech/

попаднах на това някъде, май го пускат първо в лайткойн да го тестват

Дано да сте прави.

Ако тези 111 милиарда са оценка, кой е този, който даде тази оценка и по какви критерии? (питам защото не ми е ясно, не споря)

По въпроса за ликвидността, не мисля, че е голям проблем, ако всички почнат да теглят във фиат, това означава цената рязко да спадне и борсите ще имат достатъчно пари да върнат. Освен това, ако цената се вдигне до 100к това означава, че някой е купил койни на тази цена, така, че борсите са били заредени с фиат пари. Но ако някой си купи от една борса, а продаде в друга, много голяма сума, вече не знам.

Дано да сте прави.

Ако тези 111 милиарда са оценка, кой е този, който даде тази оценка и по какви критерии? (питам защото не ми е ясно, не споря)

Ами просто толкова е пазарната капитализация. Към момента 116 милиарда според статистиката, която coindesk излага.

Още никой не е успял да реализира ликвидност при ДЕКС.

По въпроса с ликвидността днес излезе един туит от Джун Хасегава (OmiseGO). На картинката в туита, въпросителната, която досега означаваше Cash In/Out слоя, вече е заменена с 01Bank. Тези хора не си играят на шикалки. Туитчето е обява за среща в Япония, на която ще представят стратегията си за 3 години напред. Не Roadmap с технически срокове, а работа по всички фронтове. В случая Online payment for everyone трябва да се разбира - всички, които се разплащат сега онлайн (традиционно банкиращи), всички, които досега никога не са се разплащали онлайн (out of the banking system), всички които се разплащат с крипто ... и ако има още, добре са дошли.

e96e66ed68b8c08935f23fcee8b24d08.png

Съобщението: https://twitter.com/JUN_Omise/status/930608746379714560

Един от отговорите в диалога: https://twitter.com/JUN_Omise/status/930611096271990784

Ако всичко това се реализира, то следващото ниво на цивилизацията започва от Югоизточно-азиатския регион. Но не трябва да се забравя, че след 3 години сериозните крипто проекти ще са ясни и вероятно също като този готови за потребителите. Всичко това е добре за Биткойн и по-скоро му гарантира върха, ако остане децентрализиран - само това му трябва и е он дъ топ!!!

"Това не са истински пари, а оценка."

"Ами просто толкова е пазарната капитализация."

Вероятно съм тотално невеж, но мисля, че горните две твърдения си противоречат, специално за биткойн и 116 вече милиарда.

Както и да е, не ми отговаряйте, че много разводнихме темата. Смятам, че от тук на татък, цената ще расте все по-бавно, и волатилността ще става все по-слаба. Преломния момент ще е към 20к $, като след това ще могат вече да се задават цени на стоки и услуги в биткойн.

По въпроса с ликвидността днес излезе един туит от Джун Хасегава (OmiseGO). На картинката в туита, въпросителната, която досега означаваше Cash In/Out слоя, вече е заменена с 01Bank. Тези хора не си играят на шикалки. Туитчето е обява за среща в Япония, на която ще представят стратегията си за 3 години напред. Не Roadmap с технически срокове, а работа по всички фронтове. В случая Online payment for everyone трябва да се разбира - всички, които се разплащат сега онлайн (традиционно банкиращи), всички, които досега никога не са се разплащали онлайн (out of the banking system), всички които се разплащат с крипто ... и ако има още, добре са дошли.

e96e66ed68b8c08935f23fcee8b24d08.png

Съобщението: https://twitter.com/JUN_Omise/status/930608746379714560

Един от отговорите в диалога: https://twitter.com/JUN_Omise/status/930611096271990784

Ако всичко това се реализира, то следващото ниво на цивилизацията започва от Югоизточно-азиатския регион. Но не трябва да се забравя, че след 3 години сериозните крипто проекти ще са ясни и вероятно също като този готови за потребителите. Всичко това е добре за Биткойн и по-скоро му гарантира върха, ако остане децентрализиран - само това му трябва и е он дъ топ!!!

OmiseGO - най-голяма ми инвестиция евър, за която съм повече от развълнуван.

@tziko, ами капитализацията е нещо като оценка от участниците в пазарите и тази оценка е пряко следствие от цената на която търгуват в сегашния момент. Аз също съм невеж. Само зная как се изчислява: всички реално съществуващи биткойни (без бъдещите) * цената = marcetcap. :)

Всичко това е добре за Биткойн и по-скоро му гарантира върха, ако остане децентрализиран - само това му трябва и е он дъ топ!!!

Съгласен съм и мисля, че проблема с централизацията е доста голям. Не знам как би се решил. Идеи? Също така когато трудността се вдигне още и добива падне, ако все още броя на транзакции не е толкова голям, че да изхранва миньорите ?

откъде точно видя, че е от Tone Vays?

Не знам как да процедираме с такива мнения във форума, които определено са fake, а и се пускат по два пъти...

Иначе този "проблем" беше актуален преди месеци, нищо не се случи, сега явно пак...