Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Място за вашите въпроси...

batibon
 Share

Recommended Posts

Привет.  Тема за въпроси от новодошли, въпроси от по-малко опитни към по-опитни потребители... или просто място за взаимопомощ. Нещо като събирателен възел на най-често задавани, общи, повтарящи се или изникващи питания, естествено без по-специфичните... Всеки може да направи нова тема, целта е да не се рови в 10-на теми, разтеглени времево, за да се открие нещо написано преди месец или два, а да се пресее една- единствена.  Всеки от нас има различна професия, възраст, начин на живот и локация на географската карта, тук ни събира единствено криптосвета. За някои е хоби, за други страст, за трети може и да е професия... Мисля, че на всеки първите  стъпки  са били нелеки, всеки се е допитвал или учил от някой по-напред в материята, затова е и тази тема - по-леко начало на новите ентусиасти. Някой ще си каже- защо да му давам наготово това, за което толкова се мъчих, но мнозинството тук помагат безкористно ... Има много хора във форума , знаещи , техните мнения се четат внимателно.....има и хора незнаещи чужд език и не можещи да вникнат лесно в сложната материя. Та помагайте....биткойн да се ползва и от хлебаря и от професора....

Понеже е ново за мен да Ви попитам: имам да получавам част от биткойн . Пращат ми линк https://bitcoin.org/bg/download. Изтеглех програмата, но като почна едно актуализиране от преди дни и няма спиране. Как може да се правя да станат нещото по-бързо. И може ли да ми кажете как става получаването на биткойни ? :) 

Много благодаря на Иван. Изтеглих jaxx.io и пратих кода на сайта - имам една много дълга парола.  Връщат ми отговор да тегля Bitcoin Core - изтеглих я и като почна една актуализация от 2015 година......та сега съм на месец 5/2016 :o. Какво точно е това: "запиши си думите(които те кара да въведеш/запишеш задължително)". 

12 думи, може би му казваш една много дълга парола. Чрез тях си възстановяваш портфейла с адресите на които са ти пратили койните ако компютъра се взриви или го преинсталираш.

Нали за jaxx става въпрос. Аз я теглих одавна и не си спомням за думи...... :( Не мога да разбера.

да за jaxx става въпрос, определено ако не си спомняш за думи, трябва да ги намериш, няма как да я подкараш без да си ги записал някъде, мисля и че в менюто може да си видиш 12 думи viewbackup phrase

https://decentral.zendesk.com/hc/en-us/articles/115000809413-How-can-I-get-my-12-word-Backup-Phrase-

Иван, много благодаря за помоща. Справих се. Сайтът, от който трябва да ги получа е руски. Става въпрос за бинарни опции. Депозитът, който направих, ми го върнаха. Но печалбите ги дават в биткойни. Какво да направя сега с програмката да си получа частта от биткойн? Пратих  им кода от jaxx. Те ли трябва да ми пратят код? Това вече незнам. :( 

Правиш ли разлика между 12 те думи и биткойн адрес? Какво си им пратил?

Пратих един код от рода на  Mxw1.............и още много букви и цифри. Това ми изписа самата програма.

Пратих един код от рода на  Mxw1.............и още много букви и цифри. Това ми изписа самата програма.

Ето две много полезни статии за начинаещи как да боравим с Jaxx портфейла:

https://hash.bg/jaxx-%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%ba%d1%87%d0%b5%d0%b9%d0%bd-%d0%b1%d0%b8%d1%82%d0%ba%d0%be%d0%b9%d0%bd-%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%82%d1%84%d0%b5%d0%b9%d0%bb/

https://hash.bg/%d0%b1%d0%b8%d1%82%d0%ba%d0%be%d0%b9%d0%bd-%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d1%89%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%82%d1%84%d0%b5%d0%b9%d0%bb%d0%b0-jaxx-io/

Биткойн плащания с портфейла на Jaxx.io

" Дългата върволица символи 15tZVG1wqL3ZQeXq7MqXCVrdJdxc9orqWd, намираща се под надписа ‘Your Current Bitcoin Address‘, е вашият първи биткойн адрес от многото, които ще имате с ползването на портфейла. За да го изпратите на някой, просто го копирате в паметта на устройството като кликнете иконката в дясно от него, приличаща на два листа хартия. След това можете да го пратите на някой по фейсбук или имейл и те да ви пратят биткойни по него".------------eто тук се обърквам. Натискам иконата приличаща на 2 листа и отдолу ми изписва че е копирано в клипборда. Как след това :(  да го пратя на сайта?

С копи- пейст не се получава. Не може да се копира. Натискам двете листчета и ми изписва долу , че е копирано в клипборда. Не мога да разбера какво да правя?  :( Значи ли , че кода да го пратя на сайта?

не, с този код (ние му викаме биткойн адрес), те ще ти пратят биткойни по него...

после ще ни питаш как да ги обърнеш  в левове, ама всичко с времето си :)

може да пуснеш кода и тук, никойн не може да ти навреди, само някой може да ти прати биткойни по него :)

Обърках се съвсем. "те ще ти пратят биткойни по него..." - как ще ги пратят като не знаят адреса ми, за това питах да пратя ли на сайта моя код? Моля някой да ми напише подробно как става. 

Много моля някой сериозен човек да ми обясни подробно как става получаването на биткойни. От този сайт https://hash.bg/%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D0%BD-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%89%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D1%84%D0%B5%D0%B9%D0%BB%D0%B0-jaxx-io/не става ясно как да стане.

• ivan unpinned and locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...