ivan Posted November 18, 2017 Report Share Posted November 18, 2017 Много моля някой сериозен човек да ми обясни подробно как става получаването на биткойни. От този сайт https://hash.bg/%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D0%BD-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%89%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D1%84%D0%B5%D0%B9%D0%BB%D0%B0-jaxx-io/не става ясно как да стане. Прочети: https://hash.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B5-%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D0%BD/ https://hash.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D0%BF%D1%8F-%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D0%BD/ https://hash.bg/%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D1%8A%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D0%BD/ https://hash.bg/%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D0%BD-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D1%84%D0%B5%D0%B9%D0%BB%D0%B8/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris Posted November 19, 2017 Report Share Posted November 19, 2017 За крипто го четох. Трябва да получа от юридическо лице - сайт,фирма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skd Posted November 20, 2017 Report Share Posted November 20, 2017 Малко FAQ за начинаещи: https://twitter.com/lopp/status/932350908461133825 stamen 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted November 21, 2017 Author Report Share Posted November 21, 2017 skd Благодаря ти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sundy Posted November 22, 2017 Report Share Posted November 22, 2017 Знам, че е altcoin ама какво подяволите става с DASH? Какви са тези непрекъснати растежи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
StanchoBS Posted November 22, 2017 Report Share Posted November 22, 2017 Моето мнение е , че малко хора знаят колко е реалната цена на една монета. Всяка монета си има производствена цена - цената на тока за времето докато се изкопае 1 монета. Примерно в момента при цена 0,50лв за киловат в България производствената цена на един биткойн е 4200$. Това означава че всичко над тази цена е печалба за миньора и всичко под нея е на загуба. Примерно аз съм миньор и няма как да продам под тази цена биткойн, защото ще съм на загуба , но примерно на друго място тока е 0,30лв за киловат и на другия миньор производствената му цена ще е 3000$ и на него му е все тая на колко ще го продаде ако е на печалба. По принцип повечето миньори копаят и продават повечето от изкопаното колкото се може по бързо , защото имат разходи за поддръжка на фермата и по този начин те постоянно продават и така постоянно се подбива цената на монетата. Идва един момент в който миньорите вече спират да продават ако са на загуба и тогава търсенето се увеличава и цената отново се вдига и така цената на една монета варира около производствената цена + печалбата за миньора. Исках да кажа че ако цената е доста над производствената то тя в най скоро време ще падне до там. Така е с почти всяка монета в момента, а за ГОЛДА производствената му цена му е около 100$. Сами си правете изводите дали ще се качи тази монета до 500$ и дали ще стигнат кюфтетата на инвеститорите да хранят миньорите. Производствената цена трябва да се смята всеки ден, защото не е постоянна , а зависи от броят на миньорите/машините или с една дума трудността за по запознатите. Най пресният пример е с цената на кеша. Инвеститорите започнаха да купуват монети за да могат да привлекат повече миньори , но не им стигнаха кюфтетата и миньорите си отидоха. Прекалено много гладни има и разбира се биткойн инвеститорите са най много и за това там има и най много кюфтета. Няма ли миньори една монета цената и няма как да се поддържа висока. В момента ДАШ има много миньори които не продават, защото ще са на загуба и поради тези неща които обясних предполагам че в близко време (2-3 месеца) цената му ще стигне 1000$. Това е и причината да скочи от 300$ до 400$ за един ден, защото спряха да продават. Предполагам че и Лайткойна много скоро и той ще избухне по същата причина до около 100$ след два три-месеца. Цената на даша и лайткойна ще се вдигне много по бързо отколкото етера , защото тези монети нямат конкуренция в алгоритъма/хардуера си и няма преливане на миньори от една монета в друга, както е Етер - Зек - Монеро и един куп други монети който се добиват с видео карти. Сиякойн и декриид ги очакват същите съдби да нямат конкуренция в хардуера след втората половина на 2018г. което е един знак че ще вървят много по бързо нагоре. Това са моите гледни точки от личен опит и наблюдения кое и как движи цената на една монета. Бях го писал преди седмица какво ще стане с даша , но не го очаквах с толкова бързи темпове да се качва. bbb 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted November 22, 2017 Report Share Posted November 22, 2017 две неща: 1. Не е така връзката между "цена на изкопаване" и "цена на борсата". Второто повлича първото, но не обратно. 2. Ако ти струва да си купиш 100$ даден койн и $120 да го изкопаеш, защо трябва да влагаш $120 в електричество, за да получиш 1 койн, след като можеш да го купиш директно за $100 и да спестиш $20? Което не значи, че е грешно да копаеш и да държиш с цел инвестиция, защото вярваш, че цената на този койн ще скочи в бъдеще. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ludman Posted November 22, 2017 Report Share Posted November 22, 2017 Което не значи, че е грешно да копаеш и да държиш с цел инвестиция, защото вярваш, че цената на този койн ще скочи в бъдеще. По-добре да копаеш нещо което ти е по-доходоносно за момента и да го обърщаш в др.валута , която мислиш , че ще се качи ! stamen 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted November 22, 2017 Report Share Posted November 22, 2017 Аз като на всяка манджа мерудия да кажа, 100% от хората, които копаят (които познавам) са ми казвали и казват, че ако бяха купвали с парите налети във техника, сега щяха да са много по- "напред" , освен Пред очите ми преди време,двама мои приятели дадоха 230 000лв за машини с които да копаят етер, момчето на което дадоха парите КЕШ, се занимава от много години с това, има няколко халета с работещ хардуер, прави си сам машини и т.н.... пак да кажа ПРЕД очите ми му дадоха парите и той ПРЕД очите ми си купи директно с кеша Биткойни от (няма да казвам къде, за да няма реклама или сърдити) кЕШ 230 000лв за БТК, вместо да реинвестира например в хардуер или нямам идея какво правят копачите..... та това ми е мнението на мен за копането на криптовалути като цяло, ако имам 100лв ще ги вкарам директно през борсата и ще чакам по-розови времена.... Само да добавя, аз не разбирам от копане, вероятно има хора които ще ме оборят! Tronald Dump, skd, pktodorov and 1 other 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
StanchoBS Posted November 22, 2017 Report Share Posted November 22, 2017 Аз също съм миньор и мога да потвърдя това , че ако бях вложил всичко в биткойни сега щях да съм много по напред и за това спрях да влагам в хардуер. Преди години никой не е предполагал че толкова бързо ще започне да се качва цената на биткойна и за това повече хляб имаше в копането. От тази година това не е така и да започнеш с копане вече си е труд на вятъра. Стамене и ти си прав че второто повлича първото , но са и много свързани двете неща и горе долу винаги има баланс pktodorov and Tronald Dump 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sundy Posted November 22, 2017 Report Share Posted November 22, 2017 Вярно е това за копането. Още от зората на BTC познавам много сериозни хора, които копаха, дори сами си правиха копачки - купуваха някакви чипове от Китай и правиха платки с тях.... Няколко пъти ми казваха, няма смисъл да се копае, ако купуваш и HODL ще изкарваш винаги повече от колкото, ако ги копаеш. При копаенето си зависим от интернет, ток, помощение, хардуер, поддръжка, постоянна реинвестиция и тн. Докато в случая с покупката - вадиш кеш, купуваш, съхраняваш и чакаш, какво повече... Който не вярва нека пробва и да сподели Tronald Dump and pktodorov 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted November 22, 2017 Author Report Share Posted November 22, 2017 Малко се измести фокуса на тази тема, дискусията от последните 7 мнения получава свободно пространство в нова тема - продължение - https://hash.bg/forum/topic/1206-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
PabloRich Posted November 24, 2017 Report Share Posted November 24, 2017 Какво е Тетер ? Tronald Dump 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tronald Dump Posted November 24, 2017 Report Share Posted November 24, 2017 криптовалута, вързана към курса на долара с приблизително 100% точност, уж обезпечена с истински долари, но цял свят подозира, че лъжат. ползва се като базова криптовалута в няколко борси, където не е позволен/възможен фиат трансфер. тикър символът е USDT - можеш да ги видиш в полониекс и биттрекс. PabloRich 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rippleche Posted November 24, 2017 Report Share Posted November 24, 2017 Някой има ли идея дали може да се вярва на Джон Макафии за крипто ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted November 25, 2017 Report Share Posted November 25, 2017 дали може да се вярва на Джон Макафии за крипто ? не metaflute1 and vamp111 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PabloRich Posted November 25, 2017 Report Share Posted November 25, 2017 Относно Светкавичната мрежа (LN) , може ли някой да ми обясни какво представлява ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted November 25, 2017 Report Share Posted November 25, 2017 Някой има ли идея дали може да се вярва на Джон Макафии за крипто ? той е приятел на най-големия ни неприятел, а имено Jihan Wu, МакАфи постояно рекламира BCASH Link to comment Share on other sites More sharing options...
rippleche Posted November 25, 2017 Report Share Posted November 25, 2017 Гледам е пуснал някъв сток май ... MGT Capital Investments. Най-големите копачи след китай на битлойн! Негови думи. Но акциит3 се търгуват ОТС (over the counter) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tronald Dump Posted November 25, 2017 Report Share Posted November 25, 2017 макафи е абсолютен олигофрен. прочетете за него два абзаца в уикипедиа да разберете що за човек е Link to comment Share on other sites More sharing options...
PabloRich Posted November 25, 2017 Report Share Posted November 25, 2017 Защо цената на Биткойн Кеш не пада, а продължава да се дига ,след като 90 % от хората казваха , че е помпа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skd Posted November 25, 2017 Report Share Posted November 25, 2017 Относно Светкавичната мрежа (LN) , може ли някой да ми обясни какво представлява ? Вече е писано, но ето ти обяснение тук https://cointelegraph.com/explained/lightning-network-explained Това е сиситема от светкавично обменяни трансфери чрез споделени взаимоконтролирани пулове /канали/ с размяна на смарт контракти директно или индиректно между плащащ и получаваш. Тези транзакции не се отразяват текущо в блокчейна, докато каналът не бъде затворен. Чак тогава се отразява нетната размяна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted November 25, 2017 Report Share Posted November 25, 2017 Защо цената на Биткойн Кеш не пада, а продължава да се дига ,след като 90 % от хората казваха , че е помпа. истинската помпа, още не е започнала Link to comment Share on other sites More sharing options...
skd Posted November 25, 2017 Report Share Posted November 25, 2017 Не знам дали още не е почнала, вчера беше, а сега е изпихване. Аз снощи продадох на някаква приемлива цена, не ми се рискува повече на фона на тази засега вяла обстановка. Ако се раздвижи нещо, ще го мислим. Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_petrov Posted November 25, 2017 Report Share Posted November 25, 2017 Трябва малко вяра в способностите на Ver да ни искара некой долар. pktodorov 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts